62 000 besökte Falsterbo

Senaste nytt

2011-07-11

62 000 besökte Falsterbo

Publikrekord för Falsterbo Horse Show häromveckan. Uppemot 62 000 besökare beräknas det landa på när alla sena förköpsbiljetter är räknade.

Läs mer i ATL Lantbrukets Affärstidning


senaste nytt

2021-01-18

Helgstrand och Beerbaum i nytt samarbete

Helgstrand Dressage är den stora aktören på marknaden när det gäller förmedling av dressyrhästar. Nu går Andreas Helgstrand in i ett nytt samarbete med den tyska hoppryttaren och OS-medaljören Ludger Beerbaum och satsar vidare i ett gemensamt bolag.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-18

Video: Häst eller flodhäst?

Denna hästen verkar ha hittat hagens djupaste vattenpöl. Och tvekar inte att ta sig ett "härligt" lerbad..Vilken hästägare känner igen sig? 

Läs mer på Hippson.se
2021-01-18

Lotta Zimmermann: "Jag dras till det logiska"

Lotta Zimmermann började som så många andra barn med ponnyhoppning. Som tonåring tog hon dock en paus från hästvärlden för att istället göra karriär inom IT-branschen. Det var först senare, när hon märkte att jobbet tog upp för mycket tid och hon behövde mer balans i livet som hon återupptog hästintresset. 

Läs mer på Hippson.se
2021-01-18

Måndag morgon och man vill bara snooza

Låt mig får sova bara lite till, ska strax gå upp. Visst vill man bara ligga kvar i sängen när klockan ringer på måndag morgon.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-17

"Förvänd galopp är en inlärningsfråga"

Här svarar Nina Bengtsson på hur man lär en hopphäst, som vid minsta antydan av byte av varv även byter galopp, att gå i förvänd galopp.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-17

Självbiografisk bok om uppväxten på "Hästgården"

I ett pressmeddelande berättar Nordsteds Förlagsgrupp att de tillsammans med Storytel senare i år ger ut Sophie Jahns självbiografiska berättelse "Pappas flicka på hästgården". Där berättar hon om sin uppväxt på "Hästgården" (en prisbelönad radiodokumentär från SR) där livet bakom de stängda dörrarna gick ut på att parera en våldsam och nyckfull faders maktmissbruk och övergrepp.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-17

En cup där alla får vara med

Team Equus for Hope startades 2016 och är en välgörenhetsorganisation full med ridande medlemmar. Från början var det elever till tränaren Bella Rodhelind, i dag finns det över 60 teamryttare över hela landet. I vår drar föreningen igång en cup där alla får vara med, även de som inte rider.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-17

My Lagerberg berättar om sjukdomen och hästlivet

Hon har arbetat som hoppryttare och storsatsat inom sporten – trots att hon har sju hål i luftstrupen. My Lagerberg har inte varit speciellt öppen med hur sjuk hon faktiskt har varit, men nu berättar hon om svårigheterna, operationerna och det som drivit henne framåt och fått henne att orka – kärleken till hästarna.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-16

Bildspel: Sagolikt häftigt på digital hästmaskerad

Det kom in massor av bidrag när Norra Skånes fjordhästförening ordnade en digital maskerad före jul. Här kommer ett stort bildspel med några av deltagarna utklädda till Pippi Långstrump, Snögubben, drakar och spöken.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-16

Stipendium för unghästutbildare

För sjätte gången kommer Christina Sääfs minnesstipendium att delas ut till en unghästutbildare. Det delas ut under Billdal Horse Show i slutet av mars och ansökningstiden går ut den 14 samma månad.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-16

Häst hittad nedkyld i vattendrag

På lördagsmorgonen hittades en häst nedkyld i ett dike i Tjuvkil som ligger i Kungälvs kommun. Innan räddningstjänsten hann fram hade hästen kunnat ta sig upp.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-15

Anmälan till tävling öppnar på onsdag

På onsdag den 20 januari öppnar anmälan till de första tävlingarna efter tävlingsstoppet, som äger rum från och med vecka 4. 

Läs mer på Hippson.se
2021-01-15

Klipp: Smart tips när snösula saknas

Det är snö i stora delar av landet och många har satt snösulor på sina hästar. Men många väljer också att avstå av olika anledningar. Bland dem Annika Strömberg som har kommit på en smart lösning när snöklamparna växer sig stora och det blir riskabelt att såväl rida som att leda häst.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-15

Ridskolan backar – följer kommunens beslut

Lars Panzar, ordförande i Ronneby ryttarförening, säger till Hippson att man backar vad gäller tolkningen av den nya pandemilagen. De följer kommunens direktiv och avvaktar med besked om när ridskolan kan dra igång igen.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-15

Sofie Jahn berättar om ”Hästgården” i SVT

Den prisade radiodokumentären ”Hästgården” handlar om sexuella övergrepp, lögner och familjesvek vid ett ridcenter. Mannen som var ansvarig för händelserna dömdes för sexuella övergrepp. Hans dotter, Sofie Jahn, väljer nu att berätta sin historia i SVT:s nya talkshow med Carina Bergfeldt som har premiär i dag, fredag. Dessutom ska den omtalade historien bli tv-serie på TV4. 

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet