Stallkatten Gustaf – alltid redo för kel med hästarna: ”Han är världens mysigaste”

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2018-02-14

Möt vår coola katt Gustaf som härjar i ridhuset m hästarna😍#haideontour #katt#horse #cat #horsesofinstagram #equestrian #animalsofinstagram #animallover #häst

Publicerat av Haide Westring den 8 februari 2018

Stallkatten Gustaf – alltid redo för kel med hästarna: ”Han är världens mysigaste”

När fotograf Haide Westring delade ett filmklipp på stallkatten Gustaf kunde vi inte låta bli att ta reda på mer om den charmiga missen. Det visade sig att Gustaf har en otroligt stark vilja – och är beredd att gå långt för att få bo med sina fyrbenta vänner i stallet. Läs mer här nedan.

Text: Frida Bank
Foto:
Privat

  
Hej Haide! Brukar Gustaf kela med hästarna?

– Ja, han är världens mysigaste och går runt och kelar med hästar hela tiden. Han hängde alltid med min fina häst Berra som gick bort i november. När jag inte hade personal boendes i huset vid gården flyttade han in i Berras box. Nu har han flyttat in i ridhuset där han bor i instruktörsfåtöljen.
   
Hur hamnade Gustaf hos er?

– Det är en rätt härlig berättelse. Han kom till mig via en kompis vars barn blivit allergiskt. Han var innekatt och om jag inte kunde ta emot honom skulle de ta bort honom. Trots att jag verkligen inte behövde någon mer stallkatt fick han självklart bo på Fornboda.
– Han blev genast en tuff stallkatt och "vild", samt lite orädd för hästarna. Efter något år var olyckan framme, han blev trampad så illa i stallet att framtassen krossades. Oförsäkrad som han var då tog jag och min kompis Emma, som ägde hästen, och delade på kostnaden för att lappa ihop honom.
– Många sa att vi var galna. Reparera en stallkatt, köp en ny! Men jag, Emma och faktiskt även veterinären – som "Gurra" charmade – tycker att det var värt varenda krona.
  
Vad hände sen?
– Efter rehaben var han lite rädd för hästarna, han fick därför flytta hem till Emmas kompisar som bor i en villa. Ett par månader senare, mitt i vintern, sitter jag och skrittar och då kommer han gående bakom ridhuset. Jag ringde den oroliga fosterfamiljen och de hämtade hem honom. Han hade gått en mil från Täby till Sollentuna!
– Tredje gången han kom tillbaka till gården bestämde vi att "Gurra" nog hade valt själv var han vill leva, nu bor han här igen sedan fem år tillbaka.


Gustaf besöker hästarna i ridhuset. "Med hästen Berra, som han kände så väl, kunde man inte rida nära sargen. För då hoppade katten upp på rumpan på honom", berättar Haide.


Namnet Gustaf fick han av Haide, som tyckte att han såg ut som den tecknade katten.


Gustaf och kompisen Berrabus, som han bodde i boxen med.
Mer i Hippson-TV

Glädjen med en egen galoppbana

Jennifer Heperi bor i Christchurch, Nya Zeeland. Där driver hon ett hem för hovdjur som drabbats av fång. 
Hon arbetar för att djuren ska ha en god livskvalitet, trots att de inte kan vara ute och beta i de gröna hagarna. I och med detta försöker hon skapa hagar som underhåller hästarna och åsnorna. 

Vad säger ni när ni ser ovan klipp, visst ser de ut att ha ganska kul på sin alldeles egna galoppbana?


Sett 11449 ggr
Kommentarer

”Swedish riding is all about the halvhalt”

Pontus Hugosson förklarar en gång för alla hur vi rider i Sverige. Halvhalten är central. ”It’s like start and stopp at the same time” och du kan göra det fyrtio gånger på tjugo meter. Håller ni med?


Sett 12803 ggr
Kommentarer

Se Henrik och Chacannos otroliga omhoppning

Lördagens seger i Förenade Arabemiraten gjorde att Henrik von Eckermann och Chacanno kan åka hem med flaggan i topp. Se omhoppningen här!


Sett 3362 ggr
Kommentarer

Löshoppning bland väderkvarnar och vattenmattor

Stal Wilten i Nederländerna bjuder på löshoppning på en helt ny nivå. Vad säger ni om inställningen hos hästen, som verkar ha just vattenmattan som ett favorithinder?


Sett 14391 ggr
Kommentarer

Tinne spann för Musikhjälpen: "En självklarhet att hjälpa till"

I december engagerade sig OS-ryttaren Tinne Vilhelmson Silfvén i Musikhjälpens insamling. Nu var det dags att byta ut dressyrsadeln mot westernsadel – här är filmbeviset.


Sett 4430 ggr
Kommentarer

När det är dags att dela in hagarna...

Under Pontus Hugossons stallmöte är en viktig punkt att bestämma indelningen av hästhagarna. Vilka hästar ska gå i vilka hagar? Det är en fråga att ta på blodigt allvar. Känner du igen dig?


Sett 16813 ggr
Kommentarer

Måndagsmotivation med Christoffer – del 2

Här finns ytterligare två ridövningar från Christoffer Adriansson. Del ett hittar du här!


Sett 971 ggr
Kommentarer

Måndagsmotivation med Christoffer Adriansson: "Ridövningar inspirerar i markarbetet"

Christoffer Adriansson är beridaren som nu är inne på sin åttonde säsong i USA. Varje dag rider han mellan sju och tolv hästar, och vid varje ridpass måste fokuset och nivån vara hög. Han motiverar sig själv med olika ridövningar.


Sett 3720 ggr
Kommentarer

Möt Digby – Storbritanniens första ledarhäst

Den lilla ponnyn Digby får inte åka med kollektivtrafiken och han måste bo utomhus, men annars är han nästan som vilken ledarhund som helst – fast han är en häst.
– Jag hade gett upp hoppet om att ha ett assistansdjur, berättar Salim Patel för BBC. 
Anledningen är att Salim, som är blind, är rädd för hundar. Men nu har han alltså fått sällskap av ponnyn Digby i stället.


Sett 3518 ggr
Kommentarer

Hestsambon om Sannas ständiga "lån" av kläder

Robert "Hestsambon" Olsson har märkt att delar ur hans garderob ofta återfinns i Sannas stallskåp. Han förstår inte hur skidstrumporna, polotröjorna och ett par stövlar har kommit dit... Men handen på hjärtat, visst vet de flesta av oss exakt hur kläderna har fått vingar?


Sett 6571 ggr
Kommentarer


Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Tisdag!

Therese

Glatt besked!

Saras vardag

Förkylning och läsarfråga

Portugal-bloggen

Till Husbloggarna