Vid brist på pulkabacke?

Hippson-TV

Hippson Lifestyle

Publicerad: 2017-01-10

Vid brist på pulkabacke?

Detta klipp har gjort succé i sociala medier med över 6,5 miljoner visningar. Och visst ser det riktigt roligt ut? Inte visste vi att skrittmaskinen även kunde roa pulkaåkande barn, vid brist på en ordentlig backe!
Mer i Hippson-TV

Fölet som är en riktig "Fighter"

När Avrils Fighter föddes hos Maria Hildingsson dog hans mamma på grund av svåra komplikationer. Det såg ett tag ut som att inte heller fölet skulle klara sig, men han hämtade sig. En efterlysning på Facebook efter en amma delades 22.000 gånger men hjälpen fanns närmare än man trodde, i egna stallet hos ponnyn Smulan. Se Aftonbladets och Svenska Hjältars söta inlägg om Avrils Fighter – och se honom busa med "brorsan" i hagen.


Sett 8939 ggr
Kommentarer

Inte ens en lama skrämmer hästen Pumba

Minns ni den bombsäkra hästen Pumba? I hans annons skrev ägaren att han är tränad för "allt" och att inget skrämmer honom. 
  
En potentiell köpare frågade om han var svår att lasta – och om lamor skrämmer honom. Ägaren kunde inte svara ärligt eftersom hon inte hade låtit honom träffa någon lama, men hon gjorde ett försök och hade med videokameran.
  
PS. Mot slutet kan vi även konstatera att en tupp som medryttare inte heller är några konstigheter.


Sett 14481 ggr
Kommentarer

Återupplev Peders Jerring-hyllning av All In: ”Genom stövlarna kan jag känna hans hjärta slå”

I helgen var OS-silverhästen H&M All In tillbaka på 1,60-nivå efter sin operation och rehabilitering – och på vilket sätt han gjorde det! Först var han nolla i Nations Cup och hjälpte det svenska laget till seger i Rotterdam, sedan vann han den stora och avslutande GP-klassen på söndagen. Respekt!
    
Vi blir så nostalgiska, och hoppfulla inför hemma-EM i sommar, att vi inte kan låta bli att visa Peder Fredricsons fantastiska Jeringpris-tal i repris. Talet är i mångt och mycket en hyllning till All In, hästen han delar priset med och beskriver som ”utöver det vanliga”.
  
Starkast är kanske Peders beskrivning av sitt främsta minne från Rio, när han och ”Allan” står och väntar på att få gå in på banan på finaldagen. ”Magiskt”, så beskriver han kommunikationen mellan människa och häst. Och vi kan inte annat än hålla med – eller hur?


Sett 13348 ggr
Kommentarer

Kadrilj i snake-modell sedd från ovan

Att rida kadrilj är roligt och att titta på en väl utförd dito är äkta njutning. Kan man dessutom se den ovanifrån blir det riktigt skojigt. Eller vad sägs om den här varianten, utförd av brittiska arméns Household Cavalry – att likna ungefär vid vår svenska högvakt – under en familjedag vid Combermere Barracks strax utanför Windsor.
  
För den som är gammal nog att minnas data- och mobiltelefonspelet ”Snake” finns här vissa likheter... Titta och njut, men blinka inte! Här får du nämligen hela kadriljen på bara 60 sekunder. Tempo!


Sett 12905 ggr
Kommentarer

Återupplev Sveriges segertriumf – och "Allans" nollrunda

Vi börjar midsommardagen med att gotta oss i gårdagens seger i Nations Cup i Rotterdam. I sista rundan stod avgörandet mellan Peder Fredricson på H&M All In och Martin Fuchs från Schweiz på Clooney. Se FEI:s spännande sammanfattning av segerkampen ovan. Nedan finns Peders fantastiska runda i sin helhet.


Sett 12084 ggr
Kommentarer

Få i gång midsommarfesten med Malin Baryards hit "Do you wanna ride?"

Just nu är hon i Rotterdam och hoppar på högsta nivå, men för några år sedan tog Malin Baryard Johnsson en kort avstickare från ryttarkarriären. Bandet Spånka NKPG och Malin spelade in singeln ”Do you wanna ride?” 2004. Till ett glatt diskobeat pratsjunger Malin om Butterfly Flip och annat hästrelaterat. Skruva upp ljudet och låt midsommarfesten börja!


Sett 14629 ggr
Kommentarer

Michaels-Beerbaum i bilreklam

När den tyska biljätten skulle välja en idrottare för att göra reklam för sina bilar valde man hoppryttaren Meredith Michaels Beerbaum. Häng med Meredith i full galopp genom trollsk lövskog i den vackert gjorda reklamfilmen.


Sett 20176 ggr
Kommentarer

Nej, det är inte Magnus som bestämmer i hästhagen: ”Kan inte ni äta gräs eller nåt?”

Vi fick det här träffande, självutlämnade och faktiskt ganska roliga klippet skickat till oss av ryttarmaken Magnus Eriksson i Enköping. Missa inte heller texten nedan, där han med glimten i ögat förklarar sin status i flocken.


Sett 19125 ggr
Kommentarer

Del 2: Så planerar du ridningen – och lägger upp ditt ridpass

En ny säsong av Hippsons populära kunskapsklipp är här och det andra avsnittet av tio handlar om planering. Denna gång är det Daniel Svensson, huvudlärare i hoppning på Strömsholm, som är vår guide.


Sett 9610 ggr
Kommentarer

Hovslagaren Peter har alltid en hästsko i bakfickan

Hovslagaren Peter Andersson från Orust öppnar flaskan snabbt och lätt med en hästsko. Ett tips att ta till sig under midsommarfirandet? Vi ringde upp Peter för att ställa lite frågor.


Sett 8354 ggr
Kommentarer


Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Charlies

Husbloggare

Gästblogg: "Det vi vill vinna är hästens förtroende och lust att samarbeta”

Gästbloggen

Midsommar!

Therese

Gothenburg Summer Tour Dag 5

Saras vardag

Till Husbloggarna