Fredricsons vilda satsning i Falsterbo lyckades

Senaste nytt

2013-07-14

Fredricsons vilda satsning i Falsterbo lyckades

Det var allt eller inget inför sista hindret. Jens Fredricson valde allt - och vann karriärens största seger hittills.

Läs mer i DN.sesenaste nytt

2019-10-22

Finalist 2: "Det saknas stödsystem för ridklubbarna"

Årets innovatör 2019: Hur behåller man engagemanget i det ideella arbetet, i en verklighet som inte ser ut som för 20 år sedan? Svaret på den frågan tror sig Emma Öqvist besitta – det gav henne den andra finalplatsen i "Årets innovatör" inom ridsporten.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-22

Hästägare vägrar betala faktura – anser att häst felbehandlades

Två hästägare i Dvärsätt har blivit stämda av Distriktsveterinärerna på 30 000 kronor. De har vägrat att betala en faktura eftersom de...

Läs mer hos Svt.se
2019-10-22

”Gurkan” räddades ur å: ”Jag befarade det värsta”

Felicia Kvist var med om varje hästägares mardröm förra veckan. Detta när hennes valack ”Gurkan” sprang ner i en å och fastnade. Tack vare hjälp från räddningstjänsten och personer på gården kunde han komma upp och mår efter omständigheterna bra.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-22

Ponnydressyr: Hudiksvall segrade i Gagnef

Det drar ihop sig till SM-final för ponnylagen i dressyr. I helgen reds sista omgången i Zon nord och där tog Hudiksvalls rid & ponnyklubb...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-10-22

Hoppning: Dags för världscupen i Helsingfors

Hoppningens världscup hade som bekant premiär förra helgen. Näst på tur står Helsingfors, flera svenskar ska dit.

Läs mer hos World of Showjumping
2019-10-22

Häst fick avlivas efter verkning – hovslagare anmäls

En godkänd hovslagare ska ha verkat en häst så att dess fång förvärrats vilket ska ha lett till att hästen utsattes för onödigt lidande och fick avlivas. Länsstyrelsen anmäler nu hovslagaren till Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-22

Molly Ericson skapar hästspelet hon saknat

Ryttaren Molly Ericson älskar hästar och att spela. Hon tycker att det saknas ett realistiskt hästspel som riktar sig till tonåringar och vuxna och har därför valt att satsa helhjärtat på sin egen idé. Nu arbetar sju personer och en häst med Equestrian The Horse Game.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-21

Video: När man verkligen, verkligen, vill klia sig

Varmblodet Cisco ville verkligen klia sig, och tänkte att man får väl använda sig av det som finns i närheten. Den nya höbalen fick bli lösningen på problemet. Missa inte det härliga klippet! 

Läs mer på Hippson.se
2019-10-21

Bröderna Hansson är ”Årets uppfödare”

Bröderna Ulf, Anders och Per Hansson, uppfödare till hästen Hansson WL, prisas. De har nämligen vunnit utmärkelsen ”Årets uppfödare.”

Läs mer på Hippson.se
2019-10-21

Video: Margareta Sjödin red Medelsvår C utan sadel

Margareta Sjödin har haft mycket svårt att hitta en sadel till sitt tinker- och irish cob-sto Whitney. I helgen red de därför Medelsvår C barbacka, på en pay and ride.
– Det gick faktiskt bättre än det brukar göra när jag har sadel. Vi har precis börjat träna för tränare och det har gett resultat, säger Margareta.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-21

Hopphästarna är i topp på veckans Market-lista

Denna vecka är det hopphästar som toppar veckans lista över de mest visade annonserna på Hippson Market. Även två lovande dressyrtalanger har smugit sig in denna gång.  

Läs mer på Hippson.se
2019-10-21

Svensk ponnyseger i Grand Prix – Bohlin vann i Danmark

Mathilda Bohlin tog hem helgens avslutande Grand Prix tillsammans med ponnyn Springhill Boomerang.

Läs mer hos Ridehesten.com
2019-10-21

Blinde ryttaren Yasin om fördomarna mot killarna som rider

För ungefär ett år sedan berättade Hippson om blinde Yasin Haj Abdo, som flytt kriget i Syrien, och börjat rida på ridskola. Nu vill han lyfta problemet med en fördom han ofta möter i vardagen – det här med att ridning är en tjejsport. Och missa inte klippet där Yasin imponerar på hoppbanan.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-21

Video: Friesern Marisca och shettisen Minya har många talanger

Mikaela Jansson tränar sina hästar i frihetsdressyr genom positiv förstärkning. I hennes senaste Facebook-klipp visar friesern Marisca och shettisen Minya upp några av sina favoritövningar.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-21

Kaliber i P1 granskar Distriktsveterinärerna

Kaliber i P1 granskar arbetsmiljön för de statliga distriktsveterinärerna. Flera veterinärer vittnar om långa arbetspass och körsträckor. Samtidigt höjs röster för att djurskyddet kan vara hotat på flera håll i landet där avståndet till närmaste veterinär ökat.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet