Gästblogg: Fel använt kan det mesta missbrukas

Senaste nytt2016-12-01

Gästblogg: Fel använt kan det mesta missbrukas

Bloggaren Captain Tourettes, Björn Svensson, är inte rädd att sticka ut hakan. Som nu, då han i en replik ger sig in i debatten om hjälptyglar där Anders Eriksson vill ha ett förbud.Läs mer på Hippson.sesenaste nytt

2019-01-17

Avel: 10 000 euro om fölet föds med WFFS

Paul Schockemöhle vill motverka den panik som råder kring WFFS. Han gör det genom att införa en garanti om 10 000 euro i fall föl efter någon av hans hingstar föds med WFFS.

Läs mer på Hippson.se
2019-01-17

Nya regler för hästhållning med betydligt färre detaljkrav

Från och med den 1 mars gäller nya föreskrifter för hästhållning. I de nya reglerna fokuserar Jordbruksverket på funktion och att miljön hästarna vistas i ska vara bra. Samtidigt minskar myndigheten ner på detaljkraven. Man har också gjort bestämmelserna mer lättlästa.

Läs mer på Hippson.se
2019-01-17

Förskingrade över två miljoner från ridsportförbundet

Genom hundratals överföringar lyckades kvinnan förskingra över två miljoner från förbundet, vilket hon har erkänt. Nu har kvinnan åtalats...

Läs mer hos Svt.se
2019-01-17

Dag Albert blir ledare inom irländsk fälttävlan

Svenska fälttävlansryttaren Dag Albert får ta plats i den irländska landslagsledningen. Det berättar Irish Eventing Times.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-01-17

Inga extra pengar till ridklubben för den torra sommaren

Det blir inte mer pengar till Ljungskile ridklubb för att sommaren var så torr. Klubben bad kommunen om hjälp när foderpriserna sköt i höjden.

Läs mer hos Bohusläningen
2019-01-17

Här är veckans internationella och nationella tävlingar

Vem tävlar var i veckan? Svenska ridsportförbundet bjuder på aktuellt kalendarium med datum, tävlingsplatser, ryttare och hemsidor under vecka 3 till 4. Internationella tävlingar...

Läs mer hos MyNewsdesk Sweden
2019-01-17

FEI vill testa sänkta pulsgränser inom distanssporten

Det internationella ridsportförbundet FEI:s temporära distanskommitté har haft sitt andra möte, detta för att diskutera hur man kan säkerställa hästvälfärden inom distansritten. Ett av...

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet
2019-01-16

Blue Hors Don Schufro testad positiv för WFFS

Då flera avkommor efter Blue Hors Don Schufro testats positiva för WFFS-genen har man valt att testa hingsten trots att han tagits ur aveln.

Läs mer på Hippson.se
2019-01-16

Webb-tv: Ömhetsbetygelse till alla stallets hästar

Den här lilla gullungen är rättvis och ger alla stallets hästar lika mycket kärlek – puss och klapp på er allihop.

Läs mer på Hippson.se
2019-01-16

Ny modell för täcke i skrittmaskinen lanseras

Täcken som används när hästen går i skrittmaskinen är utformade för att ge maximal rörelsefrihet för bogpartiet. Nu har märket Nibago lanserat en modell som funkar både vid motion och i stallet.

Läs mer på Hippson.se
2019-01-16

Klart vilka som rider för Patrik Kittel i Billdal

Den 2 februari landar Patrik Kittel Dressage Tour hos Billdals ridklubb. Nu är det klart vilka fyra ekipage som kommer att delta under clinicen.

Läs mer på Hippson.se
2019-01-16

Tävlade under sjukskrivning – dömd till fängelse

I Storbritannien tas fusk med sjukskrivning på allvar. En brittisk anställd fälldes och dömdes till både fängelse, avstängning och samhällstjänst efter att ha tävlat fälttävlan under en sjukskrivning.

Läs mer hos Ridenews
2019-01-16

Tinne en av de 55 mest kända stockholmarna

Vem är stockholmaren som gjort störst avtryck i världen? Är det Björn Borg? Zara Larsson? Eller Tinne Vilhelmson Silfvén? 

Läs mer hos Mitt i Stockholm
2019-01-16

Zangersheide och BWP testar ännu inte för WFFS

WFFS-testresultat fortsätter att droppa in, men från några håll är det fortsatt tyst. Bland annat Zangersheide väntar med att testa sina hästar.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-01-16

Premiär för nytt veterinärprogram i SVT

Oskar Nilsson, chefsveterinär på Djursjukhuset Sundsvall, är sakkunnig i SVT:s nya program "Fråga veterinären", som startar 20 februari.

Läs mer hos Veterinär Magazinet

 Tillbaka till Nyhetsarkivet


Galleriet på Hippson Market