Rosa Bandet: Buda hem Tinnes eller Patriks OS-handskar

Senaste nytt2016-10-18

Rosa Bandet: Buda hem Tinnes eller Patriks OS-handskar

Oktober månad betyder att forskningen mot bröstcancer, och Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj, uppmärksammas lite extra. Vi på Hippson passar på att auktionerna ut de handskar Tinne Vilhelmson Silfvén och Patrik Kittel red med under OS i Rio – pengarna går oavkortat till Rosa Bandet. Handskarna är signerade av ryttarproffsen och auktionen sker i samarbete med Roeckl och Equality Line. Vad blir ditt bud?Läs mer på Hippson.sesenaste nytt

2019-09-17

Växjöklubben svenska mästare efter rysare

I helgen anordnades lag-SM i distansritt över 80 kilometer. Vinnare blev regerande mästarna Växjö Distansryttaresällskap. I Växjös...

Läs mer hos Vxonews
2019-09-17

Första stoet som blir polishäst – på 162 år

För första gången på 162 år har ett sto klivit in för att tjänstgöra hos Northumbrias beridna polis. Det är det tioåriga Clydesdale-stoet Penelope som blir historisk.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-17

Ridskola fick rätt efter tvist om hästköp

En ridklubb har fått rätt i en tvist om ett hästköp. Säljaren ska nu betala 86 000 kronor till ridskolan, enligt en tredskodom i tingsrätten.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-17

Varnar för skador vid osäker uppbindning av häst

Försäkringsbolaget Agria har den senaste tiden sett en ökning av antalet olyckor som skett när hästen stått uppbunden på ett osäkert sätt. Nu vill de uppmärksamma hästägare om riskerna.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-17

Malin Nilsson rider unghäst-VM på familjens uppfödning

I veckan rids hoppningens unghäst-VM i Belgien, Malin Nilsson är där med valacken Picatzho. För den rutinerade ryttaren blir det debut i mästerskapssammanhang, samtidigt som en dröm går i uppfyllelse för hennes familj.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-17

Rättvik: Supertrio ger gratis clinic om ridsäkerhet

I en satsning på säkerhet tillsammans med Folksam har Svenska ridsportförbundet samlat några av Sveriges starkaste ryttare för kloka hästsnack på temat. Den 29 oktober bjuds det på en gratis clinic med Ingemar Hammarström, Fredrik Jönsson och Jan Jönsson i Rättvik.

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet
2019-09-17

Beridna högvakten sa farväl till sin älskade häst Oden

När hästarna som arbetar för den Beridna högvakten når 18-års ålder görs en bedömning om det är dags för dem att gå i pension eller...

Läs mer hos Svensk Dam
2019-09-17

Shane Breen hoppade 1,45-klass med brutet ben

Den irländska hoppryttaren Shane Breen råkade ut för en krock med ett annat ekipage på framridningen inför en 1,45-klass i Saint-Tropez i torsdags. Han genomförde klassen, men efteråt visade det sig att hans ben var brutet.

Läs mer hos Horse & Hound
2019-09-17

Webbradio: Storsatsning med nytt ridhus i Lindesberg

Efter år av turer hit och dit har Linde ridskola äntligen fått sitt ridhus. Anläggningen är satt i drift och det stora ridhuset öppnar upp för att ridsporten i Lindesberg ska kunna växa.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-09-17

Här är alla hästar och ryttare som startar unghäst-VM

I veckan avgörs unghäst-VM i hoppning i belgiska Lanaken. Sajten World of Showjumping länkar till den fullständiga häst- och ryttarförteckningen.

Läs mer hos World of Showjumping
2019-09-16

Bildbomb: Tack för tiden på tävlingsbanan, Fibonacci

Den 14-åriga SWB-valacken Fibonacci, tidigare känd som Fendi, har pensionerats från tävlingsbanorna. Valacken började sin tävlingskarriär med Lisen Bratt Fredricson och senare Stephanie Holmén i sadeln, innan han såldes till tyska Meredith Michaels Beerbaum. Efter fina framgångar tillsammans med Meredith tog USA:s Lillie Keenan över tyglarna fram till pensioneringen. I ett stort bildextra summerar World of Showjumping Fibonaccis tid på tävlingsbanan.

Läs mer hos World of Showjumping
2019-09-16

Video: Ledsagarhästen Flirty tog flyget med matte

Ledsagarponnyn Flirty tros vara den första miniatyrhästen i amerikansk flyghistoria att äntra en kommersiell flygning. Inside Edition var där för att bevittna det stora ögonblicket – spana in klippet för att se hur det gick till "från start till landning".

Läs mer på Hippson.se
2019-09-16

Glödbrand evakuerade stall i Botkyrka

Under måndagseftermiddagen utrymdes ett stall i Borkyrka på grund av en glödbrand. Räddningstjänsten larmades till platsen och ingen ska ha kommit till skada.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-16

Stulna schabrak låg slängda i skogen – hittade ägaren

På väg hem från stallet hittade Hannah Eriksson schabrak och sadelgjordar slängda i skogen. Hon sökte efter ägaren på Facebook, och fick kontakt. Det visade sig att sakerna stulits från ett stall nästan två mil bort.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-16

400 veterinärer saknas: "Åkte 14 mil för att skriva recept"

Närmare 400 veterinärer saknas i Sverige. Det visar Svensk djursjukvårds senaste branschrapport. Svårast är det att rekrytera distriktsveterinärer till mindre orter. På måndagen tog TV4 Nyheterna upp frågan.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet