Fredricsons vilda satsning i Falsterbo lyckades

Senaste nytt

2013-07-14

Fredricsons vilda satsning i Falsterbo lyckades

Det var allt eller inget inför sista hindret. Jens Fredricson valde allt - och vann karriärens största seger hittills.

Läs mer i DN.se


(Logga in för att skriva en kommentar)

senaste nytt

2020-11-30

Unga företagare skapar kalender för hästfolk

En kalender som är anpassad för hästägaren, det var vad ungdomarna bakom UF-företaget Hästkoll ville skapa. Tillsammans har de tagit fram en kalender som ger hästägaren möjlighet att planera livet med sin fyrbenta vän.

Läs mer på Hippson.se
2020-11-30

Föreningar behöver visa att de tar aktiv ställning mot övergrepp

Övergrepp mot barn sker i alla miljöer; det kan vara i skolan, i hemmet eller på idrottsträningen. Vem som är förövaren finns inget enkelt svar på – det kan vara vem som helst. Därför är det viktigt att tidigt lära barn vad som inte är okej och att de ska känna sig trygga med att våga berätta. 

Läs mer på Hippson.se
2020-11-30

Video: Miniatyrhästen sprider glädje på äldreboenden

Miniatyrhästen Asco besökte TV4 Nyhetsmorgon, tillsammans med Therese Saarinen som berättade om deras arbete och besök hos äldreboenden. Besöken har varit väldigt uppskattade bland de äldre och Therese berättar att en del personer har gråtit av glädje vid deras besök. Se hela intervjun i klippet. 

Läs mer på Hippson.se
2020-11-30

SvRF ger nya råd för ridskoleverksamheten

Svenska ridsportförbundet bedömer att ridskoleverksamheter behöver anpassas under pandemin för att kunna fortgå och kommer nu med uppdaterade råd. Förbundet rekommenderar att verksamheten anpassas till max åtta ryttare per grupp för vuxna elever.

Läs mer på Hippson.se
2020-11-30

Bröt foten vid inspektion från länsstyrelsen

En medarbetare från länsstyrelsen bröt foten under en inspektion i en hästhage. Arbetsmiljöverket kräver nu att händelsen utreds.

Läs mer på Hippson.se
2020-11-30

Ridklubb gör julshowen digital

Luciatåg, sång, dans, fika och publik – så brukar flera ridklubbars julshower se ut i vanliga fall. I år har Värmdö ridklubb fått tänka om och har satsat på att genomföra evenemanget digitalt. I flera veckor har de jobbat med lucia-filmen som kommer att släppas på Youtube under luciahelgen.

Läs mer på Hippson.se
2020-11-30

Klipp: Upp å hoppa – nu är det måndag

Så var det måndag igen och en ny vecka ligger framför oss. Jobbigt att lämna sängen? Det är bara att sträcka ut, lämna sängen och gå upp helt enkelt. Som den här hästen – morgonstretch i boxen – eller sängen.

Läs mer på Hippson.se
2020-11-29

Klipp: När man hittar den skönaste sittplatsen

Emma Elfstrands häst har hittat gårdens mjukaste och skönaste plats. Så vad är mer naturligt då än att helt enkelt slå sig ner just där. Hör Emmas smittande och kärleksfulla skratt när hon hittar sin häst sittandes i höbalen.

Läs mer på Hippson.se
2020-11-29

Pälspodden om hur djur får oss att må bra

Kan djur hjälpa oss med balansen som saknas i det moderna livet? Allt mer forskning pekar i den riktningen. Att umgås med hästar, hundar och katter används allt oftare för att få oss att må bättre – på äldreboenden, i skolor och i vården. 

Läs mer på Hippson.se
2020-11-29

Hästhandlare får djurförbud

En hästhandlare i Skåne har fått djurförbud. Inom tre veckor ska alla hästar vara bort, det skriver Skånska dagbladet.

Läs mer på Hippson.se
2020-11-28

Sverige femma – felfria rundor för Fredrik och Cold Play

Det svenska laget slutade på en femte plats i den trestjärniga nationshoppningen i Spanien. En klass som flyttades från fredag till lördag på grund av regn. Det enda svenska ekipage att klara lagtävlingens två rundor felfritt var Fredrik Jönsson och Cold Play.

Läs mer på Hippson.se
2020-11-28

Webb-tv: Musketör pensioneras efter 16 år

Hästen Musketör har tjänstgjort vid Beridna högvakten i imponerande 16 år, han har deltagit i över 600 beridna vaktparader och inte haft en enda sjukdag. Vid en högtidlig ceremoni avtackades han nyligen av Föreningen Beridna högvakten och Försvarsmakten.

Läs mer på Hippson.se
2020-11-28

Vinterutmaning – dressyrtävling på distans

Ridsportens innovationer kör ännu en dressyrtävling på distans. Nu är det dags för Dressage Challenge – Winter Edition. Filma din ritt, skicka in och var med och tävla.

Läs mer på Hippson.se
2020-11-28

Veckans tävling: Vinn presentkort på foder från Krafft

Behöver du fylla på foderförrådet inför vintern? I veckans tävling, som arrangeras i samarbete med Krafft, får tre lyckliga vinnare varsitt presentkort att shoppa valfritt foder för. 

Läs mer på Hippson.se
2020-11-27

Nostalgi från SVT: Jappeloup och Durand i Göteborg

Jappeloup de Luze är en av världshistoriens mest kända hopphästar. Jappeloupe reds av fransmannen Pierre Durand och tillsammans vann de individuellt guld i OS i Seoul. Det som gjorde Jappeloup så speciell var att han bara var 158 centimeter i mankhöjd och till hälften travare. I det här klippet från SVT får vi se den modige lille hästen i världscupfinalen 1988 i Göteborg, där ekipaget kom på andra plats.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet