Expressen om Rolf-Göran: Det var sista chansen att ta medalj

Senaste nytt

2014-09-08

Expressen om Rolf-Göran: Det var sista chansen att ta medalj

Rolf-Göran Bengtssons mästerskapskarriär slutade med ett praktfiasko. Möter man 52-åringens blick finns nämligen ingenting som talar för en revansch. VM i Caen var hoppryttarens sista chans att ta en medalj.

Läs mer i Expressensenaste nytt

2020-10-21

Video: Lekfull stund med fåglarna i hagen

Vissa hästar blir rädda för fåglar, andra bryr sig inte alls. Den här hästen, som finns i USA hos Mary Beth, verkar tycka att ett helt gäng fåglar i hagen är det roligaste som finns och springer gärna runt och busar med dem! Spana in klippet ovan.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-21

Felicia Grimmenhag i radiodokumentär – lyssna här

radiodokumentären "På hästryggen mot alla odds" från P4 får vi lära känna Felicia Grimmenhag på djupet. Där berättar hon om när hon förlorade benen i en trafikolycka som 17-åring, till att nu satsa mot Paralympics i Tokyo 2021.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-21

”Besten” 26 år ung tävlar fortfarande med framgång

Det kom ett mejl – Anna Viktorsdotter ville berätta om sin morganhäst ”Besten”, eller Näsuddens Twilight Time som han egentligen heter. En 26-årig gentleman som fortfarande tävlar i dressyr och i år vunnit i fem av tolv starter.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-21

Digitala ryttargalan närmar sig – kommer att livesändas

Sedan flera år tillbaka är det tradition att hylla årets prestationer och ridsportens förebilder vid Ryttargalan. I år ser galan annorlunda ut, men hästsverige kommer ändå kunna ta del av det digitala firandet som kommer att livesändas.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-21

Verksamheten saknar tillstånd – får vite

O.N Sporthorses AB, som drivs av Nellie Berntsson och hennes fästman, saknar tillstånd från länsstyrelsen för sin verksamhet. Nu förbjuder länsstyrelsen dem att driva verksamhet så länge ett tillstånd inte är på plats och de förenar förbudet med vite.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-21

Häst fastnade med käken i höboll – vill varna andra

När Lena Helander kom till stallet upptäckte hon att en av hästarna fastnat med käken i en plastboll som brukar vara fylld med hö. När bollen lossnade upptäckte man sår i hästens mun på grund av plastföremålet. Nu vill Lena varna andra hästägare.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-20

Veckans gård: Hästgård med över 54 hektar mark

I Säffle ligger veckans gård som är perfekt för dig som söker efter en gård med mycket mark. Där finns 17 boxar samt ett bostadshus med gott om plats.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-20

Djursjukvårdare varnas – utförde tandingrepp

En djursjukvårdare har tilldelats en varning av Ansvarsnämnden efter att denne utfört operativa ingrepp genom att avlägsna vargtänder på ett par hästar. Anmälan till länsstyrelsen gjordes av en veterinär som även hävdar att djursjukvårdaren sederade hästarna och gav dem lokalbedövning.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-20

Tips för skapandet av en lyckad lösdrift

Allt fler hästägare månar om att kunna erbjuda hästen en mer naturlig levnadsmiljö och väljer därför att ha sin häst på lösdrift. I dag används lösdrift av hobbyhästar och ridskolor men också hästar som tävlas på högre nivå – det är få hästar som inte fungerar att gå på en lösdrift. Men vad ska man tänka på för att få en lyckad lösdrift? Karl-Henrik Heimdahl, veterinär på Agria, ger några tips.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-20

Hjälp Hippson (och tomten) med önskelistan

Till årets sista nummer av kunskapsmagasinet Hippson vill vi ha hjälp av er läsare med tips på julklappar. Alla som är med och lämnar julklappsförslag är med en utlottning av en julklapp.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-20

Veterinär sköljde stos livmoder med virkon

En seminveterinär får en erinran av Ansvarsnämnden för att ha sköljt livmodern på ett sto med virkon. Behandlingen kan ha orsakat skador på stoet som försvårar möjligheten att bli dräktig.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-20

Maria blev sjuk i leukemi: ”Hästlivet är genuin friskvård”

När Maria Nordström insjuknade i kronisk lymfatisk leukemi förändrades livet drastiskt – men hon gav inte upp. Trots intensiva behandlingar på sjukhuset ville hon tillbringa så mycket tid i stallet som möjligt, och köpte dessutom en frack som en påminnelse om sitt drömmål i framtiden. I dag är Maria tillbaka på både hästryggen och tävlingsbanan.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-19

Häst fastnade – räddningstjänsten larmades

Hästen hade troligen fastnat när den stegrat sig. Djuret hängde på en dörr till en stallbox på gården i Vollsjö när räddningstjänsten kom dit vid lunchtid.

Läs mer hos Ystads Allehanda
2020-10-19

Video: Håll i fjädrarna – här kommer Khaleesi

När stoet Khaleesi van den Blijkeer Z har siktat in sig på ett hinder spelar det ingen roll om duvor kommer i vägen. De får helt enkelt flytta på sig – illa kvickt! Se klippet på Angela Laschitza och hennes häst.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-19

Internationell fälttävlanssatsning i Sverige lockar många

Gärds ryttarförening i Skåne storsatsar och arrangerar internationell fälttävlan till helgen. Det är ett rekordstort startfält som lockat både internationella ryttare, svenska seniorer och unga talanger.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet