Urgulliga Mira vill inte kliva av ponnyn

Hippson-TV

Hippson Lifestyle

Publicerad: 2016-04-10

Känslan som uppstår när någon tvingar en av hästen 󾌴󾬑󾬑

Publicerat av Nilla Stenman den 4 april 2016

Urgulliga Mira vill inte kliva av ponnyn

Hippson-läsaren Nilla Stenman skickade in detta klipp på ursöta lilla Mira, som inte vill kliva av ponnyn när ridturen är slut. Vi kontaktade Nilla för att få reda på mer om denna bestämda unga dam.

Text: Cajsa Ekström
  
Hej Nilla, vilket gulligt klipp! Berätta lite om flickan, har hon ridit förut? 

– Mira är ett och ett halvt år och har alltid älskat djur. Hon var cirka sex veckor första gången hon följde med storasyrran på tävling och drygt två månader första gången hon satt på en häst, sedan dess har hon ridit lite grann ibland.
– Hon har alltid haft en otroligt speciell relation till Shakira (på filmen). När Mira var mindre och låg i vagnen utanför boxen medan vi mockade, och hon blev ledsen, var Shakira där snabbare än någon annan. Hon stoppade ner huvudet i vagnen för att trösta henne.
  
Hur ofta rider Mira?
– Det är mer på senaste halvåret som hon verkligen vill rida, mest hela tiden. Och hon är verkligen duktig, hon travar redan och har otrolig balans. Blir det inte en liten ryttare av henne så vet jag inte...
 
Brukar hon vägra att hoppa av?
– I klippet hade hon bara ridit en snabbis då hennes syster, Ebby, skulle rida. Så hon blev sur för att hon inte tyckte att hon var klar, vi fick lyfta ner henne trots hennes protester. Men Mira är en glad tjej så det gick över ganska snabbt, dock var hon nog lite sur. 
  
Vilken snäll ponny! Berätta lite om den.
– Ponnyn heter Shakira och är en 21-årig svensk ridponny som vi har ägt i drygt tre år, till vardags rids och tävlas hon framför allt i hoppning av Miras storasyster Ebby som är 14 år. Hon är en pigg och alert dam, men när hon är med Mira är hon så försiktig, en riktig stjärna!
  


Glad Mira på ponnyn Shakira. FOTO: Privat


Mer i Hippson-TV

När man fixar hovarna och hästen bara vill pussas

När husse smörjer hovarna så att de blänker kan man passa på att kelas en liten stund. För den här hästen vill gärna pussas. Akta bara så att inte tänderna kommer fram!


Sett 1589 ggr

Steve Guerdat om SWB-stoet Bianca: "Tror att man ganska lätt blev förälskad i henne vid första ögonkastet"

Den svenskfödda topphästen Bianca har gått ur tiden. SWB träffade hennes ryttare Steve Guerdat i samband med Falsterbo Horse Show 2019 – hör hans varma ord om "Queen B" i intervjun ovan.


Sett 1767 ggr

OS-stjärnan Wegas föl lever livet i sommarhagen

Mästerskapshästen Wega, som tog OS-silver i fälttävlan i London med Sara Algotsson Ostholt, har lämnat tävlingsbanan och fortsätter nu karriären som mamma. Förra året fick hon ett stoföl – och även i år verkar det vara en energisk liten dam hon har vid sin sida.


Sett 4574 ggr

När hästens hår är viktigare än ditt

Vi kan spendera timmar med att tvätta med schampo och använda olika typer av glansspray och borstar när det kommer till hästens svans. Men ens eget hår? Nja, det är väl inte riktigt lika viktigt, eller? Se klippet med hög igenkänningsfaktor!


Sett 1645 ggr

Sömntutan Surprise sover så det hörs

Olivias häst Surprise sover så att det hörs vida omkring. Hon snarkar så högljutt så Olivia ända sedan stoet var litet fått frågan om hon är sjuk. Men det är bara så det är helt enkelt.
Man ser och speciellt hör henne nästan varje dag när hon ligger och snarkar i hagen, lösdriften eller inne i boxen, berättar matte Olivia.
Snarkar hon kanske rentav högre än
Nalle, som vi stiftade bekantskap med i måndags morse?


Sett 5191 ggr

När en "mördarkanin" blockerar vägen

När Samantha May ropade in sina hästar för att ge dem mat verkade allt till en början frid och fröjd. Men vänta! Det sitter en livsfarlig kanin mitt på stigen! Se det roliga klippet där hästarna försöker komma fram till hur de ska hantera situationen.


Sett 121267 ggr

Lova vloggade innan det var stort: "Ha riktigt, riktigt kul"

När Lova Hallbäck var åtta år brukade hon spela in små videoklipp av sig själv. Nu har ett av klippen fått nytt ljus, och den avslutande uppmaningen är fortfarande lika träffsäker.
– Det var ingen osäker Lova på den tiden, säger hon.


Sett 3466 ggr

Vi ses halvvägs för en puss

Ömsesidig kärlek när den är som allra bäst. Tänk att få ha sin käresta hästkompis på bara en halslängds avstånd – alltid redo för för en puss.


Sett 2545 ggr

Det började som en stormvind …

Det blev kanske lite onödigt spännande när Linn Larsson skulle inleda sin ritt i Intermediaire I med elvaåriga stoet Corona (e. Connaisseur u. Contura (SWB) e. Weltman, uppf. Jeppe Börjesson, Stall Hallhagen). Just när de gjort halt var det som en tornado drog fram över tävlingsbanan och tältet över domare B flög iväg. 


Sett 7172 ggr

När man är så glad så att det rycker i läpparna

Helgen är till ända – har ni bränt er i solen? Tagit årets första dopp? Kanske passat på att tvätta hästen i sommarvärmen och sedan låtit den beta medans den torkar? Känner ni er också så där härligt trötta men samtidigt utvilade – sådär så att nästan vad som helst är roligt – som en häst som skakar på mulen till exempel.


Sett 7520 ggrAktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 3

– TEMA: Smarta stall
– Reportage: Malin Baryard Johnsson
– Trappan till skänkelvikning

– Bärighet och rakriktning
– Nya sätt att hältutreda hästar
– Så upplever hästen sin värld
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Hitta suget i bettet för jämnare tempo
Lennart Lindelöw svarar
Rytmen är viktigare än avsprångspunkten
Lennart Lindelöw svarar
Hyresgäst som inte flyttar sin häst trots att avtalet löpt ut
Eva Johansson svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.