Stallkatten Gustaf – alltid redo för kel med hästarna: ”Han är världens mysigaste”

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2018-02-14

Möt vår coola katt Gustaf som härjar i ridhuset m hästarna😍#haideontour #katt#horse #cat #horsesofinstagram #equestrian #animalsofinstagram #animallover #häst

Publicerat av Haide Westring den 8 februari 2018

Stallkatten Gustaf – alltid redo för kel med hästarna: ”Han är världens mysigaste”

När fotograf Haide Westring delade ett filmklipp på stallkatten Gustaf kunde vi inte låta bli att ta reda på mer om den charmiga missen. Det visade sig att Gustaf har en otroligt stark vilja – och är beredd att gå långt för att få bo med sina fyrbenta vänner i stallet. Läs mer här nedan.

Text: Frida Bank
Foto:
Privat

  
Hej Haide! Brukar Gustaf kela med hästarna?

– Ja, han är världens mysigaste och går runt och kelar med hästar hela tiden. Han hängde alltid med min fina häst Berra som gick bort i november. När jag inte hade personal boendes i huset vid gården flyttade han in i Berras box. Nu har han flyttat in i ridhuset där han bor i instruktörsfåtöljen.
   
Hur hamnade Gustaf hos er?

– Det är en rätt härlig berättelse. Han kom till mig via en kompis vars barn blivit allergiskt. Han var innekatt och om jag inte kunde ta emot honom skulle de ta bort honom. Trots att jag verkligen inte behövde någon mer stallkatt fick han självklart bo på Fornboda.
– Han blev genast en tuff stallkatt och "vild", samt lite orädd för hästarna. Efter något år var olyckan framme, han blev trampad så illa i stallet att framtassen krossades. Oförsäkrad som han var då tog jag och min kompis Emma, som ägde hästen, och delade på kostnaden för att lappa ihop honom.
– Många sa att vi var galna. Reparera en stallkatt, köp en ny! Men jag, Emma och faktiskt även veterinären – som "Gurra" charmade – tycker att det var värt varenda krona.
  
Vad hände sen?
– Efter rehaben var han lite rädd för hästarna, han fick därför flytta hem till Emmas kompisar som bor i en villa. Ett par månader senare, mitt i vintern, sitter jag och skrittar och då kommer han gående bakom ridhuset. Jag ringde den oroliga fosterfamiljen och de hämtade hem honom. Han hade gått en mil från Täby till Sollentuna!
– Tredje gången han kom tillbaka till gården bestämde vi att "Gurra" nog hade valt själv var han vill leva, nu bor han här igen sedan fem år tillbaka.


Gustaf besöker hästarna i ridhuset. "Med hästen Berra, som han kände så väl, kunde man inte rida nära sargen. För då hoppade katten upp på rumpan på honom", berättar Haide.


Namnet Gustaf fick han av Haide, som tyckte att han såg ut som den tecknade katten.


Gustaf och kompisen Berrabus, som han bodde i boxen med.
Mer i Hippson-TV

Hertas hingstföl visar redan framfötterna inför terrängen

För drygt en vecka sedan fölade Frida Anderséns pensionerade OS-häst Herta. Ut kom en liten hingst med Singular LS La Silla som far. Under fredagen delar Frida med sig av två härliga filmer på Instagram – som ger en inblick i hur framtiden som fälttävlanshäst kan se ut för Hertas son. Titta och njut!


Sett 5903 ggr
Kommentarer

RF:s representant: "Var är alla vuxna?"

I ett halvtimmeslångt inslag på Expressen-TV, om SR:s dokumentär Hästgården, intervjuas Daniel Velasco – som gjort dokumentären – och Malin Andersson som är chef för idrottsutveckling hos Riksidrottsförbundet.
  
Bland annat ifrågasätts vuxenvärldens och ridsportens organisationers ansvar och frånvaro i den situation som rått under många år på den aktuella ridskolan.
– Man hade kunnat reagera men det har man inte gjort, säger Velasco bland annat i intervjun.

Källa: Expressen-TV


Sett 2750 ggr
Kommentarer

Tv-reportern stoppar lös häst på galoppbanan

Hayley Moore är en före detta jockey som jobbar för tv-kanalen At the races. Vid en tävling nyligen kom en häst lös och sprang varv på varv på banan, tills Hayley bestämde sig för att stoppa den.


Sett 14376 ggr
Kommentarer

Thomas Lévêque – ryttaren i succéklippet

I drygt en vecka har klippet med det modiga och skickliga ekipaget dykt upp titt som tätt i sociala medier. Frågan har varit – vem är ryttaren? Vi vet!


Sett 37608 ggr
Kommentarer

En svalkande fläkt är aldrig fel

Det är inte bara vi tvåbenta som längtar efter luft i värmen. Den här ponnyn har fått en fläkt strategiskt placerad utanför boxen – visst ser det härligt ut!


Sett 3087 ggr
Kommentarer

Tjuvkika på Nellies realityserie

I dag är det premiär för Nellie Berntssons realityserie "Nellie" på Viafree. Där får vi i tio avsnitt följa ryttaren och influencern i vardagen med hästarna, familjen, pojkvännen och vänner.
  
I premiäravsnittet får tittarna följa med Nellie på fotojobb i Danmark och till Las Vegas för konsert med Justin Timberlake, se avsnittet
HÄR.


Sett 4058 ggr
Kommentarer

Ryttare gör viral succé efter flossning till häst: ”Blev deras segerdans”

De tre ponnyryttarna Nellie Aronsson, Emma Kåberg och Alicia Edh Hayward gjorde i helgen succé på tävlingsbanorna, och tog sig vidare till eliten i ponnydressyr. På sociala medier har deras variant av trenddansen ”flossa” spridit sig som en löpeld.


Sett 11967 ggr
Kommentarer

Unga ryttarens uppmaning till bilförare – passera hästar med försiktighet

Sjuåriga Chloe Phillips har insett hur viktigt det är att motorfordon passerar hästar med försiktighet. Efter att hon själv blivit omkörd av en buss i hög hastighet ville hon på eget initiativ spela in en video. Detta för att nå ut med budskapet till förare.


Sett 5628 ggr
Kommentarer

Hungrig terrängponny charmar internet: “Luta dig bakåt”

Ponnyn Basil och hans lilla ryttare Ella charmar just nu internet i ett klipp. Ute på terrängbanan verkar gräset vara alldeles för gott – och Ella ramlar av gång på gång. Den lilla ryttaren klarade sig dock utan blessyrer från äventyret och var snabbt uppe i sadeln igen.


Sett 9364 ggr
Kommentarer

Paris, Kendall Jenner och häftiga hästkrafter

Vem är egentligen snabbast genom Paris gator, i reklamklippet från Longchamp? Kendall Jenner eller hästen? Se själva – och höj volymen för att höra det härliga ljudet av hovar i galopp.


Sett 5042 ggr
Kommentarer


Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

VM, skratt och tårar

Portugal-bloggen

Dagen före tävling!

Therese

Antagningsprov

Hippologbloggen

Till Husbloggarna