Stallkatten Gustaf – alltid redo för kel med hästarna: ”Han är världens mysigaste”

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2018-02-14

Möt vår coola katt Gustaf som härjar i ridhuset m hästarna😍#haideontour #katt#horse #cat #horsesofinstagram #equestrian #animalsofinstagram #animallover #häst

Publicerat av Haide Westring den 8 februari 2018

Stallkatten Gustaf – alltid redo för kel med hästarna: ”Han är världens mysigaste”

När fotograf Haide Westring delade ett filmklipp på stallkatten Gustaf kunde vi inte låta bli att ta reda på mer om den charmiga missen. Det visade sig att Gustaf har en otroligt stark vilja – och är beredd att gå långt för att få bo med sina fyrbenta vänner i stallet. Läs mer här nedan.

Text: Frida Bank
Foto:
Privat

  
Hej Haide! Brukar Gustaf kela med hästarna?

– Ja, han är världens mysigaste och går runt och kelar med hästar hela tiden. Han hängde alltid med min fina häst Berra som gick bort i november. När jag inte hade personal boendes i huset vid gården flyttade han in i Berras box. Nu har han flyttat in i ridhuset där han bor i instruktörsfåtöljen.
   
Hur hamnade Gustaf hos er?

– Det är en rätt härlig berättelse. Han kom till mig via en kompis vars barn blivit allergiskt. Han var innekatt och om jag inte kunde ta emot honom skulle de ta bort honom. Trots att jag verkligen inte behövde någon mer stallkatt fick han självklart bo på Fornboda.
– Han blev genast en tuff stallkatt och "vild", samt lite orädd för hästarna. Efter något år var olyckan framme, han blev trampad så illa i stallet att framtassen krossades. Oförsäkrad som han var då tog jag och min kompis Emma, som ägde hästen, och delade på kostnaden för att lappa ihop honom.
– Många sa att vi var galna. Reparera en stallkatt, köp en ny! Men jag, Emma och faktiskt även veterinären – som "Gurra" charmade – tycker att det var värt varenda krona.
  
Vad hände sen?
– Efter rehaben var han lite rädd för hästarna, han fick därför flytta hem till Emmas kompisar som bor i en villa. Ett par månader senare, mitt i vintern, sitter jag och skrittar och då kommer han gående bakom ridhuset. Jag ringde den oroliga fosterfamiljen och de hämtade hem honom. Han hade gått en mil från Täby till Sollentuna!
– Tredje gången han kom tillbaka till gården bestämde vi att "Gurra" nog hade valt själv var han vill leva, nu bor han här igen sedan fem år tillbaka.


Gustaf besöker hästarna i ridhuset. "Med hästen Berra, som han kände så väl, kunde man inte rida nära sargen. För då hoppade katten upp på rumpan på honom", berättar Haide.


Namnet Gustaf fick han av Haide, som tyckte att han såg ut som den tecknade katten.


Gustaf och kompisen Berrabus, som han bodde i boxen med.
Mer i Hippson-TV

Terries häst fick nog – och satte sig

Terrie Baxter från Birmingham gör succé på internet. Eller det är nog snarare hennes häst som får folk att skratta när han "säger upp sig" på hoppträningen. Över en miljon gånger har klippet visats på knappt två dygn, se det ni också – och hör kompisen Samanthas reaktion.


Sett 46294 ggr
Kommentarer

När du behöver inspiration till miljö- och kommunikationsträningen

Sidvärts över stockar, över "skrangliga" broar och full galopp genom vattnet. Det här fina ekipaget vet verkligen var de sätter varje hov. Kanske något att inspireras av under veckan?


Sett 4370 ggr
Kommentarer

Dags att komma i form? Ta workout-hjälp av hästen!

Den amerikanska hästtränaren Jake Nodar välte internet för ett par några år sedan, då han dansade loss i ett klipp tillsammans med sin ponny Tyrion. Och Jakes karriär som influencer har fortsatt, hans Instagramkonto har hela 88 000 följare.
  
I ett av sina senaste, galna klipp förklarar han sin och ponnyns träningsrutin. Inspirerande, provocerande eller bara tramsroligt? Oavsett vad – Jake lämnar ingen oberörd!


Sett 9518 ggr
Kommentarer

När det verkligen inte blir som man har tänkt sig

Visst är det roligt att flyga över terränghinder. Och att dessutom få det på film! Men både ryttare och häst ska ju gärna hänga med. Det känns som att någon saknas här, eller hur?


Sett 10466 ggr
Kommentarer

Hör Rosies härliga pepp under terrängen

Tioåriga Rosie njuter verkligen av terrängritten tillsammans med sin ponny. Hon peppar honom – och sig själv – och passar på att sjunga en liten sång.
Se klippet ovan, visst är det en härlig inställning tjejen har till uppgiften och till sin älskade häst?


Sett 20224 ggr
Kommentarer

Peder Fredricson i Skavlan om All Ins olycka: "Hästskötaren fick gå till psykolog efteråt"

I dag, fredag, medverkar hoppryttaren Peder Fredricson i SVT:s talkshow Skavlan. I två exklusiva förhandsklipp får vi ta del av samtalet, se dem ovan och nedan.
Programmet sänds i SVT1 klockan 21.00 och kan ses i SVT Play från och med klockan 17, fredagen den 19 oktober.


Sett 36410 ggr
Kommentarer

Så utvecklar Patrik Kittel hästens galopp: ”Får ett större register och mer mjukhet i kroppen”

Svår nivå, del 2: Det har blivit dags för det andra kunskapsklippet, av totalt fem, i tredje säsongen av Patrik Kittels dressyrskola. Här visar och förklarar landslagsstjärnan hur han gradvis ”leker” fram styrka och kvalitet i galoppen.


Sett 10285 ggr
Kommentarer

Naeef flydde kriget i Syrien – fann kärleken på hästgård i Hälsingland

För tre år sedan flydde Naeef Almezel från kriget i Syrien, på vägen förlorade han stora delar av sin familj. Väl i Sverige fann han efter en tid kärleken på en hästgård i Hälsingland. Det nygifta paret Elin och Naeef berättar sin historia i TV4:s morgonsoffa.


Sett 15411 ggr
Kommentarer

"Krabban" tar ett extra språng av bara farten

Kravits, eller "Krabban" som han kallas, bor hos Stall Hästkullen. Han är en treårig grabb efter Grand Slam VDL – Argus. Supersnäll och, bevisligen, hoppglad. Här väljer han helt enkelt att ta ett bonussprång.


Sett 15429 ggr
Kommentarer

Floden svämmade över – simmade med hästen till säker mark

När floden Usk i Wales, Storbritannien, svämmade över blev två hästar fast i sin hage – omringade av vatten. Hästarnas ägare Gareth Silcox och en kompis tog sig fram till hästarna och simmade med dem till fast mark.
– Matthew och jag klättrade ner till fältet och simmade över till hästarna. De stod ungefär sex meter ifrån varandra och den ena var fast bakom staketet. Vattnet var ungefär en och en halv meter på de djupaste ställena, säger Gareth till
Horse & Hound.
  
Behandlas som kungligheter
Se Gareth simma med den andra hästen efter att de har klippt upp staketet.
– Det viktigaste är att alla är i säkerhet och att vi fick ut dem utan incidenter. Vi har tagit dem hem till stallet och de har blivit behandlade som kungligheter, berättar Gareth.


Sett 5292 ggr
Kommentarer


Galleriet på Hippson Market

Husbloggare

Fantastisk helg!

Saras vardag

Måndag!

Therese

Gästblogg: "Många saker du kan göra för att förebygga kolik"

Gästbloggen

Till Husbloggarna