Stallkatten Gustaf – alltid redo för kel med hästarna: ”Han är världens mysigaste”

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2018-02-14

Möt vår coola katt Gustaf som härjar i ridhuset m hästarna😍#haideontour #katt#horse #cat #horsesofinstagram #equestrian #animalsofinstagram #animallover #häst

Publicerat av Haide Westring den 8 februari 2018

Stallkatten Gustaf – alltid redo för kel med hästarna: ”Han är världens mysigaste”

När fotograf Haide Westring delade ett filmklipp på stallkatten Gustaf kunde vi inte låta bli att ta reda på mer om den charmiga missen. Det visade sig att Gustaf har en otroligt stark vilja – och är beredd att gå långt för att få bo med sina fyrbenta vänner i stallet. Läs mer här nedan.

Text: Frida Bank
Foto:
Privat

  
Hej Haide! Brukar Gustaf kela med hästarna?

– Ja, han är världens mysigaste och går runt och kelar med hästar hela tiden. Han hängde alltid med min fina häst Berra som gick bort i november. När jag inte hade personal boendes i huset vid gården flyttade han in i Berras box. Nu har han flyttat in i ridhuset där han bor i instruktörsfåtöljen.
   
Hur hamnade Gustaf hos er?

– Det är en rätt härlig berättelse. Han kom till mig via en kompis vars barn blivit allergiskt. Han var innekatt och om jag inte kunde ta emot honom skulle de ta bort honom. Trots att jag verkligen inte behövde någon mer stallkatt fick han självklart bo på Fornboda.
– Han blev genast en tuff stallkatt och "vild", samt lite orädd för hästarna. Efter något år var olyckan framme, han blev trampad så illa i stallet att framtassen krossades. Oförsäkrad som han var då tog jag och min kompis Emma, som ägde hästen, och delade på kostnaden för att lappa ihop honom.
– Många sa att vi var galna. Reparera en stallkatt, köp en ny! Men jag, Emma och faktiskt även veterinären – som "Gurra" charmade – tycker att det var värt varenda krona.
  
Vad hände sen?
– Efter rehaben var han lite rädd för hästarna, han fick därför flytta hem till Emmas kompisar som bor i en villa. Ett par månader senare, mitt i vintern, sitter jag och skrittar och då kommer han gående bakom ridhuset. Jag ringde den oroliga fosterfamiljen och de hämtade hem honom. Han hade gått en mil från Täby till Sollentuna!
– Tredje gången han kom tillbaka till gården bestämde vi att "Gurra" nog hade valt själv var han vill leva, nu bor han här igen sedan fem år tillbaka.


Gustaf besöker hästarna i ridhuset. "Med hästen Berra, som han kände så väl, kunde man inte rida nära sargen. För då hoppade katten upp på rumpan på honom", berättar Haide.


Namnet Gustaf fick han av Haide, som tyckte att han såg ut som den tecknade katten.


Gustaf och kompisen Berrabus, som han bodde i boxen med.
Mer i Hippson-TV

Charlotte Dujardin VM-klar på nioåriga drömstoet Freestyle

I dag offentliggjorde Storbritannien sin dressyrtrupp till ryttar-VM i Tryon om en knapp månad. Och trots att Valegro numera är pensionär finns den regerande mästaren Charlotte Dujardin med i laget – på det blott nioåriga stoet Mount St. John Freestyle. I klippet ovan kan vi njuta av ekipagets fina Grand Prix i Hartpury i början på juli i år.


Sett 3089 ggr
Kommentarer

Ska vi berätta att staketet är elektriskt? ”No, hell no!”

”Titta, de har hästar!” utbrister den här kvinnan lyckligt. Några sekunder senare ger hon ifrån sig ett avgrundsvrål, och kommer dessutom att behöva byta byxor… Vi kan inte låta bli att skratta gott åt klippet, för visst är hon rätt skön ändå? Missa inte att slå på ljudet!


Sett 8873 ggr
Kommentarer

Topphästen Unee BB i pension: “Tack, du kommer alltid att vara min stjärna”

Unee BB och Jessica von Bredow-Werndl har haft mängder med framgångar på de största dressyrarenorna världen över. Nu sätts dock punkt för hingstens tävlingskarriär – och ryttaren hyllar honom med en fin film.


Sett 2048 ggr
Kommentarer

Munsboro Silvermint plockar äpplen själv

Alma Lindbergs fälttävlanponny är en riktigt personlig och smart häst. När han inte tränar roar han sig i hagen – missa inte att sätta på ljudet. 


Sett 8817 ggr
Kommentarer

Snacka om tistelproblem i hästhagen: ”Vad har du gjort?!?”

Tistlar i man och svans är inte lätta att få bort, men en tröst kan vara att det sällan blir så illa som för hästen Danny. Inte nog med att tistlarna har skapat ett enhörningshorn i pannan på honom, svansen är dessutom en enda klump.


Sett 14981 ggr
Kommentarer

Minihästen Sammy räddades och blev bästis med hunden Molly

Miniatyrhästen Sammy var undernärd och rädd när han kom till djurhemmet i North Carolina, USA. I dag är han på bättringsvägen, mycket tack vare hans nya bästa kompis – golden retrievern Molly.


Sett 3517 ggr
Kommentarer

Alla har vi den där störiga kompisen...

Ni vet när en kompis hittar något läskigt och bara måste trycka upp det i ansiktet på en? När han eller hon märker att man inte gillar det blir det förstås ännu roligare – kompisen jagar dig medan du själv nästan får panik.
  
Tydligen roas även hästar av detta. Eller är det någon form av miljöträning på gång? Se det roliga klippet ovan!
  
Fungerar inte klippet? Klicka
här.


Sett 11241 ggr
Kommentarer

Frankie hittar en stubbe – perfekt att klia magen på

Visst är det jobbigt när det kliar på ett ställe där man inte kommer åt? Hästen Frankie hittade en lösning. En stubbe! Visst ser det ut som en riktigt härligt stund?
  
Om du har problem att se klippet ovan kan du klicka
här!


Sett 5267 ggr
Kommentarer

Felicia rider helst utan sadel och träns: ”Nu har jag slutat tjata om dressyren”

Maria Zacho har förgäves försökt få dottern Felicia att bli intresserad av att rida dressyr. Men 14-åriga Felicia njuter av att bara vara med hästarna på ett otvunget sätt och rider helst med enbart halsring. Det är dessa stunder som hon, och hästarna, är som lyckligast berättar mamma. Läs mer nedan.


Sett 7541 ggr
Kommentarer

Oväntat besök i hästhagen – av vildsvin: ”Betade och bökade sida vid sida”

Tisdag morgon fick Amalia Di Mario en chock, i hagarna på gården höll nämligen en stor flock vildsvin till. De stannade länge och hälsade på alla hästarna, som till största delen tog det hela med ro.


Sett 6846 ggr
Kommentarer


Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Återvändare vägrade ge upp: "Satsar 100 procent"

Gästbloggen

Härlig semester för mig och hästarna

Portugal-bloggen

Den var kvar!

Saras vardag

Till Husbloggarna