Falsterbo: Alexander Zetterman slåss om en landslagsplats

Senaste nytt

2014-07-07

Falsterbo: Alexander Zetterman slåss om en landslagsplats

På måndagen presenteras landslaget som rider fredagens nationshoppning i Falsterbo. Konkurrensen är sylvass. Alexander Zetterman, 24, är en av de unga stjärnryttarna som slåss om en plats.

Läs mer i Göteborgs-Postensenaste nytt

2019-05-22

Veterinär utförde bränning – förundersökning inledd

Åklagare har inlett en förundersökning mot veterinären och travtränaren Daniel Schützer i Årjäng. Detta efter att han tidigare i år behandlade en häst med så kallad bränning.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-22

Video: Finurliga Sally en riktig hejare på att låsa upp dörrar

Ponnyn Sally står i sjukhage efter att ha fått en allvarlig senskada. Det gör att hon är lite lätt uttråkad. För att fördriva tiden hittar hon på bus – genom att låsa upp dörrar till sina kompisars boxar.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-22

Obefogad rädsla för smitta på beten

Risken att till exempel EHV-1-viruset ska smitta på bete när hästarna är friska är i princip obefintlig.

Läs mer hos ATL Lantbrukets Affärstidning
2019-05-22

Webb-tv: Här rider kronprinsessan in i Sörmland

Under onsdagen genomför kronprinsessan Victoria en vandring i de sörmländska skogarna. SVT är på plats vid Skottvångs gruva.

Läs mer hos Svt.se
2019-05-22

Brottsmisstänkt ryttare red Nations Cup för Sverige

I februari stoppades dressyrryttaren Mads Hendeliowitz av polisen på en vintersportort i Sverige. Han körde sin bil trots att han hade druckit, han hade 1,58 i promille och är misstänkt för grovt rattfylleri. Ändå är ryttaren med i utmanartruppen i dressyr och rider lagtävling för Sverige.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-22

Global Champions Tour blir något i hästväg – se en trailer

Den 13-16 juni är det dags för Stockholm Horse Week och GCT, och SVT kommer att sända en hel del från evenemanget. För att komma i stämning har de gjort en trailer – se den i Hippson-TV.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-22

Nordsvensken Balder är stolt blodgivare

När Ale djurklinik behöver blod till sina patienter använder man sig av personalens hästar. Som nordsvensken Balder, som ägs av klinikens djursjukskötare Lisa Deyre. Balder är en stor kille och kan därför lämna rejält med blod om det behövs.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-22

Superstoet Wega är dräktig: "Väldigt spännande"

Efter den fruktansvärda händelsen då Sara Algotsson Ostholt förlorade två hästar i en lastbilsbrand kommer nu glädjande besked. Silverhästen Wega är dräktig.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-22

15-åriga Rim Al-Attar: "Hästar bryr sig inte om religion"

15-åriga Rim Al-Attar besökte stallet av en slump för två år sedan. Nu rider hon flera gånger i veckan och siktar på att tävla högre klasser i framtiden. Ridningen har gett henne bättre självförtroende, även om både tidigare skolkamrater och äldre i stallet har ifrågasatt att hon som muslimsk tjej rider.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-22

Koncept med bed and box kan bli verklighet på Öland

Mörbylånga kommun bjuder nu in allmänheten till två träffar om att vara med och skapa möjligheter för ridleder och "bed and box" på södra Öland.

Läs mer hos 24 Kalmar
2019-05-22

Video: "Räven" pensioneras – firade med morotstårta

Reveur de Hurtebise, kallad "Räven", tävlades från 2009 av Malin Baryard Johnsson. År 2012 blev franska Kevin Staut valackens nya ryttare och framgångarna fortsatte. Nu pensioneras 18-åriga Räven och under de internationella tävlingarna i La Baule, Frankrike, var det dags för avtackning. Se hyllningsfilmen och avtackningen här.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-22

Här är kollektionen inför helgens danska elitfölauktion

Det danska avelsförbundet står bakom fölauktionen Nordic International Sales som hålls under tävlingen Equitour Denmark i Uggerhalne nu på lördag. 

Läs mer hos Eurodressage
2019-05-21

Hoppning: Axelskada tvingar Max Kühner att ta paus

Tyske hoppryttaren Max Kühner, som tävlar för Österrike, har fått en fraktur i axeln och väntar nu på operation. Trots skadan hoppade...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-05-21

Veckans gård: Välskött hästgård med eget ridhus

I Härvesta, mellan Kumla och Örebro, ligger en välbevarad hästgård med både ridhus, utebana och tio boxar. Här finns ett stort boningshus samt en vinterbonad gäststuga med spa-bad. En gård som är redo för nya ägare.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-21

Ponnyn Charlie frisk efter botulism och finare än någonsin

I början på året dog en häst i Susannes stall av botulism, och hennes dotters ponny Charlie drabbades också av sjukdomen. En tid av oro och veterinärbehandlingar inleddes och det var osäkert om ponnyn skulle klara sig. I dag är Charlie återställd, och Susanne berättar om glädjetårarna som infann sig när ponnyn fick livsglädjen tillbaka.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet