Emma Emanuelssons största bedrift kom på hemmaplan

Senaste nytt

2014-03-03

Emma Emanuelssons största bedrift kom på hemmaplan

Med segern i Gothenburg Trophy´s internationella Grand Prix, gjorde Emma Emanuelsson och Titan sin hittills finaste prestation inför stor publik, sent på lördagen.

Läs mer i Lerums Tidningsenaste nytt

2019-05-22

Global Champions Tour blir något i hästväg – se en trailer

Den 13-16 juni är det dags för Stockholm Horse Week och GCT, och SVT kommer att sända en hel del från evenemanget. För att komma i stämning har de gjort en trailer – se den i Hippson-TV.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-22

Nordsvensken Balder är stolt blodgivare

När Ale djurklinik behöver blod till sina patienter använder man sig av personalens hästar. Som nordsvensken Balder, som ägs av klinikens djursjukskötare Lisa Deyre. Balder är en stor kille och kan därför lämna rejält med blod om det behövs.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-22

Superstoet Wega är dräktig: "Väldigt spännande"

Efter den fruktansvärda händelsen då Sara Algotsson Ostholt förlorade två hästar i en lastbilsbrand kommer nu glädjande besked. Silverhästen Wega är dräktig.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-22

15-åriga Rim Al-Attar: "Hästar bryr sig inte om religion"

15-åriga Rim Al-Attar besökte stallet av en slump för två år sedan. Nu rider hon flera gånger i veckan och siktar på att tävla högre klasser i framtiden. Ridningen har gett henne bättre självförtroende, även om både tidigare skolkamrater och äldre i stallet har ifrågasatt att hon som muslimsk tjej rider.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-22

Koncept med bed and box kan bli verklighet på Öland

Mörbylånga kommun bjuder nu in allmänheten till två träffar om att vara med och skapa möjligheter för ridleder och "bed and box" på södra Öland.

Läs mer hos 24 Kalmar
2019-05-22

Video: "Räven" pensioneras – firade med morotstårta

Reveur de Hurtebise, kallad "Räven", tävlades från 2009 av Malin Baryard Johnsson. År 2012 blev franska Kevin Staut valackens nya ryttare och framgångarna fortsatte. Nu pensioneras 18-åriga Räven och under de internationella tävlingarna i La Baule, Frankrike, var det dags för avtackning. Se hyllningsfilmen och avtackningen här.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-22

Här är kollektionen inför helgens danska elitfölauktion

Det danska avelsförbundet står bakom fölauktionen Nordic International Sales som hålls under tävlingen Equitour Denmark i Uggerhalne nu på lördag. 

Läs mer hos Eurodressage
2019-05-21

Hoppning: Axelskada tvingar Max Kühner att ta paus

Tyske hoppryttaren Max Kühner, som tävlar för Österrike, har fått en fraktur i axeln och väntar nu på operation. Trots skadan hoppade...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-05-21

Veckans gård: Välskött hästgård med eget ridhus

I Härvesta, mellan Kumla och Örebro, ligger en välbevarad hästgård med både ridhus, utebana och tio boxar. Här finns ett stort boningshus samt en vinterbonad gäststuga med spa-bad. En gård som är redo för nya ägare.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-21

Ponnyn Charlie frisk efter botulism och finare än någonsin

I början på året dog en häst i Susannes stall av botulism, och hennes dotters ponny Charlie drabbades också av sjukdomen. En tid av oro och veterinärbehandlingar inleddes och det var osäkert om ponnyn skulle klara sig. I dag är Charlie återställd, och Susanne berättar om glädjetårarna som infann sig när ponnyn fick livsglädjen tillbaka.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-21

Skånsta ryttare söker betesmark till hästarna

I början av maj öppnade Skånsta ryttare igen, efter att ha haft stängt i månader på grund av EHV-1-smittan. Nu har man ett nytt problem...

Läs mer hos Mitt i Stockholm
2019-05-21

Dubbelt upp för Haid-Bondergaard och Anna Svefors

Under helgen reds nationell Grand Prix på två tävlingsplatser och det resulterade i två dubbelvinnare.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-05-21

Svenska ryttare till GCT i Stockholm klara: ”Helt fantastiskt”

Den svenska hopptruppen till Global Champions Tour i Stockholm är klar. Jacob Hellström är en av dem som får rida. Att få tävla på Stadion har varit ett av hans stora mål den här säsongen.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-21

Stadgeändringar i Svenska ridsportförbundet

Stadgar och stadgeändringar fastställda av förbundsstämman finns nu att läsa via SvRF:s hemsida.

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet
2019-05-21

SLU genomför enkätundersökning i torkans spår

Sveriges lantbruksuniversitet med forskaren Sara Ringmark i spetsen genomför just nu en enkätundersökning, med frågor kring hästens utfodring i torkans spår. Läs mer om undersökningen samt svara via länk här.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet