Gästblogg: Fel använt kan det mesta missbrukas

Senaste nytt2016-12-01

Gästblogg: Fel använt kan det mesta missbrukas

Bloggaren Captain Tourettes, Björn Svensson, är inte rädd att sticka ut hakan. Som nu, då han i en replik ger sig in i debatten om hjälptyglar där Anders Eriksson vill ha ett förbud.Läs mer på Hippson.sesenaste nytt

2019-09-17

Misstänkt bedragare annonserade ut träns på Fb

Kvinnan ska ha tjänat tusentals kronor på nätbedrägerier. Bland annat annonserade hon ut hästträns på Facebook utan att leverera dessa till köparen.

Läs mer hos Kristianstadsbladet.se
2019-09-17

170 starter och tre lokala placeringar i Höstdressyren

Det blev tre lokala placeringar när Laholms RF:s Höstdressyr avgjordes.

Läs mer hos Lokaltidningen Båstad
2019-09-17

Video: En helt vanlig hopptävling – på stranden(!)

Att rida på stranden är något alldeles speciellt. Tänk då att tävla med ljudet av havets vågor i bakgrunden! I dagarna var det verklighet, då det arrangerades en hopptävling på stranden i Erquy i nordvästra Frankrike. Det var dessutom tioårsjubileum för tävlingen.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-17

Red felfritt och blev placerad trots fraktur

Den irländske hoppryttaren Shane Breen krockade med en häst på framridningen till en 1,45-klass under GCT-meetinget i helgen. Han bröt benet i krocken men red ändå klassen – felfritt och med placering.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-17

Växjöklubben svenska mästare efter rysare

I helgen anordnades lag-SM i distansritt över 80 kilometer. Vinnare blev regerande mästarna Växjö Distansryttaresällskap. I Växjös...

Läs mer hos Vxonews
2019-09-17

Första stoet som blir polishäst – på 162 år

För första gången på 162 år har ett sto klivit in för att tjänstgöra hos Northumbrias beridna polis. Det är det tioåriga Clydesdale-stoet Penelope som blir historisk.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-17

Ridskola fick rätt efter tvist om hästköp

En ridklubb har fått rätt i en tvist om ett hästköp. Säljaren ska nu betala 86 000 kronor till ridskolan, enligt en tredskodom i tingsrätten.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-17

Varnar för skador vid osäker uppbindning av häst

Försäkringsbolaget Agria har den senaste tiden sett en ökning av antalet olyckor som skett när hästen stått uppbunden på ett osäkert sätt. Nu vill de uppmärksamma hästägare om riskerna.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-17

Malin Nilsson rider unghäst-VM på familjens uppfödning

I veckan rids hoppningens unghäst-VM i Belgien, Malin Nilsson är där med valacken Picatzho. För den rutinerade ryttaren blir det debut i mästerskapssammanhang, samtidigt som en dröm går i uppfyllelse för hennes familj.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-17

Rättvik: Supertrio ger gratis clinic om ridsäkerhet

I en satsning på säkerhet tillsammans med Folksam har Svenska ridsportförbundet samlat några av Sveriges starkaste ryttare för kloka hästsnack på temat. Den 29 oktober bjuds det på en gratis clinic med Ingemar Hammarström, Fredrik Jönsson och Jan Jönsson i Rättvik.

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet
2019-09-17

Beridna högvakten sa farväl till sin älskade häst Oden

När hästarna som arbetar för den Beridna högvakten når 18-års ålder görs en bedömning om det är dags för dem att gå i pension eller...

Läs mer hos Svensk Dam
2019-09-17

Shane Breen hoppade 1,45-klass med brutet ben

Den irländska hoppryttaren Shane Breen råkade ut för en krock med ett annat ekipage på framridningen inför en 1,45-klass i Saint-Tropez i torsdags. Han genomförde klassen, men efteråt visade det sig att hans ben var brutet.

Läs mer hos Horse & Hound
2019-09-17

Webbradio: Storsatsning med nytt ridhus i Lindesberg

Efter år av turer hit och dit har Linde ridskola äntligen fått sitt ridhus. Anläggningen är satt i drift och det stora ridhuset öppnar upp för att ridsporten i Lindesberg ska kunna växa.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-09-17

Här är alla hästar och ryttare som startar unghäst-VM

I veckan avgörs unghäst-VM i hoppning i belgiska Lanaken. Sajten World of Showjumping länkar till den fullständiga häst- och ryttarförteckningen.

Läs mer hos World of Showjumping
2019-09-16

Bildbomb: Tack för tiden på tävlingsbanan, Fibonacci

Den 14-åriga SWB-valacken Fibonacci, tidigare känd som Fendi, har pensionerats från tävlingsbanorna. Valacken började sin tävlingskarriär med Lisen Bratt Fredricson och senare Stephanie Holmén i sadeln, innan han såldes till tyska Meredith Michaels Beerbaum. Efter fina framgångar tillsammans med Meredith tog USA:s Lillie Keenan över tyglarna fram till pensioneringen. I ett stort bildextra summerar World of Showjumping Fibonaccis tid på tävlingsbanan.

Läs mer hos World of Showjumping

 Tillbaka till Nyhetsarkivet