Designtävling gav engagemang – och en ny hinderpark

Senaste nytt2018-05-23

Designtävling gav engagemang – och en ny hinderpark

När det var dags för en helrenovering av hinderparken utlyste Södra Sallerups ryttarförening en designtävling. Medlemmarna har målat och snickrat för att skapa ett unikt och vackert hinder och i helgen var det invigning och final.
– En besökare frågade var vi hade köpt hindren, det var ju nästan det bästa!Läs mer på Hippson.sesenaste nytt

2019-05-22

Obefogad rädsla för smitta på beten

Risken att till exempel EHV-1-viruset ska smitta på bete när hästarna är friska är i princip obefintlig.

Läs mer hos ATL Lantbrukets Affärstidning
2019-05-22

Webb-tv: Här rider kronprinsessan in i Sörmland

Under onsdagen genomför kronprinsessan Victoria en vandring i de sörmländska skogarna. SVT är på plats vid Skottvångs gruva.

Läs mer hos Svt.se
2019-05-22

Brottsmisstänkt ryttare red Nations Cup för Sverige

I februari stoppades dressyrryttaren Mads Hendeliowitz av polisen på en vintersportort i Sverige. Han körde sin bil trots att han hade druckit, han hade 1,58 i promille och är misstänkt för grovt rattfylleri. Ändå är ryttaren med i utmanartruppen i dressyr och rider lagtävling för Sverige.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-22

Global Champions Tour blir något i hästväg – se en trailer

Den 13-16 juni är det dags för Stockholm Horse Week och GCT, och SVT kommer att sända en hel del från evenemanget. För att komma i stämning har de gjort en trailer – se den i Hippson-TV.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-22

Nordsvensken Balder är stolt blodgivare

När Ale djurklinik behöver blod till sina patienter använder man sig av personalens hästar. Som nordsvensken Balder, som ägs av klinikens djursjukskötare Lisa Deyre. Balder är en stor kille och kan därför lämna rejält med blod om det behövs.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-22

Superstoet Wega är dräktig: "Väldigt spännande"

Efter den fruktansvärda händelsen då Sara Algotsson Ostholt förlorade två hästar i en lastbilsbrand kommer nu glädjande besked. Silverhästen Wega är dräktig.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-22

15-åriga Rim Al-Attar: "Hästar bryr sig inte om religion"

15-åriga Rim Al-Attar besökte stallet av en slump för två år sedan. Nu rider hon flera gånger i veckan och siktar på att tävla högre klasser i framtiden. Ridningen har gett henne bättre självförtroende, även om både tidigare skolkamrater och äldre i stallet har ifrågasatt att hon som muslimsk tjej rider.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-22

Koncept med bed and box kan bli verklighet på Öland

Mörbylånga kommun bjuder nu in allmänheten till två träffar om att vara med och skapa möjligheter för ridleder och "bed and box" på södra Öland.

Läs mer hos 24 Kalmar
2019-05-22

Video: "Räven" pensioneras – firade med morotstårta

Reveur de Hurtebise, kallad "Räven", tävlades från 2009 av Malin Baryard Johnsson. År 2012 blev franska Kevin Staut valackens nya ryttare och framgångarna fortsatte. Nu pensioneras 18-åriga Räven och under de internationella tävlingarna i La Baule, Frankrike, var det dags för avtackning. Se hyllningsfilmen och avtackningen här.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-22

Här är kollektionen inför helgens danska elitfölauktion

Det danska avelsförbundet står bakom fölauktionen Nordic International Sales som hålls under tävlingen Equitour Denmark i Uggerhalne nu på lördag. 

Läs mer hos Eurodressage
2019-05-21

Hoppning: Axelskada tvingar Max Kühner att ta paus

Tyske hoppryttaren Max Kühner, som tävlar för Österrike, har fått en fraktur i axeln och väntar nu på operation. Trots skadan hoppade...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-05-21

Veckans gård: Välskött hästgård med eget ridhus

I Härvesta, mellan Kumla och Örebro, ligger en välbevarad hästgård med både ridhus, utebana och tio boxar. Här finns ett stort boningshus samt en vinterbonad gäststuga med spa-bad. En gård som är redo för nya ägare.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-21

Ponnyn Charlie frisk efter botulism och finare än någonsin

I början på året dog en häst i Susannes stall av botulism, och hennes dotters ponny Charlie drabbades också av sjukdomen. En tid av oro och veterinärbehandlingar inleddes och det var osäkert om ponnyn skulle klara sig. I dag är Charlie återställd, och Susanne berättar om glädjetårarna som infann sig när ponnyn fick livsglädjen tillbaka.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-21

Skånsta ryttare söker betesmark till hästarna

I början av maj öppnade Skånsta ryttare igen, efter att ha haft stängt i månader på grund av EHV-1-smittan. Nu har man ett nytt problem...

Läs mer hos Mitt i Stockholm
2019-05-21

Dubbelt upp för Haid-Bondergaard och Anna Svefors

Under helgen reds nationell Grand Prix på två tävlingsplatser och det resulterade i två dubbelvinnare.

Läs mer hos Tidningen Ridsport

 Tillbaka till Nyhetsarkivet