Rolf-Görans Casall skadad: "Vill inte riskera något"

Senaste nytt

2013-07-14

Rolf-Görans Casall skadad: "Vill inte riskera något"

Rolf-Göran Bengtsson strök sig i sista stund i söndagens Grand Prix. Hans häst Casall Ask besväras av en hudinfektion. Men EM är inte i fara, lugnar förbundskapten Sylve Söderstrand.
- Rolf ville inte riskera något, säger han.

Läs mer i Aftonbladetsenaste nytt

2020-05-29

Tävlingsverksamhet kan bedrivas – vissa oklarheter finns

Från den 14 juni kan tävlingsverksamhet återigen hållas, förutsatt att givna restriktioner hålls. Under en digital presskonferens förtydligade Svenska ridsportföbundet vad detta innebär för ridsporten.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-29

Polisrytteriet i Göteborg söker SWB-hästar

Har du en klippa till häst, som är minst 170 centimeter i mankhöjd och som är sund och frisk? Då kanske din fyrbenta vän skulle passa som polishäst.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-29

Fem nya Hööksbutiker öppnar under 2020

Detaljhandelskedjan Jula, som bland annat konkurrerar med Clas Ohlson, planerar att öppna minst tio nya varuhus under 2020. Dessutom ska hästsportsföretaget Hööks, som också ingår i Jula Holding, öppna fem nya butiker. Det framgår av ett pressmeddelande från Jula.

Läs mer hos Dagens Handel
2020-05-29

Peder till SVT: "Betyder mycket för vår verksamhet"

Under fredagen kom beskedet att tävlingar på alla nivåer kan återupptas från och med den 14 juni. SVT Sport har pratat med Peder Fredricson, som berättar att han främst kommer att tävla sina yngre hästar på hemmaplan i Sverige. Topphästarna får vänta.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-29

Nora såg militärfilmen och antog hopputmaningen

Nora Lindberg, 14 år, såg klippet med militärerna som rider barbacka och hoppar med sadeln i handen. Hon antog utmaningen tillsammans med hästen Farenheit. Se klippet och läs mer här.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-29

Nytt besked: "Elitidrotten kan starta igen den 14 juni"

Från och med den 14 juni kan idrott på alla nivåer fortsätta med sin tävlingsverksamhet, givet att de följer vissa restriktioner. Det meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten på en presskonferens på fredagen.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-29

Paradressyr: Många brasklappar före Tokyodeltagande

Den 13 mars fick det svenska paradressyrlaget besked om att de fått en plats i Paralympics i Tokyo. Elva dagar senare ställdes mästerskapen in.
– För min del är det nog bara en fördel, säger Lena Malmström från Sösdala.

Läs mer hos Norra Skåne.se
2020-05-29

Expertsvar: "Bantning av häst får aldrig gå för fort"

Hippsons foderexpert Eva Dahlström har fått en läsarfråga om en häst som behöver banta efter en konvalescens. Hur gör man detta, utan att riskera magproblem? Läs svaret här!

Läs mer på Hippson.se
2020-05-29

Årets CHIO Aachen arrangeras digitalt den 4 till 9 augusti

Anrika CHIO Aachen ställdes i år in på grund av coronapandemin. I stället blir det ett digitalt arrangemang den 4 till 9 augusti – atmosfär utlovas, även via datorn.

Läs mer hos World of Showjumping
2020-05-29

Kollegor om hemarbete bland hästar och kastruller

Kollegorna Carl Selling och Therese Staffansson jobbar på Lantbrukarnas riksförbund, LRF. De har sin placering i Vreta kluster men sedan en tid tillbaka jobbar de hemifrån och var och en för sig.

Läs mer hos Svt.se
2020-05-28

Webbradio: Hästuppfödning kräver tålamod

Annika Melin och hennes dotter Frida Johansson i Burs bedriver hästuppfödning ihop. Man måste ha tålamod när man jobbar med uppfödning...

Läs mer hos Sveriges Radio
2020-05-28

UDS:s hästklinik stänger akutintag på grund av MRSA

Nu på torsdagskvällen meddelar hästkliniken vid Universitetsdjursjukhuset (UDS) i Uppsala att de har stängt sitt akut- och operationsintag. Detta eftersom man har fått in konstaterad MRSA-smitta.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-28

Fler alternativ för betalning i Tävlingsdatabasen

Missnöjet mot det nya sättet att betala, när man anmäler sig till tävling i TDB, har varit stort från många håll. Nu kommer Ridsportförbundet...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-05-28

Utmana dig själv med SWB Challenge i sommar

I coronatider dyker allt fler nya idéer upp på hur man kan sysselsätta sig. Nu kommer SWB med en sommarutmaning till alla hästmänniskor...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-05-28

Mathilda Karlsson om stallbranden: "Personalen visade mod"

Förra veckan utbröt en brand på den tyska anläggning där svenska hoppryttaren Mathilda Karlsson har sin bas. Hon och hennes hästar klarade sig oskadda, men två andra hästar dog i lågorna.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet