Tävla i "Friends" – ett minne att ha med sig resten av livet

Senaste nytt

2014-11-30

Tävla i "Friends" – ett minne att ha med sig resten av livet

Möten med världstjärnor bakom kulisserna. Ridning inför fullsatta läktare på nationalarenan.

Läs mer i Barometern Oskarshamns-Tidningensenaste nytt

2020-08-08

Turbulent tid hos Halmstad FRK: ”Jag var helt slut”

Efter dubbla inspektioner hos Halmstad fältrittklubb har länsstyrelsen beslutat att klubben brutit mot djurskyddslagen. De riskerar därmed att förlora sitt ridskoletillstånd. I samband med detta har personalen uttryckt starka anklagelser mot klubbens styrelse. För Hippson berättar både personal och styrelse mer.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-07

Ungern: Kür-seger för Patrik Kittel och "Dude"

Patrik Kittel med Delaunay fortsätter att skörda framgångar i Ungern. På fredagseftermiddagen slutade de högst upp i resultatlistan i Grand Prix kür.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-07

Video: Pax för att inte borsta – eller kanske hagkompisen

Det finns hästar som gillar att rulla och så finns det hästar som går all in i leran. I det här fallet känns ju den kritvita hagkompisen som ett betydligt mer lockande alternativ att plocka in från hagen – men någon verkar i alla fall utomordentligt nöjd med sin insats!

Läs mer på Hippson.se
2020-08-07

Tränar med barndomsponnyn: "Dröm som går i uppfyllelse"

Emelie Persson och Beauty har varit ett team i 16 år. I sina yngre dagar tävlade ekipaget framgångsrikt i hoppning, men efter ett långt uppehåll har de tagit upp ridningen på nytt och bytt gren.
– Hon är min stjärnponny, säger Emelie.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-07

Sara Lord tar hand om favorithästen "Anton"

I flera år arbetade Sara Lord som hästskötare åt Tinne Vilhelmson Silfvén. Don Auriello, "Anton", var hennes favorit. Han pensionerades förra året och nu blir det Sara som tar hand om honom. Hon beskriver det hela som en dröm som slår in.
– Jag är så himla lycklig över att få ge honom det här, säger hon.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-07

Karl-Oskar cup hålls med hundratals deltagande

dag startar hopptävlingen Karl-Oskar cup utanför Växjö. Tidigare tävlingar i vår har ställts in på grund av coronapandemin, men tack vare nya lättnader från Folkhälsomyndigheten har Svenska Ridsportsförbundet beslutat om tillfälliga tävlingsregler där det till exempel går att överskrida 50-persons regeln.

Läs mer hos Svt.se
2020-08-07

Smittskydd viktigt inom sporten redan innan corona

För personer inom hästsporten har det varit viktigt att tänka på smittskydd redan innan coronapandemin. Detta för att hästarna inte ska råka smitta varandra, något som skulle kunna få stora konsekvenser.
– Risken för smitta i hästsport är nog mycket mindre än i det vi gör till vardags som att handla eller tanka, säger Pernilla Berglund,
verksamhetschef för Växjöortens Fältrittklubb.

Läs mer hos Svt.se
2020-08-07

Agnes och Felicia: "Det är kul att tävlingen blir av"

Det blev inte Värendsvallen och inget kompishäng i stallet. Men trots det ser Agnes Karlsson och Felicia Dahlberg fram emot att tävla i Karl-Oskar cup som går av stapeln i helgen.

Läs mer hos Svt.se
2020-08-07

Brasiliansk OS-ryttare utreds för djurplågeri

Den brasilianska ryttaren Leandro Aparecido da Silva utreds misstänkt för djurplågeri. Detta sedan ett klipp delats i sociala medier, som visar hur den vuxna mannen rider dotterns lilla ponny och rycker den i munnen.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-07

Kittel och Delaunay Grand Prix-vinnare i Ungern

Patrik Kittel och Delaunay är tillbaka med besked efter coronauppehållet. På torsdagen vann de Grand Prix i Ungern.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-07

Därför drabbas vissa hästar av inkar – men inte alla

En ink är en godartad tumörtyp som kan drabba vissa hästar. Distriktsveterinärernas Carina Pettersson berättar mer om vad som krävs för att inkar ska utvecklas, vilka olika typer som finns samt hur behandlingen kan se ut.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-06

Hoppallsvenskorna startar upp igen i höst

Årets upplaga av Elitallsvenskan samt Ponnyallsvenskan i hoppning kommer att avgöras i höst. Med restriktioner anpassade efter pandemin har man beslutat att det är möjligt att genomföra tävlingarna. 

Läs mer på Hippson.se
2020-08-06

Olycka med hästtransport stängde väg 13

Två personbilar, varav en med hästsläp, krockade under torsdagsförmiddagen på väg 13 i Skåne. Sex personer och en häst var inblandade. Samtliga klarade sig oskadda.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-06

Flera toppryttare är redo för SM-veckan i Falsterbo

Stephanie Holmén, Marcus Westergren, Rolf-Göran Bengtsson och inte mindre än tre fjärdedelar av VM-silverlaget. SM-startfältet har stjärnglans och du kan följa tävlingarna från skärmen hemma i soffan.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-06

Ponnyn i parken startade Ebba Botas karriär

Ännu en hästtjej tar plats bland YA:s sporttalanger 2020. Den här gången lyfter vi fram Ebba Bota, 19-årig ryttare från Anklams distansryttarsällskap. Tjejen som vet hur det är att rida tolv mil på VM Italien, men också hur det är att förlora ett SM-guld på mållinjen efter nästan åtta timmar på hästryggen.

Läs mer hos Ystads Allehanda

 Tillbaka till Nyhetsarkivet