Här fullbordas EM-succén - tack vara Frida Andersén

Senaste nytt

2013-09-02

Här fullbordas EM-succén - tack vara Frida Andersén

Snacka om succédebut. Frida Andersén var felfri även i hoppningen - och låg bakom det svenska EM-silvret i fälttävlan.
- Det blev bättre än jag någonsin kunnat tro, säger Frida Andersén, som slutade nia individuellt.

Läs mer i Gefle Dagbladsenaste nytt

2019-06-27

Video: Maria Gretzer inför Hästarnas mästare

Nästa fredag är det dags för Hästarnas mästare på Jägersro. Fyra hästsportprofiler gör upp i en tävling med tre grenar: galopp, trav och banhoppning. En av dem är Maria Gretzer som härom dagen var inne på Jägersro och tränade på en något stel och stillastående mekanisk galoppör.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-27

Katarina förlorade tre hästar i stallbranden

Det har gått två veckor sedan blixten slog ner i ett stall utanför Uppsala. Fyra hästar dog i lågorna, tre av dem ägdes av Katarina Remnemark. Här berättar hon om mardrömmen och om den stora sorgen efter sina fina hästar.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-26

Dags att nominera årets ridlärare och ridskola

Har du världens bästa ridlärare? Är din ridskola den allra bästa som finns? Svenska ridsportförbundet utser varje år Årets ridlärare och Årets ridskola och nu går det att nominera.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-26

Video: Tar en powernap i väntan på hovslagaren

När den ettåriga nordsvenska hingsten Favorit väntade på hovslagaren tog han en tupplur medan han väntade. När det var hans tur hade hovslagare Magdalena inte hjärta att väcka honom utan verkade honom medan han låg ned.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-26

Internationell comeback för Anna Freskgård

För Anna, som tävlar för Strömsholms RF, och Fly Away är det den trestjärniga långa klassen som är i fokus, för sambon William och nyss...

Läs mer hos Södermanlands Nyheter
2019-06-26

Jönköpings FRK vann årets naturvårdspris

Jönköpings Fältrittsklubb vann 2019:s naturvårdspris. Deras arbete går ut på att avlasta "kulturhagen" från hästar under blomningstid för...

Läs mer hos JP
2019-06-26

Målet var tydligt – ryttartalangen skulle till EM

I vintras satte ryttaren som mål att ta sig till EM – nu är drömmen verklighet. Efter en framgångsrik vår kommer den 14-åriga talangen åka...

Läs mer hos Nerikes Allehanda
2019-06-26

Vännäs: Snaggade hästarnas man utan lov

En hästägare i Vännäs fann sina nordsvenskar nyfriserade när hon kom till hagen i tisdags. Någon hade olovligt klippt de två hästarnas manar.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-26

19-åring vann Hickstead Derby – Pender historisk

Den 19-årige irländska ryttaren Michael Pender vann utmanande Hickstead Derby i söndags. Det är den yngsta ryttaren någonsin att lyckas med det. Dessutom var det hans första försök, vilket inte hänt sedan Michael Whitaker vann i sin debut 1980. Michael Pender red Hearton Du Bois Halleux och de bjöd på två felfria rundor. Se deras grundomgång och omhoppning här.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-26

Anmäld veterinär frias i Ansvarsnämnden

En veterinär från länet blev under 2018 anmäld efter att hen godkänt en häst vid besiktningen som senare visade sig ha en ringormsinfektion.

Läs mer hos Östra Småland
2019-06-26

Gästblogg: "Hästar är dumma och elaka"

Hanna Nordin, i Hälsingland, beskriver sig själv som en hästmänniska, inte en människa som har häst. Här reflekterar hon över vad det faktiskt innebär.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-26

Fästingskämt lurade hästägare och lokaltidningen

Hästägaren Peter Karlsson la upp en bild på Facebook som visade en av hans hästar sovandes i hagen – på grus. Till bilden skrev han: "Vi har lärt hästarna att inte ligga i gräset för att undvika fästingar". Allt var så klart ett skämt, men det var många som gick på det.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-26

Anna Freskgård blir mentor i ny fälttävlansakademi

Anna Freskgård leder en ny fälttävlansakademi i samarbete med Agria. Fem unga ryttare kommer att coachas av landslagsryttaren under ett år.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-26

Tre svenskar red clinic för dressyrstjärnan Graves

Tre gångarter är allt vi har att jobba med. Det var ett av budskapen som världstrean i dressyr, Laura Graves, förmedlade under en clinic i samband med Stockholm Horse Week. Till sin hjälp hade hon tre svenska ekipage.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-25

Värnamos dressyrlag avancerar till nästa nivå

Efter tre avslutande tävlingsomgångar i Smålands division 3-serie i dressyr så kom Värnamobygdens lag på en hedrande femte plats i den...

Läs mer hos Värnamo Nyheter

 Tillbaka till Nyhetsarkivet