Jämna tempoväxlingar gynnar häst och ryttare

Senaste nytt2020-04-29

Jämna tempoväxlingar gynnar häst och ryttare

Åtta steg i arbetsgångart och sedan åtta steg tillbaka. Den här enkla, men ack så matnyttiga, övningen tipsar ridläraren och tränaren Ulrika Pernler oss om att testa i vardagsarbetet med hästen.Läs mer på Hippson.se


senaste nytt

2021-01-18

När man snubblar och hoppas att ingen ser

Den här söta pållen har lite väl bråttom i hagen. Plötsligt halkar den i gräset, eller var det meningen hela tiden att den skulle lägga sig ner?

Läs mer på Hippson.se
2021-01-18

Här är de nominerade till Ryttargalan 2020

Den 28 januari är det dags för Ryttargalan 2020, som i år blir digital och direktsänd. Här är priserna som delas ut och de nominerade till galan.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-18

Ny podcast från Gothenburg Horse Show

Längtar du efter Gothenburg Horse Show och tävlingar i Scandinavium? Nu släpper arrangören en podcast där det bjuds på hästsnack och starka minnen från Göteborg. 

Läs mer på Hippson.se
2021-01-18

Vem är den största stjärnan under 2000-talet?

Vem tycker du borde vinna priset som den starkast lysande stjärnan under 2000-talet? Det ska nu avgöras i kategorin "Stjärnornas stjärna" vid årets digitala ryttargala. 

Läs mer på Hippson.se
2021-01-18

Upprop om lagändring – stämdes för hästförsäljning efter flera år

Lina Wiman sålde en häst till en privatperson för snart tre år sedan. Nu hävdar köparen att det är fel på hästen och stämmer säljaren, något som är fullt möjligt eftersom hästköp regleras under konsumentköplagen. Nu kämpar Lina för att lagen ska ändras, med hjälp av en namninsamling.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-18

Helgstrand och Beerbaum i nytt samarbete

Helgstrand Dressage är den stora aktören på marknaden när det gäller förmedling av dressyrhästar. Nu går Andreas Helgstrand in i ett nytt samarbete med den tyska hoppryttaren och OS-medaljören Ludger Beerbaum och satsar vidare i ett gemensamt bolag.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-18

Video: Häst eller flodhäst?

Denna hästen verkar ha hittat hagens djupaste vattenpöl. Och tvekar inte att ta sig ett "härligt" lerbad..Vilken hästägare känner igen sig? 

Läs mer på Hippson.se
2021-01-18

Lotta Zimmermann: "Jag dras till det logiska"

Lotta Zimmermann började som så många andra barn med ponnyhoppning. Som tonåring tog hon dock en paus från hästvärlden för att istället göra karriär inom IT-branschen. Det var först senare, när hon märkte att jobbet tog upp för mycket tid och hon behövde mer balans i livet som hon återupptog hästintresset. 

Läs mer på Hippson.se
2021-01-18

Måndag morgon och man vill bara snooza

Låt mig får sova bara lite till, ska strax gå upp. Visst vill man bara ligga kvar i sängen när klockan ringer på måndag morgon.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-17

"Förvänd galopp är en inlärningsfråga"

Här svarar Nina Bengtsson på hur man lär en hopphäst, som vid minsta antydan av byte av varv även byter galopp, att gå i förvänd galopp.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-17

Självbiografisk bok om uppväxten på "Hästgården"

I ett pressmeddelande berättar Nordsteds Förlagsgrupp att de tillsammans med Storytel senare i år ger ut Sophie Jahns självbiografiska berättelse "Pappas flicka på hästgården". Där berättar hon om sin uppväxt på "Hästgården" (en prisbelönad radiodokumentär från SR) där livet bakom de stängda dörrarna gick ut på att parera en våldsam och nyckfull faders maktmissbruk och övergrepp.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-17

En cup där alla får vara med

Team Equus for Hope startades 2016 och är en välgörenhetsorganisation full med ridande medlemmar. Från början var det elever till tränaren Bella Rodhelind, i dag finns det över 60 teamryttare över hela landet. I vår drar föreningen igång en cup där alla får vara med, även de som inte rider.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-17

My Lagerberg berättar om sjukdomen och hästlivet

Hon har arbetat som hoppryttare och storsatsat inom sporten – trots att hon har sju hål i luftstrupen. My Lagerberg har inte varit speciellt öppen med hur sjuk hon faktiskt har varit, men nu berättar hon om svårigheterna, operationerna och det som drivit henne framåt och fått henne att orka – kärleken till hästarna.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-16

Bildspel: Sagolikt häftigt på digital hästmaskerad

Det kom in massor av bidrag när Norra Skånes fjordhästförening ordnade en digital maskerad före jul. Här kommer ett stort bildspel med några av deltagarna utklädda till Pippi Långstrump, Snögubben, drakar och spöken.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-16

Stipendium för unghästutbildare

För sjätte gången kommer Christina Sääfs minnesstipendium att delas ut till en unghästutbildare. Det delas ut under Billdal Horse Show i slutet av mars och ansökningstiden går ut den 14 samma månad.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet