Lotta Björe om fjärdeplatsen: "Känns oerhört surt"

Senaste nytt

2014-09-07

Lotta Björe om fjärdeplatsen: "Känns oerhört surt"

Förväntningarna var stora på Rolf-Göran Bengtsson inför VM-finalen. Men missarna kom tidigt och svensken missade medalj.

Läs mer i Sportnytt SVTsenaste nytt

2019-09-18

Enköping: Hänsyn till miljön ska tas i hästnäringen

Hur belastar hästar miljön? Den frågan tas upp på den hästkunskapsdag som länsstyrelsen arrangerar.

Läs mer hos Enköpings-Posten
2019-09-18

Video: När din stora kärlek är för lång

Den här söta hunden vill så gärna kela med sin kompis, men det är lite bekymmersamt då den fina hästen är så stor! De löser det ändå, och får en mysig stund tillsammans. Se ännu ett gulligt klipp med radarparet nedan.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-18

Döda hästar inte utsatta för djurplågeri

De hästar som tidigare i september hittades döda i en hage i Heby kommun har inte utsatts för djurplågeri. Det visar SVA:s obduktion av dem, däremot har de inte avlivats på ett riktigt sätt.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-18

Pedofil misstänks ha hittat offer i populära hästspelet

En man, tidigare dömd för sexbrott, kommer inom kort att åtalas för misstänkta övergrepp mot 84 barn. Barnen ska han ha kommit i kontakt med via onlinespelet Star Stable, skriver Expressen.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-18

Familjens hästgård förstördes i regnovädret

Spanien har drabbats av kraftiga skyfall och översvämningar. Flera personer har dött och både vägar och hus har förstörts. Ida Greiser och hennes familj fick i panik söka skydd när vatten forsade in på deras gård och steg över en meter.
– På en kvart stod hästarna i stallet med vatten upp över boxdörrarna, säger hon.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-18

Stark kvartett rider premiären av världscupen i hoppning

Regn, blåst, lera och sjunkande temperaturer. Att hösten är här kan kännas tungt för en del. Vilken tur då att vi har en spännande världscupsäsong framför oss. I år har Sverige fyra startplatser i premiären och det är en stark kvartett som rider i Oslo.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-18

Se SVT:s nya kortfilm om Felicia Grimmenhag

Pararyttaren Felicia Grimmenhag är med i SVT-serien Mot alla odds. I en kortfilm berättar Felicia om hur hennes liv förändrades efter en trafikolycka och om hur vägen upp i sadeln sett ut.
– De stora 600-kilos djuren bryr sig inte ett skit om jag har ben eller inte, de gör så gott de kan hela tiden. Det finns ingenstans jag känner mig så fri som när jag sitter på hästen, säger ryttaren.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-18

De startar ett hotell för hästar med bred inriktning

Mari och Niklas Andersson driver inackorderingsstallet Björnmyra gård sedan tre år tillbaka. När de fick möjlighet att ta över ännu ett stall tog de chansen och beslöt sig för att fullfölja något de har funderat på länge – de ville starta ett hästhotell för flera målgrupper inom hästvärlden. Nu ska de driva både Björnmyra och Stall Hollbonäs.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-18

Här är hopphästarna som går under SWB-klubban

Totalt 30 hopphästar eller unga hästar med hoppstam är uttagna till Elitauktionen Hoppning som äger rum på Flyinge lördag den 5 oktober. Fölen...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-09-17

Veckans gård: Hästställe på Orust med både lösdrift och stall

Centralt beläget på Orust, men ändå med avskilt läge, finns en vacker hästgård till salu. Boningshuset från 1926 är varsamt renoverat, stallet är modernt och ridbanan rejält tilltagen.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-17

Misstänkt bedragare annonserade ut träns på Facebook

Kvinnan ska ha tjänat tusentals kronor på nätbedrägerier. Bland annat annonserade hon ut hästträns på Facebook utan att leverera dessa till köparen.

Läs mer hos Kristianstadsbladet.se
2019-09-17

170 starter och tre lokala placeringar i Höstdressyren

Det blev tre lokala placeringar när Laholms RF:s höstdressyr avgjordes under helgen.

Läs mer hos Lokaltidningen Båstad
2019-09-17

Video: En helt vanlig hopptävling – på stranden (!)

Att rida på stranden är något alldeles speciellt. Tänk då att tävla med ljudet av havets vågor i bakgrunden! I dagarna blev det verklighet, då det arrangerades en hopptävling på stranden i Erquy i nordvästra Frankrike. Det var dessutom tioårsjubileum för tävlingen.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-17

Red felfritt och blev placerad trots fraktur

Den irländske hoppryttaren Shane Breen krockade med en häst på framridningen till en 1,45-klass under GCT-meetinget i helgen. Han bröt benet i krocken men red ändå klassen – felfritt och med placering.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-17

Växjöklubben svenska mästare efter rysare

I helgen anordnades lag-SM i distansritt över 80 kilometer. Vinnare blev regerande mästarna Växjö distansryttaresällskap. I Växjös...

Läs mer hos Vxonews

 Tillbaka till Nyhetsarkivet