Harvy 1327 är bärare av anlag för ärftlig sjukdom

Senaste nytt2018-05-17

Harvy 1327 är bärare av anlag för ärftlig sjukdom

Bruksprovsvinnaren och SWB-hingsten Harvy 1327 är bärare av anlag till sjukdomen Warmblood Fragile Foal Syndrome (WFFS). Det konstateras efter att man har provtagit honom på grund av ett föl fötts med symtom på sjukdomen.Läs mer på Hippson.sesenaste nytt

2020-07-11

Webb-tv: Malin Baryard Johnsson om stallets superstjärnor

I den tredje delen av H&M we love horses Youtube-serie med Malin Baryard Johnsson om coronapandemin och tiden som varit berättar Malin mer om stallets hästar. Den givna superstjärnan är såklart H&M Indiana men Malin tycker att alla hästar är superstjärnor på sitt vis.
– Jag vill inte lyfta någon av dem, särskilt inte när de kan höra mig, säger hon med ett skratt.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-11

Lag-SM i fälttävlan på Strömsholm ställs in

Rådande situation med omfattande restriktioner, som i närtid sannolikt inte förändras i positiv riktning, gör att tävling i fälttävlan på Strömsholm genomförs i ett mindre format.

Läs mer i Svenska ridsportförbundet
2020-07-11

Länsstyrelsen i Skåne omhändertog alla hästar

En man som bedrivit hästverksamhet både i Skåne och på Öland har fått de hästar han håller i Skåne omhändertagna. Detta efter att han inte följt det djurförbud han fick i november 2019.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-11

Janelle Larsson tog emot Ajax-stipendiet

Janelle Larsson fick, i samband med tävlingar på Skyrup country club, ta emot årets Ajax-stipendium av Ulla Håkanson. Vilka de andra två stipendiaterna är avslöjas inte än.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-11

Trafikolycka med hästsläp i Skåne

En kollision mellan två bilar, varav den ena hade ett hästsläp påkopplat, har resulterat i såväl personskador som en avlivad häst. Olyckan inträffade under lördagsförmiddagen mellan Tågarp och Ekeby.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-11

30-åriga Atkins lever fortfarande upp på terrängbanan

Emma Wikström och Atkins har varit ett ekipage i 14 år. Genom åren har de provat på det mesta tillsammans och trots att valacken hunnit fylla 30 år leker de fortfarande runt på terrängbanan.
– Han är min bästa vän, säger Emma.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-10

Video: Det gäller att vara på sin vakt vid bräkande får

Ulliga och söta – så skulle nog vi människor beskriva ett får. Men när man som häst aldrig sett ett får tidigare i sitt liv, ja, då kan de faktiskt vara rätt skräckinjagande. Speciellt när de dessutom bräker högt!

Läs mer på Hippson.se
2020-07-10

Champion of the Youngsters jubileum flyttas

Unghästtävlingen Champion of the Youngsters skulle ha firat tioårsjubileum i år. Nu meddelar arrangören att de har valt att flytta fram tävlingen till augusti 2021.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-10

Ridlägret anpassas efter coronapandemin

SVT har besökt Taffsnäs gård utanför Gnesta, där man arrangerat ridläger i årtionden. I år är det flera saker som har förändrats för att deltagarna ska kunna förebygga smitta i samband med coronapandemin.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-10

Janelle Larsson berättar om flytten till Belgien

Den unga supertalangen Janelle Larsson lämnar Sverige i höst. Hon fortsätter sin ridkarriär i Belgien hos Angelica Augustsson Zanotelli och Marlon Zanotelli.
– Det är dags att ta nästa steg för min utvecklings skull, säger Janelle.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-10

Expertsvar: Varför får hästen ödem?

Min häst hade kolik för fyra dagar sedan. Ingen temp då, normal runt 37. Veterinär kommer ut och slangar och ger kramplösande. Två dagar senare slår han med underläppen och har 39,7 i temp. Den går ner under natten och på morgonen är temp 37,6. I förrgår ser jag han är svullen och har fått ödem på nedre delen av bringan, mellan frambenen. Men annars okej, lite trött möjligen men nyfiken. Nu ligger tempen på 37,5. Vad beror ödemet på? Försvinner det av sig själv?

Läs mer på Hippson.se
2020-07-09

Hoppning: Peder Fredricson rider SM i Falsterbo

I augusti arrangeras hopp-SM i Falsterbo och anmälningarna från ryttarna trillar in. Nu står det klart att Peder Fredricson kommer att rida i det svenska mästerskapet med två hästar.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-09

Video: Stor glädje under Alexias, 5 år, första terrängträning

Tillsammans med gentlemannen Sammy gjorde femåriga Alexia sin första terrängträning. Med gott mod tog de sig över hindertyper av olika karaktär. Se klippet på det söta ekipaget i Hippson-TV.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-09

Nomineringen till "Årets ridskolehäst" öppen

Sickan, Quinn och Qummin har alla fått motta den åtråvärda titeln "Årets ridskolehäst". Nu är det dags att nominera vardagshjältar från ridskolorna runt om i landet till årets pris.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-09

Sverigeritten: Marie ska rida från Sundsvall till Ystad

Startskottet för Sverigeritten gick i mitten av juni och resan genom landet är i gång. Initiativtagaren Marie Svensson planerar att delta vid de kvarvarande etapperna och därmed rida genom drygt halva Sverige.
– Det ska bli riktigt kul, säger hon.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet