Charlotte Dujardin tog hem OS-guldet i dressyr

Senaste nytt

2012-08-09

Charlotte Dujardin tog hem OS-guldet i dressyr

Det blev tre tjejer i topp när dagens individuella dressyr, en Grand Prix Kür, avgjordes på Greenwich Park arena. Storbritanniens Charlotte Dujardin och Laura Bechtolscheimer tog guld respektive brons och Hollands Adelinde Cornelissen tog silver.

Läs mer i Svenska Ridsportförbundetsenaste nytt

2019-12-15

Hippsons julkalender: 300 kronors rabatt på täcke hos Hööks

Varje dag fram till jul öppnas det en ny lucka i Hippsons julkalender. Bakom varje lucka döljer sig ett riktigt bra erbjudande från oss eller någon av våra partners. Endast i dag, den tredje advent, får du 300 kronors rabatt på vintertäcket Alexus Fairfield hos Hööks. Läs mer via länken!

Läs mer på Hippson.se
2019-12-14

Här är 2019 års mest spektakulära terränghinder

Att vara terrängbanbyggare kräver en hel del arbete och en stor dos fantasi. Sajten Eventing Nation har listat årets mest fantasifulla och...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-12-14

Video: Utmanar varandra över disciplingränserna

Caroline Bore och Anna Sternhagen bedriver hästverksamhet på samma anläggning, men med olika inriktning. Caroline är dressyrryttare och tränare medan Anna jobbar mycket med frihetsdressyr. De samarbetar och delar med sig av sina erfarenheter, nu var det tänkt att Anna skulle lära Caroline att med valacken Phlox byta galopp utan utrustning. Och det lyckades.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-14

Expertsvar: Äldre häst med knuta på insidan av hasen

En läsare har en äldre islandshäst som under en längre tid har haft en knuta på hasen, den har nu börjat bli stel och öm. Orsakerna kan vara flera, förklarar Hippsons veterinärexpert.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-14

Polisen i Halland varnar för sadeltjuvar

I veckan har det skett flera stölder i stall i Mark, Kungsbacka och närliggande kommuner. Nu varnar polisen för fortsatta stölder och att tjuvarna kan bege sig söderut mot Varberg.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-14

Webb-tv: Gymnasieelever med brukskörning på schemat

"Brunte" är en förkortning av Brukshästorganisationernas samarbetskommitté. De har gjort en film för att sprida kunskapen om brukshästen och dess användningsområde, samt för att få fler att intressera sig för brukshästkörning. I filmen deltar personal och  elever vid Strömma naturbrukscentrum, de berättar om arbetet med hästar och möjligheterna till arbete. 

Läs mer på Hippson.se
2019-12-14

Utdrag ur brottsregistret för en tryggare stallmiljö

Från och med årsskiftet ska alla föreningar begära utdrag ur belastningsregistret, detta för alla som anställs eller anlitas för uppdrag i föreningen och som har kontakt med barn. Det gäller föreningar i specialförbund under Riksidrottsförbundet.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-14

Tävling: Vinn smart produkt för bättre huvudposition

Svårt att hålla huvudet i rätt position vid ridning? I veckans tävling, som arrangeras i samarbete med RideQ, kan du vinna en produkt som hjälper dig att få bukt med att du tittar ner på hästen.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-14

Hippsons julkalender: Upp till 70 % i Marietorp Ridsports outlet

Varje dag fram till jul öppnas det en ny lucka i Hippsons julkalender. Bakom varje lucka döljer sig ett riktigt bra erbjudande från oss eller någon av våra partners. I dag handlar det om stora rabatter på märkesutrustning hos Marietorp Ridsport.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-13

Kent Farrington vann Top Ten-finalen i Genève

Det blev amerikanskt i topp i Rolex IJRC Top Ten-finalen i Genève. De två svenskarna, Peder Fredricson och Henrik von Eckermann, hamnade längst ner i resultatlistan.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-13

Peder och Henrik har chans att bli historiska

Peder Fredricson är sexa på världsrankningen och Henrik von Eckermann tia. Därmed har de båda en plats i Rolex Top Ten-finalen i Genève på fredagskvällen. Aldrig tidigare har någon svensk vunnit finalen, men kanske är det Sveriges tur i år. Klassen börjar 21.15. Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou har startnummer ett och Peder Fredricson och H&M All In startnummer sex.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-13

Se luciatåg i slott och stall i Hippsons lussesvep

Det har lussats flitigt på många håll i landet. På både Flyinge och Strömsholm bjöd hippologstudenterna på luciatåg. I Stockholm på Hovstallet var det prinsessan Estelle och prins Oscar som lussade. Här är ett svep i sociala medier från lussefiranden i stall och ridhus runt om i Sverige.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-13

Video: Tränar för att en dag rida ponnygalopp

Den här lilla tjejen drömmer om att rida ponnygalopp och då måste man öva. Hon förbereder sig genom att se klipp och läsa böcker men kanske främst av allt – galoppträning på egna ponnyn Cinders. 

Läs mer på Hippson.se
2019-12-13

Ny podd lanseras: ”Ska prata häst på ett lättsamt sätt”

Det var genom sociala medier och en gemensamma kärlek till hästar som deras vänskap började ta form. Nu lanserar omsadlande musikern Vanessa Falk tillsammans med den meriterade dressyrryttaren Nina Rademaekers podcasten "Något i hästväg".

Läs mer på Hippson.se
2019-12-13

US prisas för engagemang efter foderkrisen

Torkan och foderbristen sommaren 2018 blev ett hårt ekonomiskt slag för många ridklubbar. Ungdomssektionen på Råda ridklubb ville hjälpa sin förening och fick ihop drygt 100 000 kronor. Nu prisas de för sitt engagemang.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet