Rosa Bandet: Buda hem Tinnes eller Patriks OS-handskar

Senaste nytt2016-10-18

Rosa Bandet: Buda hem Tinnes eller Patriks OS-handskar

Oktober månad betyder att forskningen mot bröstcancer, och Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj, uppmärksammas lite extra. Vi på Hippson passar på att auktionerna ut de handskar Tinne Vilhelmson Silfvén och Patrik Kittel red med under OS i Rio – pengarna går oavkortat till Rosa Bandet. Handskarna är signerade av ryttarproffsen och auktionen sker i samarbete med Roeckl och Equality Line. Vad blir ditt bud?Läs mer på Hippson.sesenaste nytt

2020-06-01

Red hem delar av vägen från Argentina

Annabel Symes från Storbritannien befann sig i början av året på en ranch vid foten av Anderna i Argentina. När coronapandemin lamslog världen blev hennes resa hem till den brittiska ön ett äventyr på hästryggen.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-01

Spanska dressyrryttaren vaken och sitter upp

Den spanska dressyrryttaren Juan Matute Guimon, som i början av maj drabbades av en hjärnblödning, ligger inte längre i respirator. Han är vaken, känner igen sin familj och sitter upp.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-01

Video: Fartfyllt betessläpp på Ågesta gård

I helgen var det dags för ponnyerna på Ågesta gård att släppas på bete. I vanliga fall brukar en stor publik bevittna det fartfyllda skådespelet, men med tanke på coronapandemin blev det inte så. Missa inte det härliga klippet, som Kristian von Krusenstierna delat.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-01

”För fyraåringarna har inställda tävlingar varit positivt”

Covid-19 har inneburit både inställda tävlingar och senarelagda unghästtester. Hur påverkar ändringarna, och osäkerheten, hästarna som utbildas i dag och vad gör unghästutbildarna för att anpassa sig till det rådande läget? Vi har pratat med Lisa Maria Norlander på Stubbetorps gård i Kolmården.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-01

FEI har tagit fram tävlingspolicy som ska gälla från 1 juli

Det internationella ridsportförbundet FEI har arbetat fram riktlinjer för riskbedömning och så vidare, för de som vill arrangera internationella tävlingar under pandemin. Reglerna gäller från 1 juli och enligt FEI måste vi anpassa oss till detta "nya normala", eftersom pandemin troligtvis kommer att vara med oss på något sätt i ett eller två år framåt.

Läs mer hos World of Showjumping
2020-06-01

Video: ”Temptation challenge” för morotssugen häst

Har ni hört talas om internetfenomenet ”temptation challenge”, där barn filmas då de lämnas ensamma med godis som de ska få äta senare? Att stå emot frestelsen är inte lätt…
I det här klippet testar en ägare att ge sin häst motsvarande utmaning – och vi måste säga att den har karaktär. Skulle din pålle kunna stå emot?

Läs mer på Hippson.se
2020-05-31

Ryttare får mer än fotbollsspelare -- vid samma skada

Idrottare får helt olika belopp för skadeersättningen genom sina försäkringar, beroende på vilken sport de utövar. Exempelvis kan gymnaster och ryttare få högre ersättning än fotbollsspelare och tyngdlyftare — vid samma typ av skada. Det framgår av en undersökning från insurtechbolaget Insurello som har gått igenom villkoren i försäkringar för amatöridrottare.

Läs mer hos SakandLiv
2020-05-31

Mäktigt väderfenomen mitt under hoppträningen: "Häftigt!"

När hopptränaren Michael Schultz i helgen höll träningar i Piteå fick han rätt som det var en naturupplevelse.
– Det var riktigt häftigt hur den byggdes upp, vilka krafter med en luft- och sandpelare ända upp till molnen, säger han till Hippson.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-31

Juniorryttare tar över Jeanna Högbergs Duendecillo P

Tillsammans med Jeanna Högberg har Duendecillo P haft stora framgångar på dressyrbanan. Nu ska den 16-åriga hingsten få trappa ner något, det är den finska junioren Tuisku Lamberg som tar över tyglarna.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-31

Webbradio: Äkta hästkraft klipper Linköpings gräsmattor

För att klippa stadens gräsmattor använder Linköpings kommun numera sig av hästar. En arbetsuppgift som sker dagligen, då omkring 100 000 kvadratmeter ska klippas.
P4 Östergötland träffade Rickard Samelius och den 18-åriga nordsvensken Gutta.
– Det är ett väldigt trevligt infall och många stannar och pratar, säger Rickard till radion.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-31

Helgstrand säljer hästar i nytt prissegment

Helgstrand Dressage lanserar en ny grupp försäljningshästar. Det är hästar som inte fullt ut passar företagets primära målgrupp av (penningstarka) kunder – men som ändå har kapacitet att bli bra tävlingshästar.

Läs mer hos Ridehesten.com
2020-05-31

Lina Dolk: "Känns jätteskönt och kul att få visa upp hästarna"

Från och med 14 juni är det fritt fram att arrangera hästtävlingar på alla nivåer och i alla grenar, under förutsättning att myndigheternas rekommendationer efterföljs. Lina Dolk är en av ryttarna som välkomnar beskedet.

Läs mer hos Sveriges Radio
2020-05-31

Fråga experterna: Jäst – samma för människa som för häst?

Hippsons expert Eva Dahlström har fått en läsarfråga om B-vitamin i foderjäst. En hästägare undrar om det går lika bra att ge de jästtillskott som saluförs till människa.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-30

Video: Ridskolehästarna fick oväntat älgbesök i hagen

Tidigare i veckan fick några av hästarna på Tyresö ryttarförening besök av två långbenta älgar. Besökarna togs emot med stor spänning. 
– Några ston blev lite upprörda och nyfikna, men det var ganska lugnt i hagarna. Vi har en hel del hjort och rådjur som rör sig hos oss och även rävar, men det är första gången vi ser älgar här. Det var fjolårskalvar som verkade lite förvirrade och vad vi förstod så hade de varit runt i Tyresö under gårdagen, säger Nina Ström.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-30

Expertsvar: Kan hästar vara känsliga för gluten?

Efter att hästen har fått två kolikanfall börjar ägaren fundera på om även hästar kan vara känsliga för gluten. Hippsons expert svarar.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet