Årets ungdomssektion och Årets ungdomsledare utsedda

Senaste nytt

2010-11-03

Årets ungdomssektion och Årets ungdomsledare utsedda

Theleborgs Ryttarsällskaps Ungdomssektion, TUSS, har utsetts till Årets Ungdomssektion 2010. Sara Nilsson från Karlstad Ridklubb blev Årets Ungdomsledare...

Läs mer i Svenska Ridsportförbundetsenaste nytt

2019-01-23

Webb-tv: Patrik Kittel: "Min dörr stå alltid öppen"

Flera svenska ryttare har tagit på sig tröjan med texten "inte ensam aldrig glömd" för att öka medvetandet kring vilka konsekvenser övergrepp får. Under onsdagen lägger Patrik Kittel upp ett klipp hemma från stallet, där han visar sitt stöd. 

Läs mer på Hippson.se
2019-01-23

Webb-tv: Tränar samling under lättridning

Dressyrtränaren och unghästutbildaren Karin Engström är noga med att rida lätt på hästen Diamond. Hon vill att han ska ta i mer och mer under samling, och att rida i lätt sits uppmuntrar.

Läs mer på Hippson.se
2019-01-23

Oväntad comeback för legendaren Totilas

I nästa vecka gör Totilas comeback på arenan. Han deltar i en uppvisning tillsammans med sina godkända söner på KWPN Stallion Show.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-01-23

Hästar döda vid uttorkat vattenhål - extremhetta plågar

Ett 40-tal vilda hästar har hittats döda nära Santa Teresa i centrala Australien. Orsaken ska vara det extrema vädret där temperaturen legat på över 40 grader tolv dagar i sträck.

Läs mer hos DN.se
2019-01-23

Ingen start för Edward Gal och Zonik i Amsterdam

Återigen har dressyrryttaren Edward Gals topphäst Zonik drabbats av feber. Det gör att ekipaget inte kommer till start i årets första världscup. 

Läs mer hos Eurodressage
2019-01-23

Gästblogg: "Har vi bitit oss själva i svansen?"

I samband med att Distriktsveterinärerna förändrar verksamheten i norra Lappland skriver djurvårdaren Annika Hagstedt inte bara om hur mycket hon kommer sakna sitt jobb, utan även om oron för att den akuta djursjukvård försvinner.

Läs mer på Hippson.se
2019-01-23

Ridutbildning läggs ner efter kritik: ”Berör många fler skolor"

Gymnasieutbildningen ska vara avgiftsfri, slår Skolinspektionen fast i kritiken till Berga naturbruksgymnasium. Det innebär att skolan nu lägger ner sin elitinriktade ridsportutbildning, NIU, då eleverna behöver ha med sig en egen häst. Men fler liknande utbildningar i Sverige har samma krav.

Läs mer på Hippson.se
2019-01-23

EM-vinnaren och dressyrponnyn Top Queen H är såld

Top Queen H, som tog flera guld i dressyr vid ponny-EM i somras, har sålts.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-01-23

Konstaterad virusabort hos häst i Åkersberga

En häst från Skånsta ryttare i Åkersberga har konstaterats ha virusabort, EHV-1, neurologisk form. Ridskolan är stängd och isolerad sedan den 19 januari.

Läs mer på Hippson.se
2019-01-23

Misstänkt virusabort på Skånsta ryttare – tre hästar sjuka

I fredags insjuknade en ponny i feber på Skånsta ryttare i Åkersberga. I helgen valde klubben att stänga då ytterligare två hästar fått feber.

Läs mer på Hippson.se
2019-01-23

Stort intresse för Gotländsk ridsportgala

I helgen arrangerar Gotlands ridsportförbund sin årliga gala för sjunde gången.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-01-23

Webb-tv: Shettisarna kommer i full fart på inkallning

Ann-Katrin Finell och hennes två shetlandsponnyer bor i Ekenäs i södra Finland. När det är tjockt med snö i hagen är det smidigt att ponnyerna kommer springandes när Ann-Katrin visslar. Se klippet och läs mer.

Läs mer på Hippson.se
2019-01-23

Svenskt ridsportmärke vinner innovationspris

I tisdags avslutades den stora British Equestrian Trade Association-mässan i Birmingham, där 800 företag visade kommande produkter. Varje år delas olika innovationspris ut och i år gick ett av dessa till ett svenskt märke.  

Läs mer på Hippson.se
2019-01-23

Webb-tv: Häng med på en förmiddag hos Lövsta south

Det är med viss avund vi åter får hälsa på hos hästskötarna Alicia och Johanna, som just nu är med Team Lövsta i Florida. Häng med under en förmiddag när de tar hand om stall, hästar och rider ut på härligt gröna ängar. Någon som längtar bort för en stund?

Läs mer på Hippson.se
2019-01-23

Sofia studerar till tränare på ett islandshästuniversitet

För drygt tre år sedan sade Sofia Hallin upp sig från sitt jobb i en klädbutik i Sverige och flyttade till Island för att jobba på en hästgård. Nu läser hon en treårig universitetsutbildning med fokus på islandshästar.
– Hólar är ett centrum för islandshästälskare i hela världen, berättar hon.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet


Galleriet på Hippson Market