Hästdansfilm från Hovdala till amerikansk filmfestival

Senaste nytt

2014-01-02

Hästdansfilm från Hovdala till amerikansk filmfestival

Det har gjorts en film om hästdansen i Hovdala.

Läs mer i Hästmagazinetsenaste nytt

2018-09-22

Jönsson och Fredricson är redo för VM-final

Under lördagen travade de individuella finalhästarna upp för veterinärerna i Tryon och är redo för start. En som har hoppat klart är dock Henrik von Eckermann, som väljer att avstå finalen.

Läs mer på Hippson.se
2018-09-22

Ytterligare en mästerskapsmedalj till Jönssonligan

Han hade en plan. Tajmad och klar in i minsta detalj. Och vilken jädra smäll! Fredrik Jönsson från Flyinge gjorde en lysande VM-debut och lägger nu en tung silvermedalj till ryttarfamiljens samling. Under söndagen rider han den individuella finalen.

Läs mer i Sydsvenskan
2018-09-22

Ankarcrona efter silvret: "Man vill så att det värker"

Hoppningens förbundskapten är målmedveten och ödmjuk. Efter knappt två år vid rodret har han kommit hem med medalj från båda sina mästerskap och från två världscupfinaler.

Läs mer på Hippson.se
2018-09-22

Webb-tv: SWB del av en unik auktion – här är hästarna

I slutet av september har alla som letar efter en framtida hoppstjärna möjlighet att köpa en sådan via Kriterieauktion 2018, som nu välkomnar SWB-hästar bland travhästarna.

Läs mer på Hippson.se
2018-09-22

Webbradio: Ridskolan Strömsholm fodrar med halm

Efter den torra sommaren har många hästägare och ridskolor problem att få tag på hö till hästarna. Ridskolan Strömsholm löser det genom att utfordra de 200 hästarna med halm.

Läs mer i Sveriges Radio
2018-09-22

Ridhusets tak lyfte av vindarna i stormen Knud

Kim Loord slogs omkull av stormen Knud som kom direkt mot gården och Stall Assedun nära Rappestad. Kort därefter slets ridhustaket upp.

Läs mer i MVT
2018-09-22

Delta i en internationell enkät: Nosgrimma eller inte?

Har du någonsin funderat på hur och varför vi hästmänniskor använder nosgrimmor? Det har forskare i Australien gjort och vill nu få in information från hela världen.

Läs mer på Hippson.se
2018-09-22

Stuteri Arch får utmärkelsen ”Årets hästägare”

Varje år delar Jumping Owners Club och FEI ut pris till ”Årets hästägare”. Nu har de utsett pristagaren för 2017 och utmärkelsen tilldelas Charlotte Söderström och Stuteri Arch.

Läs mer på Hippson.se
2018-09-22

Etzner ger glädjebeskedet: "Det är en jättebra prognos"

Under torsdagen fick vi höra det tråkiga beskedet att Louise Etzner Jakobsson inte kommer att starta küren på VM, eftersom Zernard har drabbats av akut fång. I Sveriges radio berättar paradressyrryttaren mer om det som har hänt.

Läs mer på Hippson.se
2018-09-22

Ekonomisk kris för många ridskolor efter sommartorkan

Många bönder tvingades nödslakta djur på grund av foderbrist efter sommartorkan. Därmed drabbades även ridskolor som brukar köpa överskott av bönder. Nu söker flera ridskolor krisstöd hos kommunen.

Läs mer i Sundsvalls Tidning
2018-09-22

Misstänks ha dumpat hästkadaver i massgrav

En man i Västmanland som har bedrivit djurambulansverksamhet misstänks ha grävt ner ett stort antal hästkadaver i en leråker norr om Heby.

Läs mer i ATL Lantbrukets Affärstidning
2018-09-22

VM-silvret firades med skumpa och middag i USA

Guldet var inte längre bort än några sekunder, men det var ändå ett VM-silver att fira. Peder Fredricson spillde upp en skvätt skumpa i ett plastglas och fingrade på medaljen.
– Oavsett vilken färg så ligger det hårt arbete bakom, många års jobb, säger han.

Läs mer i Sydöstran
2018-09-22

Svenskarna var förberedda för den osannolika sekundrysaren

När det osannolika blev verklighet var de svenska ryttarna förberedda. Redan kvällen före VM-finalen i laghoppning hade de pratat igenom hur de skulle agera vid en omhoppning på tid.

Läs mer i DN.se
2018-09-22

Webbradio: Svenskt VM-silver efter jätterysare

Sverige, med Malin Baryard Johnsson från Norrköping i laget, tog VM-silver i laghoppsfinalen efter omhoppning om guldet med värdnationen USA.

Läs mer i Sveriges Radio
2018-09-22

Silverglädjen: Bildbomb från VM-finalen i Tryon

Fredagens ritter på VM är något vi sent ska glömma. Det var ridsport när den är som bäst. Otroliga prestationer, hästar som gjorde allt för sina ryttare och känslor både på och av banan. Hippsons fotografer Tomas Holcbecher och Haide Westring har fångat magin genom sina kameralinser. 

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet