Rosa Bandet: Buda hem Tinnes eller Patriks OS-handskar

Senaste nytt2016-10-18

Rosa Bandet: Buda hem Tinnes eller Patriks OS-handskar

Oktober månad betyder att forskningen mot bröstcancer, och Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj, uppmärksammas lite extra. Vi på Hippson passar på att auktionerna ut de handskar Tinne Vilhelmson Silfvén och Patrik Kittel red med under OS i Rio – pengarna går oavkortat till Rosa Bandet. Handskarna är signerade av ryttarproffsen och auktionen sker i samarbete med Roeckl och Equality Line. Vad blir ditt bud?Läs mer på Hippson.sesenaste nytt

2019-07-20

Fälttävlan: Ponny-SM avgörs i Vinslöv i helgen

SM i fälttävlan för ponnys avgörs under helgen i Vinslöv. Något arrangörerna länge kämpat för.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-07-20

Hoppning: Ponnytävling i Kumla firar 25 år

För 25:e året i rad arrangeras ponnytävlingen Julihoppet på Örsta Kulle utanför Kumla. 500 starter ska hinnas med under helgen. 

Läs mer hos Svt.se
2019-07-20

Henrik von Eckermann avstår Rolex GP: ”Känns inte rätt”

Henrik von Eckermann väljer att inte starta med Mary Lou i Rolex Grand Prix i Aachen på söndagen. Detta eftersom stoet fick kämpa för nationssegern, och att det inte känns rätt att kräva mer av henne nu.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-20

Svenska dressyrlaget fyra i Aachen  – Nilshagen bästa svensk

På lördagen reds den sista omgången av Nations Cup i dressyr i Aachen. Sverige slutade på en fjärdeplats med laget, medan Therese Nilshagen blev bästa blågula ryttare individuellt.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-20

Sverige näst sist i Aachen – Tyskland klar segrare

Åtta lag ställde upp i Aachens prestigefyllda nationstävling. Sverige blev sjua – näst sist. Hemmanationen Tyskland vann klart.

Läs mer hos Svt.se
2019-07-20

Vinslöv: Ponny-SM i fälttävlan är i gång

Nu ska årets svenska ponnymästare i fälttävlan utses. Efter dressyren ligger Elly Kvarnstrand och Waterloo i ledning, och mästerskapet...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-07-20

Svenska fälttävlanslaget sjua i Aachen

Det svenska laget slutade sjua i nationstävlingen i Aachen. Niklas Lindbäck blev bästa svensk individuellt, efter en ritt med felfritt på hinder i terrängen.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-20

Hur behandla häst med svullnad på ben?

En läsares häst har fått en svullnad på ett av sina ben, troligen orsakad av en spark. Veterinär Hanna Borg Friedrichsen ger råd kring behandling.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-20

Veckans tävling: Skydda hästen mot insekter

Sommar betyder insekter – men att ta till zebramönster är ett bra sätt att skydda våra fyrbenta mot de flygande sommarplågorna. I veckans tävling, som arrangeras i samarbete med Bucas, står ett zebratäcke med tillhörande huva på spel.

Läs mer hos Hippson.se
2019-07-20

Vackra valacker på veckans Market-lista

Veckans lista över de mest visade annonserna på Hippson Market toppas av fem vackra valacker i olika åldrar, lämpade för både dressyr och hoppning.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-20

De rider VM för unga ryttare i distansritt

Nu är det klart vilka ekipage som ska representera Sverige på young rider-VM i distansritt i september.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-07-19

Video: Cassidy njuter av att bli borstad

Danmarks Cathrine Dufour har tävlat i Aachen med Atterupgaards Cassidy. Det blev en tredjeplats i onsdagens fyrstjärniga Grand Prix. Så i torsdags fick han en joggingtur och massor av pyssel och kärlek. Visst ser han ut att njuta.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-19

Räddningstjänsten räddade häst som fastnat på veranda

En familj i Simlångsdalen utanför Halmstad fick sig en rejäl överraskning på torsdagen. De fann en häst som satt fast på deras veranda.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-19

Skogslotttens RF tävlar internationellt

Skogslottens RF är första svenska ridklubb att delta i Generali World Club Tournament, en stor vänskapstävling för ridskoleryttare från hela världen. Till tävlingarna i franska Lamotte skickar klubben fyra ryttare.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-19

Nomineringar inför unghäst-VM i hoppning

Svenska ridsportförbundet meddelar vilka hästar som har nominerats till unghäst-VM i hoppning. Slutlig selektering sker den 19 augusti.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet