Falsterbo: Alexander Zetterman slåss om en landslagsplats

Senaste nytt

2014-07-07

Falsterbo: Alexander Zetterman slåss om en landslagsplats

På måndagen presenteras landslaget som rider fredagens nationshoppning i Falsterbo. Konkurrensen är sylvass. Alexander Zetterman, 24, är en av de unga stjärnryttarna som slåss om en plats.

Läs mer i Göteborgs-Postensenaste nytt

2020-02-23

Oväntad seger för Erik: "Det här är helt absurt"

Erik Nordström anlände till Gothenburg Horse Show för att rida stoet Chanel i Young Rider Cup. Men när de fick känna på arenan under onsdagskvällen blev stoet halt på grund av en hovböld. Pappa ringde kusin Rolf-Göran och frågade om han kunde ta med Mprez upp i lastbilen till Göteborg.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-23

15.00: Sista biljetterna till världscupfinalen ska fördelas

Söndag klockan 15.00 börjar världscupen i hoppning. Det är sista chansen för ryttarna att samla poäng för att ta sig till finalen i Las Vegas. Peder Fredricson behöver en topplacering för att ta sig dit. I startfältet finns hela tio svenska ekipage.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-23

Video: Briars återkomst under GHS fångad på film

Vår rapportering från lördagen om hingsten Briars visit inne i Scandinaviums arena för att väljas in i GHS Hall of Fame fick stor spridning. I vårt kommentarsfält på Facebook blandades kärleksförklaringar till den fantastiska hingsten med en fråga; "finns det klipp". Svaret är, ja, det finns det! Tullstorp delar med sig av den magiska stunden och även ni som inte var på plats kan få vara med och dela magin.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-23

Gästblogg: "Tröttnat på alla normer inom ridsporten"

15-åriga Rim Al-Attar besökte stallet av en slump för tre år sedan. Nu rider hon flera gånger i veckan och siktar på att tävla högre klasser i framtiden.
Ridningen har gett henne bättre självförtroende, även om hon upplever att både tidigare skolkamrater och äldre i stallet har ifrågasatt att hon som muslimsk tjej rider och att hon har slöja i stallet. I denna text berättar hon om sina tankar kring normer inom ridsporten.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-22

Deusser vann Gothenburg Trophy – Peder bästa svensk

Jämte världscupen är lördagskvällens Gothenburg Trophy hoppningens höjdpunkt under Gothenburg Horse Show. Förra året vann Rolf-Göran Bengtsson, i år stod hoppet till Henrik von Eckermann, Peder Fredricson och Fredrik Jönsson som alla var i omhoppning. Men segern gick till Daniel Deusser, Tyskland, på Calisto Blue.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-22

Taket lyfte när Briar kom in i Scandinavium

Mellan världscupdressyren och Gothenburg Trophy var det dags att välkomna fem nya profiler från GHS:s historia in i GHS Hall of Fame. Och när Briar äntrade arenan för att själv ta emot utmärkelsen lyfte Scandinavium-taket.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-22

Scandinavium: Revansch och seger för Cathrine Dufour

I går var de snubblande nära seger i Scandinavium, Cathrine Dufour och Atterupgaards Cassidy, i dag höll det hela vägen. Ekipaget dansade upp i ledningen i världscupküren och höll sig kvar överst på pallen. Återigen blev Sandra Dahlin och Ichi bästa svenska ekipage på en femteplats.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-22

Tack för allt, Di Lapponia T – nu pensioneras topphästen

Lördagens världscup blev den sista för Paulinda Fribergs topphäst Di Lapponia T. Efter prisutdelningen avtackades det 19-åriga stoet framför publiken i Scandinavium.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-22

GHS: Tävlingshästar flyttas på grund av stormen

Det har återigen blåst upp i Göteborg. Något som påverkar Gothenburg Horse Show, där tre tältstallar töms och hästarna får flyttas in i de internationella stallarna.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-22

Ryttarna ska ha egen musik till Grand Prix Special i OS

När det är dags för OS i Tokyo är det nytt att varje lag består av endast tre ekipage, där alla resultat räknas. En annan nyhet är att dressyrryttarna måste sätta musik även till Grand Prix Special, en förändring som förbundskapten Bo Jenå inte gillar.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-22

Rutinerade Marika Martinsson gjorde debut på GHS

Det var första gången i Scandinavium för den rutinerade dressyrryttaren Marika Martinsson, när hon red in på arenan i sexårsklassen för unga hästar.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-02-22

Bildspel: Tilda vann Sverigeponnyns final i Scandinavium

Tilda Törnberg har haft Sverigeponnyn som mål i många år. Blåögda C-ponnyn Poetic Vanilla Ice har hon ridit sedan i somras. Efter onsdagens semifinalseger funderade hon på om det skulle kunna gå lika bra en gång till – och det kunde det.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-22

Breederssegraren Demand 1344 kastreras

Yvonne Österholm startade i sexårsklassen med Demand 1344 i Scandinavium under torsdagen. Men hingsten var ofokuserad och ekipaget hamnade sist, så nu väljer ägaren att kastrera honom.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-22

Kür och Gothenburg Trophy – så sänder SVT lördag

Under lördagen i Göteborg väntar världscupkür och 1,55-hoppning i prestigefulla Gothenburg Trophy. Följ svenskarna som tävlar via Hippson och se sändningarna från SVT i tv-soffan.

Läs mer på Hippson.se
2020-02-22

Video: Hingsten Romanov har fått somna in

Hingsten Glock's Romanov har fått somna in, 20 år gammal. Han var bland annat far till Skovens Rafael och hade tävlingsframgångar med både Edward Gal och Hans Peter Minderhoud. Detta klipp är från Amsterdam 2013 där Romanov reds av Edward Gal.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till NyhetsarkivetAktuella samarbeten

Ridsportens Innovationer
Hållbara ryttare
Patrik Kittel Dressage Tour
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen
I hästhälsans tjänst

Senaste numret

Läs mer om Hippson Nr 1

SPECIAL: Klimat & Miljö!
– Dags att framtidssäkra ridsporten
– Inspiration: Hållbarhet som lönar sig
– Naturbete har många fördelar
– Vårda hagen för sjöarnas skull
– Hållbar hemmahoppning
– Dressyrträna i mobilen
...och mycket mycket mer

Läs numret i det digitala arkivet

Prenumerera till halva priset + rabatterade böcker!
OBS! Detta erbjudande gäller bara fram till och med den 25/2.
Just nu kan du teckna en prenumeration till halva priset! Prenumerationen startar med Hippson nr 2 2020, men du kan vid beställningen lägga till det aktuella numret. Dessutom kan du i samband med beställningen lägga till någon eller några av våra populära böcker till nedsatt pris. Men skynda dig, erbjudandet gäller endast fram till och med den 25/2.
Teckna prenumerationen här

Är du redan prenumerant köper du så klart böckerna till samma rabatterade pris i vår bokshop. Se bara till att logga in först så dyker specialpriserna upp.