Charlotte Dujardin tog hem OS-guldet i dressyr

Senaste nytt

2012-08-09

Charlotte Dujardin tog hem OS-guldet i dressyr

Det blev tre tjejer i topp när dagens individuella dressyr, en Grand Prix Kür, avgjordes på Greenwich Park arena. Storbritanniens Charlotte Dujardin och Laura Bechtolscheimer tog guld respektive brons och Hollands Adelinde Cornelissen tog silver.

Läs mer i Svenska Ridsportförbundetsenaste nytt

2019-04-25

Blogg: Tre, fyra och fem år, idag var det rena förskolan

Våren är unghästutbildning 24-7, först i ledet står treåringarna och de är fascinerande att följa. Vimsiga, okoncentrerade och raggiga hästar med långa manar blir fina välfriserade, dresserade och hanterade hästar. Dagens första häst var en pigg och yster treåring. Hon är ganska gott i fas i utbildning men har inte riktigt ...

Läs mer på Hippson.se
2019-04-25

Irma Karlsson om att hantera motgångar som ryttare

Alla ryttare stöter då och då på motgångar inom ridningen som vi vill lära oss att hantera. Här berättar hoppryttaren Irma Karlsson om hur hon handskas med bakslag – och hur hon gjorde för att tagga om efter den där finalklassen i världscupen under Gothenburg Horse Show.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-25

Hoppfest på Sundbyholm – premiär för S2R Arena Tour

Så är den i gång igen, Sundbyholm Springtour. Under två veckor ska ryttare från hela landet, och även de nordiska länderna, göra...

Läs mer hos Ekuriren.se
2019-04-25

Vägval för ryttarna i säsong 2 av Familjen Hammarström

Hundvalpar räddas på en soptipp, Selma är vankelmodig angående sin fälttävlanssatsning och Ingemar har fått Peder som mentor. Nu har SVT...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-04-24

Anna Hassö: ”Är inte allas rättighet att tävla”

I det senaste numret av kunskapsmagasinet Hippson går vi på djupet kring begreppet hästen i tävlingsmässigt skick. Anna Hassö tar här upp sitt perspektiv på saken, och påminner oss om att det faktiskt inte är en rättighet att tävla.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-24

Video: Elsas ökning med Mataro fortsatte ut

När Elsa Tolf var med sitt lag från Spekeröds RK för att rida Ponnyallsvenskans division I hos Hermanstorps kör- och ridklubb satsade hon rejält i galoppökningen med C-ponnyn Bjerregårds Mataro. Så bra att de inte fick stopp utan fortsatte ut från banan. Se det tokiga klippet i Hippson-TV.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-24

Ludger Beerbaums topphäst Chiara har gått bort

Under onsdagen meddelade Ludger Beerbaum att hans tidigare topphäst Chiara 222 har gått bort. Tillsammans fick de många fina framgångar och teamet sörjer nu det talangfulla stoet.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-24

Dressyrtalanger får hjälp att nå toppen

Förra helgen hade Dressage Power Academy sin första avsuttna träff. Utbildningen är den första i sitt slag och riktar sig till...

Läs mer hos Kkuriren.se
2019-04-24

Gästblogg: Ha en exit-plan om det börjar brinna

Charlotte Lundgren är filosofie doktor i kommunikation och samtalsforskning vid Linköpings universitet. Hon har varit delaktig i ett projekt för att föra universitets- och hästvärlden närmare varandra. I samband med de...

Läs mer på Hippson.se
2019-04-24

Larm om djurräddning – häst har fastnat med benet

Larmet om djurräddningen inkom till SOS Alarm vid 07.39 på onsdagen. Enligt de första...

Läs mer hos Dala-Demokraten
2019-04-24

Video: Zettermans Lucky Lisa ett sto med kämparglöd

Alexander Zetterman och nioåriga SWB-stoet Lucky Lisa (f. 2010 e. Heartbeat ue. Lux Z uppf. Nygårdens stuteri och veterinärpraktik HB) kom fyra i trestjärniga GP-debuten i påskhelgen. Det efter att ha varit felfria i såväl grundomgång som omhoppning.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-24

Fyra välmeriterade dressyr- och hopptränare får stort A

Fyra tränare har av Svenska ridsportförbundet utsetts till A-tränare. Det är de tre dressyrtränarna Gunilla Byström, Kristian von Krusenstierna och Mads Hendeliowitz samt hopptränaren Ann-Sofie Oscarsson-Hellsing.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-24

Minihästen Akilles nominerad till Årets vårdhjälte

Den amerikanska miniatyrhästen Akilles har ett viktigt uppdrag inom vården. Där sprider han glädje till såväl gammal som ung – och nu har han nominerats till ”Årets vårdhjälte 2019”.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-24

Hon hjälper hästägare att minska utsläpp av fosfor

Höga nivåer av fosfor från hästgödsel medverkar till övergödning, sämre vattenkvalitet och syrebrist i vattnet. I sitt arbete som vattenrådgivare vill Cassandra Telldahl Bjelkelöv hjälpa hästägare att minska utsläppen.

Läs mer på Hippson.se
2019-04-24

Insändare: "Jag gråter för ridsporten på Gotland"

Jag gråter för ridsporten på Gotland, skriver signaturen "Birgitta, före detta elev" och fortsätter: Jag gråter för Rävhagens ridskola. Jag gråter för WRK. Allra mest gråter jag för alla barn och...

Läs mer hos Helagotland.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet


Galleriet på Hippson Market