Nyheter

senaste nytt

Här hittar du de senaste, hästrelaterade nyhetsnotiserna från både ridsportsmedier och andra nättidningar.


2019-09-12

Dramatiskt när Dramaqueen fastnade i tjärn

Victoria Wirth var ute och red på elvaåriga Dramaqueen, en väldigt trafiksäker dam, när en bil i hög hastighet passerade dem på grusvägen. Bilen fick sladd och skrämde stoet som satte av in i skogen, skenturen slutade i en tjärn där hon fick kämpa för att ta sig upp. Inlägget på Facebook som Victoria lade upp efteråt har blivit viralt.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-12

50 år med fjordhästar firades på Sindarve gård

Blenda Horwitz med familj driver verksamhet med sina fjordhästar på Sindarve gård på Gotland. I år firar de 50-årsjubileum, och bestämde sig för att fira detta genom att bjuda in alla som någonsin arbetat med verksamheten till en stor jubileumsfest.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-12

Video: Jeanna Högbergs sits analyseras av forskaren

Vi har kommit fram till tredje delen av serien ”Hållbara ryttare”, därmed är det dags för Saab Team Sweden Dressages Jeanna Högberg att få sin sits analyserad av Maria Terese Engell. Dessutom berättar professor Lars Roepstorff mer om ämnet biomekanik.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-12

Klart för färdigställande av ridhuset hos Väsby ridklubb

Ridhuset i Sättra ska färdigställas med åtgärder som lever upp till ny lagstiftning och gör det möjligt för Väsby ridklubb att utöka...

Läs mer hos Via TT
2019-09-11

Video: Dalwhinnie-fölet som vill bli hopphäst

Fölet Elvis är efter Dalwhinnie 1180 och man kan tänka sig att matte Anette Örtenberg tänker sig en framtid som dressyrhäst. Men kanske vill Elvis något annat – hopphäst? Eller varför inte någon bollsport!

Läs mer på Hippson.se
2019-09-11

Räddningstjänsten drog upp häst ur dike

Osby räddningstjänst fick lämna bekämpningen av följderna av nattens regnoväder när det strax före klockan 07.00 under tisdagsmorgonen larmades om en häst som gått ner sig i ett dike.

Läs mer hos Norra Skåne.se
2019-09-11

Experten svarar: Häst med svullnad i benen

En Hippson-läsare har en ponny som blir svullen i benen sommartid och undrar vad detta kan bero på. Veterinär Hanna Borg svarar i sin frågespalt.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-11

Video: Att vara reporter i hästhagen är inte helt lätt

Den här kvinnan försöker tala in i kameran, hon får dock sällskap. Varför hon befinner sig i en hästhage är oklart – men en av hästarna bestämmer sig för att hon behöver hjälp, den gör till och med anspråk på att ta över mikrofonen. Och när de lyckats mota bort den, då kommer en till…

Läs mer på Hippson.se
2019-09-11

Hoppembryo såldes för över 800 000 kronor

När Stephex Stables höll auktion i slutet av augusti ropades ett embryo hem för en riktig storsumma. Nästan 877 000 svenska kronor gick det hoppstammade embryot under klubban för.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-11

Video: På terrängträning utan huvudlag

Amerikanska Melanie Ferrio-Wise och hennes häst Wings, även kallad "Vlad", väcker åter uppmärksamhet. Den här gången har de varit på terrängträning – och hoppar utan huvudlag.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-11

Peder Fredricson tävlar igen efter sjukdomen

Peder Fredricson har varit borta från tävlingsbanorna ett par veckor, detta efter att han blev sjuk under EM i Rotterdam. I helgen gör han comeback, på GCT-meetinget i Saint Tropez.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-11

Hippson Market: Alla dressyrföl till SWB Elitauktion

Den 27 september har du chans att ropa hem en blivande dressyrstjärna under årliga SWB Elitauktion. På Hippson Market hittar du alla de utvalda fölen, med bilder och filmer. Bara att klicka på respektive framtidslöfte i listan!

Läs mer på Hippson.se
2019-09-10

Thea Filipsson får stipendium för utbildning i Holland

Thea Filipsson har valt att satsa på sin sport, hon tävlar fälttävlan som är ridsportens tuffaste gren. Sedan ett år tillbaka är hon NIU-student på Kungsbacka ridgymnasium. I måndags kom antagningsbeskedet att få komma till...

Läs mer hos Lidköpingsnytt.nu
2019-09-10

Svenskfött sto till Artisan Farms och Tiffany Foster

SWB-stoet Northen Comme Plot, som fötts upp av Ingrid Ragnarsson, har ny ägare. Stoet som tidigare tävlats av bröderna Philippaerts är nu sålt till Artisan Farms.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-10

Så är läget för skadade ponnyn under fälttävlans-EM

För knappt en månad sedan föll Nicole Palm och hennes ponny DJ San Diego, "Sigge", i terrängen på ponny-EM i polska Strzegom. Ponnyn blev ordentligt halt. Nu berättar ryttaren om hur det har gått för "Sigge" sedan hemkomsten.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-09-10

Veckans gård: Hästställe centralt beläget i Skåne

Lyngby ligger precis mittemellan Lund och Malmö och där hittar vi "Veckans gård". Det är en mindre, lättskött gård med ridhus och stall med sju boxar. Boningshuset håller hög standard och det finns ett dubbelgarage.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-10

Video: Som häst och katt = best friends forever

Den här katten har hittat sin bästa kompis i en av stallets boxar och hästen verkar inte misstycka. Stor och liten passar toppen tillsammans.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-10

GHS 2020: Kvaldags för Sverigeponnyn

Det är dags för tredje säsongen av Sverigeponnyn, där finalen rids i Scandinavium under Gothenburg Horse Show. Kvaltävlingarna startar vecka 41 och final blir det i Göteborg vecka 8 2020.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-10

Ökad kunskap ska ge färre olyckor med hästar i trafiken

Även om ryttare och kuskar, främst, väljer att hålla sig borta från bilvägar krävs det ibland att de behöver vistas i trafiken. För att öka säkerheten för alla inblandade har Svenska ridsportförbundet nu valt att dela ut ett informationshäfte till landets trafikskolor. Detta för att öka kunskapen hos Sveriges bilister.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-10

Breeders: Dubbeldam gillar svenska hästar

Jeroen Dubbeldam återvänder än en gång till Sverige som testryttare av de femåriga finalhästarna i Breeders Trophy. Ett uppdrag som han gillar av flera skäl. De svenska hästarna, vår unghästutbildning och att han möts av respekt.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-10

Meja och Lisen toppade helgens högsta klasser

Två tävlingsplatser bjöd i helgen på ponnyernas högsta nationella hoppklass, höjder som motsvarar Medelsvår A. Hos Gagnefs ridklubb tog...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-09-10

Skåne: 19-åring misstänkt för djurplågeri och stöld

En 19-årig kvinna i Åstorps kommun är misstänkt för djurplågeri och stöld. Hon ska enligt polisanmälan ha stulit en häst som hon dessutom piskat upprepade gånger.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-10

Förlamade Marléne satsar på dressyr – rider i "rustning"

År 2005 var Marléne Engström med om en ridolycka, hon blev förlamad från armhålorna och nedåt. Att sluta rida var aldrig ett alternativ, här berättar hon mer om beslutsamheten och om kärleken till ridsporten.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-10

Fin avskedsceremoni hölls för Mark Todd i Burghley

Mark Todd har officiellt meddelat att han pensionerar sig från fälttävlansbanorna. Han avtackades under Burghley Horse Trials i söndags och det blev riktigt känslosamt. 

Läs mer hos Horse & Hound
2019-09-09

Video: Underbart samspel mellan häst och barn

Hjärtat smälter verkligen när man ser det här klippet. Den lilla flickan tar hand om sin stora häst med försiktighet och ömhet. Och får tillbaka på samma milda sätt av sin stora vän. 

Läs mer på Hippson.se
2019-09-09

SM-medaljerna i gaedingakeppni fördelade

Rekordmånga ekipage var anmälda till SM i gaedingakeppni som avgjordes i Norrköping den gångna helgen. Målet med gaedingakeppni är att vaska fram den bästa hästen, vid SM hittades flera stycken.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-09

Nässjö: Häst fast i dike och fick hjälpas upp

Vid 14-tiden på söndagen kom larm in till räddningstjänsten om att en häst hade gått ner sig i ett djupt dike, detta i trakterna mellan N Solberga och Flisby.

Läs mer hos Höglandsnytt
2019-09-09

Webbradio: Idrottsstjärnor ska få fler att äta vegetariskt

I kokboken "Vego i världsklass" utmanar Sveriges olympiska kommitté och Världsnaturfonden myter och fördomar om vegetarisk mat.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-09-09

Påstår att hästarna sålts till land som inte längre finns

En man i Västra Götaland fick ett föreläggande om att se till att en av hans hästar fick veterinärvård. Men när det var dags att kontrollera att så skett var hästarna borta. Mannen påstod att de sålts till Tjeckoslovakien, ett land som inte längre existerar.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-09

Distansritt: Känd tränare från UAE stängs av i två år

Distanstränaren Ismail Mohammed stängs av i två år, till augusti 2020. Detta efter att en häst som han har i träning testades positiv för steroider vid tävlingar i Storbritannien i juli 2018.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-09

Fann hästkadaver på skogspromenaden

Ett par som var på svampletarpromenad i Skurups kommun gjorde en otäck upptäckt. I en plastsäck låg ett dött föl.
– Det var osmakligt, säger kvinnan till Hippson.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-09

Bildspel: Evelina Tovek sjua i världens svåraste GP

Evelina Tovek kom sjua i Rolex Grand Prix i Spruce Meadows, Kanada. GP-klassen kallas för världens svåraste och inga av årets ryttare klarade de två omgångarna felfritt. Allra bäst gick det för USA:s Beezie Madden som med Darry Lou klarade banorna utan fel på hinder men med ett tidsfel i den andra rundan. 

Läs mer på Hippson.se
2019-09-09

”Efter en bra hörnpassering är hästen i balans”

En av Grand Prix-ryttaren, tillika ridläraren, Malin Hanssons favoritövningar är något vi alla behöver öva på – från ridskola till elit. Övningen må låta simpel, men rider du riktigt noggranna hörnpasseringar kommer du märka att det ger mer än du kanske trodde.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-09

Fälttävlan: Fyrstjärnig seger i Sopot för Malin Petersen

Malin Petersen slog till med seger i lång fyrstjärnig fälttävlan i Sopot, Polen, med hästen Editha. Flera andra svenska ryttare var också...

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet
2019-09-09

Beezie Madden vann Rolex-storvinsten i Calgary

En miljon dollar blev vinsten för Beezie Madden, som vann Rolex Grand Prix i Spruce Meadows. Evelina Tovek slutade på sjunde plats efter...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-09-09

Video: Semestertips – camping med sex shettisar i vildmark

Längtar du redan efter nästa års sommarsemester? I det här klippet delar brittiska hästtränaren Emma Massingale med sig av sin vildmarksövernattning i Dartmoor – där hon hade med sig sina sex minishettisar, samt katten Louis och hunden Inca. Något du skulle ha vågat dig på?

Läs mer på Hippson.se
2019-09-08

Måns Zelmerlöw rider naken för nätapoteket Meds

Nätapoteket Meds vill utmana de etablerade jättarna. I den senaste reklamkampanjen syns varumärkets ambassadör Måns Zelmerlöw gulla med djuren i stallet, välta däck på en åker och rida barbacka.

Läs mer hos Resumé
2019-09-08

Hö anses ha legat bakom två positiva dopningsprover

Kontaminerat hö låg bakom att två hästar testades positiva för en otillåten substans på en tävling i Spanien. Det har FEI kommit fram till. 

Läs mer hos Horse & Hound
2019-09-08

Matte lär ut hur hon lärde hästen Glimt att lasta sig själv

Många hästägare har problem med att lasta in hästen i transporten när de ska i väg. Det hade Anna-Carin Månsson också. Men nu springer hennes häst...

Läs mer hos Hallands Nyheter
2019-09-08

Tina Lund är tillbaka på de danska hoppbanorna

Sommaren 2013 flyttade hoppryttaren Tina Lund med sin familj till Dubai. Men efter ett antal framgångsrika år i den arabiska ligan tävlar nu Tina åter på dansk mark.

Läs mer hos Ridehesten.com
Sida: första  föregående 1 2 3 4 5 ... 1779 nästa  sista  


Sök efter artikel


Mest läst