Frida Andersén: "Det här silvret är ovärderligt"

Senaste nytt

2013-09-01

Frida Andersén: "Det här silvret är ovärderligt"

MALMÖ Frida Andersén, 23, från Hofors har aldrig varit felfri med sin Herta i banhoppningen. Förrän i EM på hemmaplan - med ett lagsilver på spel. - Vi är så stolta över Frida, säger hennes lagkamrat och tränare Sara Algotsson Ostholt, silvermedaljör i OS.

Läs mer i Aftonbladetsenaste nytt

2019-05-25

Insamling för hundattackerade Hope: ”Fantastiskt engagemang”

I februari blev hästen Hope attackerad av hundar under en ridtur vid Hufvudsta ridskola. Stoet är fortfarande under rehabilitering men en insamling som gett 65 000 kronor glädjer trots allt.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-25

Andra plats för Sverige i Nations Cup i Danmark

Under helgens första omgång av Nations Cup i dressyr i Uggerhalne, Danmark, blev det en andra plats för det svenska laget. I morgon avgörs det i både Grand Prix-kür och Grand Prix Special.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-25

Fråga experterna: Häst som drar inåt på voltspåret

En läsare undrar hur hon ska göra med sin häst som drar inåt på voltspåret. Det blir svårt att komma till ridning, och hon undrar över tips som kan hjälpa. Hippsons dressyrexpert Nina Bengtsson svarar.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-25

Träna på att visa hästens mungipor inför tävling

I ett Facebook-klipp tipsar veterinär Rita Palmelund om att träna på att visa hästens mungipor. Det måste man kunna göra när det är veterinärbesiktning på tävling, och något som det kan vara bra att öva på hemma. Det är Hermanstorps kör- och ridklubb som delat klippet.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-25

Lösa hästar på vägen mellan Hössjö och Gräsmyr

Enligt SVT ska två lösa hästar ha setts springandes på vägen mellan Hössjö och Gräsmyr, väster om Umeå under lördagsmorgonen. Trafikanter på sträckan uppmanas att vara uppmärksamma.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-25

Tävling: Vinn exklusivt sårvårdskit till hästen

I veckans tävling finns en Sorbact sårvårdslåda till hästen i potten – med viktiga produkter till stallapoteket. Har du vad du behöver hemma när din häst plötsligt står där med en sårskada?

Läs mer på Hippson.se
2019-05-24

Video: Danska Stinna Kaastrup en sann inspirationskälla

Stinna Tange Kaastrup från Danmark är världens bästa paradressyrryttare. Hon är regerande världsmästare och en sann inspirationskälla. Hon föddes utan ben men det har inte stoppat henne från att rida. Med två spön som skänklar rider hon dressyr bättre än de flesta.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-24

Sverige vann nationshoppningen i Rom

Det svenska laget vann årets första nationshoppning som gick i Rom. Henrik von Eckermann, Peder Fredricson, Angelie von Essen och Fredrik Jönsson ingick i laget.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-24

Optimerat kortisoltest gav säkrare diagnos på häst

Ibland mäts kortisol i blod för att ställa en diagnos och till detta används ofta ett så kallat dexametasonhämningstest. Metoden används...

Läs mer hos Veterinär Magazinet
2019-05-24

SVA startar ny insamling av ovanliga fästingar

Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, vill veta mer om hur klimatförändringarna påverkar utbredningen av fästingar. En ny insamling är startad – och de ber därför hästägare som hittar en ovanlig fästing på sin häst att spara den i frysen och skicka in ett foto på den.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-24

Lenas hästjobb för Beridna högvakten framåt

Många håller nog med om att den beridna högvakten är en mäktig syn på Stockholms gator. Vi följde med Lena Linn, generalsekreterare och...

Läs mer hos StockholmDirekt.se
2019-05-24

Lotterihästen blev en riktig fullträff för Sara-Sofia

För 20 år sedan vann Sara-Sofia Stenman hästlotteriet under Göteborg Horse Show. Nu är Kamelia 24 år gammal, och är fortfarande i Sara-Sofias ägo. Här berättar hon om känslorna och tiden tillsammans med det fantastiska stoet.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-24

Dags för nationshoppning i Rom – Sverige först ut på banan

Sverige startar först i den prestigefyllda och utmanande nationshoppningen i Rom under fredagen. Klassen avgörs i två omgångar och vi har ett starkt lag på plats.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-24

Två U25-hoppryttare får rida på Stockholm Stadion

Nu är det klart vilka svenska U25-ryttare som kommer att rida i de internationella klasserna under Stockholm Horse Week. Stella Röhlcke och Sissela Smith gör sig redo att gå för seger.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-24

Forskningskollen: Fölet ”ärver” sin mammas tarmhälsa

I flera nya studier har forskarna tydligt visat hur fölets tarmflora utvecklas under den första tiden – och hur viktigt det är att stoet mår bra i sin mage för att hon ska kunna ge sin avkomma en så bra start i livet som möjligt.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet