Cantinero tillbaka hos Henrik von Eckermann

Senaste nytt2016-11-10

Cantinero tillbaka hos Henrik von Eckermann

Sedan en månad tillbaka har Henrik von Eckermann sin tidigare tävlingspartner Cantinero i stallet. Valacken, som hunnit bli 14 år, har varit skadad under en längre tid och är under igångsättning.
– Jag har inte för stora förhoppningar för då blir jag bara besviken, säger Henrik.Läs mer på Hippson.sesenaste nytt

2020-10-26

Video: Agnes och camarguehästen Eddie leker i skogen

Agnes Wadenbäck brukar ta med sin sexårige camarguehäst Eddie på promenad. Han hänger med henne lös i skogen, vilket ni kan se i klippet ovan.
– Han är nog mer pålitlig än mina hundar i skogen. Jag har haft honom sedan han var åring och vi har promenerat ihop på det här visat i flera år nu, berättar hon.
Eddie är en rolig och intelligent häst, som ofta hittar på saker på egen hand. 
– Som att buga till exempel, eller att sätta sig. Det händer ofta när vi är ute att jag vänder mig om bara för att se honom sitta och filosofera. Han bjuder på många skratt med sina knasiga upptåg. Våra skogspromenader tillsammans är nog det som både han och jag uppskattar mest i vår samvaro.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-26

Döms för djurplågeri – hästar fick avlivas

En man och en kvinna i Västervik har dömts för djurplågeri i fyra fall. Det handlar om tre hästar och en katt som var i så dåligt skick att de fick avlivas. Kvinnan döms även för hot mot tjänsteman

Läs mer på Hippson.se
2020-10-26

Dressyr: SvRF förespråkar hjälm

Tävlingssektionen införde för några år sedan i svenskt TR att även dressyrryttare ska bära hjälm vid tävling. Beslutet i sektionen var enhälligt och hade diskuterats med Dressyrkommittén.

Läs mer i Svenska ridsportförbundet
2020-10-26

Ville rädda hästarna – döms till böter

Det var i mars som en man ansåg att att hästarna på en gård for illa. För att rädda dem försökte han släppa ut dem ur deras hage varpå hästägaren kallade på polis.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-26

Vill veta mer om träning och smärta hos ryttare

Cecilia Jönsson och Isabelle Sigridsson går femte terminen på fysioterapiprogrammet vid Lunds universitet. I deras kandidatuppsats vill de veta mer om smärta och träning hos ryttare, bland annat söker de svar genom en enkät.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-26

Klipp: Som häst och katt = best friends forever

Hästar och katter verkar vara en kombo som funkar fint. Det är ofta som vi trillar över klipp där katt och häst har det mysigt ihop – som i det här klippet. 

Läs mer på Hippson.se
2020-10-26

Inte utan vår hatt – dressyrryttare protesterar

Ett stort antal namnkunniga internationella toppryttare i dressyr har skrivit under en skrivelse där de kräver att få fortsätta tävla i hatt. Samtidigt har de som stöttar förslaget att införa hjälmtvång även på fyr- och femstjärnig internationell nivå i dressyr gått samman under hashtagen #safetyandstyle.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-26

Sommarbetet slutade i förskräckelse

Hippson har varit i kontakt med flera hästägare som under sommaren haft sina hästar på bete vid en anläggning i södra Sverige. Ett par av dem har lämnat sina ston med föl vid sidan där. Men det blev inte den upplevelse de tänkt sig för sina hästar. De hämtade hem sina hästar skadade och magra. Nu har ägaren till verksamheten anmälts till länsstyrelsen och Ansvarsnämnden.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-25

Video: Tio år sedan Fuego trollband VM-publiken

Det spanska paret Juan Manuel Muñoz och Fuego de Cárdenas fick sitt stora genombrott under VM i Kentucky 2010. Till smattrande kastanjetter och spanska gitarrer visade PRE-hingsten en kür som gick rakt in i publikens hjärta. Eurodressage har intervjuat ryttaren, som minns det som sitt livs ritt.
– Det första jag tänker på när jag minns Kentucky 2010 är känslor. Jag får gåshud när jag tänker på det, säger han.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-25

Fina framgångar för de svenska hoppryttarna i Frankrike

Flera svenskar är i Saint-Lô, Frankrike, för fyrstjärnig hoppning. På söndagen vann både Alexander Zettermann och Henrik von Eckermann varsin klass, och Henrik knep också en placering i Grand Prix.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-25

FEI: Foder kan innehålla förbjuden substans

Flera foderföretags produkter kan ha blivit kontaminerat av den förbjudna substansen Zilpaterol. Den upptäckta halten av ämnet är inte farligt för hästar, men förbjudet enligt dopningslistan.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-25

Länsstyrelsen informerar om skaderisker i häststall

I förra veckan påbörjade Länsstyrelsen i Värmland en informationsserie på Facebook riktad till hästägare. Tanken är att belysa skaderisker och de vanligaste bristerna som förekommer vid djurskyddskontroller.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-24

Grannar räddade hästar och kor ur brinnande lada

På lördagen började det att brinna i en ladugård i Bokenäs i Uddevalla kommun. Grannar upptäckte branden och fick ut både hästar och kor från byggnaden, skriver Bohusläningen. 

Läs mer på Hippson.se
2020-10-24

Unga toppryttaren blir ny ambassadör för GHS

Redan 2008 var hon placerad i Scandinavium med VDL Titanic i Morgondagens Vinnare och 2018 var hon tvåa i Gothenburg Trophy med Carma. Stephanie Holmén blir ny ambassadör för Gothenburg Horse Show.

Läs mer hos Ridenews
2020-10-24

Ride against cancer jobbar på trots pandemin

Mika Thalén, grundare av organisationen Ride against cancer, menar att det nu är viktigare än någonsin att uppmärksamma kampen mot sjukdomen. Pandemin har påverkat årets insamling, men organisationen kämpar på och hoppas kunna nå förra årets rekordsumma.
– Det har inte blivit färre cancerpatienter för att corona kom, säger hon.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet