Anläggning som andas lyx – Vena dressyrcenter till salu

Senaste nytt2017-08-15

Anläggning som andas lyx – Vena dressyrcenter till salu

Nu kan du bli ägare till en av Sveriges vackraste hästgårdar, bara 20 minuter från Göteborg. Toppanläggningen Vena dressyrcenter är till salu – läs mer och se massor av bilder.Läs mer på Hippson.sesenaste nytt

2018-08-16

Marina Mattsson klar för final på U25-EM i Exloo

Marina Mattsson och Quartermain gör det igen. Ekipaget levererar lika säkert och fint som vanligt, något som räcker till en EM-finalplats i Nederländerna. 

Läs mer på Hippson.se
2018-08-16

Webb-tv: Munsboro Silvermint plockar äpplen själv

Alma Lindbergs fälttävlansponny är en riktigt personlig och smart häst. När han inte tränar roar han sig i hagen – missa inte att ha på ljudet när du kollar på klippet. 

Läs mer på Hippson.se
2018-08-16

Väletablerad ridsportbutik i norr försatt i konkurs

Butiken Royal hästsport i Skellefteå har försatts i konkurs. Konkursförvaltaren hoppas hitta någon som vill ta över verksamheten inom kort – annars stänger butiken.

Läs mer i Affärsliv24
2018-08-16

Botkyrkas djurägare kämpar mot extremtorkan

Sommarens extrema torka har kraftigt minskat årets skördar. I Botkyrka drabbas hästägare hårt av foderpriserna som har skjutit i höjden till följd av bristen.
– Jag försöker ha is i magen, säger René Flück, hästuppfödare på Södertörn ryttarcenter.

Läs mer i StockholmDirekt.se
2018-08-16

Bristen tvingar ryttarförening att importera foder

Foderbristen ställer till det för ridskolorna. Den torra och varma sommaren har gjort att höskördarna är mindre än vanligt och Eksjöortens ryttarförening tvingas nu importera foder från Danmark.

Läs mer i Svt.se
2018-08-16

Två svensktränade hästar till VM med Nya Zeeland

Nationerna börjar meddela vilka hästar och ryttare som åker till VM i Tryon om lite mindre än en månad. Vi kommer att hålla ett extra öga på Bruce Goodin och Daniel Meech – de rider hästar som tidigare har bott, tränat och tävlat i Sverige. 

Läs mer på Hippson.se
2018-08-16

Kalastrenden upprör: "Kan väl måla av ponnyerna – inte på?"

Den 6 augusti fick Sophie Tomlinson nog, hon såg bilder som upprörde henne och agerade. Nu har hennes insamling snart fått 100 000 signaturer samt stor medial uppmärksamhet, och den växer i hög fart.

Läs mer på Hippson.se
2018-08-16

Produkter som vinner fajten mot styngflugans ägg

Styngflugorna är här, de lägger ägg på hästarna som inom kort förvandlas till larver. Och om våra fyrbenta vänner får i sig dessa larver kan de skapa problem i både munhålan och magsäcken.
Att få bort de gulvita små äggen från hästens päls är inte helt enkelt, men som tur är finns det olika knep och produkter att ta till.

Läs mer på Hippson.se
2018-08-16

VM: Rose Mathisen är första reserv för dressyrlaget

Bo Jenå, förbundskapten i dressyr, har utsett första reserv för dressyrlaget inför VM i Tryon, USA. Det blir Rose Mathisen på Zuidenwind 1187. Sedan tidigare är även Antonia Ramel reserv tillsammans med Brother de Jeu. Antonia kommer precis som Rose att delta i lagets precamp i Tyskland och finns kvar som andra reserv bakom Rose.

Läs mer i Svenska Ridsportförbundet
2018-08-16

Dressyrtävling för 50-plussare blev dundersuccé

I helgen var det äntligen premiär för "Cup 50+", en tävling för dressyrryttare äldre än 50 år. Väderstad hästsportklubb i Östergötland stod som arrangör och eldsjälen Betty Wahlborg berättar att arrangemanget blev en succé.

Läs mer på Hippson.se
2018-08-16

Klipp från tistel-kaos i hästhagen: ”Vad har du gjort?!?”

Tistlar i man och svans är inte lätta att få bort, men en tröst kan vara att det sällan blir så illa som för hästen Danny. Inte nog med att tistlarna har skapat ett enhörningshorn i pannan på honom, svansen är dessutom en enda klump.

Läs mer på Hippson.se
2018-08-16

Årets världscuptrea i dressyr säger farväl till sporten

I Paris var Unee BB och Jessica von Bredow-Werndl än en gång på pallen i en världscupfinal, just före fyran Patrik Kittel med Deja. Nu...

Läs mer i Tidningen Ridsport
2018-08-16

Arnold Assarsson och Elin Jansson flyttar till Tyskland

Ryttarparet Elin Jansson och Arnold Assarsson har fått en unik chans att utvecklas – i Tyskland. Läs Elins egna ord om beslutet.

Läs mer på Hippson.se
2018-08-16

Svenska ridsportförbundets trygghetsarbete pågår

Förbundsstämman 2017 gav förbundsstyrelsen i uppdrag att utreda och analysera förbundets värdegrundsarbete, organisation, regelverk och regeltillämpning med avsikt att samordna och stärka förbundets möjligheter att agera i etiska frågor.

Läs mer i Svenska Ridsportförbundet
2018-08-16

SvRF uppmanar ridskolor att söka extra stöd till foderinköp

I dagarna drar landets ridskolor i gång och efter den torra sommaren, med dåliga skördar, har många av dem svårt att hitta foder till hästarna. Det foder som finns är ofta väldigt dyrt, vilket har fått Svenska ridsportförbundet (SvRF) att agera.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet


Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Härlig semester för mig och hästarna

Portugal-bloggen

Den var kvar!

Saras vardag

Känns nästan som det är dags att känna mig kränkt, om jag nu hade haft fallenhet för det.

Kajsa Boström

Till Husbloggarna