Felfri familjelycka – Hip Hop har gjort allt rätt

Senaste nytt

2014-03-02

Felfri familjelycka – Hip Hop har gjort allt rätt

Den 15-årige hedersmannen och godkände avelshingsten Hip Hop 1045 har gjort allt rätt i Scandinavium med uppfödarens sondotter i sadeln.

Läs mer i Tidningen Ridsportsenaste nytt

2019-11-11

Video: Johanna och Mazy visar att det svåra är lätt

Behövs det en komplett utrustning för att kunna rida piaff och passage? Nej, i alla fall inte om du frågar Johanna Due-Boje med Mazy Klövenhöj. Med lätthet dansar ekipaget fram barbacka i endast grimma.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-11

Märit Olofsson Nääs GP-häst Strolchi opererad

Märit Olofsson Nääs och 13-åriga Strolchi ingår i dressyrlandslagets utmanartrupp. Men just nu har ekipaget en tävlingspaus då Strolchi så sent som i fredags genomgått en halsoperation.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-11

Webb-tv: Janelle Larsson vill bli så bra det bara går

Inför den nya miniserien i tre delar med Ingemar Hammarström och Janelle Larsson, tillsammans med deras mentorer Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson, har Expressen-TV gjort ett inslag med fokus på Janelle.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-11

Helenas häst dog i trafikolycka: "Det är en jättechock"

Helena Österbergs medryttare var ute och red på familjens nioåriga kallblodstravare Balder när olyckan var framme. En bil körde för nära samtidigt som hästen blev skrämd. Balder blev påkörd och det ena bakbenet gick av, han fick skjutas på platsen.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-11

Douglas Lindelöw rider nästa omgång av världscupen

Douglas Lindelöw rider världscupen under Stuttgart German Masters. Se hela ryttarlistan här. 

Läs mer hos World of Showjumping
2019-11-11

Inackorderad – en självklarhet eller ett privilegium?

Jonna Persson äger och driver Södra Vrams hästgård själv sedan juni 2015, med inackorderings- och försäljningsstall. Men hon har lagt ner i princip båda då hon tycker att lönsamheten i att både sälja häst och hyra ut boxar har blivit för liten jämfört med vad man själv lägger ut. Läs hennes gästblogg här.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-11

Webb-tv: Över 10 000 kom för att uppleva mästerskapet

För SVT Södertälje summerar Södertälje RK:s sportchef Jenny Andersson två veckors SM-tävlingar. Över 10 000 besökare har man haft och mängder av hästar och ryttare som tävlat om medaljerna. Ett och ett halvt års planering är över och nu blickar man framåt mot nästa stora tävling.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-11

Haglek hade kunnat slutat riktigt illa – grimma fastnade i sko

Ena sekunden busade hästarna i hagen. I nästa sekund hade leken förvandlats till en farlig situation, när en hästs hov satt stenhårt fast i en annan hästs grimma. Marie Cedhagen berättar om olyckan – och veterinär plus försäkringsbolag kommenterar.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-11

Video: Felicia hoppar vidare barbacka och med halsring

Minns ni Felicia Zacho och hennes Tycho, ekipaget som blev tvåa på Föreningen Bjärebygdens hästcenters KM för lite drygt ett år sedan? Detta när Felicia red barbacka och med enbart halsring att styra sin häst med. I detta klipp får vi följa hur ekipaget har utvecklats sedan dess.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-11

Så skaffar du ridsportbiljetter till OS i Tokyo 2020

Brittiska tidningen Horse & Hound har skrivit en guide till det här med OS-biljetter för ridsportgrenarna nästa år. Vilka tider och priser är det som gäller?

Läs mer hos Horse & Hound
2019-11-11

16-åriga Alexander Helgstrand vann sin PSG-debut

Med en flott ritt på 73,903 procent vann unga talangen Alexander Yde Helgstrand, son till Andreas Helgstrand, sin debut i Prix S:t Georges. Detta på hästen Grevens Sa'Va'.

Läs mer hos Ridehesten.com
2019-11-10

Bildextra: Häng med i medaljregnet på SM

I helgen har inomhus-SM för juniorer, young rider och seniorer avgjorts i Södertälje. Fotograf Haide Westring var på plats och bjuder oss på ett härligt bildspel. Häng med i medaljglädjen!

Läs mer på Hippson.se
2019-11-10

Viktor Melin svensk mästare: ”Alltid strävat efter guldet”

Viktor Melin har varit nära några gånger, men i år var det äntligen hans tur. Tillsammans med Atina blev han svensk mästare för seniorer.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-10

Brittisk världscupseger – Peder Fredricson bästa svensk

Hela 16 ekipage gick vidare till omhoppning i söndagens världscup i Verona. Ett av dem var Peder Fredricson och H&M Christian K, som blev placerade och fortsatte att samla världscuppoäng.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-10

Cora Sidney Hirn bästa young rider på hopp-SM

I SM-finalen för young rider var det Cora Sidney Hirn och Chaginue som var felfria och stod högst upp på pallen med guldmedaljen.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet