Angelica Augustsson stärkte sin EM-chans rejält

Senaste nytt

2011-07-11

Angelica Augustsson stärkte sin EM-chans rejält

Orientexpressen anlände till Falsterbo - med en enda passagerare, fransmannen Patrice Delaveau. Vid stationen väntade en välkomstkommitté, med 600 000 kronor i present för segern i Falsterbo Grand Prix.

Läs mer i Skånska Dagbladetsenaste nytt

2020-07-02

Fick köpa favorithästen från SRG efter år av väntan

Kärlek vid första ögonkastet var det definitivt inte när Anna Gustavsson blev tilldelad skolhästen Citirus under gymnasietiden. Sju år efter studenten var det däremot helt självklart att just han skulle bli hennes första egna häst.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-01

Historien bakom framgångssagan Cathrine och Cassidy

Cathrine Dufour och Atterupgaards Cassidy har varit ett radarpar i ett decennium. I en intervju med FEI Dressage berättar ryttaren om deras resa – från början till de stora mästerskapen.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-01

Seger för hästnäringen – körning godkänd som friskvård

För snart ett och ett halvt år sedan stod det klart att ridning skulle omfattas av friskvårdsbidraget. Nu har Högsta domstolsförvaltningen även godkänt körning med häst som avdragsgill friskvård.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-01

Mathilda Karlsson fortsätter kämpa för förlorade OS-platsen

Turerna kring Mathilda Karlssons OS-plats har varit många. Nu står det klart att ryttaren väljer att överklaga beslutet om den förlorade mästerskapsplatsen till nästa instans.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-01

Erica har hittat hjälten som fångade Amber: "Helt fantastiskt"

Tidigare i veckan efterlyste Erica Skoglund den man som fångade hennes sto Amber efter att hon kommit lös. Nu har hjälten i storyn hittats tack vare många delningar i sociala medier.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-01

”Rune” dömdes ut i februari – nu symtomfri

Det danska halvblodet Reinholds Romario hade ett allt annat än bra år 2019. Men nu verkar det som att det äntligen vänt. Från att ha varit utdömd i februari till att härom sistens bli friskförklarad och konstaterat smärtfri.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-30

Mysig gård i Skåne med närhet till havet

Trevlig hästgård med bostad om cirka 170 kvadratmeter som kan inredas till två lägenheter. Stallet rymmer sex moderna boxar och utanför finns en stor ridbana. Ridvägarna i omgivningarna är bra och till havet är det bara fyra kilometer.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-30

Klipp: Sjunger sin häst till sömns

Den här lilla flickan sjunger vaggvisa för hästen som verkar ha somnat gott. Det blir inte mycket sötare än så här helt enkelt.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-30

Bara unghästar vid årets Equestrian week

Breeders trophy är i fokus när årets upplaga av SWB Equestrian weeks avgörs på Flyinge under två veckor i september och oktober. Situationen med coronapandemin gör att SWB och Flyinge AB genomför en bantad upplaga av evenemanget där internationell dressyr och öppna hoppklasser i år tillfälligt får stiga åt sidan för att ge de unga SWB-hästarna hela rampljuset.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-30

Chaufför som kissade i hästlastbil orsakade positivt dopingtest

En hoppryttare blev dömd till avstängning i två år efter att hästen testats positivt för otillåten medicinering vid en tävling. Nu frias ryttaren, eftersom det visade sig att chauffören som kissade i lastbilen kontaminerade hästen med den otillåtna substansen.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-30

Betets positiva effekter kompenserar inte för stallets negativa

Äntligen får hästarna komma ut på bete! Vi har väl alla sett de härliga filmklippen med hästar som brallar fram över gräset, glada över att få stora ytor och många kompisar. Nu har forskare tittat på hur mycket ”sommarlovet” egentligen bidrar till hästarnas välfärd.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-30

Coronapandemin: SWB:s elitauktioner hålls online

SWB:s elitauktioner kommer att hållas i år trots coronapandemin. Men det blir utan mingel och middag då de kommer att hållas online. Auktionerna hålls i samband med SWB equestrian week månadsskiftet september oktober.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-30

Juan Matute Guimon kan snart lämna sjukhuset

Under tisdagen ska den spanska dressyrryttaren Juan Matute Guimon genomgå tester för att se om han är i form för att skrivas ut från sjukhuset. 22-åringen drabbades av en hjärnblödning i mars månad.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-30

Amina räddade pappans liv – red efter hjälp och gjorde HLR

När Aminas pappa var med dottern vid en ridtur i skogen fick han ett plötsligt hjärtstopp. 13-åriga Amina utförde hjärt- och lungräddning och red genom skogen för att hämta hjälp. Tillsammans med sin häst Skuffa räddade hon pappans liv.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-29

Video: Glädjefylld terrängritt för ryttare och häst

Emilia Karlsson och hennes sjuåriga c-ponny älskar att flyga fram på terrängbanan. Kolla in det fartfyllda klippet, där ekipaget visar sin glädje genom hela ritten. 

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet