"Steffi" segrade med åtta sekunder: ”Det är inte ofta man vinner med den marginalen”

Hippson-TV

Hoppning

Publicerad: 2016-10-01
Stephanie Holmén - Cash In

Stort Grattis säger vi till Stephanie Holmen som tog hem segern i dagens GP Kval! Volkswagen Transportbilar Sverige Agria Djurförsäkring Häst Länsförsäkringar AB #häst #hoppning #grandprix

Publicerat av Volkswagen Grand Prix den 1 oktober 2016

"Steffi" segrade med åtta sekunder: ”Det är inte ofta man vinner med den marginalen”

Stephanie Holmén verkar ha toppat formen tillsammans med Cash In, precis lagom till Flyinge Indoor.

Text: Ida Röök
  
På fredagen vann de en 1,45-klass och på lördagskvällen tog de hem segern i 1,50-klassen, som också var kval till söndagens VW Grand Prix som avslutar meetinget på Flyinge.
Flera av Sveriges bästa ryttare finns på plats för att göra upp om ära och prispengar. Stephanie Holmén gasade på rejält i 1,50-hoppningen, som gick på tid.
  
Inte ridit för seger
Hon vann med inte mindre än åtta sekunder på tiden 60,82 sekunder – tvåan Karin Martinsen och Quantos red in på 68,57 sekunder.
– Jag har inte ridit för vinst i någon av klasserna, men allt har flutit på riktigt bra och då är det liksom en bonus att man vinner. Jag har velat få bra rundor och båda dagarna har banorna passat oss fint, min häst är väldigt vändbar och snabb, säger Stephanie Holmén.
I lördagens 1,50-klass tjänade hon massor med tid på att ta snäva vägar där det gick.
– Jag fick till optimala vägar och tighta lägen banan igenom, då tjänar man kanske en sekund i varje sväng, säger Stephanie.
  
Inte planerat för hat-trick
Cash In har tidigare ridits av Peder Fredricson.
– Han har gått de stora klasserna och har rutinen som krävs. Peder har andra hästar som han fokuserar på och jag behövde en 1,50-häst. Så jag tog över honom. Han är i en helt fantastisk form så vi får se vad som händer i morgon. Jag har inte planerat för någon hat-trick, men man vet aldrig vad som händer.
Stephanie ”cashade in” 5.000 kronor på lördagens seger. Och söndag går alltså ännu en 1,50-hoppning.
– Då är det först en stor grundomgång och sedan omhoppning på tid. Allt ska stämma även om hästen är i toppform, konstaterar Stephanie Holmén.

Resultat
Följ tävlingarna via VW Grand Prix:s Facebook


Mer i Hippson-TV

Liten ponny med stor dos attityd

Den här lilla parveln fullkomligt äger hagen, vilket den gärna visar för sin fyrbenta kompis. Skruva upp volymen och se det härliga klippet!


Sett 22642 ggr

När matklockan ringt tar man vad som erbjuds - som dekorationerna

Denna ponnyn tycker nog att uppvisningen tar för lång tid samtidigt som hans matklocka har ringt. Nöden har ingen lag och man får helt enkelt ta vad som erbjuds. I detta fallet banans blomsterdekoration.. 


Sett 4047 ggr

När fölet har mer spring i benen än sin mor

De flesta föräldrar kan säkert relatera till småbarnsåren då barnen springer runt och utforskar, medans mamman försöker hålla uppsikt. Här har vi ett litet föl som gärna springer runt och leker, samtidigt som mamman har fullt upp med att hålla koll på den busiga lilla hästen. Se det söta klippet!


Sett 14077 ggr

Grattis Casall 22 år – se nostalgiklippet

Casall är en av världens mest framgångsrika hästar genom tiderna. Tillsammans med Rolf-Göran Bengtsson tog han mängder med placeringar och vinster på toppnivå.
I dag, den 13 april, fyller hingsten 22 år. Det firar vi genom att blicka tillbaka på hans avtackning, som ägde rum i Scandinavium 2017. Inte ett öga var torrt när Casall galopperade fram till publikens jubel. Se klippet från Gothenburg Horse Show!


Sett 3160 ggr

Evelyn och Akilles visar klurig bomövning

Evelyn Banffy och den charmiga ponnyn Akilles, 76 centimeter i mankhöjd, gör mycket tillsammans i vardagen. Akilles är en duktig körhäst, han är tränad i klassisk dressyr från marken och tricktränas också. I det här klippet visar de att två bommar, och godis, är det enda som behövs för ett roligt träningspass.


Sett 7483 ggr

Tomas Erikssons dag i Mästarnas Mästare

I söndagens avsnitt av Mästarnas Mästare var det Tomas Erikssons tur att visa filmen från hans långa och framgångsrika karriär som fyrspannskusk. Dessutom fick deltagarna följa med hem till Tomas gård och prova på att köra storbal. Hur det gick för Tomas i tävlingen? Se hela avsnittet HÄR.


Sett 3131 ggr

Så trillar man av i vattenhindret torrskodd

Att trilla av i vattenhindret är blött, eller? Den här tjejen gör en imponerande räddning och ser ut att klara sig utan att blöta ner sig – och med ett härligt skratt.


Sett 10426 ggr

Så får äntligen tävlingarna dra igång

Den här veckan startar tävlingarna upp igen efter EHV-1-utbrottet och stoppet som infördes på grund av det. Fortfarande råder det restriktioner med anledning av pandemin och tävlingarna är inte öppna för alla. Men förhoppningsvis blir det ändring på det snart. För den som glömt hur en tävlingsdag kan se ut bjuder här en brittisk fälttävlansryttare på en snabbrepris av en tävlingsdag – som en påminnelse helt enkelt.


Sett 1170 ggr

Ibland går det inte att rädda situationen – eller …

Den här jockeyn bjuder på en balans- och akrobatakt av imponerande snitt. Att vara så definitivt på väg av hästryggen och ta sig tillbaka – det är imponerande.


Sett 12164 ggr

Mora Ridklubb dansar till förmån för Cancerfonden

Mora Ridklubb har tagit den populära Jerusalema Dance Challange till en ny nivå. Samtidigt som de samlar in pengar till cancerfonden. Se deras fina kadrilj i Hippson-TV. 


Sett 44803 ggrAktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 2

– TEMA: Avel i liten skala
– Reportage: Hästak och André Brandt
– Takt och rytm för unghästen

– Harmoni med halsring
– Piruettens ABC
– En bra start på livet
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Tips på ridövning för häst med stora gångarter
Jessica Nordin svarar
Avtalsfrihet råder gällande handpenning
Eva Johansson svarar
Hur mycket lusern motsvarar ett kilo hö?
Eva Dahlström svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.