SVT-expert "attackerade" Baryards man på Instagram

Senaste nytt

2013-04-29

SVT-expert "attackerade" Baryards man på Instagram

SVT-experten Emanuel Karlsten var en av de drygt 90 000 som såg Gothenburg Horse Show i Scandinavium. Då passade han på att kritisera Malin Baryard-Johnssons make Henrik.

Läs mer i Expressensenaste nytt

2019-07-17

Fågelvirus som kan smitta hästar sprider sig

West-Nile-virus, WNV, och Usutuvirus, USUV, sprider sig norrut i Europa och återfinns i norra Tyskland. Virusen, som orsakar sjukdomsutbrott och dödlighet hos fåglar, kan även ge allvarlig sjukdom hos hästar. Därför ber nu Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, om allmänhetens hjälp att rapportera in döda fåglar som hittas söder om Dalälven.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-17

Webb-tv: När klippningen blir en konstform

För somliga blir klippningen av hästen en konstform. Se de konstfullt klippta hästarna, som tatueringar, bara synd att det växer bort så snabbt. 

Läs mer på Hippson.se
2019-07-17

Kvinna död efter fall i terrängen vid tävling i Storbritannien

En 31-årig kvinna dog efter ett fall i terrängen vid en enstjärnig fälttävlan i Storbritannien i lördags. Hästen ska ha klarat sig oskadd vid fallet.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-17

Ryttarförening går i konkurs – har inte råd med utgifterna

Enligt ett utfärdande från Blekinge tingsrätt beslutades det i går, den 16 juli, att Johannishus ryttarförening går i konkurs. Detta rapporterar både Sveriges radio och SVT.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-17

Startade derby med trött häst – FEI granskar fallet

En hoppryttare från USA valde att starta i ett krävande derby med sin häst, trots att den hade gått flera rundor dagen innan och vunnit en krävande Grand Prix på 1,60-höjd i Spruce Meadows. Personer som var närvarande på platsen vittnar om att hästen var uppenbart trött och FEI kommer nu att undersöka fallet närmare.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-17

Video: Ponnyn som går sin egen väg i skrittmaskinen

Vissa vill helt enkelt inte göra som alla andra här i livet. Denna ponny bestämde sig för att det var mycket roligare att gå i skrittmaskinen på motsatt håll, än att följa med strömmen och göra som de andra. Se det gulliga klippet i Hippson-TV.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-17

Niklas Lindbäck på väg till Aachen – Sverige har ett lag

Tävlingarna i Aachen är i full gång. Sent under tisdagskvällen fick Niklas Lindbäck ett samtal med en förfrågan om han ville vara med. Tidigt på onsdagens morgon var både Niklas och mästerskapshästen Focus Filiocus på väg ner till Tyskland. Detta innebär att Sverige har möjlighet att bilda ett lag även i fälttävlan under veckans tävlingar i Aachen.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-17

Så har Henrik vattentränat Mary Lou inför GP:n i Aachen

Inför stortävlingarna i Aachen, som drog i gång på tisdagen, har Henrik von Eckermann förberett Toveks Mary Lou grundligt. Hon har nämligen varit spänd för vattengravar, men med hjälp av tålmodig träning har det släppt för henne.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-17

Här är SWB-hingstarna som toppar betäckningsstatistiken

Årets betäckningssäsong tickar på och SWB berättar vilka hingstar som har haft flest ston så här långt. Här är listorna för både hopp- och...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-07-17

Amanda Berglund om EM: "Hamnat på erfarenhetskontot"

Under helgen avgjordes EM i fälttävlan för juniorer och young rider i holländska Maarsbergen. En av ryttarna var 18-åriga Amanda Berglund, som flyttat från Vallentuna till Munka Ljungby för att satsa på...

Läs mer hos Helsingborgs Dagblad
2019-07-17

Förbundet ger viss dispens från P70-kravet i fälttävlan

Flera ekipage har genomfört högre klasser än P70, men är ändå inte kvalade enligt TR IV moment 408.6.2. Därför har det nu beslutats att ge dessa ekipage möjlighet till dispens från det specifika P70-kravet.

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet
2019-07-16

Veckans gård: Gott om mark, nytt ridhus och lösdrift

Strax norr om Skebobruk, tre mil från Norrtälje, hittar vi "Veckans gård". Här finns ett vackert boningshus, nytt ridhus, ridbana, stall för sju hästar samt utestall med lösdrift och gott om betesmark.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-16

Häst och ryttare omkom vid terrängträning

Den 11 juli gick en 13-årig flicka omkull med sin häst på en terrängträning på en anläggning i USA. Olyckan orsakade så pass allvarliga skador att både häst och ryttare omkom. Nu sluter ridsportvärlden upp genom att stötta och visa sin sorg under hashtagen #ride4ashley.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-16

Video: Esther och Luna lever livet på kollo

Carl Hedin bjuder på ett galet sött klipp. Det är shettisarna Esther och Luna som njuter av tillvaron på sommarkollo. Varje år får de bo vid Carls föräldrars sommarstuga, där de är barnvakter åt Carls syskonbarn.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-16

Pimpat släp väcker fortfarande uppmärksamhet

Minns ni clydesdalehästarna Iona och Lucky Luke, som väcker uppmärksamhet tack vare en pimpad transport? Nu har Lucky Luke vuxit upp och hans ägare har fått många reaktioner på släpet genom åren.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet