SVT-expert "attackerade" Baryards man på Instagram

Senaste nytt

2013-04-29

SVT-expert "attackerade" Baryards man på Instagram

SVT-experten Emanuel Karlsten var en av de drygt 90 000 som såg Gothenburg Horse Show i Scandinavium. Då passade han på att kritisera Malin Baryard-Johnssons make Henrik.

Läs mer i Expressensenaste nytt

2020-01-22

Hästens önskelista för 2020 – fem punkter ger ökad välfärd

Hästens välfärd är ett ständigt omdebatterat ämne. Vi har kommit en bit in på det nya året och låter etolog Elke Hartmann lista fem punkter som ökar hästens välbefinnande. Kanske kan du förändra något som gör vardagen bättre för din fyrbening?

Läs mer på Hippson.se
2020-01-22

Video: Maten smakar alltid bäst i grannens krubba

Precis som att gräset alltid smakar bäst på andra sidan staketet har den här hästen upptäckt att det smaskigaste finns i grannens krubba. Och är man bara lite klurig så går det lätt att förse sig – se själva mattjuven "in action".

Läs mer på Hippson.se
2020-01-22

Gästblogg: "SIS" är något många hästar lider av

Veterinär Johanna Habbe tar sig an ett viktigt ämne. Hon gästskriver hos Hippson om hästar som, på grund av ryttarens okunskap eller inkompetens, rids till skador.

Läs mer i Hippson
2020-01-22

Förlamade Marléne får inte tävla i sin specialsadel

För 15 år sedan var Marléne Engstrøm med om en ridolycka och blev förlamad från armhålorna och nedåt. Hon har fortsatt att rida med hjälp av en specialsadel, men i år får hon inte tävla. Med samma underlag har hon både beviljats och nekats dispens från Svenska ridsportförbundet.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-22

Charlotte Haid-Bondergaard har sålt sin GP-häst

Med Charlotte Haid-Bondergaard i sadeln har lusitanon Roberto Des Frettes synts på de internationella tävlingsbanorna i flera år. Nu flyttar valacken till Danmark och Charlotte satsar vidare med sina andra hästar.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-22

Kvinna åtalas för djurplågeri – häst låg död i hage

För ett år sedan kom en anmälan in till länsstyrelsen. Någon hade hittat en död häst under en presenning i en hage i Mölndal. I hagen bredvid, som saknade både vatten och foder, gick en mager häst.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-22

Video: När man bara vill ligga ner och äta godis

Den här hästen är för trött för att resa på sig när det är dags för mat. Och det funkar ju väldigt bra att ligga ner och äta också för den delen. Fast helst vill man inte dela sina godsaker med en hungrig hund. Om man bara flyttar skålen lite närmare... OJ!

Läs mer på Hippson.se
2020-01-22

Svensk lantbrukstjänst börjar med kremering av häst

Att tvingas ta bort sin häst är ett tufft beslut för alla hästägare. Därför kan det vara bra att redan ha funderat på vad som ska hända med hästens kropp, innan den där dagen kommer. Svensk lantbrukstjänst har märkt att allt fler önskar kremera sina hästar och de har nu börjat erbjuda detta till hästägare i södra Sverige.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-22

Efter Kanadas skandal: Qatar-ryttare fast för cannabis

Qatars plats i laghoppningstävlingen på OS i Tokyo i sommar är i fara efter att shejk Ali al-Thani och hans ryttarkollega Bassem Mohammed...

Läs mer hos Sveriges Radio
2020-01-22

Webb-tv: Bygget av ridanläggningen i Nyköping är i gång

Förra veckan togs de första spadtagen till nya ridsportanläggningen i Nyköping. Bygget beräknas vara klart i slutet av 2021. Förutom barn...

Läs mer hos Svt.se
2020-01-21

Veckans gård: Hästställe med två hus och egen ridslinga

Detta är hästgården för dig som söker lite av varje. Den har två boningshus samt stall med gott om plats att bygga ut med fler boxar, en stor ridbana och skog med egen ridslinga. Läget är perfekt med nära till Norrköping, Söderköping och Valdemarsvik.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-21

Pilotprojekt ska motverka övervikt hos hästar

British Equine Veterinary Association (BEVA) har inlett ett pilotprojekt för att hantera hästfetma. Det går ut på att veterinären vid vaccination även bedömer hästens fysiska kondition – och noterar detta i passet enligt en färgskala.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-21

Henrik von Eckermann går in som delägare i topphäst

Henrik von Eckermann har gått in som delägare i valacken King Edward, som har presterat på toppnivå tillsammans med Henriks fästmö Janika Sprunger. Tanken är att hon ska fortsätta rida honom.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-21

Gästbloggen: Leila Lindholm om ridningens kraft

Kocken Leila Lindholm, känd för sina mat- och bakprogram i tv, är ryttare sedan barnsben. För två år sedan blev hon utbränd, hästarna blev hennes ventil för att komma tillbaka. I ett fint inlägg på Facebook delar hon med sig av vad fyrbeningarna betyder för henne. Hippson har fått tillåtelse att publicera det i Gästbloggen.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-21

Islandshästarna till Falsterbo för att stanna

Förra året var det premiär för islandshästtävlingar under Falsterbo Horse Show. Det kan inte summeras som något annat än succé, enligt arrangören. Därför fortsätter satsningen 2020.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet