Nyheter

senaste nytt

Här hittar du de senaste, hästrelaterade nyhetsnotiserna från både ridsportsmedier och andra nättidningar.


2020-05-19

EHV-1: Stor lättnad när alla fem fölen föddes friska

För Reeni Källström har det varit den värsta vintern och våren i hennes liv. I vintras fick en häst i hennes stall den neurologiska varianten av EHV-1 och fick tas bort. Sedan dess har oron varit stor för gårdens fem dräktiga ston och deras kommande föl. En oro som nu är över när alla fem fölen föddes friska och pigga.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-19

Video: Ponnyexpressen tar biltvätten till hjälp

Kusken Anton Lundström kör fyrspann med sina shetlandsponnyer och utgör Team Ponnyexpressen. Det innebär att han har 16 hovar att tvätta av efter varje tur. Men hur gör man det på ett effektivt sätt? Se klippet.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-19

32-åriga valacken Beauty Boy rids och tränas fortfarande

Angelica Gelix Petersons foderhäst Beauty Boy är 32 år ung. Fortfarande rids och tränas han flera gånger i veckan. Här berättar Angelica om byggstenarna för hur hon har fått den åldrande fyrbeningen att hålla.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-18

Video: Lina Dolk tar med pojkvännen på ridtur i skogen

I helgen följde Jonathan Selander med sin flickvän, dressyrryttaren Lina Dolk, på en ridtur i skogen. Det var första gången de red tillsammans och det blev en hel del härliga skratt. Slå på ljudet och se klippet, där Jonathan rider hästen Humle.
"I går var det dags att introducera livet i sadeln för min kära pojkvän. Ändå imponerad", skriver Lina på Instagram – och vi kan bara hålla med. Vi är riktigt imponerande, eller hur?

Läs mer på Hippson.se
2020-05-18

362 ridklubbar har sökt ”coronastöd” från regeringens krispaket

4 064 idrottsföreningar och 49 specialidrottsförbund har sökt kompensationsstöd för corona från regeringens krispaket på 500 miljoner kronor – som Riksidrottsförbundet (RF) fördelar. Näst flest ansökningar, 362 stycken, kommer från ridsporten.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-18

Video: Fölet De Camille löshoppar gärna med mamma

Fölet De Camille är en pigg liten tjej som föddes den 23 april. I klippet är hon två veckor och då passar hon på att hoppa sida vid sida med sin mamma.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-18

Sju unghästryttare blir Breeders-ambassadörer

Tre hoppryttare, tre dressyrryttare och en fälttävlansryttare har utsetts till Breeders Trophy-ambassadörer under 2020. Ryttarna ska dela...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-05-18

Anna väcktes av inbrottstjuvar på hästgården

Under natten mot måndagen väcktes Anna Hermansson av ett konstigt ljud utanför fönstret. När hon tittade ut såg hon tre svartklädda inbrottstjuvar på gården. Hon skrek åt dem och personerna sprang då från platsen.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-18

Gästblogg: "Många är det som lider i situationen"

Hoppryttaren Niklas Jonsson skriver om coronapandemin och reflekterar över hur viruset har påverkat sporten och vardagen. I inlägget lyfter han fram att Folkhälsomyndigheten, företag och idrottsklubbar har olika perspektiv och ingångsvärden i situationen.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-18

Video: Ryttaren dyker rakt ner i vattengraven

Det blir inte alltid som man har tänkt sig. Den här ryttaren tar sig an vattengraven på egen hand, medan hästen kan stå torr om hovarna och se på. Och personen bakom kameran får sig ett gott skratt.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-18

Första internationella dressyrtävlingen godkänd

Nu finns det ett par internationella dressyrtävlingar i FEI:s kalender för juni, men reserestriktioner kommer att kvarstå i Europa längre än så. Italien öppnar dock för inresa redan den 3 juni.

Läs mer hos Ridenews
2020-05-18

Flera tävlingar på gång i Sverige och världen

Små ljusningar kan ses i tävlingsterminen efter hela världens tävlingsstopp på grund av coronapandemin.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-05-18

Lyckligt slut trots dramatisk start – föl fick en amma

Håkan B Svenssons fölunge fick en tuff start i livet när den föddes i ett felläge. Några dagar senare tvingades man dessutom ta bort fölets mamma – men som tur var kunde en amma snabbt hittas.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-18

Hoppet lever för årets VM i distansritt i september

Hoppet är inte helt ute för årets VM i distansritt, som är planerat att ridas i september.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-05-18

Backfors digitala skogskörningskurs blev en braksuccé

När coronaviruset omöjliggjorde den planerade kursen i skogskörning, då testade Backfors gård att lägga ut en annons om en digital körkurs. Tanken var att det kanske skulle intressera något tiotal. De trodde inte sina ögon när anmälningarna strömmade in.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-18

Helgstrand och Schockemöhle ska ordna online-fölauktion

Helgstrand-Schockemöhle lanserar ett samarbete med en av Tysklands ledande arrangörer av digitala auktionsplattformar, nämligen horse24.com. De kommer att selektera föl efter Helgstrands och Schockemöhles hingstar och...

Läs mer hos Ridehesten.com
2020-05-18

Video: Hemma-spa i ponnyhagen under mattes isolering

Brittiska hästtränaren Emma Massingale delar med sig av ett härligt klipp på sina miniponnyer. Eftersom det är ”lockdown” i Storbritannien har hon inte kunnat ta med dem till stranden vilket de annars älskar. I stället har hon köpt en plaskpool åt dem – och snacka om att vissa av ponnyerna njuter av sitt ”hemma-spa”!

Läs mer på Hippson.se
2020-05-17

Video: Åsnefölet Harriet är fullt av överskottsenergi

På många håll börjar hagarna fyllas med små fölungar. Åsnefölet Harriet har trots sin ringa ålder massor av spring i benen och kör med fullt ös i hagen. Kanske drömmer hon om en framtida karriär på galoppbanan?

Läs mer på Hippson.se
2020-05-17

Ankarcrona och kända ryttare inspirerar i livesändningar

Till veckan bjuder Henrik Ankarcrona på tre inspirerande livesändningar i en ny talkshow. Svenska ridsportförbundets satsning "Säker med häst" flyttar till Instagram – och alla sändningar gästas av svenska ryttarstjärnor.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-17

Tidigare OS-hästarna firade födelsedag med skogstur

Anna Kasprzaks tidigare OS-häst Donnperignon firade sin 21:a födelsedag med mästerskapskompisen JoJo Az – alltså Agnete Kirk Thinggaards pensionerade 17-åring. Födelsedagsfirandet blev en härlig uteritt i naturen.

Läs mer hos Ridehesten.com
2020-05-17

Inomhus-SM i hoppning 2021 har gått till Flyinge

Flyinge hästsportklubb har fått ett hedersuppdrag, detta genom att få arrangera inomhus-SM i hoppning för hästar 2021.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-05-17

Mikaela Gustaphsons topphäst till svensk junior

Mikaela Gustaphson och Cum Laude har splittrats. Detta efter att valacken har sålts till en svensk junior. "Om de kommer överens får nog övriga juniorer se upp", säger Mikaela.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-05-17

Tävlingar med restriktioner på Grevagården

På Grevagården utanför Skövde blir det fälttävlan i juni. Lotta Wahlborg, som driver anläggningen med sin familj, berättar för P4 Skaraborg att man arbetar utifrån riskanalyser och med stöd från Svenska ridsportförbundet.
– Vi känner oss helt trygga med det, säger hon till radiokanalen.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-17

Bondens levebröd – en vacker kuliss till hästfoton

I vanliga fall postas det flitigt bilder på hästar i tävlingssammanhang i sociala medier den här årstiden, men inte i år. Nu har i stället gula, böljande rapsfält blivit en populär kuliss för Instagram- och Facebookbilder. Men man får inte gå ut på åkrar och posera hur som helst, man måste be om lov.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-16

Andreas Helgstrand tar över trefaldig världsmästare

Danska Andreas Helgstrand tar över det tidigare svenskägda stoet Fiontini som har tagit guld på tre UVM. Här kan du se en film när ekipaget...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-05-16

Webb-tv: Möt bröderna Philippaerts i "The Insider"

Global Champions Tour fortsätter med den filmade intervjuserien "The Insider". Den här gången får tittaren hälsa på hemma hos tvillingarna...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-05-16

22-åriga Lina Dolk: "Jag är Sveriges sämsta influencer"

Hon är en av Sveriges mest framgångsrika unga ryttare och delar frekvent med sig av sin satsning på Instagram och i bloggen. Lina Dolk, 22,...

Läs mer hos Expressen
2020-05-16

Webbradio: Hästar hjälper människor med terapi

Hästägaren Ida Åsenius och psykologen Katarina Gottfridsson har slagit samman hästkontakt och kognitiv beteendeterapi. Små grupper...

Läs mer hos Sveriges Radio
2020-05-16

Här är de ändrade kvalreglerna till årets dressyr-SM

Inställda tävlingar och en helt omkullkastad tävlingstermin har fått Svenska ridsportförbundets dressyrkommitté att besluta om ändrade...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-05-16

Stenungsund: Bil körde av vägen och in i hästhage

En bil körde på lördagseftermiddagen av gamla E6:an utanför Stenungsund – och in i en hästhage. Olyckan ska ha skett i samband med en omkörning.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-16

Video: OS-stjärnan Wegas föl busar loss i hagen

För en tid sedan fick Wega, som tog OS-silver i fälttävlan i London 2012 med Sara Algotsson Ostholt, ett föl. Nu busar det lilla stofölet glatt runt utomhus vid mammas sida, full av energi i de små benen.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-16

Webbradio: Unghästarna har släppts på Brösarps backar

Under fredagen var det dags för årets betessläpp för projektet på Brösarps backar. Tio ettåriga ston släpptes tillsammans med ett äldre "barnvaktssto" på de kuperade markerna. P4 Kristianstad fick en pratstund med initiativtagaren Ingvar Fredricson.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-16

Veckans tävling: Vinn ett välfyllt hästskötarkit

Är det dags att uppdatera stallgarderoben? I veckans tävling, som arrangeras i samarbete med Stallkompaniet, ligger ett hästskötarkit i prispotten.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-15

Video: När längtan efter kvällsmaten blir för stor

Det sjuåriga stoet Kokkoro (e. Stakkato u. Roxette) vet vad hon vill. Hon är i fin form och tävlas i både hoppning och fälttävlan – och just den här dagen ville hon helt enkelt komma in från hagen. Missa inte klippet.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-15

Lisen Bratt Fredricson tycker till om tävlingsstoppet

Fredag kom besked om att tävlingsstoppet för seniorer fortgår, på grund av coronapandemin. Lisen Bratt Fredricson menar att det är hög tid att ”trycka på” så att yrkesverksamma kan tävla.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-15

Hästbokföringsadress ska införas – för att spåra smitta

En EU-förordning ställer krav på en hästbokföringsadress och Jordbruksverket arbetar nu med en lösning. Detta för att bland annat kunna spåra smitta. Handläggare David Slottner berättar mer.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-15

Valegros enbenta ”lillebror” såld på auktion

Till förmån för välgörenhet har Valegros ”lillebror” auktionerats ut. Slutbudet låg på 2 000 brittiska pund, alltså motsvarande omkring 25 000 kronor. Nu har den enbenta brorsan fått ett nytt hem.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-15

Lyckat hingstprojekt för bevarandet av jutsk häst

Har du mött kallblod som drar en ölvagn i en dansk stad är det nog jutska hästar du har stött på. Den jutska hästen är en stor kallblodsras som har funnits på Jylland sedan medeltiden. På 1800-talet använde bönderna den som dragkraft, men när jordbruket mekaniserades minskade populationen.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-15

Webbradio: Prickig häst drog blickar till sig i Roma

Förskolebarn i Roma fick ett betande gotlandsruss på besök. Och förskolans dag blev extra festlig av att förskollärarna klätt ut sig...

Läs mer hos Sveriges Radio
2020-05-14

Ridsportförbundet efterlyser arrangörer till SM-kval

Minst 40 arrangörer av kval till utomhus-SM söks nu av Svenska ridsportförbundet. Tanken är att det helst ska finnas två SM-kvalarrangörer...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
Sida: första  föregående 1 2 3 4 5 ... 1845 nästa  sista  


Sök efter artikel


Mest läst