Årets ungdomssektion och Årets ungdomsledare utsedda

Senaste nytt

2010-11-03

Årets ungdomssektion och Årets ungdomsledare utsedda

Theleborgs Ryttarsällskaps Ungdomssektion, TUSS, har utsetts till Årets Ungdomssektion 2010. Sara Nilsson från Karlstad Ridklubb blev Årets Ungdomsledare...

Läs mer i Svenska Ridsportförbundet


senaste nytt

2021-02-25

Två hästar döda efter krock med buss

Några hästar kom lösa och sprang ut på en väg under onsdagens kväll. En buss kolliderade med dem och två av hästarna fick så svåra skador att de behövde avlivas. Detta rapporterar P4 Gotland.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-25

Radioinslag: Stor sadelstöld kan vara beställningsjobb

Flera dyra sadlar har stulits från ridskolan i Bräcke. Polisen uppmanar hästägare att vara försiktiga och menar att det kan röra sig om ett beställningsjobb. Detta rapporterar Sveriges radio P4 Jämtland.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-25

Stallgänget hjälpte till när Susanna blev sjuk

När Susanna Rohm hamnade på sjukhus och dottern var fast i Norge på grund av coronarestriktioner ryckte stallkamraterna på Sörmons ridklubb i Karlstad ut.
– Jag har aldrig mött så många hjälpsamma människor i ett och samma stall, säger Susanna.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-25

Dagens bok: Masterclass Hoppning – 25 % rabatt

Idag (25/2) kan du köpa bokserien Masterclass Hoppning med 25 % rabatt i vår bokrea. Dessutom helt utan extra fraktkostnad. I Masterclass Hoppning hittar du mängder med övningar och tips från Sveriges mest namnkunniga ryttare och tränare.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-24

Video: Superman sitter och vilar sig i form

Visst är det härligt att sätta sig och vila en stund? Det tycker i alla fall Superman "Sune", född 2019, som har gillat att sitta på halmbalen i lösdriften sedan han var föl. 
Han är en riktigt stilig kille och ett charmtroll är han också. Otroligt social, trevlig och älskar att gosa. Mot sina syskon är han dock en retsticka och busar ofta med dem. I framtiden väntar ett liv som dressyrhäst, berättar matte Linda Hansson som även är uppfödare till "Sune". 

Läs mer på Hippson.se
2021-02-24

Veterinär får erinran efter misskött tandoperation

En hästägare anmälde en veterinär gällande felbehandling i samband med en operation av en tandfraktur. Nu tilldelar ansvarsnämnden veterinären en erinran.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-24

50 hästar med feber i Valencia – svenskar i karantän

Tävlingarna i spanska Valencia är fortsatt inställda på grund av smitta. Uppemot 50 hästar har eller har haft feber och nu inväntar man ytterligare provsvar. Flera svenska ryttare befinner sig fortfarande på tävlingsplatsen i karantän.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-24

Dammig arbetsmiljö för ridlärare kan vara hälsofara

Ridhus och ridbanor kan vara dammiga miljöer att vistas i och ibland innehåller underlaget kvarts. I ett nytt forskningsprojekt har man undersökt om dammet innebär en hälsofara för landets ridinstruktörer som ofta vistas i miljön.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-24

Debatt: Leva på att jobba som hästskötare? 

Varför ser man samma stall/hästföretagare annonsera efter arbetskraft om och om igen på Hästnet? Vad är det som gör att dessa företagare inte lyckas behålla sin personal? Det frågar sig "Mia", vars dotters dröm om att arbeta med hästar gick i spillror.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-24

Dagens bok: Masterclass Dressyr – 25 % rabatt

Idag (24/2) kan du köpa bokserien Masterclass Dressyr med 25 % rabatt i vår bokrea. Dessutom helt utan extra fraktkostnad. I Masterclass Dressyr hittar du mängder med övningar och tips från Sveriges mest namnkunniga ryttare och tränare.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-23

Trelängad hästgård för ett aktivt hästliv

Beläget mellan Ängelholm och Båstad ligger en hästgård med tre boningshus, stall med sex boxar, ridbana och fina hagar med vindskydd. En gård med flera olika möjligheter. 

Läs mer på Hippson.se
2021-02-23

Hovslagare får erinran efter vredesutbrott

En hovslagare fick ett vredesutbrott och sparkade en häst i samband med skoning. Ansvarsnämnden tilldelar nu hovslagaren en erinran.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-23

Ny forskning om fri fekal vätska hos häst

Vissa hästar drabbas av så kallad fri fekal vätska, men varför? I en ny doktorsavhandling har man undersökt om det kan ha ett samband med hästens foder eller om bakterierna i träcken visar på en störning i hästens mage och tarm.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-23

Dags för säsongsstart av Lövsta Future Challenge U25

Till helgen är det dags för Kungsbacka Grand Prix, som blir startskottet för Lövsta Future Challenge Jumping U25. De unga ryttarna kommer att samla poäng under vårens två kvaltillfällen för att nå en plats i finalen under Gothenburg Horse Show.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-23

Ulrika byggde automatisk höutfodring till boxen

Ulrika ville ge sina hästar hö i boxen under de timmar som hon själv inte hade möjlighet att vara där. Då byggde hon en automatisk höutfodrare med hjälp av en presenning, plankor, balsnöre och en timer. Här berättar hon hur du enkelt bygger din egen, steg för steg.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet