SVT-expert "attackerade" Baryards man på Instagram

Senaste nytt

2013-04-29

SVT-expert "attackerade" Baryards man på Instagram

SVT-experten Emanuel Karlsten var en av de drygt 90 000 som såg Gothenburg Horse Show i Scandinavium. Då passade han på att kritisera Malin Baryard-Johnssons make Henrik.

Läs mer i Expressensenaste nytt

2020-09-22

Klipp: Känslomässigt när Gal rider kür på Totilas son

Edward Gal var tårögd under sin kürritt vid årets nederländska mästerskap. Anledningen var att han red samma kür som han red med Totilas i VM i Kentucky för tio år sedan, där det blev guld. Han gjorde det på hingstens son nioåriga Glock's Toto Jr och deras kür belönades med hela 86,150 procent. I ett känslosamt inlägg på Facebook beskriver Edward Gal sina känslor, han skriver, bland annat: "Det var tio år sedan jag red den här küren – som har komponerats av Joost Peters – med Totilas i Kentucky. Jag trodde aldrig jag skulle rida den igen. Men i dag gjorde jag det med hans son och det var fantastiskt. Jag kände tårarna komma och var överväldigad när ni gav oss stående ovationer." Se ett klipp på ekipaget ovan.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-22

Välskött gård med ridhus och två bostadshus

Cirka 1,3 mil utanför Uppsala finns en komplett hästgård med totalt åtta boxar, ridhus, utebana samt två bostadshus. Här finns även en fin festlokal och gott om förvaringsutrymmen. 

Läs mer på Hippson.se
2020-09-22

Arrangören laddar för GHS 2021

Med bara sex månader kvar till den 45:e upplagan av Gothenburg Horse Show och världscupfinalerna i hoppning och dressyr pågår planeringen i en annorlunda omvärld.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-22

Jönköping: Död häst hittad – misstänkt djurplågeri

En död häst hittades på en gård i Jönköpings kommun under måndagen. Polisen har upprättat en anmälan om djurplågeri.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-22

Millie – en ardenner för de fina salongerna

På Husby säteri i Östergötland får gästerna emellanåt sällskap av familjens största medlem. Det är ardennern Millie som gärna tar en tur inomhus när tillfälle bjuds.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-21

Jörgen Larsson 1,50-segrare hos Henriksdals RF

Henriksdals Ryttarförening har slitit hårt med att arrangera förstklassiga tävlingar ända sedan coronauppehållet tog slut. I helgen toppades det hela med Världs Ände Grand Prix – vinnare blev ingen mindre än rutinerade Jörgen Larsson.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-09-21

Video: Hästen Cannon får massor av valppussar

Lina Dolk har med sig pappas lilla valp Pazz till stallet, det är en vit älghund-vaktel, som blivit bästis med hästen Cannon. Lina berättar att Cannon älskar att bli kliad i näsborrarna av stallets tvåbenta men att inget slår att gosa med valpen.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-21

Tips för lyckat hästköp – veterinärbesiktningen

När man har kommit så långt att man har bestämt sig för att köpa hästen bör hästen besiktigas. Därför blir första steget är att bestämma vilken typ av veterinärbesiktning ni ska göra. Räcker det med en gårdsbesiktning eller ska det vara en fullständig genomgång med röntgen på klink? I del tre av hur du lyckas med ditt hästköp går vi igenom olika alternativ.  

Läs mer på Hippson.se
2020-09-21

Louisa – ryttaren som är en inspiration på alla sätt

Louisa Button miste benet i en mc-olycka som ung. Nu har hon passerat 50-strecket, äntligen köpt häst igen och rider fälttävlan med benprotes. En styrkeprestation på så många sätt.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-21

Sjuk men får inte anmälningsavgiften åter

Det kom ett mejl till Hippson. En mamma berättar att hennes dotter var tvungen att stryka sig från tävling då hon fick feber och ont i halsen. Men att få anmälningsavgiften åter skulle visa sig omöjligt.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-21

Temavecka på Hippson Market - dressyrhästar i fokus

Nu är det dags för en ny temavecka på Hippson Market. Eftersom Breeders Trophy för dressyrhästar avgörs denna veckan är det även dressyrhästar som står i fokus på Hippson och Hippson Market. I de flesta artiklar här på Hippson.se kommer det därför, under hela vecka 39, att finnas tips om dressyrtalanger till salu i sidfoten.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-21

Webb-tv: Växjö RK om sitt miljöarbete

- Det är många som har blivit oroliga och upprörda. Jag tycker att det känns viktigt att stå upp när man känner att saker inte är grundligt...

Läs mer hos Svt.se
2020-09-21

Klipp: Niklas Arvidsson hoppar ut från banan

Vid tävlingar i helgen slutade en av Niklas Arvidssons ritter inte riktigt som det var tänkt. Ett missförstånd och hästen valde att hoppa ut från banan.
– Jag skulle gå innanför men hästen trodde att den skulle hoppa oxern baklänges och sög tag i hindret. Jag var tvungen att styra undan och då hoppade den rakt ut, förklarar han för Hippson när vi når honom på telefon.
Både han och hästen klarade äventyret utan några komplikationer.
– Det var första gången jag red den mot klockan och den förstod inte. Som tur är var det inga barn eller människor i vägen så att gick bra och ingen skadade sig, säger Niklas och bjuder på klippet och sig själv.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-21

Gränsbo – ett familjeägt stuteri med topphingstar  

Per Runesson och Rose Mathisen på Gränsbo stuteri berättar om pandemin, hingstar och viktiga stostammar. Och så passar de på att sia om vad stoägarna vill ha nästa år. 

Läs mer på Hippson.se
2020-09-21

Måndag morgon och vardag igen för alla – liten som stor

Så var det måndag morgon igen och väckarklockan ringer – jobb och skola väntar för många. Och måste man så måste man – även om man är liten och söt som socker.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet