"Steffi" segrade med åtta sekunder: ”Det är inte ofta man vinner med den marginalen”

Hippson-TV

Hoppning

Publicerad: 2016-10-01
Stephanie Holmén - Cash In

Stort Grattis säger vi till Stephanie Holmen som tog hem segern i dagens GP Kval! Volkswagen Transportbilar Sverige Agria Djurförsäkring Häst Länsförsäkringar AB #häst #hoppning #grandprix

Publicerat av Volkswagen Grand Prix den 1 oktober 2016

"Steffi" segrade med åtta sekunder: ”Det är inte ofta man vinner med den marginalen”

Stephanie Holmén verkar ha toppat formen tillsammans med Cash In, precis lagom till Flyinge Indoor.

Text: Ida Röök
  
På fredagen vann de en 1,45-klass och på lördagskvällen tog de hem segern i 1,50-klassen, som också var kval till söndagens VW Grand Prix som avslutar meetinget på Flyinge.
Flera av Sveriges bästa ryttare finns på plats för att göra upp om ära och prispengar. Stephanie Holmén gasade på rejält i 1,50-hoppningen, som gick på tid.
  
Inte ridit för seger
Hon vann med inte mindre än åtta sekunder på tiden 60,82 sekunder – tvåan Karin Martinsen och Quantos red in på 68,57 sekunder.
– Jag har inte ridit för vinst i någon av klasserna, men allt har flutit på riktigt bra och då är det liksom en bonus att man vinner. Jag har velat få bra rundor och båda dagarna har banorna passat oss fint, min häst är väldigt vändbar och snabb, säger Stephanie Holmén.
I lördagens 1,50-klass tjänade hon massor med tid på att ta snäva vägar där det gick.
– Jag fick till optimala vägar och tighta lägen banan igenom, då tjänar man kanske en sekund i varje sväng, säger Stephanie.
  
Inte planerat för hat-trick
Cash In har tidigare ridits av Peder Fredricson.
– Han har gått de stora klasserna och har rutinen som krävs. Peder har andra hästar som han fokuserar på och jag behövde en 1,50-häst. Så jag tog över honom. Han är i en helt fantastisk form så vi får se vad som händer i morgon. Jag har inte planerat för någon hat-trick, men man vet aldrig vad som händer.
Stephanie ”cashade in” 5.000 kronor på lördagens seger. Och söndag går alltså ännu en 1,50-hoppning.
– Då är det först en stor grundomgång och sedan omhoppning på tid. Allt ska stämma även om hästen är i toppform, konstaterar Stephanie Holmén.

Resultat
Följ tävlingarna via VW Grand Prix:s Facebook


Mer i Hippson-TV

När hinderdekorationen blir ett terränghinder

I samband med Global Champions Tour bjöds det inte bara på stora hoppklasser, utan även inslag av inomhusfälttävlan. Detta när ryttaren Mike Kawai, som tävlar för Japan, råkade rida an mot blomsterdekorationerna. Hästen visade på fin hoppteknik och fortsatte sedan med resten av banan. 


Sett 2424 ggr

Glädjen över att få en alldeles egen ponny

Lilla Leah är bara 2,5 år men hästintresset är redan stort. Så glädjen är stor när hon får en alldeles egen liten ponny. Se det härliga mötet mellan Leah och Millan som vi har fått mamma Sannas tillåtelse att dela. Sanna berättar att planen är att öppna ett eget instagramkonto för Leah och Millan inom kort, det kommer att heta Leahochmillan för den som vill följa det söta ekipaget.


Sett 11955 ggr

Kärleken till hästarna var drivkraften

Den spanska dressyrryttaren Juan Matute Guimon drabbades av en hjärnblödning i maj 2020. Han låg flera veckor i koma men är i dag tillbaka i sadeln. För FEI berättar han om vad som motiverade honom under den långa läkeprocessen och om kärleken till hästarna.


Sett 1496 ggr

Pontus och Katitizi i full fart över snön

Pontus Hugosson har spänt på skidorna och spänt för Katitzi. För är det snö då ska man tolka efter häst om man har möjlighet, det är sen gammalt, eller vad tycker ni?


Sett 2356 ggr

Lina Dolk testade islandshäst i Friends

Vid årets Sweden International Horse Show hölls även ett gediget program i mässans paddock. Bland annat fick dressyrryttaren Lina Dolk testa på att rida islandshäst.


Sett 5816 ggr

När man vaknar och ser snö för första gången

Allt var som vanligt när den här fölungen somnade, men på morgonen såg plötsligt hela världen helt annorlunda ut. Vad är det vita? Kan jag gå på det? Äter snö hästar? Se det härliga klippet från Racehorse Rescue Centre i Storbritannien.


Sett 24916 ggr

Team Dufour dansar med i küren: "Detta säger allt!"

Danska Cathrine Dufour och Bohemian red in på en andraplats under finalen av Saab Top 10 under Sweden International Horse Show. Vid hennes sida har hon ett stort och minst sagt engagerat team, som följer varje steg Bohemian tar med stor inlevelse.
– En av mina följare skickade den här videon till mig, och jag tycker att detta säger allt! Älskar er!, skriver Cathrine på Facebook.


Sett 2860 ggr

"Bajskastning mot skottkärra"

Vår bloggare Annelie som funderar på hur det kommer sig att just när det kommer till att pricka skottkärran på långt avstånd är man pricksäker som få. Men i alla andra sammanhang kan man inte slå in en straff i öppet mål från en meters håll.


Sett 4196 ggr

Hästen blir verkligen överlycklig av mat

Äntligen är det matdags! Den här pållen blir väldigt glad och samtidigt som den äter passar den på att rulla sig i hela härligheten. Finns det kattmynta fast för hästar ... ?


Sett 2444 ggr

När man vet något som ingen annan vet

Vad är härligare än en ponny? Två ponnyer. Och bättre än det är ett helg gäng med glada ponnyer, som lyckligt rusar efter varandra. Men den som kommer sist vet något som de andra inte vet ... Sätt på ljudet!


Sett 13384 ggrAktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 6

– TEMA: Kom längre med tekniken
– Porträtt: Louise Romeike
– Hjärngympa för ryttaren

– Tips från fotografen
– När är hästens karriär över?
– Sissela Smiths favoritövning
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Vad kan man göra när en inackorderad i ett kollektivt stall inte sköter sina uppgifter?
Eva Johansson svarar
Ramlade av vid veterinärbesök – vad gäller?
Eva Johansson svarar
"Att kunna rätta in framdelen framför bakdelen är otroligt viktigt"
Jessica Nordin svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.