Viktors vilda mockningsdans har gjort succé

Hippson-TV

Hippson Lifestyle

Publicerad: 2022-10-05

Viktors vilda mockningsdans har gjort succé

Ämnet om mockning är åter på tapeten och vi bad våra läsare beskriva hur de mockar. Viktor Berggren hörde av sig och delade med sig av mockningsdansen, inspelad år 2015, som blev väldigt uppskattad. För vissa är mockning en stunds terapi och reflektion. För andra är det en tid för dans och att släppa loss alla spänningar! Ta del av en läsarfavorit och läs intervjun med Viktor.

Detta klipp, på när Viktor Emanuel Berggren dansar i boxen, har spridits i sociala medier. Vi blev nyfikna och kontaktade honom för att få veta mer.
  
Hejsan Viktor! Din dans i boxen har gjort succé på Facebook, vad var anledningen till att du rockade loss?
– Jag hade varit på tävling den dagen och hade haft fyra fel i båda klasserna, så jag behövde nog muntra upp mig själv samtidigt som jag var lite rastlös. Det var helt enkelt dags för en dans.
  
Brukar du passa på att dansa när du mockar?
– Det händer att jag dansar ibland när jag känner att det är dags att släppa loss lite, det blir ju så mycket roligare att mocka då. 
  
Berätta lite om dig själv, vem är du som dansar?
– Jag har ridit sedan jag var fem, från början på en shetlandsponny som hette Lilleman Hurtig. Jag red även B-ponnyn Inferno. När jag var sex-sju år gammal började jag på Hagaby ridskola utanför Kumla, så jag har alltid hållit på med hästar.
– Vid nio eller tio års ålder fick jag ärva min storasysters D-ponny Orlando, som jag tävlade upp till LB-hoppning. Därefter har jag haft ett antal storhästar och tävlat upp till 1,30 nationellt. Just nu har vi tre hästar i familjen, men jag tävlar bara på en av dem.
  
Vad har du fått för reaktioner?
– Klippet har fått otrolig respons och det är jättekul att det kunde glädja så många människor. Jag tror att vi behöver mer dans i stallarna, särskilt när det är mycket att göra, avslutar Viktor. 
 

Viktor på tävlingsbanan. FOTO: Privat 


Mer i Hippson-TV

Vad blir det av denna lilla hoppstjärna tro?

Mili och och hennes syster Johy är bara fem och tre år gamla men Mili rider redan och hoppar: bettlöst, barbacka och med imponerande balans. Kolla in klippet på denna lilla kämpe som snudd på är ett med sin ponny. 


Sett 1539 ggr

Vem vill inte ha en liten söt åsna?

Från Nya Zealand kommer denna varma och mysiga film som får oss alla att glömma bort vinterrusket och mörkret utanför knuten. Den söta åsnan Dougal är en i gänget hos Youtube-profilen Geoffry The Conqueror och han är tre år gammal. Handen upp, finns det någon som inte vill ha en sådan här liten söt åsna som sällskap till sina hästar att ha med ut på tur? En fråga till, är det någon som inte funderar på att emigrera till sagolandet Nya Zealand?


Sett 729 ggr

Syskonen Werndl skickar sin kunskap vidare

Världsettan Jessica von Bredow-Werndl och hennes storebror Benjamin Werndl har stöttat varandra i vått och torrt under många år. De hjälps åt och tränar sina hästar tillsammans. Dessutom, de har en vision om att göra tillvaron för hästar bättre genom att dela med sig av vad de lärt sig – av just hästar – genom åren. 


Sett 674 ggr

Är det ett snömonster? Nej, bara en häst som gör en snöängel

Vad tycker din häst om snö? Den här fuxen verkar tycka att det är rätt härligt och passar på att rulla sig ordentligt i det vita, tjocka pudertäcket. 


Sett 876 ggr

Aktiv hagverksamhet i en helt ny (hov)-dimension

Det finns stall- och haglösningar för att aktivera hästar under deras tid ute. Frågan är om det är någon som tagit det så långt att hästen själv sköter all service, in- och utsläpp, kanske inte utfodring men ändå. Vad blir nästa steg?


Sett 3261 ggr

När tävlingsbanan inte är nog …

Den här lilla ponnyn tycker inte att banan är lång nog, den vill galoppera längre och hoppar helt enkelt ut. Hur ryttaren ställer sig till initiativet kan man ju ana sig till.


Sett 7863 ggr

Det är hovskägget det hänger på …

När kocken Jonas Svensson lagar mat i TV4 njuter programledaren Jenny Strömstedt så det hörs. Men när han ska briljera med sina hästkunskaper, då blir det gapflabb i studion. Jonas förklaring av vad som skiljer kall- och varmblod åt är så rolig men kanske inte helt ologisk för den oinvigde.


Sett 4386 ggr

Årets ridlärare är från Örestads RS

Anette Liljegren heter hon och är ridlärare på Örestads Ryttarsällskap i Malmö, en anrik förening och ridskola med mycket verksamhet. I över 30 år har Anette Liljegren fått generationer av ryttare att fatta galoppen hos Örestads Ryttaresällskap. Nu får hon ta emot priset Årets ridlärare. - Nu gick min puls upp i 190. Så himla kul efter alla år, vilken kick! sa Anette Liljegren om beskedet. Hör henne berätta med verklig passion om arbetet som ridlärare och kärleken till hästarna.


Sett 823 ggr

Pontus Hugosson snösatsar inför X-games

I en härlig fartfylld tolkningsfilm visar Pontus Hugosson och hans fina shetlandsponny upp det som är det absolut bästa med riktig vinter. Vacker vit snö, solsken och riktigt kul med en underbar liten ponny. Visst blir ni alla lite sugna på att tolka även om det inte är så avancerat som Pontus Hugosson visar upp?


Sett 1027 ggr

När de tuffa tanterna tar över tyglarna

Man kan inte bli annat än glad när man ser den här rundan – eller tre rundor i en rundan – där tre damer med medelåldern 54 år tar sig an pay & cross-banan hos Åsby RF härom helgen. Det är Marie Nilsson som hörde av sig till Hippson och delade med sig av klippet. Det är efter att de tre ridit varsin felfri runda som de bestämmer sig för att avsluta tillsammans.


Sett 3001 ggr


Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 5

– TEMA: Utrustning
– Porträtt: Marie Johansson
– Ta steget till Medelsvår B

– Bättre känsla utan stigbyglar
– Så lägger du ett hovgips
– Vad vet vi om hästens ursprung?
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajten

Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.