Årets ungdomssektion och Årets ungdomsledare utsedda

Senaste nytt

2010-11-03

Årets ungdomssektion och Årets ungdomsledare utsedda

Theleborgs Ryttarsällskaps Ungdomssektion, TUSS, har utsetts till Årets Ungdomssektion 2010. Sara Nilsson från Karlstad Ridklubb blev Årets Ungdomsledare...

Läs mer i Svenska Ridsportförbundetsenaste nytt

2019-04-19

Svenska framgångar i Belgien – Lickhammer trea i 1,50

Just nu är ett helt gäng svenskar på plats i belgiska Lanaken och tidigt på långfredagskvällen reds en 1,50 på tid – med hela 93 (!) startande. Och flera svenskar knep placeringar.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-19

Placeringar för Elliot Nilsson i internationella debuten

Med målet att ta sig till EM har nu Elliot Nilsson gjort sin internationella debut. Tillsammans med HB Dancing Daylight har han vid båda...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-04-19

Hoppning: Ungdomsryttarna tar för sig i Belgien

De svenska ungdomsryttarna levererar topprundor i belgiska Lanaken och plockar på sig placeringar i de trestjärniga klasserna framför de...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-04-19

Håll koll efter sjukdomar hos fölet – veterinären ger råd

Det är fölningstider och många väntar, eller har precis fått, tillskott i stallet. Förhoppningsvis går både födsel och den första tiden bra och fölungen äter och växer som den ska. Men det finns sjukdomar och symtom att hålla utkik efter. Agrias veterinär Karl-Henrik Heimdahl ger råd.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-19

Johanna Lassnack släpper ny poddcast i maj

"En mental halvhalt" heter den helt nya podd som Ryttarinspiration, genom Johanna Lassnack, släpper. Den finns där poddar finns från den 8 maj.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-19

Shettisen Dallas gick påskkärring på Visbys gator

Varje skärtorsdag går en påskmarsch genom Visbys innerstad – i år deltog den fyraåriga shetlandsponnyn Dallas från Gotlands travskola för första gången.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-19

Bildspel: Se den exceptionella tävlingsplatsen i Miami

Natten mot långfredagen avgjordes den första omgången av Global Champions League i Miami. Där tog Henrik von Eckermann en andraplats individuellt – missa inte bildspelet från den exceptionella tävlingsplatsen, signerat Stefano Grasso.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-19

Därför vill Ingrid visa sina unghästar: "Ett mål på vägen"

SWB-uppfödaren Ingrid Ragnarsson visar gärna upp stonas avkommor på såväl kvalitetsbedömningar som i unghästklasser. Hon räds heller inte att åka de långa sträckorna från Kalix i norr till södra Sverige – men menar samtidigt att det viktigaste alltid är att hästen är redo för uppgiften.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-18

Unga dressyrtalanger får hjälp att nå toppen

I helgen hade Dressage Power Academy sin första avsuttna träff. Utbildningen är den första i sitt slag och riktar sig till Sveriges...

Läs mer hos Ekuriren.se
2019-04-18

Det här är 42 000 år gammalt och flytande hästblod

Hästen är över 42 000 år gammal. Nu har ett forskarlag lyckats extrahera flytande blod från kärl i det välbevarade fölets hjärta.

Läs mer hos Ny Teknik
2019-04-18

Forskare vill klona 40 000 år gammalt föl av utdöd ras

Förra sommaren hittades ett ungt föl av den utdöda hästrasen Lenskaya infruset i den sibiriska tundran. Nu ska forskare försöka klona hästrasen, då intakt blod fortfarande finns kvar i den välbevarade fölkroppen.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-18

Webb-tv: Rullskridskodressyr funkar bra med storhäst

Pontus Hugossons klipp, där han utmanade Patrik Kittel i rullskridskodressyr med minihäst, blev en viral succé. Det var i samband med världscupfinalen i Göteborg häromveckan som Pontus gjorde Instagram-inlägget som har delats otaliga gånger. Nu följer han upp med ännu ett klipp, den här gången för att visa att rullskridskodressyr inte nödvändigtvis kräver en liten minihäst.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-18

Här är veckans mest lästa Hippson Market-annonser

Veckans lista från Hippson Market toppas av en välutbildad valack med meriter upp till 1,40-hoppning – tätt följd av ett lovande hoppsto e. Crusader Ice. Och har du en svenskfödd fuxvalack hemma? Kolla in listan, för Beridna högvakten söker efter nya adepter! 

Läs mer på Hippson.se
2019-04-18

Lövstahingst tillfälligt tagen ur avel – har skadats i hagen

Liberace for U 1394 tas tillfälligt ur avel. Det meddelar Lövsta stuteri och semin via sin Facebook-sida.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-18

Webb-tv: Käpphästarna intog centrala Ystad

I mars skrev vi om Käpphästen Grand Prix som Ystads RK skulle arrangera i Rådhusparken i Ystad. I går var det så dags för evenemanget och käpphästarna intog centrala staden med såväl dressyr som lopp. Ystads Allehanda var på plats och fångade tävlingen på film.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet


Galleriet på Hippson Market