Angelica Augustsson stärkte sin EM-chans rejält

Senaste nytt

2011-07-11

Angelica Augustsson stärkte sin EM-chans rejält

Orientexpressen anlände till Falsterbo - med en enda passagerare, fransmannen Patrice Delaveau. Vid stationen väntade en välkomstkommitté, med 600 000 kronor i present för segern i Falsterbo Grand Prix.

Läs mer i Skånska Dagbladetsenaste nytt

2019-11-21

Video: Så introducerar Patrik Kittel piaff och passage

Vi har nått fram till det sjätte och näst sista avsnittet i den avslutande säsongen av Patrik Kittels filmade dressyrskola. I det här klippet presenterar han arbetet med piaff och passage.
– Det behöver inte vara så avancerat från början, säger landslagsstjärnan.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-21

Här är svenskarna som är klara för OS – tre ridsportlag

Stavhopparen Armand Duplantis är uttagen till sitt första OS – och simmaren Sarah Sjöström ska tävla i sitt fjärde. Det står klart efter SOK:s första OS-uttagning. I fråga om ridsport är lagen i dressyr, hoppning och fälttävlan klara.

Läs mer hos Expressen
2019-11-21

SWB arrangerar en ny onlineauktion i december

Den 10–12 december är det dags för SWB:s tredje onlineauktion där föl, unghästar och avelsston kommer att finnas till salu.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-11-20

Nya rutiner för anmälning och betalning i TDB

Från och med årsskiftet gäller nya rutiner i samband med anmälning och betalning i Tävlingsdatabasen, TDB. Framöver måste anmälningen göras av en myndig person med BankID, då all betalning ska ske med betalkort eller Swish.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-20

När en råkar ångra sig lite för sent – och hamnar mitt i oxern

Ibland blir det inte riktigt som en tänkt sig – som när den här ponnyn bokstavligt talat landar och blir ståendes mitt i oxern. Som tur är tar den situationen med lugn, om än lite förvånad.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-20

Skylt gör bilister på Hammarö mer uppmärksamma

På Hammarö har kommunen satt upp en skylt för att göra bilister uppmärksamma på hur en häst bör passeras. Det har länge funnits en oro kring att något ska hända, eftersom många ryttare måste rida på vägen och det inte alltid visas hänsyn.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-20

Spetz och Carlsson blir del av nya hoppakademin

Utbildningssatsningen Dressagepower Academy utvecklas och numera är även unga hoppryttare en del av projektet. Det står också klart att Fredrik Spetz blir ansvarig för akademins hoppelever och Ann-Catrin Carlsson blir tränarambassadör.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-20

Årets innovatör 2019: Hjälp att packa hö gav finalplats

När Gijs Janssen flyttade till Sverige från Nederländerna började han använda Ikea-påsar för att packa hö. Irritationen över att påsarna alltid "föll ihop" ledde till produkten Simpl Fill. Och den har nu, i sin tur, gett honom den sista finalplatsen i tävlingen "Årets innovatör" inom ridsporten.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-20

Video: FEI:s solidaritetspris till svensk hovslagare

Det blev den svenske hovslagaren Uno Yxklinten som fick ta emot FEI:s solidaritetspris under galan FEI Awards på tisdagskvällen. Han belönades för sitt arbete i projektet med hovslagare i Zambia. I klippet, från FEI, berättar han mer. 

Läs mer på Hippson.se
2019-11-20

Amerikanska tränaren George Morris permanent avstängd

Den meriterade amerikanska hopptränaren George Morris stängdes av på livstid av det amerikanska ridsportförbundet i augusti. Detta efter anklagelser om olämpligt sexuellt uppförande mot minderårig. Efter att tränaren försökt att överklaga beslutet står det nu klart att avstängningen blir permanent.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-20

Anklagar Distriktsveterinärerna för osund konkurrens

Distriktsveterinärerna försummar sitt huvuduppdrag och ägnar sig åt affärsverksamhet på helt andra områden. Den kritiken kommer från Evidensia.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-11-20

Webbradio: Nybrokvinna åtalas för djurplågeri

En kvinna i Nybro kommun åtalas för djurplågeri av en häst. Det var under våren 2018 som en häst, som kvinnan ansvarade för, fick en skada på ena ögat. Efter en operation hittades en sju centimeter lång pinne innanför ögat, skriver...

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-11-20

Nobbad på Bruksprovet – säljs på internationell auktion

Johnny Svenssons hingst Kespri Del Colle som gjort succé på tävlingsbanan men ratats av SWB:s avelsnämnd är nu till salu på selekterade franska prestigeauktionen Arquana, som frontas av Ludo Philippaerts.

Läs mer hos Ridenews
2019-11-19

Veckans gård: Hästställe med bokskog inpå husknuten

Hästgården i Vinslövs-Broarp har ett modernt stall, belyst ridbana, mysigt boningshus och ett annex med sov- och badrum. Annexet är perfekt exempelvis för familjens tonåringar eller gårdens hästskötare.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-19

Samlar ridsportintresserade för ridklubbens framtid

I 30 år har Staffanstorps ridsportförening varit i behov av en ny anläggning, men ännu har inget hänt. Nu bjuder klubben in till informationskvällar i hopp om att få gehör från kommunen – och för kunna driva sin verksamhet vidare i framtiden.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet