Charlotte Dujardin tog hem OS-guldet i dressyr

Senaste nytt

2012-08-09

Charlotte Dujardin tog hem OS-guldet i dressyr

Det blev tre tjejer i topp när dagens individuella dressyr, en Grand Prix Kür, avgjordes på Greenwich Park arena. Storbritanniens Charlotte Dujardin och Laura Bechtolscheimer tog guld respektive brons och Hollands Adelinde Cornelissen tog silver.

Läs mer i Svenska Ridsportförbundetsenaste nytt

2019-10-18

Video: Ponnyn kastar boll med målet i sikte

Flera hästar tycker om att leka med bollar, men den här ponnyn har tagit det hela till nästa nivå. Han kan inte bara leka med bollen – han kan göra mål också! Kolla in det söta klippet!

Läs mer på Hippson.se
2019-10-18

Första kvinnliga kusken i körningens världscup

Under Sweden International Horse Show i Friends arena avgörs den fjärde deltävlingen i körningens världscup. På startlistan finns bland annat den första kvinnliga kusken som kvalat in till världscupen i fyrspann.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-18

Mariano Maggi toppade 1,50-hoppning

Det blev svensk seger i en 1,50-klass på Del Mar International Horse Show i Kalifornien, USA, i går kväll. Mariano Maggi vann med snabbaste...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-10-18

Polisanmälan efter att hästar jagades av hund i hage

En händelse som inträffade på onsdagen, i Karlskoga, har lett till en polisanmälan. En jakthund ska ha jagat flera hästar i en hage. Ärendet är överlämnat till länsstyrelsen som utreder det vidare.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-18

Ridklubb vidtar åtgärder efter kvarkasmitta

Malung-Sälens ridklubb har en ridskolehäst i stallet som konstaterats vara sjuk i kvarka. Anläggningen är nu tillsvidare stängd för såväl inkommande som utgående hästar.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-18

Världscuppremiär i dressyr – tre svenskar på plats

I helgen startar världscupen i dressyr i den västeuropeiska ligan. Tre formstarka svenskar rider i ett stjärnspäckat startfält.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-18

Starka reaktioner när norskan åt sin häst

När norska Pia Oldens häst avlivades valde hon att själv tillaga och äta upp kvarlevorna. Detta skapade starka reaktioner från omvärlden. För Hippson berättar nu Pia själv mer om sin häst, varför hon valde att äta upp den och vad hon tycker om hatet och hoten som hon fått efteråt.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-18

Hästar och flyg ledde Sanna till dubbla drömjobb

Sanna Wallenius är häst- och flygentusiasten med en fot i vardera värld. I dag projektleder hon både stundande Jönköping Horse Show och hos Saab – läs hur hästarna hjälpte henne på väg mot drömjobben.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-18

Dani G. Waldmans ridjacka i spets blev en snackis

Hoppryttaren Dani G. Waldman, född Goldstein, har gjort sig känd för sina fjädrar i håret. Under tävlingarna i New York var det dock något annat som blev en snackis, nämligen hennes egendesignade ridjacka i svart spetstyg.

Läs mer hos Horse & Hound
2019-10-18

Webbradio: Ansökan om skyddsjakt på varg avslås

Länsstyrelsen i Gävleborg avslår de fem ansökningar om skyddsjakt av varg som inkommit, en av dem från en hästägare.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-10-18

Dressyr: Färre Nations Cup-tävlingar 2020 på grund av OS

Dressage-News avslöjar att bara fem arrangörer planerar att hålla deltävlingar i dressyrens Nations Cup nästa år, jämfört med årets åtta. Detta på grund av att OS ligger så tidigt på säsongen. En av arrangörerna blir dock Falsterbo.

Läs mer hos Dressage-News
2019-10-17

Hoppryttarna med flest felfria ritter i Nations Cup

Den schweiziska ridsporttidningen PferdeWoche har rankat de bästa hoppryttarna under Nations Cup-säsongen 2019. Tre svenskar är med på topp tio-listan.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-17

Webbradio: Tränare bekymrad efter klinikens nedläggning

Hästtränaren Emma Johansson är orolig inför framtiden efter hästkliniken Evidensias nedläggning i Kalmar.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-10-17

Video: Tester av underlag ska minska skaderisken

Under en tävlingsvecka, när flera hästar rids på samma underlag, är det viktigt att underlaget är väl förberett och tas omhand under tiden. Detta för att kunna bibehålla en hög standard. Under EM i Rotterdam i somras träffade FEI den svenska forskaren Lars Roepstorff som berättade om den senaste utvecklingen inom tester av underlag på tävlingsarenor. Missa inte klippet!

Läs mer på Hippson.se
2019-10-17

Angelica Augustsson tillbaka i landslaget: "Jättekul"

Hoppryttaren Angelica Augustsson Zanotelli är tillbaka i landslaget, och är med i B-truppen 2020. Ett mål hon har jobbat hårt för länge. I helgen rider hon under Oslo Horse Show. Här berättar hon mer om nysatsningen mot toppen.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet