Tobbe Larssons hästar ”sjunger” i reklamfilmer på tv: ”Det gläder mig”

Hippson-TV

Hippson News

Publicerad: 2019-12-06

Tobbe Larssons hästar ”sjunger” i reklamfilmer på tv: ”Det gläder mig”

Tobbe Larsson firar som bekant 20 år som hästartist. Nu har hans fyrbenta vänner utvecklat oanade talanger – i reklamfilmer som kommer att visas i tv sjunger de nämligen. Eller?!

Hippson har vid flera tillfällen den senaste tiden uppmärksammat Tobbe Larsson, som ju var på plats under Sweden International Horse Show och visade trick med sina hästar. Nu är hans fyrbenta vänner åter aktuella, de är nämligen med i ATG:s nya reklamfilmer som kommer att visas på tv. Att hästarna är väldresserade har det inte funnits någon tvekan om, men att de kunde sjunga också var något nytt.
– Filmerna är gjorda med glimten i ögat och vi hoppas att tittarna blir glada av att se på hästar på det här nya sättet, säger Peter Dennbrink som är marknadschef för hästspel på spelbolaget i ett pressmeddelande.
  
Tobbes hästar ställde upp
Efter att ha lanserat den talande hästen Vinnie introduceras nu även ett par skönsjungande hästar, som tar ton till såväl opera som japanska klassiker.
– Vi vet att hästar väcker känslor, engagemang och glädje. För de här filmerna behövde vi hästar som även kan axla rollen som skådespelare och de första jag tänkte på var Tobbes hästar, säger Peter Dennbrink.
Filmerna spelades alltså in på Sjörup Prästgård i Skåne, tillsammans med den kända hästartisten Tobbe Larsson och några av hans hästar. Tobbe reser över hela världen med hästarna för spektakulära uppträdanden inför stor publik. Nu ska Tobbes hästar synas i tv-rutan i en stor kampanj.
  
Välkända sånger
– Vi har många trogna fans runt om i Sverige och det gläder mig att de ska få se mina hästar sjunga i ATG:s nya reklamfilmer, säger Tobbe Larsson.
Inspelningarna gjordes under ett par dagar i oktober och har blivit till en serie korta filmer där de skönsjungande hästarna framför några mycket välkända sånger. Inspelningen gjordes i samarbete mellan spelbolaget, reklambyrån Åkestam Holst och produktionsbolaget Camp David.

Om reklamfilmerna
  
Medverkande stjärnhästar:
Nicke, Freddy, Devin, Gazzel och Casper
  
I en av filmerna sjunger hästarna japanska “Sukiyaki”, den genom tiderna mest spelade låten i Japan.
Under inspelningen fanns ett filmteam på 15 personer som arbetade med regi, kameror, lampor, elektricitet, djurhantering, scenografi och efterbearbetning. Tobbe hade även tre personer som endast arbetade med hästarna under inspelningen.

 


Hippsons julkalender

Fram till den 24/12 publicerar vi ett erbjudande per dag. Observera att det kan finnas erbjudanden som enbart gäller "sin" dag.


Mer i Hippson-TV

Som häst och katt = best friends forever

Hästar och katter verkar vara en kombo som funkar fint. Det är ofta som vi trillar över klipp där katt och häst har det mysigt ihop – som i det här klippet. 


Sett 1281 ggr

Tio år sedan Fuego trollband VM-publiken: "Får gåshud när jag tänker på det"

Det spanska paret Juan Manuel Muñoz och Fuego de Cárdenas fick sitt stora genombrott under VM i Kentucky 2010. Till smattrande kastanjetter och spanska gitarrer visade PRE-hingsten en kür som gick rakt in i publikens hjärta. Eurodressage har intervjuat ryttaren, som minns det som sitt livs ritt.
– Det första jag tänker på när jag minns Kentucky 2010 är känslor. Jag får gåshud när jag tänker på det, säger han.
Ekipaget kom på femte plats med fick 81,45 procent. Se küren i klippet ovan och läs hela intervjun på
Eurodressage.


Sett 15565 ggr

Agnes och camarguehästen Eddie leker i skogen: "Mer pålitlig än mina hundar"

Agnes Wadenbäck brukar ta med sin sexårige camarguehäst Eddie på promenad. Han hänger med henne lös i skogen, vilket ni kan se i klippet ovan.
– Han är nog mer pålitlig än mina hundar i skogen. Jag har haft honom sedan han var åring och vi har promenerat ihop på det här visat i flera år nu, berättar hon.
Eddie är en rolig och intelligent häst, som ofta hittar på saker på egen hand. 
– Som att buga till exempel, eller att sätta sig. Det händer ofta när vi är ute att jag vänder mig om bara för att se honom sitta och filosofera. Han bjuder på många skratt med sina knasiga upptåg. Våra skogspromenader tillsammans är nog det som både han och jag uppskattar mest i vår samvaro.


Sett 2267 ggr

Lekfull stund med fåglarna i hagen

Vissa hästar blir rädda för fåglar, andra bryr sig inte alls. Den här hästen, som finns i USA hos Mary Beth, verkar tycka att ett helt gäng fåglar i hagen är det roligaste som finns och springer gärna runt och busar med dem! Spana in klippet ovan.


Sett 31388 ggr

Håll i fjädrarna – här kommer hopphästen Khaleesi

När stoet Khaleesi van den Blijkeer Z har siktat in sig på ett hinder spelar det ingen roll om duvor kommer i vägen. De får helt enkelt flytta på sig – illa kvickt! Se klippet på Angela Laschitza och hennes häst.
– När Khaleesi har förstått sitt uppdrag släpper hon inte fokus, det är ett sto med ett hjärta av guld, säger Angela, och berättar att de ser fram emot att komma ut på hoppbanorna nästa vår.
– Om inte corona stoppar tävlingarna, för duvorna hoppar hon tillsynes över.


Sett 38907 ggr

En badboll är hur kul som helst

Den här hästen kombinerar bad med lek och har med sig en gigantisk boll att leka med på stranden. Visst får klippet en att drömma om sommaren nu när höstmörkret har sänkt sig över oss.


Sett 4710 ggr

Luring, Phasanova och grävmaskinen

Maria Wieslanders två hästar, treåriga fjordingen Luring och ettårshingsten Phasanova, räds inte grävmaskinen. De tycker den är spännande värre och vill gärna vara med när det grävs.


Sett 10163 ggr

Härligt träningspass på stranden

Visst ser det alldeles underbart ut när de här hästarna får sin konditionsträning på stranden. Det är jockeyn Christian Williams med team som tränar hästarna på stranden vid Ogmore-By-Sea i Wales.


Sett 2447 ggr

Nostalgiklipp från SVT: Rolf-Göran Bengtsson möter Lennart Lindelöw på tävling

I väntan på att världscupen i hoppning förhoppningsvis ska komma igång bjuder SVT på ett arkivklipp från 1983. Det är den då 21-årige hoppstjärnan Rolf-Göran Bengtsson, som får se sig slagen av en annan stjärna – Lennart Lindelöw. Se det härliga klippet ovan.


Sett 3379 ggr

Hästarna står på rad – när älgen river staketet

Jessica Lindahl föder upp SWB-hästar hemma på gården på Tjörn. I dagarna såg hon plötsligt en älg springa in i sommarhagen och fastna i staketet. Den kämpade en kort stund för att ta sig loss, och travade sedan vidare till synes oskadd. Hästarna på gården följde händelsen med stor uppmärksamhet.
– 20 minuter tidigare hade jag pratat med min granne om att vi inte kommer släppa ut hästar där mer i år, och att vi ska ta bort staketet vid vägen i veckan. Efter älgens framfart så var det bara fem stolpar kvar att dra upp, säger Jessica.


Sett 52279 ggr