Frida Andersén: "Det här silvret är ovärderligt"

Senaste nytt

2013-09-01

Frida Andersén: "Det här silvret är ovärderligt"

MALMÖ Frida Andersén, 23, från Hofors har aldrig varit felfri med sin Herta i banhoppningen. Förrän i EM på hemmaplan - med ett lagsilver på spel. - Vi är så stolta över Frida, säger hennes lagkamrat och tränare Sara Algotsson Ostholt, silvermedaljör i OS.

Läs mer i Aftonbladetsenaste nytt

2019-11-18

Webbradio: Kvinna tände eld på häst – åtalas

Tidigare i år greps en kvinna misstänkt för att ha tänt eld på en häst på Kvinnerstagymnasiet. Enligt Sveriges radio åtalas hon nu för försök till mordbrand, djurplågeri och skadegörelse.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-18

Video: Ännu en Whitaker tar sig an hindren

Den brittiska hoppryttaren Ellen Whitakers äldsta son Harry, fem år, visar både talang och intresse för att följa mamma och stora delar av övriga släkten i fotspåren. Redan nu har han debuterat på tävlingsbanan och har erövrat sina första segerrosetter.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-18

Dags att nominera till årets hållbarhetspris

Sedan 2016 har Lövsta Future Challenge delat ut ett årligt pris för att uppmuntra och lyfta fram hållbarhet inom hästnäring och ridsport. Priset delas ut i samband med Gothenburg Horse Show och juryn söker nu årets pristagare.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-18

Erbjuder två ungdomar gratis plats på ridskolan

Skällsta ryttarcenter i Upplands Bro nordväst om Stockholm går inför vårterminen ut och erbjuder två platser på ridskolan till barn som lever i ekonomisk utsatthet. Inspirationen kommer från Rävsta ridcenter som gjorde samma sak inför höstterminen.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-18

Cyklisten som skrämde Poker får böter

Det har gått ungefär ett halvår sedan olyckan där Poker skrämdes av cyklister och fick avlivas. Ryttaren, Jenny Ek, berättar om tiden efter händelsen, som har varit en berg- och dalbana.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-18

Ankarcrona och Kittel in i FEI-kommittéer

Hoppningens förbundskapten Henrik Ankarcrona valdes i helgen in i FEI:s hoppkommitté och Patrik Kittel i dressyrkommittén vid FEI:s generalförsamling i Moskva. Båda uppdragen är på fyra år.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-18

LRF hoppas på en ändring av konsumentköplagen

Det är inte längre tvingande för EU:s medlemsstater att djur ska omfattas av konsumentköplagen. Det blir upp till varje land att besluta. Hur Sverige ska göra får vi veta hösten 2020, då ska en statlig utredning om lagen vara klar.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-18

Malin förvandlade ett gammalt hästsläp till hövagn

För flera år sedan fick Malin Backman en idé. Det borde gå att bygga om en gammal hästtransport till hövagn. Hon köpte grannens enaxlade släp, sedan blev det dock stående. Men till sist tog hon och sambon Sonny tag i projektet.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-18

Transportvecka på Hippson – passa på att lägga ut din annons

Denna vecka lyfter Hippson Market fram transporter lite extra. I de flesta artiklar på Hippson.se kommer det därför, under hela vecka 47, att finnas tips om hästtransporter som är till salu i sidfoten. Så passa på att lägga in din gratisannons – för att kunna dra fördel av den ökade synligheten.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-18

Video: Hur söt? Vi vill också ha en ”kontorsponny”!

The Peeps Foundation hjälper miniatyrhästar som har hamnat i fel händer. Häromdagens lade de ut det här klippet som kan få vilket hjärta som helst att smälta, på miniatyren som ”assisterar” hovslagaren.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-17

Fälttävlan: Anna Freskgård vann fyrstjärnigt i Frankrike

Anna Freskgård vann en fyrstjärning tävling i Frankrike i dag med Fly Away V/d Ranch. Med Techno kom Anna fyra i samma tävling...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-11-17

Ermelo slår Verden: Arrangerar unghäst-VM 2021–2023

Ermelo har vunnit över Verden i kampen om att få arrangera unghäst-VM i dressyr under åren 2021, 2022 och 2023.

Läs mer hos Eurodressage
2019-11-17

Flyinge Indoor bjuder på inomhusfälttävlan

Det är fälttävlanslegendaren Janne Jönsson som bjuder in den svenska fälttävlanseliten i samband med Flyinge Indoor nästa helg. Spännande...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-11-17

Video: Full kontroll när hästen kastar boll i stallet

Med fullt fokus och fullträff varje gång lirar den här hästen boll med matte. Och visst ser den nästan lite upprörd ut när människan är för seg med att kasta bollen mellan varven?

Läs mer på Hippson.se
2019-11-17

Polska Strzegom arrangerar ponny-EM tre år i rad

Vid FEI:s möte i Moskva har Strzegom tilldelats att arrangera ponny-EM under åren 2020 till 2022.

Läs mer hos Eurodressage

 Tillbaka till Nyhetsarkivet