"Steffi" segrade med åtta sekunder: ”Det är inte ofta man vinner med den marginalen”

Hippson-TV

Hoppning

Publicerad: 2016-10-01
Stephanie Holmén - Cash In

Stort Grattis säger vi till Stephanie Holmen som tog hem segern i dagens GP Kval! Volkswagen Transportbilar Sverige Agria Djurförsäkring Häst Länsförsäkringar AB #häst #hoppning #grandprix

Publicerat av Volkswagen Grand Prix den 1 oktober 2016

"Steffi" segrade med åtta sekunder: ”Det är inte ofta man vinner med den marginalen”

Stephanie Holmén verkar ha toppat formen tillsammans med Cash In, precis lagom till Flyinge Indoor.

Text: Ida Röök
  
På fredagen vann de en 1,45-klass och på lördagskvällen tog de hem segern i 1,50-klassen, som också var kval till söndagens VW Grand Prix som avslutar meetinget på Flyinge.
Flera av Sveriges bästa ryttare finns på plats för att göra upp om ära och prispengar. Stephanie Holmén gasade på rejält i 1,50-hoppningen, som gick på tid.
  
Inte ridit för seger
Hon vann med inte mindre än åtta sekunder på tiden 60,82 sekunder – tvåan Karin Martinsen och Quantos red in på 68,57 sekunder.
– Jag har inte ridit för vinst i någon av klasserna, men allt har flutit på riktigt bra och då är det liksom en bonus att man vinner. Jag har velat få bra rundor och båda dagarna har banorna passat oss fint, min häst är väldigt vändbar och snabb, säger Stephanie Holmén.
I lördagens 1,50-klass tjänade hon massor med tid på att ta snäva vägar där det gick.
– Jag fick till optimala vägar och tighta lägen banan igenom, då tjänar man kanske en sekund i varje sväng, säger Stephanie.
  
Inte planerat för hat-trick
Cash In har tidigare ridits av Peder Fredricson.
– Han har gått de stora klasserna och har rutinen som krävs. Peder har andra hästar som han fokuserar på och jag behövde en 1,50-häst. Så jag tog över honom. Han är i en helt fantastisk form så vi får se vad som händer i morgon. Jag har inte planerat för någon hat-trick, men man vet aldrig vad som händer.
Stephanie ”cashade in” 5.000 kronor på lördagens seger. Och söndag går alltså ännu en 1,50-hoppning.
– Då är det först en stor grundomgång och sedan omhoppning på tid. Allt ska stämma även om hästen är i toppform, konstaterar Stephanie Holmén.

Resultat
Följ tävlingarna via VW Grand Prix:s Facebook


Mer i Hippson-TV

Femåriga DeFino tar bommarna med "hoppsasteg"

Karin Öljemarks uppfödning DeFino (u. De Chenta) blir fem i år och är tänkt att bli en framtida dressyrstjärna. Här får han träna att skutta över lite bommar och han tar sig an uppgiften med en något annorlunda stil. På ryggen sitter Johanna Svensson som jobbar hos Karin.
– Det är tur att han ska bli dressyrstjärna. Det är en häst som alltid är positiv och gör sitt bästa med en ärlig uppriktig inställning, skriver Karin till Hippson.


Sett 6417 ggr

Sötaste sällskapet när hagen ska mockas

Det är inte svårt att förstå att det kan vara svårt för Evelyn att komma igång med mockningen av hagen när hon får så fint sällskap. Lilla söta miniatyrhästen Akilles vill hellre kela än mocka.


Sett 7403 ggr

När monsterväxterna anfaller

Ibland är det inte helt lätt att hänga med i svängarna när hästen bestämmer sig för vad som är ett potentiellt livsfarligt monster. Som när det är en helt ofarlig krukväxt vid dressyrbanans vita staket.


Sett 12618 ggr

Johan och Benny – ett ekipage med en häftig utmaning

Johans son Filip rider och hoppar med egna ponnyn Colt. Det har blivit många timmar på läktaren som ponnyförälder men ändå fick han höra av sonen att han inget kan.
– Och det stämmer ju, jag visste ju inte hur det känns att rida eller hoppa hinder, säger Johan som helt enkelt tog och köpte en häst för att lära sig och kunna förstå sonens intresse – och för att utmana sig själv.


Sett 6087 ggr

När någon äntligen kliar på det perfekta stället

Den här hästen vet verkligen hur man njuter av söndagsmys. Kolla in det roliga klippet där människan äntligen har förstått var det är skönast att bli kliad!


Sett 4562 ggr

"Mockar du matte så sopar jag"

Visst blir arbetet så mycket lättare och roligare om man får lite hjälp. Frågan är om det går så mycket snabbare när det är hästen som står för sopandet.


Sett 2885 ggr

All In och hagkompisens bus

Har du också träffat en häst som biter och drar i hagkompisens täcken? Peder Fredricsons mästerskapshäst All In är känd världen över för sina prestationer på tävlingsbanan. Hemma på Grevlunda blir det bus i hagen med kompisen Flecu. Se det härliga klippet ovan, där kompisarna testar täckets hållbarhet! 


Sett 18306 ggr

När man hittar en riktigt "hästig" låt

I det här Tik-tok-klippet har den som gjort det verkligen hittat rätt låt för tillfället. Är det fler som känner igen sig i att man har mer hö på och i kläderna än i höpåsen man försökt packa.


Sett 5473 ggr

När man snubblar och hoppas att ingen ser

Den här söta pållen har lite väl bråttom i hagen. Plötsligt halkar den i gräset, eller var det meningen hela tiden att den skulle lägga sig ner?


Sett 14225 ggr

Häst eller flodhäst?

Denna hästen verkar ha hittat hagens djupaste vattenpöl. Och tvekar inte att ta sig ett "härligt" lerbad.. Vilken hästägare känner (inte) igen sig?


Sett 4433 ggr