Fyrspann: Tomas Eriksson kliver ur vagnen för gott

Senaste nytt

2014-09-07

Fyrspann: Tomas Eriksson kliver ur vagnen för gott

Fyrspannskusken Tomas Eriksson har kommit fram.

Läs mer i Nya Lidköpings-Tidningensenaste nytt

2020-06-04

Cecilia Bergåkra drabbad av svår sjukdom – vårdas akut

Landslagsryttaren i dressyr, Cecilia Bergåkra, har drabbats av svår sjukdom. Hon blev förlamad i sin högra sida och vårdas nu på sjukhus. Mamma Sigrid berättar mer om den tuffa situation familjen går igenom.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-04

Lisen Bratt: Här är Österlens bästa smultronställen

Lisen Bratt Fredricson, ridsportprofil, bjuder på sina bästa smultronställen och tipsar om hur du kan semestra i hemmiljö. Hon tipsar om...

Läs mer hos Tv4.se
2020-06-04

Brand i hästlastbil – sju hästar och fyra personer räddades

Bohusläningen rapporterar att det på torsdagen började brinna i en hästlastbil, på riksväg 44 mellan Trollhättan och Grästorp. Sju hästar och fyra personer ska enligt tidningen ha befunnit sig i lastbilen när den fattade eld.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-04

Brolin i P1-morgon om att tävlandet drar i gång

I går kom nya besked om tävlandet inom ridsporten, som ju får dra i gång även för vuxna från den 14 juni – dock med restriktioner. Yrkesutövande elitryttare får dessutom resa fritt inom Sverige för att tävla och troligtvis kan SM hållas i Falsterbo i augusti.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-04

Bruksprovsvinnaren Ironman H tas ur avel

Lövsta stuteri meddelar att bruksprovsvinnaren Ironman H tas ur avel. Detta eftersom han inte har gillat livet som avelshingst.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-04

Författaren som tar hästarna in i skönlitteraturen

Frilansjournalisten och författaren Karin Janson står med en fot i vardera värld – en i stortstadslivet i Stockholm, en på hästgården i Dalarna. Nu är hon aktuell med en ny bok där inspiration har hämtats från hästvärlden.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-03

Elitryttare får resa fritt – troligt med SM i sommar

Ridsporten öppnar för tävlingar för seniorer från den 14 juni. Landslagsryttare och elitryttare med sporten som främsta inkomstkälla får...

Läs mer hos Bohusläningen
2020-06-03

Cathrine Dufour och Cassidy firar tioårsjubileum

Den danska dressyrstjärnan Cathrine Dufour skriver i dag, på sina sociala medier, att hon och Atterupgaards Cassidy firar tioårsjubileum tillsammans.

Läs mer hos Ridehesten.com
2020-06-03

Häst fastnade – fick hjälp av räddningstjänsten

En häst gick under tisdagen ner sig på en gård i Borås kommun och fastnade med bakbenen. När hästägaren inte kunde få upp den på egen hand...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-06-03

Video: Utmaning – testa att rida sidvärts över en bom

Ulrika Pernler tävlar dressyr och working equitation på hög nivå. Dessutom är hon domare, tränare och ridlärare. I en utmaning på Facebook visar hon en riktigt fiffig övning, som går ut på att flytta hästen sidvärts över en bom.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-03

Valegros mamma har gått ur tiden: "En gyllene karaktär"

Mamman till den levande dressyrlegenden Valegro har gått bort. KWPN-stoet Maifleur blev 26 år gammalt och har bott hela livet hos uppfödarna.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-03

De kan tävla fritt i hela landet: "Har varit en lite trickig fråga"

Svenska ridsportförbundet har nu gått ut med förtydliganden kring tävlingsstarten den 14 juni. Nu står det klart vilka ryttare som kan resa utanför 15-milsgränsen samt hur 50-personersregeln vid tävling ska tolkas.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-03

Distriktsveterinärerna granskas av Riksrevisionen

Debatten om Distriktsveterinärerna, och huruvida de är konkurrensneutrala, har pågått under en längre tid. Nu ska Riksrevisionen granska verksamheten som ju bedrivs via Jordbruksverket.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-03

"Mulles mamma" gör tecknad serie om Alva och Läckerol

Lena Furberg, "Mulles mamma", halkade in på serietecknandet av en slump när hon bara var 15 år. Sedan dess har hon ritat miljontals hästar – och efter att ha läst om Alva Boman och travaren Läckerol på Hippson blir också deras historia en tecknad serie i tidningen Min häst.

Läs mer på Hippson.se
2020-06-03

Eleverna sitter säkert tack vare ridhjälmssensor

En milt surrande sensor på ryttarens hjälm kan minska risken för skador på hästen. Nu sprider Realgymnasiets elever den smarta lösningen...

Läs mer hos Voister

 Tillbaka till Nyhetsarkivet