Efter segern: Nu gör Emanuelsson världscupdebut

Senaste nytt

2014-03-02

Efter segern: Nu gör Emanuelsson världscupdebut

Hon är nybliven svensk mästarinna - i går vann Emma Emanuelsson dessutom Grand Prix-hoppningen i Göteborg. Uppladdningen inför VC-debuten kunde knappast ha varit bättre.

Läs mer i Sportnytt SVTsenaste nytt

2019-07-21

För mycket energi in och för lite ut ger "knäppa" hästar

Vid Agrias traditionella frukostseminarium i samband med Falsterbo Horse Show var årets tema "Hela dagen i hagen – för fler hållbara hästar". Det var en namnkunnig panel med mänger av erfarenheter som var enade om att hästar behöver få röra sig mycket men kanske inte nödvändigtvis i en lösdrift.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-21

Lördagens consolation-vinnare vid ponnydressyr-SM

Under lördagen gjorde ekipagen som inte tagit sig till SM-final upp om placeringarna i Consolation-klasserna. Här hittar du de främst placerade consolationekipagen.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-07-21

Sönke Rothenberger och Cosmo segrare i Aachen

På fredagskvällen blev det vinst för publikfavoriten Sönke Rothenberger med Cosmo i den fyrstjärniga GP-specialen i Aachen.

Läs mer hos Eurodressage
2019-07-20

Gepetto blev 37 år gammal: ”Det är väldigt tomt”

I januari berättade Hippson om 37-åriga valacken Gepetto, som varit en del av Matilda Winglanders liv i många år. Nu kommer det tråkiga beskedet om att Gepetto har somnat in.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-20

Volontärerna räddar ponny-SM i dressyr

Ryttarföreningen fick sent beskedet att de inte skulle få tillgång till sommarjobbare via kommunen. Men i sista stund löste det sig.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-07-20

Fälttävlan: Ponny-SM avgörs i Vinslöv i helgen

SM i fälttävlan för ponnyer avgörs under helgen i Vinslöv. Något arrangörerna länge kämpat för.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-07-20

Hoppning: Ponnytävling i Kumla firar 25 år

För 25:e året i rad arrangeras ponnytävlingen Julihoppet på Örsta Kulle utanför Kumla. 500 starter ska hinnas med under helgen. 

Läs mer hos Svt.se
2019-07-20

Henrik von Eckermann avstår Rolex GP: ”Känns inte rätt”

Henrik von Eckermann väljer att inte starta med Mary Lou i Rolex Grand Prix i Aachen på söndagen. Detta eftersom stoet fick kämpa för nationssegern, och att det inte känns rätt att kräva mer av henne nu.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-20

Svenska dressyrlaget fyra i Aachen  – Nilshagen bästa svensk

På lördagen reds den sista omgången av Nations Cup i dressyr i Aachen. Sverige slutade på en fjärdeplats med laget, medan Therese Nilshagen blev bästa blågula ryttare individuellt.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-20

Sverige näst sist i Aachen – Tyskland klar segrare

Åtta lag ställde upp i Aachens prestigefyllda nationstävling. Sverige blev sjua – näst sist. Hemmanationen Tyskland vann klart.

Läs mer hos Svt.se
2019-07-20

Vinslöv: Ponny-SM i fälttävlan är i gång

Nu ska årets svenska ponnymästare i fälttävlan utses. Efter dressyren ligger Elly Kvarnstrand och Waterloo i ledning, och mästerskapet...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-07-20

Svenska fälttävlanslaget sjua i Aachen

Det svenska laget slutade sjua i nationstävlingen i Aachen. Niklas Lindbäck blev bästa svensk individuellt, efter en ritt med felfritt på hinder i terrängen.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-20

Hur behandla häst med svullnad på ben?

En läsares häst har fått en svullnad på ett av sina ben, troligen orsakad av en spark. Veterinär Hanna Borg Friedrichsen ger råd kring behandling.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-20

Veckans tävling: Skydda hästen mot insekter

Sommar betyder insekter – men att ta till zebramönster är ett bra sätt att skydda våra fyrbenta mot de flygande sommarplågorna. I veckans tävling, som arrangeras i samarbete med Bucas, står ett zebratäcke med tillhörande huva på spel.

Läs mer hos Hippson.se
2019-07-20

Vackra valacker på veckans Market-lista

Veckans lista över de mest visade annonserna på Hippson Market toppas av fem vackra valacker i olika åldrar, lämpade för både dressyr och hoppning.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet