Benskydd riskerar att överhetta och skada hästens senor

Senaste nytt2016-11-25

Benskydd riskerar att överhetta och skada hästens senor

Hästens ytliga böjsena lagrar energi och gör rörelserna effektiva, men blir värmen för hög kan senvävnad förstöras. Forskare har mätt temperaturen vid träning med och utan skydd – läs mer i Forskningskollen.Läs mer på Hippson.se


(Logga in för att skriva en kommentar)

senaste nytt

2020-11-26

Veterinär: Synnedsättning hos häst

Det finns många sjukdomar i ögon och synbanor som kan påverka seendet, och därmed orsaka nedsatt prestation och förändrat beteende. Under evolutionen har olika arter utvecklat ett anpassat synsinne för att kunna överleva på bästa sätt i sin miljö. 

Läs mer på Hippson.se
2020-11-26

Dags för årets första – och sista – Nations Cup

2020 närmar sig sitt slut. Ett år som inte varit likt något annat år med en pandemi som satt stopp för många tävlingar. Men nu så är det ändå dags för Sverige att starta i Nations Cup, det blir en nationshoppning i år och Sverige är på plats med fyra taggade ryttare.

Läs mer på Hippson.se
2020-11-26

FEI förbjuder klippning av känselhår

Under FEI:s digitala årsmöte i veckan togs beslutet att förbjuda all borttagning av hästars känselhår. Det gäller tävlingshästar som deltar i FEI-tävlingar från och med juli 2021.

Läs mer på Hippson.se
2020-11-26

Mötte varg utanför stallet i Skåne: "Tio meters avstånd"

I söndags när Daniel Karlsson var i stallet i Klågerup i Skåne såg han en varg. En hane passerade cirka tio meter ifrån honom.
– Först undrade jag vems hund det var som kom springande, säger han till SVT.

Läs mer på Hippson.se
2020-11-26

Ikoniska stortävlingen Saut Hermès ställs in

Inramningen kring den femstjärniga hopptävlingen Saut Hermès är magnifik. Nu kommer dock anrika Grand Palais i Paris att gapa tomt när tävlingen ställs in i mars nästa år.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-11-26

Ut på tur aldrig sur – men kanske blir det ett lerbad

När nioårige Vilde i veckan var ute på tur med sin medryttarponny Rufus slutade ridturen med en lerinpackning. Ponnyns ägare, Therese Magnusson, fick sig ett gott skratt när det plingade till i mobilen.
– Jag dog när denna bild kom per sms, säger hon.

Läs mer på Hippson.se
2020-11-26

Tränarfallet: "Han tog min barndom från mig i ett nafs"

Hon kallades ”Nyårsflickan” under rättegången där en tränare stämt Svenska ridsportförbundet för att de dragit in hans tränardiplomering. Hon berättar att tränaren utsatte henne för ett övergrepp då hon bara var 15 år gammal, något som polisanmäldes men där förundersökningen lades ner. Sedan dess har hon lämnat såväl ridsporten som tränaren bakom sig. Men när en kompis för ett par år sedan visade Ponnymammans inlägg förstod hon – han höll fortfarande på att utnyttja unga tjejer.

Läs mer på Hippson.se
2020-11-25

Fem saker du bör veta innan du dejtar en hästtjej

Hon kommer att vara sen och när hon väl dyker upp finns det en risk att hon har halm i håret. Hon pratar helst bara om sin häst och har ett lite annorlunda bordsskick... Med glimten i ögat listar Pontus Hugosson fem saker som du bör känna till innan du dejtar en ryttare.

Läs mer på Hippson.se
2020-11-25

5000 dräktiga ston tappas på blod i jakten på hormon

Hormonet PMSG finns i blodet hos ston i början av dräktigheten. Efter att blodet tappats från hästarna används hormonet i preparat med syfte att effektivisera köttindustrin. Island är den största leverantören i Europa och magasinet Sveriges Natur har djupdykt i ämnet.

Läs mer på Hippson.se
2020-11-25

Intervacc har rekryterat Emma Hartman

Intervacc har rekryterat Emma Hartman till global produktchef för det kommande kvarkavaccinet Strangvac.

Läs mer hos Dagens PS.se
2020-11-25

Ny vinteraktivitet med tre utmaningar till häst

Tidigare i år arrangerade Mälardalens distansryttarförening utmaningen "Distansryttare på distans", vilket lockade hundratals deltagare. Nu vill de inspirera ryttare med nya utmaningar och vinteraktiviteter.

Läs mer på Hippson.se
2020-11-25

Hopphingst flyttar till dressyrstjärnan Isabell Werth

6-årige godkände hingsten Clarksville, ett barnbarn till Casall med Cascadello I som far, ska testa vingarna som dressyrtalang.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-11-25

Alla tävlingar inställda – i hela landet

På tisdagen började förbudet om att samlas mer än åtta personer gälla. Förbundsstyrelsen tog på kvällen beslut om att alla tävlingar i hela landet ställs in.

Läs mer på Hippson.se
2020-11-25

Emma vann clinic med Peder Fredricson till sina söner

Emma Gilland delar intresset för ridsport med sina tre söner och hade dem i åtanke när hon skrev sin motivering till en tävling. Därmed vann hon en clinic med landslagsryttaren Peder Fredricson till sin ridklubb.

Läs mer på Hippson.se
2020-11-24

Klipp: Fizzy Pop har hittat en väg ut – och in igen

Fizzy Pop är en svensk ridponny, 1,5 år gammal efter Leuns Velds Lord. Hon bor hos familjen Kyhlberg i Småland där det bedrivs uppfödning av SWB-hästar i mindre skala. Fizzy Pops små utflykter ut ur hagen har förbryllat familjen.
– Det känns tryggt med ett trästaket kring hästarna. Men Fizzy Pop tycks se det lilla grindhålet som en möjlig passage för att komma till sitt lyckofält bakom stenmuren, berättar matte Sandra.
– Hon har aldrig gått längre bort och det tog ett tag för oss att inse hur hon bar sig åt eftersom hon alltid var tillbaka i hagen igen. 

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet