Bengtsson final-sexa: "Jag hade hoppats på sämst femma"

Senaste nytt

2013-04-28

Bengtsson final-sexa: "Jag hade hoppats på sämst femma"

Bucklan hamnade i USA. Beezie Madden vann hoppningens världscupfinal. Bäste svensk blev Rolf-Göran Bengtsson med en sjätte plats.
- Jag hade hoppats topp fem, så det var nära, säger han.

Läs mer i Göteborgs-Posten


(Logga in för att skriva en kommentar)

senaste nytt

2020-12-03

Debatt: Om när barn gör reklam riktad till barn

Grete Havnesköld är en ponnyälskare som försöker få ihop NH-tänket med hoppning. Har tre barn med så mycket åldersskillnad som möjligt för att aldrig behöva gå över till stor häst. Lämnade för inte så länge sedan ett meningslöst liv i innerstan för det leriga hästlivet på landet. Här debatterar hon smygreklamen som riktas mot barn och ryttare via sociala medier.

Läs mer på Hippson.se
2020-12-02

Video: När man kan öppna boxdörren alldeles själv

När det vankas kvällsmat utanför boxdörren gäller det att tänka till. Den här listiga hästen har kommit på ett trick för att kunna nå maten lite snabbare. Spana in det roliga klippet!

Läs mer på Hippson.se
2020-12-02

Flera världscupkval skjuts upp

Endast ett världscupkval återstår för hoppningens del innan finalen i Göteborg 2021, men nu skjuts deltävlingen fram.

Läs mer på Hippson.se
2020-12-02

Hippsons stora julkampanj är igång

Nu startar Hippson stora julkampanj vilket innebär att du kan köpa alla våra böcker med minst 25 % rabatt. Och köper du ett paket med böcker kan du få upp till 40 % rabatt.

Läs mer på Hippson.se
2020-12-02

Douglas Lindelöw söker tävlingsgroom

Efter åtta år tillsammans söker nu hoppryttaren Douglas Lindelöw en ny groom. I tjänsten reser man jorden runt och har huvudansvaret över Douglas tävlingshästar. 

Läs mer på Hippson.se
2020-12-02

Fallet om Mathildas OS-plats tas upp i domstol

Ska Mathilda Karlsson få rida OS eller inte? Den frågan tas upp i idrottens skiljedomstol under onsdagen. ”Jag vet att jag inte har gjort något fel”, säger ryttaren i en intervju med Dagens Nyheter.

Läs mer på Hippson.se
2020-12-02

Förbjuds att handla med hästar – överklagan avslogs

En hästhandlare i Skåne förbjuds att handla med hästar. Länsstyrelsens förbud är förenat med vite om 50 000 kronor per häst och kontrolltillfälle. Länsstyrelsens beslut hade överklagats till förvaltningsrätten som gav avslag.

Läs mer på Hippson.se
2020-12-02

Gamla SWB-gruppen gör succé på Facebook

Bilder, stamtavlor, tidningsurklipp och gamla minnen. Facebookgruppen "Gamla SWB stammar" har på kort tid samlat över 11 000 medlemmar. Kristin Lára Magnusdottir Helgason startade gruppen och är överväldigad av det stora intresset.
– Det har blivit en plattform för helt fantastiska historier.

Läs mer på Hippson.se
2020-12-01

Hästgård med fint läge och sjöutsikt

Strax utanför Vingåker ligger en idyllisk hästgård med sjöutsikt. Här finns fem boxar, ridhus, ridbana, rymlig butikslokal samt två boningshus. 

Läs mer på Hippson.se
2020-12-01

Film: Hästar talar allas språk

Hästar talar allas språk och i umgänget med dem kan vi övervinna saker vi inte trodde var möjliga. Caprifolens voltigeklubb visar i den här filmen att voltige är en gren där alla kan delta. Filmen har gjorts av Fredric Berggren och med stöd av Allmänna arvsfonden. Syftet är att främja fler föreningar att skapa möjligheter för barn och unga med funktionsvariationer.

Läs mer på Hippson.se
2020-12-01

GP-placering för Wilma Hellström

Wilma Hellström red in på en tredjeplats i Sentower Parks tvåstjärniga GP på söndagen med Cicci Bjn. Närmast efter sig i resultatlistan hade hon Marcus Ehning.

Läs mer på Hippson.se
2020-12-01

Irländsk ryttare dömd för att ha plågat sin häst till döds

Hippson har tidigare rapporterat om fallet där den irländska hoppryttaren Kevin Thornton vid tävlingar i Frankrike ska ha piskat sin häst tills den kollapsade och dog. I samband med händelsen förnekade ryttaren till Hippson i en intervju att han skadat hästen.

Läs mer på Hippson.se
2020-12-01

Billdals ridklubb stolta över förtroendet

Gothenburg Horse Show meddelade på tisdagen att man nästa år flyttar finalerna i Sverigeponnyn, Arena Youth Tour och hoppningens SWB Trophy till Billdal Horse Show den 25-28 mars 2021.  För Billdals RK är samarbetet med GHS en välkommen utmaning och merit. 

Läs mer på Hippson.se
2020-12-01

GHS: Nationella klasser flyttas ut från Scandinavium

Nu är det bara fyra månader kvar till den 45:e upplagan av Gothenburg Horse Show och världscupfinalerna i både hoppning och dressyr. Efter att 2020 års upplaga genomfördes i februari har ingenting varit sig likt, coronapandemins framfart har påverkat oss alla.

Läs mer på Hippson.se
2020-12-01

Webbradio: Häst hittad död – polisen misstänker brott

En häst hittades på måndagsmorgonen död i sin hage i Hudiksvalls kommun. Enligt polisen hade hästen svåra skärskador och den ska obduceras hos Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, i Uppsala. Lyssna på P4 Gävleborgs inslag nedan:

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet