Sparade ihop pengar och överraskade sin lillasyster med en ponny

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2020-02-28

Vanessa- sister of the year😭❤️!!!! sparar ihop pengar och köper en liten welsh-ponny och överraskar sin lillasyster efter massa hysh-hysh av henne och mammsen...hur fint?!kärlek❤️!Välkommen till Dalsta Cougar🐴😍

Publicerat av Cilla Forsblom Tisdag 25 februari 2020

Sparade ihop pengar och överraskade sin lillasyster med en ponny

Elvaåriga Cornelia hade ingen aning om vad som väntade i boxen i stallet. Där stod nämligen Cougar, en treårig welshponny som hennes storasyster köpt åt henne.

Cornelia har tidigare fått ärva storasysterns gotlandsruss, Ville, som är 17 år. För några månader sedan kom beskedet att han har fått fång. Sedan dess står han på strikt boxvila.
– Veterinären vågar inte lova något, men enligt oss alla som känner honom så kommer han givetvis att bli bra och i alla fall få fortsätta att vara en glad ponny utan att ha ont. Han kommer alltid att stanna hos familjen Bardosson, han är verkligen Cornelias allt, berättar Cilla Forsblom som är vän till familjen.
  
Transport blev ponny
Cilla förklarar att flickornas mamma alltid stöttar deras hästhobby, givet de ekonomiska förutsättningar familjen har. 
– När de fick reda på att Ville var så pass dålig som han är föll familjen rätt hårt. Framför allt Cornelia. När vi satt och drack kaffe utanför stallet efter det tunga beskedet sa hennes mamma till mig att hon bara måste lösa det här. Även om det innebär att hon får det tuffare ekonomiskt. Då visste jag att det skulle komma en ny ponny, men inte hur det skulle gå till, säger Cilla.
I det läget klev storasyster Vanessa in. Hon är 19 år och har tidigare pluggat på Bollerup i Skåne.
– Sedan hon flyttat tillbaka till Stockholm med sin halvblodsvalack, för snart ett år sedan, har hon sparat varenda krona för att kunna köpa en hästtransport så att hon kan ta sig ut och tävla i dressyr. Men hon väljer att lägga sina sparade pengar på att köpa en ponny till sin älskade lillasyster i stället.
  
"Får så galet mycket kärlek"
Flickornas mamma och Vanessa åkte och tittade på ponnyn Cougar i hemlighet. Tre dagar senare åkte Cilla och mamman till Norrköping för att hämta honom. Vad som hände sedan ser ni i klippet ovan.
– Jag tror att jag har gråtit mer än tio gånger bara jag tänker på hur fint det är av Vanessa, och vilket monsterjobb Malin har gjort som har uppfostrat sina döttrar till att bli de underbara individer de är i dag. Videon har jag tittat på säkert 20–30 gånger, med tårar i ögonen varje gång. Den står inte bara för att en liten tjej blir helt överlycklig, utan så mycket mer. Uppfostran, envishet, beslutsamhet, ödmjukhet, tacksamhet och familj. I stallet står nu deras tre killar och får så galet mycket kärlek.

Mer i Hippson-TV

Topphästen Parzival njuter av pensionärslivet

Med Adelinde Cornelissen var Parzival (född 1997, e. Jazz – Ulft) en av världens bästa dressyrhästar. Han pensionerades efter OS i Rio 2016 och avtackades i mars året därpå inför publiken i ’s-Hertogenbosch. Nu har hans ryttare delat ett klipp i sociala medier på den före detta topphästen – visst ser Parzival ut att njuta av pensionen till fullo?


Sett 6388 ggr

"Kom igen mamma, det är dags att leka"

När man är liten och det spritter i kroppen kan det hända att mamma tycker att man är lite jobbig. Eller vad tror ni att det här charmiga fölets mor tycker om sin avkommas försök att dra i gång dagens lekpass?


Sett 6721 ggr

Glada shirehästar svämmar över av vårkänslor på betet

Visst är det något speciellt med årets första släpp på grönt gräs? I dessa tider beslutade Wadworth Shire Horses sig för att ge hästarna tid på betet – och nog var det något som uppskattades stort av de fyrbenta bjässarna.


Sett 8801 ggr

Löshoppning är shettisen Berras favorit: ”Han gillar att stå i centrum”

Anne Källgrens urgulliga shettis Berra, 26 år, är ett riktigt lyckopiller. När han inte besöker äldreboenden för att sprida glädje är löshoppning en favorit. Missa inte de härliga klippen här.


Sett 7396 ggr

Bollerups skolchef sitter upp när eleverna pluggar hemma: ”Imponerad över alla som rider”

Bollerup naturbruksgymnasium är tömt på elever, på grund av coronaviruset. Men de drygt 40 skolhästarna måste ändå hållas i gång. Då ställer skolchefen Simon Blixt upp och hjälper till, med glimten i ögat.


Sett 10870 ggr

Kreativa tjejer byggde egen galoppsimulator: ”En dröm som blir sann”

Caroline Andersson och Lova Linbäcke har ett stort intresse för galopp- och travsport. För att kunna träna optimalt ville de ha en simulator – något som är väldigt dyrt. Så det byggde helt enkelt en egen. Eller enkelt, det var det inte…


Sett 4498 ggr

När det är ett högljutt monster i hagen

Vad är det i hagen som skrämmer hästarna så? Ett alldeles fruktansvärt livsfarligt monster? Kanske flera stycken rentav? Eller bara stallets busiga åsna på skojhumör…


Sett 10474 ggr

Busiga Mulle ger ridläraren en liten knuff på vägen: ”Glädje och lekfullhet ihop med hästen!”

Annette Adler delar med sig av ett glädjespridande klipp (sätt på ljudet!) så här i coronatider. Det visar fyraåriga dottern Moa, hästen Mulle samt ridläraren och stallägaren Caroline Hjälte på Miagårdens ponnystall i Helsingborg. Mulle tyckte visst att matte behövde en liten knuff?


Sett 11744 ggr

Rolf-Göran Bengtssons nya stjärna i stilstudie: ”En väldigt dynamisk häst”

Rolf-Göran Bengtsson visar upp en ny stjärna, som leker sig över en gymnastikserie på utebanan på gården i Tyskland. Ryttaren öser lovord över den åttaåriga hingsten Zuccero.


Sett 11200 ggr

Bäää… Gnägg? Vässa ögonen – så ser du inkräktaren i fårflocken!

När personalen på March House Farm ska släppa in fåren från hagen följer alla snällt med. Men vänta nu, en av tackorna har liksom pannlugg och man i stället för burrig päls…


Sett 5427 ggr