Gästblogg: Fel använt kan det mesta missbrukas

Senaste nytt2016-12-01

Gästblogg: Fel använt kan det mesta missbrukas

Bloggaren Captain Tourettes, Björn Svensson, är inte rädd att sticka ut hakan. Som nu, då han i en replik ger sig in i debatten om hjälptyglar där Anders Eriksson vill ha ett förbud.Läs mer på Hippson.sesenaste nytt

2020-08-10

Klipp: Mekaniska "hästen" Barry – rund som en tunna

Ett bra sätt att öva balansen på är att göra det på en mekanisk häst men hur många har en sådan stående, inte så många kanske. Men det går att finna på råd, som den här kvinnan som skapat den något rundlagda mekaniska hästen Barry. Något att ta efter?

Läs mer på Hippson.se
2020-08-09

Klipp: För er som undrat – enhörningar kan hoppa

Jodå – enhöringar finns – de kan hoppa, de kan till och med rida - och hoppa. Nej, det är inte första april och du drömmer inte, det är alldeles sant.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-09

Var förberedd om det börjar brinna

För ett år sedan startade stallägaren Ann-Charlotte Söderlund Björk i Kungälv en Facebookgrupp. Den heter "Om elden kommer" och ska vara ett samverkans- och informationsforum för stall- och hästägare kring brandsäkerhetsfrågor.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-09

Webbradio: Hästar kan förbättra barns psykiska hälsa

Hästar kan och bör bli en viktig resurs för att förbättra barns hälsa, menar behandlingspedagogen och ridläraren Johanna Frieberg. I ...

Läs mer hos Sveriges Radio
2020-08-09

Webbradio: Anledningen till att höbalar ändrar form

Höbalar har med tiden ändrat form från runda till kubliknande sådana. Vad de har för form beror på vad de ska användas till och hur de ...

Läs mer hos Sveriges Radio
2020-08-09

Webbradio: Arrendatorn om gårdagens brand

Ingen kom till skada när tre ladugårdar brann ned på en spannmålsgård i Rasbo-Årby nordost om Uppsala under lördagen. "Det är så tomt på ...

Läs mer hos Sveriges Radio
2020-08-09

Bildspel: Lorenzo bjöd hem publiken

När tävlingar och shower ställs in får man vara kreativ för att hitta lösningar för att nå ut till sin publik. Så när Lorenzo inte kunde komma till publiken fick publiken, i begränsat antal, komma till honom på gården i Frankrike. Där genomförde han i helgen en clinic där han visade upp sin frihetsdressyr med hästarna samtidigt som han förklarade för publiken vad det är han gör. Häng med till ett magiskt event i vårt bildspel signerat Lola Bonnard.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-09

USA: Världscupomgången i Sacramento inställd

Ännu en världscupomgång säsongen 2020/2021 har ställs in. Den här gången i den amerikanska ligan och deltävlingen i Sacramento.

Läs mer hos Ridehesten.com
2020-08-08

Uppsala: Hästar räddade ur brinnande ladugårdar

Under lördagen började det brinna i tre ladugårdar i Bärby norr om Uppsala. Det fanns hästar i byggnaderna men dessa kunde räddas.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-08

Klipp: Härligt med svalka i sommarvärmen

Vi är nog många som pustar ut i skuggan den här helgen. Visst är det härligt med sol och värme men ibland behöver man kylas av. Som den här hästen som njuter av att bjudas på vatten direkt från vattenslangen.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-08

Peder närmar sig topp tre på världsrankingen

Peder Fredricson klättrar på världsrankingen och närmar sig topp tre. Han avancerar från sjätte till fjärde plats. Toppar listan gör Steve Guerdat, Schweiz.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-08

Turbulent tid hos Halmstad FRK: ”Jag var helt slut”

Efter dubbla inspektioner hos Halmstad fältrittklubb har länsstyrelsen beslutat att klubben brutit mot djurskyddslagen. De riskerar därmed att förlora sitt ridskoletillstånd. I samband med detta har personalen uttryckt starka anklagelser mot klubbens styrelse. För Hippson berättar både personal och styrelse mer.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-07

Ungern: Kür-seger för Patrik Kittel och "Dude"

Patrik Kittel med Delaunay fortsätter att skörda framgångar i Ungern. På fredagseftermiddagen slutade de högst upp i resultatlistan i Grand Prix kür.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-07

Video: Pax för att inte borsta – eller kanske hagkompisen

Det finns hästar som gillar att rulla och så finns det hästar som går all in i leran. I det här fallet känns ju den kritvita hagkompisen som ett betydligt mer lockande alternativ att plocka in från hagen – men någon verkar i alla fall utomordentligt nöjd med sin insats!

Läs mer på Hippson.se
2020-08-07

Tränar med barndomsponnyn: "Dröm som går i uppfyllelse"

Emelie Persson och Beauty har varit ett team i 16 år. I sina yngre dagar tävlade ekipaget framgångsrikt i hoppning, men efter ett långt uppehåll har de tagit upp ridningen på nytt och bytt gren.
– Hon är min stjärnponny, säger Emelie.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet