Nyheter

senaste nytt

Här hittar du de senaste, hästrelaterade nyhetsnotiserna från både ridsportsmedier och andra nättidningar.


2020-03-31

Jimmy Andersson prisades på Parasportgalan

Ryttaren Jimmy Andersson red hem ett silver på världsspelen i Special Olympics förra året. Måndag fick han pris för Årets prestation på Parasportgalan. Sveriges radio P4 Gotland har pratat med den lyckliga ryttaren.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-31

Lövsta-hästarna äntligen på svensk mark

När coronapandemin slog till befann sig teamet från Lövsta i Florida med sju hästar. Att få hem dem till Sverige igen har inneburit mycket oro, men tisdag kör de äntligen sista etappen.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-31

Veterinär flögs in för att rädda livet på hästen Furix

För ett år sedan hittade Caroline Lund sin älskade Furix i sin box, totalt nedblodad. Det blev ilfart till Ale djurklinik, där det konstaterades att han hade drabbats av en svampinfektion i en luftsäck. För att rädda hans liv flögs en veterinär in från Storbritannien.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-30

Video: Ponnyn Ess gnäggar sött i sömnen

Ess från Bästekille tog en tupplur i matte Madeleine Escandes knä ute i hagen. Nog somnade han gott i vårsolen – och man kan ju undra vad han drömmer om?

Läs mer på Hippson.se
2020-03-30

Ljungby: Häst föll ner i gödselbrunn – fick avlivas

En häst föll ner i en gödselbrunn på en gård utanför Kånna i Ljungby kommun under måndagseftermiddagen.

Läs mer hos Sveriges Radio
2020-03-30

Så kan du minska smittspridningen i stallet

Gör en back up-plan, undvik onödiga risker och tänk på hygienen. Det finns flera saker för hästägare att tänka på i och med den pågående coronasituationen. Ta del av Agrias lista med smarta stalltips.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-30

Klart: OS i Tokyo invigs den 23 juli 2021

Den 24 mars kom beskedet att sommar-OS i Tokyo skjuts upp på grund av coronapandemin. Nu har spelen fått nya datum nästa sommar.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-30

Nya riktlinjer för ridskolor och kring tävlingslicenser

Svenska ridsportförbundet rekommenderar ridskolor i landet att fortsätta sin lektionsverksamhet, under förutsättning att en riskbedömning har gjorts. Förbundet meddelar också att de återköper tävlingslicenser upp till 14 dagar efter att de har betalats.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-30

Video: Shettisen Zimba hänger med lös på skogsturen

Shetlandsponnyn Zimba är 24 år och förgyller allas tillvaro. När hennes ryttare, Rosa, inte kan rida får ponnyn följa med på promenad för att få motion. Zimba är van vid att gå lös och hon verkar ha det riktigt härligt i vårsolen i skogen.
– Hon är stallets lilla guldklimp, säger Daniéla Almqvist.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-30

”Änglafölet” har vuxit upp: ”En väldigt speciell tjej”

I juni förra året kom ett märkligt litet föl till världen. Hennes mamma somnade in strax efter födseln och kvar stod uppfödaren Eva Olausson med en liten ängel – eller var det ett spöke? Här berättar hon mer om stoets första månader i livet.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-30

Sofie Grenholm: ”Allt man gör med hästen formar relationen”

Ett lyckligt hästliv handlar om relationer och samspel. Tränaren Sofie Grenholm brinner för att djuren ska få en riktigt bra vardag – för det krävs att hästar och människor får tillgång till ett välfungerande signalsystem. Och att de lär sig att kommunicera med varandra.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-30

Blue Hors Zack tillbaka i aveln efter framflyttat OS

Det var sagt att topphingsten Blue Hors Zack helt skulle få koncentrera sig på sin matchning mot OS tillsammans med Daniel Bachmann Andersen, därför skulle han inte betäcka under 2020. Men i och med att OS har skjutits på framtid ändras detta.

Läs mer hos Ridehesten.com
2020-03-30

Britter uppmanas att inte bunkra hästfoder

Efter uppgifter om att brittiska hästägare bunkrar foder, i coronakrisens spår, uppmanar tillverkarna alla att sluta med detta. Det finns tillräckligt med foder i lagren och är alltså inte nödvändigt, utan skapar bara stora problem.

Läs mer hos Horse & Hound
2020-03-30

Ny Hippson-sajt för prenumeranter med unikt material

Nu lanserar Hippson en helt ny sajt med massor av kunskap och inspiration. Innehållet kommer från det gedigna kunskapsmagasinet – det har aldrig tidigare varit möjligt att läsa dessa artiklar på webben på det här sättet.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-30

Video: ”Barn med funktionshinder kan göra samma saker"

Jaycen Schlesinger är tolv år gammal och har Downs syndrom. När han föddes fick han ponnyn Glücksbär och tillsammans har de blivit ett riktigt radarpar. Via sitt Instagramkonto inspirerar Jaycen andra att träna med sina hästar. Missa inte klippet – där han och Glücksbär visar ett av sina trick.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-29

Jana Wannius: "Räkna med Falsterbo Horse Show"

Vad händer med Falsterbo Horse Show när ingen kan kvala? Och blir det några tävlingar om inga internationella ryttare kan komma? Ridenews talade...

Läs mer hos Ridenews
2020-03-29

Hippoauktionen dubbleras – hålls under två evenemang

Fjolårets fölauktion på Strömsholm gav mersmak, men gav också arrangörerna lärdomar. I år blir det två auktioner, knutna till andra...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-03-29

Video: När skrittmaskinen blir till en karusell

Den här smarta hönan har kommit på det allra bästa sättet att använda en skrittmaskin på. Sittandes uppe på den får hon både en åktur och har full koll på omgivningarna.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-29

Hästägare oroliga när gränsen till Danmark är stängd

Pauline Larsson driver hästverksamhet i Oxie utanför Malmö. Nu när Danmark har stängt sina gränser, på grund av coronaviruset, uttrycker hon en oro inför fölningssäsongen. Att köra över med sjuka djur är inte möjligt utan tillstånd.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-29

Gräsbrand i hästhage i Kungälv kunde släckas

På söndagen larmades räddningstjänsten till en gräsbrand i Kungälv, där en hästhage hade börjat brinna.
– Ägarna var på plats och hjälpte till, säger Kalle Kivistö, larm- och ledningsoperatör vid...

Läs mer hos Göteborgs-Posten
2020-03-29

Medlemmarna betalade startavgift till inställd tävling

Det kom ett meddelande till Hippson från verksamhetschefen hos Njurunda ryttarförening. Klubben var, som så många andra, tvungen att ställa in helgens pay and jump. Men många av medlemmarna valde att stötta föreningen genom att ändå betala in startavgiften.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-29

"Inom ett par veckor behöver vi besked om UVM"

Just nu är det mycket oklart hur uttagningen till Unghäst-VM i dressyr ska gå till.
– Frågan är om det blir något UVM över huvud taget....

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-03-29

Storbritannien: Vädjar till ryttare att låta bli att rida

Det brittiska ridsportförbundet vädjar till landets ryttare att avstå från ridning. Detta för att minska risken för skador som kräver sjukhusvård. Sjukvårdens alla resurser behövs för att ta hand om coronapandemin.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-29

Mannens hästar omhändertagna en gång till

En uppfödare i Skåne fick 2012 drygt 40 hästar omhändertagna, merparten såldes på auktion. År 2015 fick han djurförbud, men på gården där han bor har det fortsatt att finnas djur. Nu har länsstyrelsen omhändertagit ytterligare 47 hästar.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-28

Video: "Kom igen mamma, det är dags att leka"

När man är liten och det spritter i kroppen kan det hända att mamma tycker att man är lite jobbig. Eller vad tror ni att det här charmiga fölets mor tycker om sin avkommas försök att dra i gång dagens lekpass?

Läs mer på Hippson.se
2020-03-28

Unna hästen ett nytt bett – vinn presentkort hos Fager

Ett välanpassat bett är A och O för att hästen ska vara tillfreds i ridningen. I veckans tävling, som arrangeras i samarbete med Fager, har du chans att vinna ett presentkort på bett i deras webbshop.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-28

Coronapandemin: Tävlingsstopp till sista maj

Regeringens beslut under fredagen, att begränsa antalet personer vid offentliga tillställningar och allmänna sammankomster till 50 personer, har fått Svenska ridsportförbundet att införa tävlingsstopp. Det gäller fram till och med den 31 maj.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-28

Häst fick brännskador av allergisk reaktion

Ingela Peterssons familj har hästarna hemma på en gård i Skåne. En av hästarna, ett sto, blev i onsdags attackerad i hagen. Någon har troligtvis hällt in något under täcket på stoet. Det har gett en allergisk reaktion med brännskador som följd.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-28

Två förda till sjukhus efter olycka på Flyinge

Två kvinnor fördes på fredagen till sjukhus efter att ha blivit nedsprungna av en häst vid Flyinge Kungsgård. Båda ska ha varit elever på Flyinge.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-27

Flera hästar döda i brand i Österrike

Hoppryttaren Gerfried Puck, som bland annat har representerat Österrike på VM, förlorade i veckan flera hästar i en kraftig stallbrand.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-03-27

Rodrigo Pessoa delar förberedande hoppövningar

I en artikelserie, tillsammans med Amethyst Equestrian, delar World of Showjumping med sig av Rodrigo Pessoas expertis för att sprida inspiration. Rodrigo visar i den första delen hur han jobbar med markarbete för att öka hästens rörlighet och flexibilitet.

Läs mer hos World of Showjumping
2020-03-27

Isabell Werth: "Coronakrisen ger tid för reflektion"

I en intervju med Dressursport Deutschland ger Isabell Werth sin bild av den pågående coronakrisen. Denna globala nödsituation kan ge oss nya sätt att tänka i framtiden.

Läs mer hos Eurodressage
2020-03-27

Topphästen Parzival njuter av det glada pensionärslivet

Med Adelinde Cornelissen var Parzival (född 1997, e. Jazz – Ulft) en av världens bästa dressyrhästar. Han pensionerades efter OS i Rio 2016 och avtackades i mars året därpå inför publiken i ’s-Hertogenbosch. Nu har hans ryttare delat ett klipp i sociala medier på den före detta topphästen – visst ser Parzival ut att njuta av pensionen till fullo?

Läs mer på Hippson.se
2020-03-27

Skövde hade fått okej från smittskyddet – ställer in

På fredagen kom beskedet från Svenska ridsportförbundet att tävlingar ska stoppas från och med söndag. Arrangörer i hela landet påverkas och Skövde ryttarförening hade fått okej från smittskyddet i sitt län att köra sin dressyrtävling. Nu ställer de in ändå.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-27

SvRF: Alla ridsporttävlingar stoppas från och med söndag

På fredagen höll statsminister Stefan Löfven en presskonferens, bland annat meddelade han att sammankomster med fler än 50 personer förbjuds på grund av coronaviruset. Det betyder att ridsporttävlingar kommer att stoppas.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-27

Avelsledaren: ”Kommer se nedgång i antalet betäckningar”

Osäkerheten i samhället är stor i och med coronaviruset och detta får genomslag på olika sätt. För svensk avel betyder det mest troligt att antalet betäckningar kommer att minska, vilket kan leda till en hästbrist om fyra–fem år.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-27

Efter önskemålet – tre ponnyer spred glädje bland äldre

En av damerna på äldreboendet Elmstagården var lite deppig, eftersom de är isolerade och inte får ta emot besök i coronatider. Personalen undrade vad som skulle kunna liva upp tillvaron, att få klappa en häst blev svaret. Sagt och gjort – Jonathan, Silver och Melwin ryckte in.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-27

Forskning: Snart möjligt att tempa hästen på distans

Flera alternativ till att använda rektaltermometer för att kolla hästens temperatur är på gång. Exempelvis att bygga in nya funktioner i det chip som ändå ska sättas i nacken.

Läs mer på Hippson.se
2020-03-27

OS-klara behåller platser till 2021 – så även ridsportlagen

De som har kvalat in till OS får behålla sina platser – trots att sommarspelen flyttats till nästa år. Sveriges olympiska kommitté...

Läs mer hos Bohusläningen
2020-03-27

Lista med inställda hästtävlingar och evenemang

Coronavirusets framfart sätter stopp för det mesta i tävlingsväg inom ridsporten just nu, och även inom aveln. Här hittar du samlad...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
Sida: 1 2 3 4 5 ... 1830 nästa  sista  


Sök efter artikel


Mest läst