Fem tips från Anders Eriksson: Undvik fallgroparna vid tömkörning

Senaste nytt2016-10-23

Fem tips från Anders Eriksson: Undvik fallgroparna vid tömkörning

Att jobba hästen på töm har många fördelar – du ser hur den rör sig, kan förbättra er kommunikation och kan lära in nya rörelser från marken innan du själv sitter upp. Men att tömköra är också en konst i sig och ibland blir det helt enkelt fel.Läs mer i Hippson.sesenaste nytt

2020-05-24

Video: Hästarna som INTE praktiserar social distansering

Brittiska hopptränaren Claire Edwards har delat det här klippet på de båda hästarna Balou och Eric, som ”tungkysser” (eller vad man nu ska kalla det…) varandra i stallet. “Have had to have a word with Balou and Eric… Failing to adhere to social distancing.” är hennes kommentar på Facebook. Har ni sett något liknande?

Läs mer på Hippson.se
2020-05-24

Video: Hoppa utan stigbyglar – eller varför inte barbacka?

Så här i utmaningstider kan vi inte låta bli att dela med oss av ett helt galet klipp där militärer rider i strömhopp, barbacka och med sadeln i handen! En något mer sansad, men ändå imponerande, utmaning är den hoppryttaren Nicole Holmén visar – där hon uppmanar ryttarkollegorna att hoppa utan stigbyglar.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-24

Dansk Grand Prix-ryttare har fått hjärnblödning

Den danska beridaren Thomas Dolleris Larsen ligger i koma efter en hjärnblödning. Han är den tredje GP-ryttaren som drabbats under en...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-05-24

Tävlingar utan publik har redan genomförts i Tyskland

I Tyskland har det arrangerats tävlingar i dressyr och hoppning under kristi himmelsfärdshelgen. Men det har varit utan publik.

Läs mer hos Ridehesten.com
2020-05-24

Bundeschampionat 2020 kommer att hållas utan publik

På grund av coronapandemin har man beslutat att genomföra det tyska bundeschampionatet utan publik. 

Läs mer hos Ridehesten.com
2020-05-24

EM-hästen Chianti's Champion till Beerbaums stall

Den tolvåriga mästerskapshästen Chianti's Champion kommer framöver att ridas av Christian Kukuk.

Läs mer hos Ridehesten.com
2020-05-24

Edward Gal gratulerar Totilas på födelsedagen

I ett fint och känslosamt inlägg på Facebook hyllar dressyrryttaren Edward Gal sin tidigare tävlingskamrat Totilas på 20-årsdagen. Tillsammans satte de världsrekord, vann mästerskap och trollband dressyrpubliken.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-24

Grattis Totilas, dressyrhingsten har fyllt 20 år

Hingsten Totilas, som förtrollade dressyrpubliken tillsammans med Edward Gal, fyller i helgen 20 år.

Läs mer hos Ridehesten.com
2020-05-24

Veckans tävling: Vinn skyddande eksemtäcke

Sommaren smyger sig på och för eksemhästen kan det vara skönt med ett skyddande täcke för att lindra besvären. I veckans Hippson-tävling, som arrangeras i samarbete med Boett, har du chans att vinna ett.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-23

Kan arrangera ridläger trots indraget tillstånd

Efter år av anmärkningar från länsstyrelsen har en ridlägerarrangör i Skåne fått sitt paragraf 16-tillstånd indraget. Men trots det blir det ridläger i sommar då arrangören har överklagat till förvaltningsrätten som har gått med på inhibition. Vilket betyder att verksamheten får fortsätta tills fallet är avgjort i rätten.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-23

Sto fölade fem veckor efter bukoperationen

Operation för grovtarmsomvridning är en av de mest riskfyllda bukoperationerna man kan göra. Att ha ett föl som tar upp en stor del av buken gör det ännu svårare. För stoet Lilly Sånna och hela teamet hemma på gården har belöningen kommit – fölet Xanthis Image föddes i veckan, frisk och kry.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-23

Inställd världscupomgång i Madrid i november

Trots att det är hela sex månader kvar så ställer arrangören in Madrid Horse Week i november. Där skulle såväl dressyr som hoppning ha en omgång vardera av världscupen, där finalerna är planerade att gå i Göteborg 2021.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-23

Webbradio: Landslagsträning i Villvattnet

Tävlingssäsongen må vara inställd, men träna behöver man ändå. Delar av para- och ungdomslandslaget i körning har träningsläger i Villvattnet väster om Burträsk. P4 Västerbotten har pratat med 13-åriga Saga Pettersson som tagit en plats i ungdomslandslaget och som är med på lägret.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-23

Risk för magsår vid transportering – tre saker att hålla koll på

Forskarparet Barbara Padalino och Sharanne L Raidal har under flera år studerat hur hästar påverkas av att åka transport. I resultat som de har publicerat i år syns tydliga kopplingar mellan stress under transporten och magsår efteråt, även hos hästar som inte har haft problem med magsår innan.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-22

Digital käpphästtävling för glädje och välgörenhet

En käpphäst, en mobiltelefon och en hinderbana. Det är allt du behöver för att delta i Agria ponnyklubbs "Glädjehopp", en käpphästtävling online där pengar skänks till Barncancerfonden.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet