Nyheter

senaste nytt

Här hittar du de senaste, hästrelaterade nyhetsnotiserna från både ridsportsmedier och andra nättidningar.


2019-09-09

”Efter en bra hörnpassering är hästen i balans”

En av Grand Prix-ryttaren, tillika ridläraren, Malin Hanssons favoritövningar är något vi alla behöver öva på – från ridskola till elit. Övningen må låta simpel, men rider du riktigt noggranna hörnpasseringar kommer du märka att det ger mer än du kanske trodde.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-09

Fälttävlan: Fyrstjärnig seger i Sopot för Malin Petersen

Malin Petersen slog till med seger i lång fyrstjärnig fälttävlan i Sopot, Polen, med hästen Editha. Flera andra svenska ryttare var också...

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet
2019-09-09

Beezie Madden vann Rolex-storvinsten i Calgary

En miljon dollar blev vinsten för Beezie Madden, som vann Rolex Grand Prix i Spruce Meadows. Evelina Tovek slutade på sjunde plats efter...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-09-09

Video: Semestertips – camping med sex shettisar i vildmark

Längtar du redan efter nästa års sommarsemester? I det här klippet delar brittiska hästtränaren Emma Massingale med sig av sin vildmarksövernattning i Dartmoor – där hon hade med sig sina sex minishettisar, samt katten Louis och hunden Inca. Något du skulle ha vågat dig på?

Läs mer på Hippson.se
2019-09-08

Måns Zelmerlöw rider naken för nätapoteket Meds

Nätapoteket Meds vill utmana de etablerade jättarna. I den senaste reklamkampanjen syns varumärkets ambassadör Måns Zelmerlöw gulla med djuren i stallet, välta däck på en åker och rida barbacka.

Läs mer hos Resumé
2019-09-08

Hö anses ha legat bakom två positiva dopningsprover

Kontaminerat hö låg bakom att två hästar testades positiva för en otillåten substans på en tävling i Spanien. Det har FEI kommit fram till. 

Läs mer hos Horse & Hound
2019-09-08

Matte lär ut hur hon lärde hästen Glimt att lasta sig själv

Många hästägare har problem med att lasta in hästen i transporten när de ska i väg. Det hade Anna-Carin Månsson också. Men nu springer hennes häst...

Läs mer hos Hallands Nyheter
2019-09-08

Tina Lund är tillbaka på de danska hoppbanorna

Sommaren 2013 flyttade hoppryttaren Tina Lund med sin familj till Dubai. Men efter ett antal framgångsrika år i den arabiska ligan tävlar nu Tina åter på dansk mark.

Läs mer hos Ridehesten.com
2019-09-08

Ryttaren och tränaren Carl Hedin höll clinic på Kvarnängen

Runt hundra personer slöt upp när Carl Hedin besökte Tidaholmsbygdens hästklubb. Bland deltagarna fanns både medlemmar och personer från övriga distriktet i alla åldrar och utbildningsnivåer.

Läs mer hos Västgöta Bladet
2019-09-08

Imponerande balans när hunden hoppar med shettisen

Hinder eller en tunna – hindertypen har ingen betydelse när den här hunden med säker tass lotsar shettisen över hinderserien. Vad är sötchock om inte detta?

Läs mer på Hippson.se
2019-09-08

Häst gick ner sig i dike – hade inte kraft att ta sig upp

Ett larm inkom till SOS vid 14-tiden på söndagseftermiddagen. En häst hade gått ner sig i ett dike i Lidhult mellan Solberga och Flisby i Nässjö kommun. Både gyttja och vatten gjorde att hästen inte orkade ta sig upp ur diket.

Läs mer hos Svt.se
2019-09-08

Ludwig Svennerstål på Stinger åtta i femstjärniga Burghley

Burghleys femstjärniga internationella fälttävlan är avgjord. Klassen toppades av de brittiska hemmaryttarna – och Ludwig Svennerstål med Stinger knep en åttondeplacering.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-08

Dressyr: Emmelie Scholtens VM-hingst Apache är död

Emmelie Scholtens tävlingskamrat från bland annat VM och årets världscupfinal, Apache, är död. Hingsten har också lämnat många...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-09-08

Välutbildade läromästare toppar veckans Market-lista

Veckans lista över de mest visade annonserna på Hippson Market toppas av välutbildade läromästare. Men även en vacker unghäst finns med på listan denna gång. 

Läs mer på Hippson.se
2019-09-08

Dressyrfölen som auktioneras ut under SWB Elitauktion

I samband med SWB Equestrian Weeks hålls två elitauktioner, en för dressyrföl och en för hoppföl. Redan nu går det att spana in de blivande dressyrstjärnorna som auktioneras ut.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-08

Flyttade från ett gruvområde till, kanske, ett annat

Anna-Karin Nordvall med familj valde att lämna gården i Sakajärvi utanför Gällivare för en gård på Österlen i Skåne. Gruvdriften tvingade dem att lämna gården, i Skåne skulle de dock slippa det problemet. Det var vad de trodde i alla fall – men det kan visa sig vara fel.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-08

Webbradio: Ridklubben i Bengtsfors firar 40 tuffa år

Trots kamp med ekonomin kan ridklubben i Bengtsfors fira 40-årsjubileum under lördagen.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-09-08

Sara Algotsson Ostholt toppade i tyska Bundeschampionat

Bundeschampionat pågår för fullt i tyska Wahrendorf. Som alltid är det unga hästar och ponnyer i olika åldrar som gör upp om de åtråvärda titlarna i dressyr, hoppning och fälttävlan. Sara Algotsson Ostholt vann kvalet i klassen för sexåringar.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-09-08

Nominera Årets eldsjäl till Ryttargalan i Stockholm

De gör ett hästjobb värt guld och gör Ridsportsverige så mycket rikare. Det är dags att nominera Årets eldsjäl, ett ärofyllt pris på Ryttargalan. Vem vill du hylla?

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet
2019-09-08

Finaldags på GM-SM: Följ klasserna via livesändning

Drygt 200 ekipage är på plats i Norrköping för att göra upp om Gædingakeppnis SM-medaljer. I dag, söndag, är är det dags för avgörandet – och samtliga finaler livesänds.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-08

Lovande fransk fälttävlansryttare död efter fall

Under lördagen omkom den franska ryttaren Thais Meheust. Detta i samband med ett fall på det franska mästerskapet för unga hästar i fälttävlan.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-08

Sverige fyra i Spruce Meadows Nations Cup

Natten mot söndag avgjordes nationshoppningen i Spruce Meadows, Kanada. Det svenska laget slutade på en fjärdeplats i den historiska premiären.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-07

Avsluta lördagskvällen med Spruce Meadows Nations Cup

Lördag avgörs den prestigefyllda nationshoppningen i Spruce Meadows. Klassen startar klockan 22 svensk tid – och kan följas hemma från tv-soffan.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-07

Guerdats topphäst pensioneras från tävlingsbanan

2016 vann Steve Guerdat världscupfinalen i Göteborg tillsammans med Corbinian. Nu pensioneras valacken från tävlingsbanan efter att han uppges ha tappat motivationen. Detta rapporterar World of Showjumping.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-07

Dags att nominera Årets eldsjäl – utses på Ryttargalan

När årets ryttargala äger rum på Grand Hôtel i november är det för sjunde året i rad dags att hylla en av ridsportens eldsjälar. Nu är nomineringen öppen.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-07

Följ terrängen i Burghley live – två svenskar till start

De svenska färgerna i femstjärniga Burghleys internationella fälttävlan representeras av Ludwig Svennerstål och Johan Lundin. I dag, lördag, avgörs terrängprovet.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-07

Tävling: Vinn två markförstärkande mattor till hagen

Med hösten för dörren är blöta och leriga hagar snart ett faktum. I veckans Hippson-tävling, som arrangeras i samarbete med Stallmagasinet, har du möjlighet att vinna en lösning på problemet. Två markförstärkande mattor står nämligen på spel.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-06

Gagnefs ridklubb om sina tävlingar: "Vi kör en mer lantlig stil"

Gagnefs ridklubb bjuder på soligt men blåsigt höstväder under helgens första tävlingsdag. 130 ryttare och 170 hästar är anmälda. Husvagnar och...

Läs mer hos Siljan News
2019-09-06

Video: Ponnyn med fredagsfeeling på terrängträningen

När Tuva Lindeberg, tolv år, tränar terräng med sin ponny Mira kan det gå undan. I detta klipp får vi se hur det kan gå till vid en terrängträning när ponnyn gör lyckliga glädjeskutt! 

Läs mer på Hippson.se
2019-09-06

Historisk premiär för svenskt lag i Spruce Meadows

I helgen hålls den prestigefyllda nationshoppningen i Spruce Meadows, Kanada, och för första gången någonsin kommer Sverige att delta med ett hopplag. 

Läs mer på Hippson.se
2019-09-06

Dorothee Schneider till sjukhus efter ridolycka

Tyska dressyrryttaren Dorothee Schneider har legat på sjukhus efter en ridolycka. Hon uppges må bra efter omständigheterna.

Läs mer hos Eurodressage
2019-09-06

Webb-tv: Kristina om 32-åriga extramamman

Tidigare i veckan berättade Hippson om det 32 år gamla stoet Musette, som tagit moderlösa fölet Hermes under sina vingar. Nu har TV4 varit och hälsat på hemma hos ägaren Kristina Lindfors. I klippet berättar hon mer om hur det gick till när Musette tog sig an Hermes, och hur hon tänker kring framtiden för de två.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-06

OS-ryttare avstängd nio månader – slog ponny

En belgisk OS-ryttare i fälttävlan har stängts av i nio månader. Detta efter att han ska ha slagit en ponny under en träning, så att spöet gick av. Det är FEI som har meddelat att han blir avstängd.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-06

Tillåtet att flyga med ledsagarhäst i USA

Sedan i augusti är det tillåtet att flyga med miniatyrhästar som är godkända som ledsagardjur i USA. Häromdagen väckte det lilla stoet Flirty uppmärksamhet när hon hängde med sin matte upp i luften.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-06

Döda hästarna i hagen ska obduceras

Hästarna som har legat döda i en hage i Heby sedan förra veckan ska obduceras. Polisen har därför tagit dem i beslag och kropparna kommer att föras till Statens veterinärmedicinska anstalt, skriver Upsala Nya Tidning.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-06

Video: Se sitsforskaren optimera Cecilia Bergåkras position

I andra delen av serien ”Hållbara ryttare” berättar Maria Terese Engell mer om de vetenskapliga metoder hon tar till för att optimera position och inverkan. Vi får bland annat se hur hon konkret hjälper Saab Team Sweden Dressages Cecilia Bergåkra med sitsen.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-06

Tyresö RF byggs om för 48 miljoner – men nytt ridhus får vänta

Fårdala gård planeras byggas om för 48 miljoner kronor. I veckan sa kultur- och fritidsnämnden ja till pengarna, som inte räcker till ett...

Läs mer hos Mitt i Stockholm
2019-09-06

Följ Burghley live – med Johan Lundin och Ludwig Svennerstål

Ludwig Svennerstål och Johan Lundin är svenska representanter i femstjärniga Burghleys internationella fälttävlan. Torsdag och fredag rids dressyren och den sänds i webb-tv.

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet
2019-09-06

Amandas frieserhästar gör internationell debut

Den här helgen blir speciell för sportkörningskusken Amanda Krogstad från Eskilstuna. Under fredagen gör hon och hennes frieserhästar internationell debut i Malmö.

Läs mer hos Ekuriren.se
2019-09-05

Se FEI:s hyllningsfilm till svenska fälttävlanslandslaget

När fältävlans-EM avgjordes i tyska Luhmühlen i helgen säkrade det svenska laget såväl en bronsmedalj som ett OS-kval till Tokyo nästa år. I ett filmklipp hyllar det internationella ridsportförbundet, FEI, lagets fina prestationer.

Läs mer på Hippson.se
Sida: första  föregående 1 2 3 4 5 ... 1779 nästa  sista  


Sök efter artikel


Mest läst