Nyheter

senaste nytt

Här hittar du de senaste, hästrelaterade nyhetsnotiserna från både ridsportsmedier och andra nättidningar.


2020-05-14

Fler mästerskap stryks – EM i Portugal näst på tur

De internationalla mästerskapen försvinner på löpande band från tävlingskalendern. Utöver ponny-EM står det nu klart att EM i hoppning för...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-05-14

Strömsholmselever oroliga när lärare sägs upp

Inför höstterminen minskar Ridskolan Strömsholm på lärarkåren. En lärare sägs upp och två som går på föräldraledighet ersätts inte. Det har fått elever att känna oro över hur kvaliteten i undervisningen ska kunna bibehållas.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-14

Alla "unga" EM har ställts in – men nytt ponnyevent lanseras

Alla FEI:s Europamästerskap för unga är inställda i år. Men en av arrangörerna väljer att lansera en "trösttävling" för ponnyryttare i OS-grenarna, som man kallar European Pony Masters.

Läs mer hos Horse & Hound
2020-05-14

Ridövning: En bra fattning ger galoppen dess kvalitet

”Galoppen blir som galoppfattningen”, det brukar ridläraren och tränaren Ulrika Pernler säga till sina elever. Den här övningen syftar till att få till de där fina galoppfattningarna.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-13

Video: Glädjetjut när fyraåriga Alexia galopperar

När fyraåriga Alexia galopperar för första gången kan hon inte låta bli att skratta och tjuta av glädje. Missa inte det härliga klippet som värmer hjärtat.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-13

Falsterbo arrangerar samlat SM i hoppning 2020

Det blir Falsterbo Horse Show som får arrangera SM i hoppning 2020. Mästerskapet kommer att avgöras den 11–16 augusti för alla ålderskategorier och delas upp i två parallella arrangemang.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-13

Föreningen fick ett positivt "skitgöra" i coronatider

Coronapandemin begränsar oss i vardagen. Det är svårt för många med inköp, som till exempel gödsel till trädgårdens grönsaksland och rabatter. Det fick Kågedalens RF att komma med en "skitbra" idé.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-13

Vinn sommarens upplevelse – ett familjeridläger

Har du ett barn i åldern fem till tio år som är lika hästtokigt som du själv? Då är veckans tävling något för dig – priset är nämligen en vistelse på sommarens familjeridläger hos välkända Grällsta ridcenter.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-13

Ninas häst Ubbe dog i trafikolycka: "Drömmer mardrömmar"

Nina Elders och hästen Ubbe skrittade längs med vägen när en bil plötsligt körde på dem bakifrån. På några få sekunder förändrades hela livet. Ubbe dog på platsen och Nina fördes till sjukhus där hon vårdades i två veckor.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-13

Växjöorten och Lammhult vill arrangera Ponny-SM i höst

Växjöortens fältrittklubb och Lammhults ridklubb vill arrangera höstens Ponny-SM. Planen är att lägga det svenska mästerskapet samma vecka...

Läs mer hos Vxonews
2020-05-12

Veckans gård: Mysigt hästställe med nära till stranden

Vackert belägen i Beddingestrand finns "Veckans gård". En charmig, mindre hästgård med ingång till stallet direkt från boningshuset. En kort skrittur bort finns den långa och härliga sandstranden.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-12

Efter utbrottet: 4 000 hästar ska vaccineras i Thailand

Nu vidtas kraftiga åtgärder för att stoppa spridningen av den afrikanska hästpesten i Thailand. Hela 4 000 hästar ska vaccineras.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-12

Video: Fåglarna på kö – Viggo delar med sig av sin päls

Snowy Flight, eller Viggo som han kallas, delar lugnt med sig av sin överflödiga päls till fåglar som bygger bo. Köerna till "pälsfabriken" ringlar långa, och visst ser Viggo ut att trivas med tillvaron – kanske är det till och med ganska skönt med lite "massage"?

Läs mer på Hippson.se
2020-05-12

USA siktar på tävlingsstart om en månad

Nu har det amerikanska ridsportförbundet jobbat fram riktlinjer för att kunna återuppta ridsporttävlingar i USA från den 1 juni.

Läs mer hos Ridenews
2020-05-12

Ingen idrott – ändå delas de tunga priserna ut

2020 är idrottsåret som till stora delar ödelades av coronaviruset. Ändå kommer både Bragdguldet och Jerringpriset att delas ut.

Läs mer hos Bohusläningen
2020-05-12

Krock i nya FEI-kalendern: LGCT och världscupen samtidigt

Ett ovanligt beslut – men det är ovanliga tider. FEI kommer att tillåta en storkrock mellan världscupen och LGCT i höst.

Läs mer hos Ridenews
2020-05-12

Coronapandemin pausade OS-kval för dressyrekipage

Sandra Dahlin vann hästen Dynastie på lotteri för 17 år sedan och i år skulle hon och Dynasties avkomma tävla om en plats i OS-truppen....

Läs mer hos Sveriges Radio
2020-05-12

Daniel Bachmann Andersen slutar på Blue Hors

Daniel Bachmann Andersen slutar som chefsberidare på Blue Hors. Han ska nu starta eget tillsammans med sin fru.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-12

Förbundet förbereder för tävlingsstart

Tisdag höll Svenska ridsportförbundet en digital pressträff. Ordförande Ulf Brömster konstaterade då att det är ett delat Ridsportsverige som går igenom coronapandemin. Men man står redo att snart dra i gång tävlingar för alla, om utvecklingen går åt rätt håll vill säga.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-12

Maria Gretzer vill se tävling för yrkespersoner

I ett uppmärksammat Facebook-inlägg delar Maria Gretzer med sig av funderingar kring att svenska barn och ungdomar får börja tävla, innan de som livnär sig inom ridsporten får det. För Hippson berättar Maria mer om sitt resonemang – och SvRF ger sin syn på saken.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-12

Sitt upp enkelt – lär hästen att "parkera" vid pallen

Har din häst svårt att stå still när du ska sitta upp? Varför inte lära den att ”parkera” sig själv intill uppsittningspallen? Tränaren Rebecca Dahlgren och dottern Jonna med ponnyn Sparven visar hur.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-12

Ansökan till ATG Drömfond öppnar – 150 000 i segercheck

För två år sedan kammade Borås fältrittklubb hem ATG Drömfonds rejäla segercheck på 150 000 kronor för sitt sociala arbete tillsammans med...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-05-12

Ett år efter branden: Sönke Rothenbergers sto hemma igen

Sjuåriga Luna var ett av Sönke Rothenbergers största framtidshopp, men stoet skadades svårt i stallbranden på Rothenbergers gård 2019. Efter...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-05-12

Sadelvecka på Hippson.se – se till att lägga ut din annons

Denna vecka lyfter Hippson Market fram sadlar lite extra. I de flesta artiklar här på Hippson.se kommer det därför, under hela veckan, att finnas tips om sadlar som är till salu i sidfoten.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-11

Video: Treåriga Fancy sadlar sig själv – tränas belöningsbaserat

Hästen Fancy är en treårig American Paint Horse. Hon är klickertränad sedan hon var åtta månader och matte Susanne Åkesson har precis börjat med sadelträningen. Här berättar Susanne mer om hur hon har gått till väga med träningen – och missa inte klippet.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-11

Unghästtävlingen hoppas på jubileumsfirande

Champion of the Youngsters ska fira tio år. Just nu planerar arrangören för att kunna genomföra årets upplaga av unghästtävlingen i slutet av augusti.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-11

Skogsarbete med häst och vagn gynnar hotad fjäril

Den starkt hotade fjärilen violett guldvinge har dött ut från flera landskap de senaste 50 åren och minskningen fortsätter. Ett av få områden där den finns kvar ligger i Östersund och där görs nu insatser med häst och vagn för att gynna arten.

Läs mer hos Natursidan
2020-05-11

Andreas Helgstrand och Emile Faurie ingår samarbete

Efter ett ökat intresse på den brittiska marknaden har danska Helgstrand Dressage startat ett samarbete med mästerskapsryttaren, tränaren och domaren Emile Faurie. Hör Faurie berätta mer om samarbetet i ett filmklipp.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-05-11

Årlig havsritt samlar in pengar till hästar i nöd

Under tio år har Michaela Vendelmo i Falkenberg arrangerat ritter längs med havet. Ritterna samlar ekipage bestående av olika hästraser och ryttare i olika åldrar.
– Det har inget med tävling eller träning att göra, det handlar bara om umgänge i en härlig miljö, säger Michaela.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-11

Västra Hoby stuteris toppsto dog vid fölning

Ett av Sveriges främsta avelsston, De la Reinne VH, och hennes föl dog i samband med fölningen i helgen. Stoet är mor till flera framgångsrika avkommor, Springbank II VH är en av dem.
– Ibland sker det mest tragiska, säger Tobias Hansson på Västra Hoby stuteri.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-11

Video: Dufour och Laudrup byter gren med varandra

Det danska paret Cathrine Dufour och Rasmine Laudrup har bytt gren för en dag. Dressyrstjärnan Cathrine tar sig an en hoppbana för första gången och hoppryttaren Rasmine sitter upp på EM-medaljören Atterupgaards Cassidy – och provar att göra både galoppombyten och piaff.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-11

Ratsur drabbades av ögonsjukdom – ponnyn fick glasögon

När ponnyn Ratsur drabbades av en inflammation i ögonen ville Hittarps ridklubb göra allt i sin makt för att kunna behålla honom i verksamheten. Ett par glasögon blev lösningen, och både han själv och ridskoleeleverna är överlyckliga.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-11

Video: Aliwa, 4 år, rider sin shettis med bara halsrem

I vintras skrev Hippson om Tanja Willyard och hennes fyraåriga dotter Aliwa, som då hade uppträtt tillsammans i mässpaddocken på Eurohorse med shetlandsponnyn Ängenäs Irish Coffee – kallad "Irrevirr". De fortsätter med frihetsdressyren, men numera rider även Aliwa på sin ponny. Och målet är att kunna göra det i bara halsrem, här berättar mamma Tanja mer.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-10

Video: Ambitiösa Hero taxerar även in solkatterna

När Maja Hammarbäck och hennes tävlingshäst Hero (född 2008, e. Hellrik – Cardento) skulle rida galoppbommar i veckan spelade några solkatter i serien ekipaget ett litet spratt. Som den ambitiösa häst Hero är, såg han så klart till att hoppa över dem också.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-10

Anta utmaningen att rida distansritt på distans

Tävlingsuppehållet har fått Mälardalens distansryttarförening att tänka till. Mästerskapsdistansen 16 mil är lång för ett ridpass. Men om man får dela upp det på flera tillfällen är det lättare. Så föddes utmaningen ”distansryttare på distans”.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-10

Gripande kortdokumentär om räddade Awesome Gal

Awesome Gal är en Tennessee walking horse som lyckades fly sina plågoandar och togs omhand på ett räddningscenter. Av sina tidigare ägare hade hon bland annat fått sina hovar nedverkade extremt mycket, för att få fram den spektakulära gången "big lick". Skådespelaren Cameron Ring har gjort en kortdokumentär om Awesome Gal som han har ägt i tio år, men hoppas hitta finansiering för att göra en långfilm.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-10

Häst fast – besvärlig insats med grävmaskin i Vånga

Räddningstjänsten kämpar för att få loss en häst som sitter djup fast i lera. Larmet kom strax före åttatiden på söndagsmorgonen.

Läs mer hos Svt.se
2020-05-10

Skänker munskydd med hästmotiv: "En gest från hjärtat"

Fotografen Eugenia Mola Di Larissé sitter i karantän i hemlandet Italien, hon har inte kunnat träffa sin häst Charlie på flera månader. En kväll målade hon ett munskydd med hästmotiv åt sig själv och lade ut ett foto av det på Facebook. Sedan dess har det blivit fler – som hon skänker bort till vänner efter att de har genomfört en medmänsklig motprestation.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-10

Juan Matute Guimon opererad en andra gång

Den unga spanska dressyrryttaren Juan Matute Guimon opererades en andra gång under lördagen, efter att han tidigare i veckan drabbats av hjärnblödning. Operationen ska ha gått bra, det rapporterar Dressage-News.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-09

EM for juniorer och unga ryttare i England inställt

Brittiska Hartpury skulle ha arrangerat årets EM i dressyr och fälttävlan för juniorer och unga ryttare. Men nu ställs även detta mästerskap in.

Läs mer hos Ridehesten.com
Sida: första  föregående 1 2 3 4 5 ... 1845 nästa  sista  


Sök efter artikel


Mest läst