62 000 besökte Falsterbo

Senaste nytt

2011-07-11

62 000 besökte Falsterbo

Publikrekord för Falsterbo Horse Show häromveckan. Uppemot 62 000 besökare beräknas det landa på när alla sena förköpsbiljetter är räknade.

Läs mer i ATL Lantbrukets Affärstidningsenaste nytt

2020-07-02

Studerar ryttarens rädslor i examensarbete

När hippologstudenten Fanny Kristoffersson skulle skriva sitt examensarbete valde hon att fokusera på ryttarens rädslor. Studien visade bland annat att glädjen är större än rädslan.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-02

Klipp: Att galoppera är det roligaste som finns

Linda Björks fyraåriga dotter har en stabil och, framförallt, rolig vän i lilla ponnyn TurboÅke. Här hänger de med mamma på en galopp längs grönskande skogsvägar. Glöm inte att sätta på ljudet.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-02

Kvinna döms för djurplågeri – hästar saknade mat och vatten

En kvinna i Östergötland har dömts till villkorlig dom för djurplågeri. Detta efter att hon har låtit åtta hästar gå utan tillräckligt med mat och vatten.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-02

Dressyr: Svenska stjärnhästen till Tyskland

Jeanna Högberg går till Helgstrand Dressage och Mr Grey VH, superhästen som hon ridit för Västra Hoby flyttar nu till Tyskland. Där kommer ...

Läs mer hos Ridenews
2020-07-02

Avel: Hingsten Escudo är död

Årets hannoveranerhingst 2009 Escudo I har avlidit 29 år gammal. 'En lyckligare död hade vi inte kunnat önska för vår nallebjörn', skriver ...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-07-02

Webbradio: Cecilia Bergåkra om sjukdomstiden

Cecilia Bergåkra från Sörumåsen, strax norr om Vallsta, är 18 år och en av de mest lovande dressyrryttarna i landet. Hon har bland annat ...

Läs mer hos Sveriges Radio
2020-07-02

Svensk dressyrtränare död i samband med ridning

Dressyrtränaren och GP-ryttaren Cricco Åkerberg har avlidit i samband med ridning. Ridsportprofilen blev 76 år gammal.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-07-02

Fick köpa favorithästen från SRG efter år av väntan

Kärlek vid första ögonkastet var det definitivt inte när Anna Gustavsson blev tilldelad skolhästen Citirus under gymnasietiden. Sju år efter studenten var det däremot helt självklart att just han skulle bli hennes första egna häst.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-01

Historien bakom framgångssagan Cathrine och Cassidy

Cathrine Dufour och Atterupgaards Cassidy har varit ett radarpar i ett decennium. I en intervju med FEI Dressage berättar ryttaren om deras resa – från början till de stora mästerskapen.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-01

Seger för hästnäringen – körning godkänd som friskvård

För snart ett och ett halvt år sedan stod det klart att ridning skulle omfattas av friskvårdsbidraget. Nu har Högsta domstolsförvaltningen även godkänt körning med häst som avdragsgill friskvård.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-01

Mathilda Karlsson fortsätter kämpa för förlorade OS-platsen

Turerna kring Mathilda Karlssons OS-plats har varit många. Nu står det klart att ryttaren väljer att överklaga beslutet om den förlorade mästerskapsplatsen till nästa instans.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-01

Erica har hittat hjälten som fångade Amber: "Helt fantastiskt"

Tidigare i veckan efterlyste Erica Skoglund den man som fångade hennes sto Amber efter att hon kommit lös. Nu har hjälten i storyn hittats tack vare många delningar i sociala medier.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-01

”Rune” dömdes ut i februari – nu symtomfri

Det danska halvblodet Reinholds Romario hade ett allt annat än bra år 2019. Men nu verkar det som att det äntligen vänt. Från att ha varit utdömd i februari till att härom sistens bli friskförklarad och konstaterat smärtfri.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-30

Mysig gård i Skåne med närhet till havet

Trevlig hästgård med bostad om cirka 170 kvadratmeter som kan inredas till två lägenheter. Stallet rymmer sex moderna boxar och utanför finns en stor ridbana. Ridvägarna i omgivningarna är bra och till havet är det bara fyra kilometer.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-30

Klipp: Sjunger sin häst till sömns

Den här lilla flickan sjunger vaggvisa för hästen som verkar ha somnat gott. Det blir inte mycket sötare än så här helt enkelt.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet