Annethe köpte ”häst” till förmån för Barncancerfonden

Senaste nytt2016-10-08

Annethe köpte ”häst” till förmån för Barncancerfonden

Annethe Ovesson, som äger Stuteri Salmonbay, befinner sig i Flyinge för några dagars semester. Under fredagen passade hon dock på att shoppa lite under auktionen – trots att hon lovat att inte göra det. Se klippet och läs intervjun på Hippson.se.Läs mer på Hippson.sesenaste nytt

2020-05-29

Nytt besked: "Elitidrotten kan starta upp igen"

Från och med den 14 juni kan idrott på alla nivåer fortsätta med sin tävlingsverksamhet, givet att de följer vissa restriktioner. Det meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten på en presskonferens på fredagen. 

Läs mer på Hippson.se
2020-05-29

Paradressyr: Många brasklappar före Tokyodeltagande

Den 13 mars fick det svenska paradressyrlaget besked om att de fått en plats i Paralympics i Tokyo. Elva dagar senare ställdes mästerskapen in.
– För min del är det nog bara en fördel, säger Lena Malmström från Sösdala.

Läs mer hos Norra Skåne.se
2020-05-29

Expertsvar: "Bantning av häst får aldrig gå för fort"

Hippsons foderexpert Eva Dahlström har fått en läsarfråga om en häst som behöver banta efter en konvalescens. Hur gör man detta, utan att riskera magproblem? Läs svaret här!

Läs mer på Hippson.se
2020-05-29

Årets CHIO Aachen arrangeras digitalt den 4 till 9 augusti

Anrika CHIO Aachen ställdes i år in på grund av coronapandemin. I stället blir det ett digitalt arrangemang den 4 till 9 augusti – atmosfär utlovas, även via datorn.

Läs mer hos World of Showjumping
2020-05-29

Kollegor om hemarbete bland hästar och kastruller

Kollegorna Carl Selling och Therese Staffansson jobbar på Lantbrukarnas riksförbund, LRF. De har sin placering i Vreta kluster men sedan en tid tillbaka jobbar de hemifrån och var och en för sig.

Läs mer hos Svt.se
2020-05-28

Webbradio: Hästuppfödning kräver tålamod

Annika Melin och hennes dotter Frida Johansson i Burs bedriver hästuppfödning ihop. Man måste ha tålamod när man jobbar med uppfödning...

Läs mer hos Sveriges Radio
2020-05-28

UDS:s hästklinik stänger akutintag på grund av MRSA

Nu på torsdagskvällen meddelar hästkliniken vid Universitetsdjursjukhuset (UDS) i Uppsala att de har stängt sitt akut- och operationsintag. Detta eftersom man har fått in konstaterad MRSA-smitta.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-28

Fler alternativ för betalning i Tävlingsdatabasen

Missnöjet mot det nya sättet att betala, när man anmäler sig till tävling i TDB, har varit stort från många håll. Nu kommer Ridsportförbundet...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-05-28

Utmana dig själv med SWB Challenge i sommar

I coronatider dyker allt fler nya idéer upp på hur man kan sysselsätta sig. Nu kommer SWB med en sommarutmaning till alla hästmänniskor...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-05-28

Mathilda Karlsson om stallbranden: "Personalen visade mod"

Förra veckan utbröt en brand på den tyska anläggning där svenska hoppryttaren Mathilda Karlsson har sin bas. Hon och hennes hästar klarade sig oskadda, men två andra hästar dog i lågorna.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-28

Uppskattad träningstävling för proffsen hos Zettermans

I dagarna två har Sofia Farman Zetterman och Royne Zetterman arrangerat träningstävlingar på Magic Park Stables. Detta för att ge såväl hästar som ryttare en chans att rida under tävlingslika former i en tid med restriktioner.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-28

Johanna Lassnack och hennes hästar i trafikolycka

På väg hem från en träningshoppning var ryttarinspiratören Johanna Lassnack med om en krock med sin hästlastbil. Både hon och hästarna klarade sig utan fysiska skador – på Instagram berättar Johanna mer om händelsen.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-28

Gällivares nya ridhus byggs av Borga – färdigt innan vintern

I början av året blev det klart att Borga fått upphandlingen av totalentreprenaden för att uppföra det nya ridhuset i Gällivare kommun, där...

Läs mer hos Byggnyheter.se
2020-05-28

Träna övergångar med fiffig åttvoltsövning

På en åttvolt, med två nivåer av volter, tränas både lösgjordhet och övergångar i ett. Ridläraren och tränaren Ulrika Pernler tipsar om övningen som kan ridas i olika gångarter.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-28

Eric Lamaze och Hickstead i Kanadas Sports Hall of Fame

Eric Lamaze och Hickstead var ett av världens absolut bästa ekipage när hästen, inför en chockad publik, avled av brusten aorta inne på hoppbanan. Nu väljs de båda in i Kanadas Sports Hall of Fame.

Läs mer hos World of Showjumping

 Tillbaka till Nyhetsarkivet