Annethe köpte ”häst” till förmån för Barncancerfonden

Senaste nytt2016-10-08

Annethe köpte ”häst” till förmån för Barncancerfonden

Annethe Ovesson, som äger Stuteri Salmonbay, befinner sig i Flyinge för några dagars semester. Under fredagen passade hon dock på att shoppa lite under auktionen – trots att hon lovat att inte göra det. Se klippet och läs intervjun på Hippson.se.Läs mer på Hippson.sesenaste nytt

2019-09-24

Tre ryttare får stipendium för att underlätta satsning

Tre ryttare finns med på listan över de idrottare som får stipendium av Riksidrottsförbundet och Svenska Spel. Ebba Adnervik, Vendela Eriksdotter Rubin och Mikaela Linnér stöttas ekonomiskt och på andra sätt i sina satsningar.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-24

Karin rider in sin unghäst Oddy helt utan utrustning

Karin Lindblad har hållit på med hästar i över 20 år. Efter en paus i ridningen, med tid för reflektion, växte en dröm fram – att rida in sin unghäst helt utan utrustning. Nu är den drömmen på väg att förverkligas. Karin berättar mer om hur hon tänker och om sina mål framöver.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-24

De kommenterar i realtid under SWB Equestrian Weeks

Med Dressyrappen installerad i sin telefon och ett par hörlurar har publiken större möjlighet att följa med vad som händer på banan under...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-09-24

Katrineholms skolmästerskap i pararidning är i gång

I dag var det första dagen för skolmästerskapet i pararidning, där lag från Katrineholms särskolor deltar. Tävlingsformen är skapad för att...

Läs mer hos Svt.se
2019-09-24

Andrea Persson ensam dubbelnolla i Helsingborg

I Helsingborg var Andrea Persson och F.Las Vegas ensamma om att sätta dubbla nollor i Grand Prix-hoppningen. Ekipaget är i finfin form och...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-09-23

Unghästveckor på Hippson – hitta din nya drömhäst!

I samband med SWB Equestrian Weeks kommer Hippson.se att lyfta fram unghästar från Hippson Market lite extra. Först ut är de unga dressyrhästarna.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-23

Häst räddades ur kärr – fordon kom inte fram

Under måndagseftermiddagen larmades räddningstjänsten till ett kärr utanför Lindome, Mölndals kommun, då en häst fastnat. Hästen kunde räddas, trots att räddningsfordonet hade svårt att ta sig fram genom skogen.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-23

Lisen Bratt Fredricson vill se ändring i kommunerna

I en intervju med Kvällsposten slår Lisen Bratt Fredricson ett slag för ridskolor som ungdomsgårdar. Å andra sidan ser hon kritiskt på hur de många gånger mansstyrda kommunerna prioriterar.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-23

Hästägare polisanmäls för djurplågeri

Länsstyrelsen i Dalarna polisanmäler en hästägare, som misstänks för djurplågeri. Detta efter att en fånghäst i akut behov av veterinärvård tvingats omhändertas, trots att myndigheten uppmanat hästägaren att ge hästen vård. Hästen avlivades senare.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-23

Video: Smart häst hjälper matte plocka upp spöt

Visst är det störigt när spöt glider ur handen, eller när du tappar handskarna och tvingas sitta av bara för att plocka upp dem? Då är det ju en idé att låta din fyrbenta vän lösa problemet åt dig. Den vackra hästen här har lärt sig tricket.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-23

Lågflygning med helikopter i Skåne och Blekinge län

Under oktober månad kommer det att genomföras geofysiska undersökningar med helikopter, med tillhörande lågt hängande last, i delar av Skåne och Blekinge. Om man har hästar som kan oroas i undersökningsområdet rekommenderas det att ha dem inomhus vid denna tidpunkt.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-23

Ny UDS-chef hämtas från Akademiska sjukhuset

Maria Engedahl har utsetts till ny direktör för Universitetsdjursjukhuset. Hon kommer närmast från Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Läs mer hos Veterinär Magazinet
2019-09-23

Irländsk dominans vid unghäst-VM i hoppning

Irländarna glänste vid unghäst-VM i hoppning. Förutom guld och silver i femårsklassen blev det guld för ISH även bland sjuåringarna och silver i sexårsfinalen.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-09-23

Rutinerade ekipage har jämnare tempo på hoppbanan

Ett av hindren i Scandinavium under Gothenburg Horse Show i april mätte hästarnas hastighet före, över och efter hindret. Resultatet var tydligt.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-23

Video: Måndagsinspiration med ardennern Torsten

Dressyrardennern Torsten väcker uppmärksamhet på såväl tävling som uppvisningar. Här övar han byten i vart tredje, självklart med Linda Nilsson på ryggen. 

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet