Douglas Lindelöw var 0,22 sekunder från svensk seger

Senaste nytt

2015-02-26

Douglas Lindelöw var 0,22 sekunder från svensk seger

Douglas Lindelöw var nära att bli första svenska segrare i årets Scandinavium - men det fattades 0,22 sekund.

Läs mer i Tidningen Ridsportsenaste nytt

2020-05-28

Träna övergångar med fiffig åttvoltsövning

På en åttvolt, med två nivåer av volter, tränas både lösgjordhet och övergångar i ett. Ridläraren och tränaren Ulrika Pernler tipsar om övningen som kan ridas i olika gångarter.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-28

Eric Lamaze och Hickstead i Kanadas Sports Hall of Fame

Eric Lamaze och Hickstead var ett av världens absolut bästa ekipage när hästen, inför en chockad publik, avled av brusten aorta inne på hoppbanan. Nu väljs de båda in i Kanadas Sports Hall of Fame.

Läs mer hos World of Showjumping
2020-05-28

Dressage Power drar i gång med Junior Trophy igen

I och med tävlingsstarten för unga födda 2002 och senare drar Dressage Power nu i gång kvalen till Junior Trophy igen. Tävlingstätheten i...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-05-27

Video: Pontus Hugossons härliga Katitzi bjuder på bus

Pontus Hugosson har delat ett härligt klipp som bjuder på en riktig sötchock. Det är lilla Katitzi som busar på terrängbanan. Obligatoriska pauser för gräsintag hinns så klart med. Missa inte klippet här.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-27

Tre danska hästar döda – förgiftade av tysklönn

Tre hästar i Danmark har dött efter att ha blivit förgiftade av tysklönn. Detta sätter fokus på att man som hästägare bör vara uppmärksam kring vilka träd man har i hagarna, särskilt den här tiden på året.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-27

Fyra personer i olycka med hästtransport

Flera fordon har varit inblandade i en olycka på länsväg 115 i Menlösa utanför Laholm på tisdagskvällen. Totalt fyra personer är inblandade...

Läs mer hos Expressen
2020-05-27

Ridsporten vill ha snabbt arrendesvar om Örsta

Efter år av långdragna diskussioner och funderingar vill nu Folkatorps ridsportsällskap ha ett snabbt besked. Kan föreningen arrendera mark...

Läs mer hos Nerikes Allehanda
2020-05-27

Lisen Bratt Fredricson om inställt EM: ”Ett stort nederlag”

För en tid sedan kom besked om att EM nästa år ställs in, något som har väckt reaktioner och kritik. Lisen Bratt Fredricson menar att ett inställt mästerskap innebär ett stort nederlag för Sveriges utveckling av blivande toppryttare.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-27

Ridhus i skånska Billinge brann ner till grunden

Ett ridhus beläget i skånska Billinge brann på tisdagskvällen ner till grunden, rapporterar flera medier. Ridhuset var helt övertänt när räddningstjänsten kom fram. Händelsen rubriceras som mordbrand.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-27

Svårt för ridlärare och tränare att lära ut ryttarkänsla

Hur förklarar man för elever hur ridningen ska kännas? Och hur kan tränaren på bästa sätt hjälpa sina elever att hitta den känslan? Det har forskaren Susanne Lundesjö Kvart undersökt – i en ny doktorsavhandling som kunskapssajten Hästsverige berättar om.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-27

Medlemmarna ökar hos Djursholms ridklubb under pandemin

Med skyltar, öppna dörrar och distansering har Djursholms ridklubb anpassat sin verksamhet under coronapandemin. Samtidigt upplever de ett...

Läs mer hos Expressen
2020-05-26

Veckans gård: Hästig dröm på engelska landsbygden

När vi inte får lov att resa kan vi ju ändå drömma oss bort. Till exempel till den brittiska ön och idylliska Buckinghamshire. Här finns en otroligt vacker gård till salu. Efter en härlig ridtur över ägorna är det dags att duka upp "afternoon tea" på altanen.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-26

Video: Louise Etzner Jakobsson tränar mer ute

I ett klipp från Parasport Värmland berättar paradressyrryttaren Louise Etzner Jakobsson hur hon tänker kring träning under coronapandemin. Att ställa in Zernard i ett garage och säga att ”nu pausar vi ett tag” är ju så klart inte möjligt. Se klippet här.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-26

Världscupomgången i Lyon planeras att hållas

Longines Equita Lyon meddelar att de kommer att hålla världscuptävlingar för hoppning, dressyr och fyrspann. Detta i slutet på oktober.

Läs mer hos Ridehesten.com
2020-05-26

Busiga shettisen Dennis har haft samma ägare i 30 år

Förra helgen fyllde shettisen Dennis 30 år, han har bott hos Karina Ryberg i hela sitt liv. Dennis är en riktig liten buse med härlig karaktär. Karina berättar mer om sin ögonsten.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet