Nyheter

senaste nytt

Här hittar du de senaste, hästrelaterade nyhetsnotiserna från både ridsportsmedier och andra nättidningar.


2021-03-07

Video: Mulle Meck visar sin fina hoppförmåga

För fem år sedan överraskades medlemmarna vid Lund civila ryttarförening när mulan Mulle Meck oväntat föddes. Nu har han vuxit upp och visar på fin hoppförmåga vid den senaste löshoppningen. Maria Sånesson, från Skånes ridsportförbund, är hans stolta ägare.
Han mår fint, blev fem år nu vid årsskiftet och är både inkörd och inriden. Till vardags brukar han jaga sin hagkompis och de busar med varandra för jämnan. Hans bästa kompis är en hopphäst på 175 cm, berättar Maria.

Läs mer på Hippson.se
2021-03-07

Carl Walter Fox i Valencia: "Vi kan bara göra vårt bästa"

Carl Walter Fox berättar om hur man nu börjat organisera upp det kaos som infann sig på plats i det virusdrabbade Valencia. Han har fem hästar med sig, som alla har insjuknat i EHV-1.

Läs mer på Hippson.se
2021-03-07

Video: Så tillverkas en engelsk sadel

Det är sadelvecka på Hippson Market vilket innebär att vi belyser sadlar lite extra. Vet ni hur en sadel tillverkas? I detta klipp från Discovery Channel går en sadelmakare igenom de olika stegen för tillverkning av en sadel. 

Läs mer på Hippson.se
2021-03-06

Klara Hammarström till final i Melodifestivalen

Det blev en finalplats för hästtjejen Klara Hammarström i Melodifestivalen i år. Med låten Beat Of Broken Hearts får vi se henne uppträda ännu en gång i finalen om en vecka. Grattis Klara! 

Läs mer på Hippson.se
2021-03-06

Klara Hammarström redo för Melodifestivalen igen

På lördagens kväll kliver Klara Hammarström upp på Mello-scenen på nytt – det är dags för Andra Chansen. Här berättar hon vad låten Beat of Broken Hearts betyder för henne samt vad som händer med hästarna och ridningen framöver.

Läs mer på Hippson.se
2021-03-06

Dubbla svenska framgångar i Doha

I helgen pågår säsongpremiären av Global Champions Tour i Doha och det blev svenskt i topp på lördagen. Peder Fredricsons lag vann lagtävlingen och Peder kom dessutom tvåa individuellt. Henrik von Eckermann kom trea.

Läs mer på Hippson.se
2021-03-06

Bruksprovshingsten testade positivt för coronavirus

Provsvaret gällande den hingst som under fredagskvällen hade hög feber vid Bruksprovet har nu kommit. Samtliga prov gällande luftvägsviroser, inklusive EHV-1 är negativa. Svaret gällande Coronavirus är på gränsvärdet till positivt.

Läs mer på Hippson.se
2021-03-06

Veckans tävling: Vinn kraftfoder från RS Mustang

Behöver du fylla på förrådet med kraftfoder, eller kanske prova en ny sort? I veckans tävling, som arrangeras i samarbete med RS Mustang, får fem lyckliga vinnare välja det foder som passar din häst bäst.  

Läs mer på Hippson.se
2021-03-06

Facebookgrupp skickar hjälp till hästarna i Valencia 

Onsdag eftermiddag fick Ylva Karlsson en idé om att svenska hästägare borde gå samman och skicka ner något slags hjälppaket till hästarna som drabbats av EHV-1 i Valencia. Två dygn senare hade hennes initiativ resulterat i mer än 100 000 kronor i donationer. 

Läs mer på Hippson.se
2021-03-06

Misstänkt smitta vid Bruksprovet – provsvar inväntas och hästar isoleras

Bruksprovet fick ett abrupt avslut på fredagens kväll när en av hingstarna fick hög feber. Vid en digital pressträff på lördagen delade arrangören med sig av fler detaljer och vad som händer framöver.

Läs mer på Hippson.se
2021-03-06

Sunshine Tour avbryts med omedelbar verkan

Under fredagen meddelade spanska Sunshine Tour, Vejer de la Frontera, att touren skulle avbrytas på söndag. Nu väljer man istället att avsluta touren med omedelbar verkan redan på lördagen. Detta efter att ännu en häst uppvisat symtom som liknar den neurologiska varianten av EHV-1. 

Läs mer på Hippson.se
2021-03-05

Mest ros när testryttarna rider hopphingstarna

Så är det dags för testryttarna att ta sig an hopphingstarna vid årets Bruksprov. Det blir mest ros från Henrik Lannér och Emma Emanuelsson.

Läs mer på Hippson.se
2021-03-05

von Eckermann femma med King Edward

Henrik von Eckermann och King Edward var ett av åtta ekipage till omhoppning i fredagens 1,55-klass i Doha.

Läs mer på Hippson.se
2021-03-05

Malin Rinné bjuder på tårta

Sju hingstar och en lektionshäst visade upp sig när det var dags för Mads Hendeliowitz och Malin Rinné att  testrida årets bruksprovshingstar i dressyr. 

Läs mer på Hippson.se
2021-03-05

Bruksprovet avbryts efter misstänkt smitta

SWB väljer att avbryta Bruksprovet efter att en deltagande hingst på fredagskvällen konstaterades ha hög feber. Hingsten har flyttats till isolering på Strömsholms djursjukhus och prover är inlämnade till SVA för akuthantering.

Läs mer på Hippson.se
2021-03-05

SvRF: "Vi bedömer Europa som ett riskområde"

Svenska ridsportförbundet har beslutat om ett tävlingsstopp mellan den 8 och den 28 mars. Orsaken är en förhöjd risk för utbrott av EHV-1 i Europa. Flera internationella tourer avslutas i förtid i helgen och många hästar förväntas inom kort resa hem till Sverige. Planeringen av Gothenburg Horse Show fortsätter.

Läs mer på Hippson.se
2021-03-05

Cecilia Bergåkra flyttar hem till Hälsingland

Planen var att tillbringa våren hos Helen Langehanenberg i Tyskland för två månaders träning. Väskorna var i princip packade, men sen kom larmen om EHV-1 och Cecilia Bergåkra valde att tänka om. Nu blir det istället en flytt hem till familjen i Hälsingland.

Läs mer på Hippson.se
2021-03-05

Följ med SWB Mälardalen till Bruksprovet

Bruksprovet pågår för fullt på Strömsholm denna veckan, med närmare 70 deltagande hingstar. I år är provet publikfritt på grund av pandemin. Om du är nyfiken på vad som händer och hur det går till kan du följa med SWB Mälardalen som under två dagar gästar Hippsons Instagramkonto

Läs mer på Hippson.se
2021-03-05

Tillfälligt tävlingsstopp i Sverige på grund av EHV-1

Svenska ridsportförbundet har beslutat om ett nationellt tävlingsstopp med start måndagen den 8 mars. Stoppet gäller till att börja med till den 28 mars. Beslutet grundar sig i en ökad risk för utbrott av EHV-1.

Läs mer på Hippson.se
2021-03-05

Svenskarna i Belgien om rädslan för EHV-1

SVT har intervjuat de svenska ryttarna Angelica Augustsson och Sofia Westborg som båda är baserade i Belgien. De berättar vilka åtgärder de har tagit för att minska risken för smittspridning av EHV-1, efter det stora utbrottet i Valencia. Angelica visar bland annat att de har byggt ett karantänstall för att kunna separera hästar som har tävlat i Oliva i Spanien. Båda är oroliga för att få in smittan i den egna verksamheten.
– Det skulle naturligtvis vara en katastrof, säger Sofia till SVT.

Se klippet från SVT på Hippson.se
2021-03-05

Sunshine Tour avbryts i förtid

Sunshine Tour i Spanien meddelar att tävlingarna kommer att avbrytas på söndag. Detta sedan en häst visar neurologiska symptom som liknar EHV-1. Hästen är isolerad sedan en vecka och har inte testat positivt.

Läs mer på Hippson.se
2021-03-04

Hippson-TV: Busig och kärvänlig häst

Här har vi en busig häst som verkar ganska sugen på att köra barnets bil. Det är lite som han försöker med "Om du får en puss av mig, får jag testa bilen då?"

Läs mer på Hippson.se
2021-03-04

Lagseger för Peder Fredricson och Marcus Ehning

Globals Champion League i Doha har dragit igång och första klassen var en individuell tidshoppning. Första platsen gick till laget Valkenswaard United, bestående av giganterna Peder Fredricson och Marcus Ehning.

Läs mer på Hippson.se
2021-03-04

GCT-premiären genomförs som planerat

Trots rapporterna om att fyra hästar rest från tävlingarna i Valencia till de i Doha och en har testats positivt för EHV-1 genomförs Global Champions Tour som planerat den här veckan. Hästarna är isolerade och har inte kommit i kontakt med övriga hästar på plats, uppger FEI.

Läs mer på Hippson.se
2021-03-04

Tävlingsplats i Wellington stänger för nya hästar

Med anledning av spridningen av EHV-1-viruset väljer tävlingsarrangörer i Wellington, USA, att inte låta några nya hästar komma in på området.

Läs mer på Hippson.se
2021-03-04

Dagens bok: Ridinspiration – 25 % rabatt

Idag (4/3) kan du köpa bokserien Ridinspiration med 25 % rabatt i vår bokrea. Dessutom helt utan extra fraktkostnad. Seriens har som mål att boosta vardagsridningen – och det tycker vi att den lyckas med!

Läs mer på Hippson.se
2021-03-03

Video: Kärlek mellan fyrbenta vänner

I dessa tider behöver vi alla sprida lite extra kärlek. Dessa fyrbenta kompisar behöver inte hålla social distans, utan njuter istället av varandras sällskap. Se det söta klippet!

Läs mer på Hippson.se
2021-03-03

Piskade häst vid tävling – fick varning och gult kort

Djurrättsorganisationen PETA har anmält en tysk hoppryttare efter att han piskade sin häst hårt upprepade gånger vid en tävlingsstart i Kalifornien, USA. Organisationen har även publicerat ett filmklipp av händelsen. Ryttaren har tilldelats en varning samt gult kort. 

Läs mer på Hippson.se
2021-03-03

Hästar med konstaterad EHV-1 i Doha

Ett par hästar som tävlat i EHV-1-drabbade Valencia har flugits direkt till Doha och där testats positivt för sjukdomen, det rapporterar den tyska sajten St.Georg.de.

Läs mer på Hippson.se
2021-03-03

Inställda möten gav överskott i SvRF:s kassa

När Svenska ridsportförbundets ordförande Ulf Brömster ska sammanfatta 2020 blir det vid en digital pressträff. Det brukar annars ske i samband med GHS och i samband med presentationen brukar SvRF bjuda på enklare förtäring. Men, som alla känner till, är inget som vanligt.

Läs mer på Hippson.se
2021-03-03

Russet Hasse hade troligtvis epilepsi

Det var i mitten på december 2019. Mimmi Emmy Andersson hade precis kommit hem från jobbet och gick ut i hagen för att fodra hästarna när hon märkte att något inte stod rätt till med russet Hasse. Den fyraåriga valacken var väldigt lerig och ville inte äta. Mimmi misstänkte kolik, tog en promenad med ponnyn och ringde veterinären.

Läs mer på Hippson.se
2021-03-03

Erica Swartz: ”Just nu handlar det om överlevnad”

Hoppryttaren Erica Swartz befinner sig i karantän med totalt 16 hästar i det virusdrabbade Valencia. För Hippson berättar hon mer om hur läget ser ut just nu.

Läs mer på Hippson.se
2021-03-03

Sadelvecka på Hippson Market

Vecka 9 är det dags för en ny sadelvecka hos Hippson. Det innebär att sadelannonser från Hippson Market kommer att lyftas fram här på Hippson.se såväl som i våra sociala mediakanaler. 

Läs mer på Hippson.se
2021-03-03

Carl-Walter Fox: "Vakar dygnet runt över hästarna"

TV4 Nyhetsmorgon har pratat med hoppryttaren Carl-Walter Fox som befinner sig på hopptouren i spanska Valencia, mitt i utbrottet av det dödliga viruset EHV-1. I inslaget berättar han om den konstanta rädslan över hästarna och om om hur snabbt hästarnas mående kan ändras. 

Läs mer på Hippson.se
2021-03-03

Dagens bok: Träna hästen från marken – 25 % rabatt

Idag (3/3) kan du köpa övningsboken Träna hästen från marken 25 % rabatt i vår bokrea. Dessutom helt utan extra fraktkostnad. I den hittar du inspiration till det varierande avsuttna arbetet. 

Läs mer på Hippson.se
2021-03-02

Veckans gård: En komplett hästanläggning

I Fjälkestad, strax utanför Kristianstad finns en komplett hästgård med hela 359 kvadratmeter total boyta fördelat på ett hus och en lägenhet. I stallet finns åtta boxar, ridhus och utebana med fibersand samt oändliga ridvägar. 

Läs mer på Hippson.se
2021-03-02

Trots virusutbrott – svenska tävlingar fortgår

FEI har ställt in internationella tävlingar runtom i Europa på grund av EHV-1-viruset, men kan tävlingar i Sverige fortsätta? Hur påverkar smittoläget i Europa de svenska ryttarna och hästarna? Och hur blir det med Gothenburg Horse Show? Det var några av de frågor som besvarades vid Svenska ridsportförbundets digitala pressträff på tisdagen.

Läs mer på Hippson.se
2021-03-02

Biljetter släppta till VM i Herning 2022

Mitt i tävlingsstoppet kan storslagna evenemang kännas långt borta. Men vi påminns om något att se fram emot när biljettförsäljningen till VM i danska Herning år 2022 nu har öppnat.

Läs mer på Hippson.se
2021-03-02

Fortsatt plan att genomföra GHS

FEI har ställt in tävlingar i Europa till och med den 28 mars för att begränsa smittan av EHV-1. Men hur påverkar detta Gothenburg Horse Show? Tävlingsledare Tomas Torgersen förklarar.

Läs mer på Hippson.se
2021-03-02

Video: Veterinär kämpar för att rädda häst med EHV-1

Den franske veterinären Christophe Schlotty vill uppmana ryttare till eftertanke kring situationen gällande utbrottet av EHV-1. I ett filmklipp delar han med sig av hur de kämpar för att rädda ett sto som blev svårt sjuk efter hemkomsten från tävlingarna i spanska Valencia. Han uppmanar allmänheten att göra det man kan för att stoppa smittspridningen. I klippet ser vi hästen tillfriskna under en veckas tid, sammanfattat på ett par minuter. 
OBS vi vill varna känsliga tittare för obehagliga bilder.

Läs mer på Hippson.se
Sida: första  föregående 1 2 3 4 5 ... 1890 nästa  sista  


Sök efter artikel


Mest läst
Aktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 6

– TEMA: Kom längre med tekniken
– Porträtt: Louise Romeike
– Hjärngympa för ryttaren

– Tips från fotografen
– När är hästens karriär över?
– Sissela Smiths favoritövning
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

När är vaccinet mot eksem på marknaden?
Mälaren Hästklinik svarar
Är det farligt att spruta igång stoets brunst?
Mälaren Hästklinik svarar
Rutinerad häst som plötsligt vägrar hoppa vattengrav
Lennart Lindelöw svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.