Henrik von Eckermann höll clinic – här är hans bästa tips

Senaste nytt2016-09-27

Henrik von Eckermann höll clinic – här är hans bästa tips

I går kväll höll Henrik von Eckermann clinic i Kungsbacka. Publiken bjöds på massor av kloka råd – inte minst poängterade han vikten av en avslappnad häst. Läs Hippsons matiga referat.Läs mer på Hippson.sesenaste nytt

2020-10-30

Veckans tävling: Vinn produktpaket från Cheval Liberté

Unna dig ett paket med snygga produkter till såväl dig som din häst. I veckans tävling, som arrangeras i samarbete med Cheval Liberté, finns något för både två- och fyrbenta.  

Läs mer på Hippson.se
2020-10-30

Klipp: Nostalgi med sagohästen Milton i Scandinavium

För alla som såg John Whitaker och Milton live så kan de intyga att det var ren magi. De var helt enkelt magiska tillsammans. Här bjuder SVT på ett nostalgiklipp från när ekipaget vann världscupen i Göteborg 1991. Expertkommentator är Lars Parmler.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-30

Häst fastnade mellan träd – fick senare avlivas

På fredagsmorgonen fick räddningstjänsten i Piteå rycka ut till en häst som fastnat mellan några träd. Efter 30 minuter kunde den 22 år gamla hästen komma loss, det rapporterar SVT Norrbotten. Tyvärr fick hästen avlivas senare under dagen.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-30

SM får genomföras som planerat – nästan

Den här helgen pågår SM i dressyr och hoppning för ponny i Helsingborg respektive Grevagården. Nästa helg är det dags för seniorer, young rider och juniorer att hoppa om medaljer på Grevagården. Och trots de nya rekommendationer som kommit från Folkhälsomyndigheten får mästerskapet genomföras – men bara ryttare kvalade till elittävlingar tillåts starta.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-30

Häst fast mellan träd - räddningstjänsten på plats

En häst har fastnat mellan träd i södra Pitholm i Piteå. Räddningstjänsten är på plats för att försöka rädda djuret.

Läs mer hos Svt.se
2020-10-30

Hoppryttare avstängd – misstankar om elsporrar

Internationella ridsportförbundet, FEI, väljer att stänga av hoppryttaren Andrew Kocher under tiden som förbundet utreder anklagelser mot ryttaren. Ryttaren misstänks för att ha använt elektriska sporrar på flera hästar.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-30

Sköt två ponnyer av misstag – jägaren får böta

En natt i augusti sköts två shetlandsponnyer som rymt från en hage i Emmaboda kommun. Jägaren menar att han trodde att det var vildsvin. Nu döms han för förseelse mot jaktlagen.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-30

Veterinär: Så fungerar hästens ögon

Lena Ström är legitimerad veterinär med ögon som specialitet och forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet. Hon är dels verksam vid ögonmottagningen på universitetsdjursjukhusets hästklinik och forskare inom området vid institutionen för kliniska vetenskaper. I en serie artiklar under hösten berättar hon om vanliga ögonproblem hos häst. I denna denna femte artikel är det dags att lära mer om hästögats anatomi och fysiologi.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-29

Tävlingar i flera län ställs in – påverkar inte SM

På torsdagen meddelade Folkhälsomyndigheten att ytterligare tre regioner inför skärpta restriktioner på grund av smittspridningen av covid-19. Med anledning av detta ställs samtliga tävlingar in i både Stockholm, Västra Götaland och Östergötland. Detta med undantag av SM i hoppning, som får genomföras. 

Läs mer på Hippson.se
2020-10-29

Ännu en världscuptävling ställs in – få kval återstår

Världscuptävlingen i Basel, Schweiz, ställs nu in. Totalt har tio världscuparrangörer tvingats ta beslutet att ställa in sina tävlingar och av hoppningens världscupserie återstår nu endast tre tävlingar innan den planerade finalen i Göteborg. 

Läs mer på Hippson.se
2020-10-29

Debatt: När hjärnan inte längre ställer upp

Sofia Sånesson har hållit på med hästar i stort sett hela livet. Men efter att vid flera tillfällen drabbats av hjärnskakningar i samband med att hon trillat av kan hon inte längre rida. Hennes liv är begränsat och hon kommer troligtvis aldrig att bli helt återställd. Vid samtliga tillfällen då hon föll av hade hon hjälm. Nu vill hon, med tanke på debatten om hatt eller hjälm på tävling, berätta sin historia.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-29

Personer till sjukhus efter olycka med hästvagn

Två personer ska ha förts till sjukhus efter en olycka med en hästvagn utanför Borlänge. Olyckan inträffade strax efter klockan 11 på torsdagen, rapporterar P4 Dalarna.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-29

Helgstrand Dressage köper tyskt stuteri

Danska Helgstrand Dressage fortsätter att expandera och har köpt en större anläggning i Tyskland.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-10-29

Elvaåriga Ronja fick till slut starta: "Viss upprättelse"

Den elvaåriga ryttaren fick inte starta det första ungponnykvalet under SM i Helsingborg, eftersom de missat tiden för besiktning. På onsdagen kom ett nytt besked, och ekipaget fick då starta finalen. Ponnyns ägare kommer att driva händelsen vidare.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-29

Gammal hästtransport blev konstverk

Ammi Hedman är hobbyryttaren som bestämde sig för att ge sin gamla hästtransport nytt liv. I stället för att köpa nytt målade hon om den till ett riktigt konstverk – inspirerat av hennes egna hästar.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet