Urgulliga Mira vill inte kliva av ponnyn

Hippson-TV

Hippson Lifestyle

Publicerad: 2016-04-10

Känslan som uppstår när någon tvingar en av hästen 󾌴󾬑󾬑

Publicerat av Nilla Stenman den 4 april 2016

Urgulliga Mira vill inte kliva av ponnyn

Hippson-läsaren Nilla Stenman skickade in detta klipp på ursöta lilla Mira, som inte vill kliva av ponnyn när ridturen är slut. Vi kontaktade Nilla för att få reda på mer om denna bestämda unga dam.

Text: Cajsa Ekström
  
Hej Nilla, vilket gulligt klipp! Berätta lite om flickan, har hon ridit förut? 

– Mira är ett och ett halvt år och har alltid älskat djur. Hon var cirka sex veckor första gången hon följde med storasyrran på tävling och drygt två månader första gången hon satt på en häst, sedan dess har hon ridit lite grann ibland.
– Hon har alltid haft en otroligt speciell relation till Shakira (på filmen). När Mira var mindre och låg i vagnen utanför boxen medan vi mockade, och hon blev ledsen, var Shakira där snabbare än någon annan. Hon stoppade ner huvudet i vagnen för att trösta henne.
  
Hur ofta rider Mira?
– Det är mer på senaste halvåret som hon verkligen vill rida, mest hela tiden. Och hon är verkligen duktig, hon travar redan och har otrolig balans. Blir det inte en liten ryttare av henne så vet jag inte...
 
Brukar hon vägra att hoppa av?
– I klippet hade hon bara ridit en snabbis då hennes syster, Ebby, skulle rida. Så hon blev sur för att hon inte tyckte att hon var klar, vi fick lyfta ner henne trots hennes protester. Men Mira är en glad tjej så det gick över ganska snabbt, dock var hon nog lite sur. 
  
Vilken snäll ponny! Berätta lite om den.
– Ponnyn heter Shakira och är en 21-årig svensk ridponny som vi har ägt i drygt tre år, till vardags rids och tävlas hon framför allt i hoppning av Miras storasyster Ebby som är 14 år. Hon är en pigg och alert dam, men när hon är med Mira är hon så försiktig, en riktig stjärna!
  


Glad Mira på ponnyn Shakira. FOTO: Privat


Mer i Hippson-TV

Svenskarna i Belgien om EHV-1: "Vi är jätterädda för det"

SVT har intervjuat de svenska ryttarna Angelica Augustsson och Sofia Westborg som båda är baserade i Belgien. De berättar vilka åtgärder de har tagit för att minska risken för smittspridning av EHV-1, efter det stora utbrottet i Valencia. Angelica visar bland annat att de har byggt ett karantänstall för att kunna separera hästar som har tävlat i Oliva i Spanien. Båda är oroliga för att få in smittan i den egna verksamheten.
– Det skulle naturligtvis vara en katastrof, säger Sofia till
SVT.


Sett 1532 ggr

"Om du får en puss av mig, får jag testa bilen då?"

Här har vi en busig häst som verkar ganska sugen på att köra barnets bil. Det är lite som han försöker med "Om du får en puss av mig, får jag testa bilen då?"


Sett 1114 ggr

Kärlek mellan fyrbenta vänner

I dessa tider behöver vi alla sprida lite extra kärlek. Dessa fyrbenta kompisar behöver inte hålla social distans, utan njuter istället av varandras sällskap. Se det söta klippet!


Sett 1657 ggr

Veterinär kämpar för att rädda häst med EHV-1

Den franske veterinären Christophe Schlotty vill uppmana ryttare till eftertanke kring situationen gällande utbrottet av EHV-1. I ett filmklipp delar han med sig av hur de kämpar för att rädda ett sto som blev svårt sjuk efter hemkomsten från tävlingarna i spanska Valencia. Han uppmanar allmänheten att göra det man kan för att stoppa smittspridningen. I klippet ser vi hästen tillfriskna under en veckas tid, sammanfattat på ett par minuter. 
OBS vi vill varna känsliga tittare för obehagliga bilder.


Sett 34884 ggr

När vårkänslorna spritter i hela kroppen – dags att fatta galoppen

Vem längtar inte efter att få dra iväg i en fartfylld galopp över ängarna? Femårige Oakley behöver inte ens några tyglar när den lille ryttaren flyger fram tillsammans med sin söta ponny.


Sett 23143 ggr

Pensionären Di Lapponia T har födelsedagskalas: "Ett fyrfaldigt leve"

Paulinda Fribergs topphäst Di Lapponia T fyllde 20 år i veckan. Det firades med morötter, födelsedagssång och kramar från syskonbarnen Saga och Hollie. Se det söta klippet ovan. Det var i samband med världscuptävlingarna i Göteborg förra året som stoet tackades av inför Scandinavium-publiken, efter en lång och framgångsrik tävlingskarriär. Paulinda har själv ridit in och utbildat stoet till högsta nivå, nu är Di Lapponia T dräktig med ingen mindre än Totilas.


Sett 3362 ggr

Vad bra att du har lärt hästarna att hoppa! Eller?

Hästarna Molly och Gem väljer själva i vilken hage de ska gå. Om de nu ens känner för att gå i en hage... Duktiga på att hoppa är de i alla fall, vilket de även visar när de tävlar fälttävlan tillsammans med ryttaren Persia Bhatia från Skottland.


Sett 18080 ggr

Se Douglas snabba omhoppning – vinner 1,50-klassen

Douglas Lindelöw vann lördagens fyrstjärniga 1,50-hoppning i Vejer de la Frontera i Spanien, med Casquo Blue. Se deras omhoppning i klippet ovan (bläddra i inlägget)! Dessutom blev det dubbelt svenskt på pallen, då Angelie von Essen knep andraplatsen med Cochella. Över 90 ekipage startade i klassen och även Alexander Zetterman, Sissela Smith och Antonia Andersson var placerade.
– Sverige är i bra form helt enkelt! Alla tycker det är väldigt skönt att vara i gång igen, säger Douglas till SvRF.Sett 1141 ggr

Fredag, vårkänslor och spring i benen

Vad är härligare än ett urgulligt föl med spring i benen? Gör nu som fölungen och sätt full fart mot helgen. 


Sett 5335 ggr

Superman sitter och vilar sig i form

Visst är det härligt att sätta sig och vila en stund? Det tycker i alla fall Superman "Sune", född 2019, som har gillat att sitta på halmbalen i lösdriften sedan han var föl. 
Han är en riktigt stilig kille och ett charmtroll är han också. Otroligt social, trevlig och älskar att gosa. Mot sina syskon är han dock en retsticka och busar ofta med dem. I framtiden väntar ett liv som dressyrhäst, berättar matte Linda Hansson som även är uppfödare till "Sune". 


Sett 17505 ggr
Senaste expertsvaren

Hur mycket lusern motsvarar ett kilo hö?
Eva Dahlström svarar
Travhoppning bra för taggad häst
Victoria Almgren svarar
Håller sig hästen varm med mat? Eva Dahlström svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.