Kittel chanslös på medalj - efter Scandics toabesök

Senaste nytt

2012-08-09

Kittel chanslös på medalj - efter Scandics toabesök

Patrik Kittel var inte i närheten av en medalj i dressyr.
En orsak var att hästen Scandic var tvungen att bajsa.
– Han gick på toa i piaffen och jag hade några missar, säger Kittel till TT.

Läs mer i Aftonbladet


(Logga in för att skriva en kommentar)

senaste nytt

2020-11-28

Sverige femma – felfria rundor för Fredrik och Cold Play

Det svenska laget slutade på en femte plats i den trestjärniga nationshoppningen i Spanien. En klass som flyttades från fredag till lördag på grund av regn. Det enda svenska ekipage att klara lagtävlingens två rundor felfritt var Fredrik Jönsson och Cold Play.

Läs mer på Hippson.se
2020-11-28

Webb-tv: Musketör pensioneras efter 16 år

Hästen Musketör har tjänstgjort vid Beridna högvakten i imponerande 16 år, han har deltagit i över 600 beridna vaktparader och inte haft en enda sjukdag. Vid en högtidlig ceremoni avtackades han nyligen av Föreningen Beridna högvakten och Försvarsmakten.

Läs mer på Hippson.se
2020-11-28

Vinterutmaning – dressyrtävling på distans

Ridsportens innovationer kör ännu en dressyrtävling på distans. Nu är det dags för Dressage Challenge – Winter Edition. Filma din ritt, skicka in och var med och tävla.

Läs mer på Hippson.se
2020-11-28

Veckans tävling: Vinn presentkort på foder från Krafft

Behöver du fylla på foderförrådet inför vintern? I veckans tävling, som arrangeras i samarbete med Krafft, får tre lyckliga vinnare varsitt presentkort att shoppa valfritt foder för. 

Läs mer på Hippson.se
2020-11-27

Nostalgi från SVT: Jappeloup och Durand i Göteborg

Jappeloup de Luze är en av världshistoriens mest kända hopphästar. Jappeloupe reds av fransmannen Pierre Durand och tillsammans vann de individuellt guld i OS i Seoul. Det som gjorde Jappeloup så speciell var att han bara var 158 centimeter i mankhöjd och till hälften travare. I det här klippet från SVT får vi se den modige lille hästen i världscupfinalen 1988 i Göteborg, där ekipaget kom på andra plats.

Läs mer på Hippson.se
2020-11-27

Unghäst-VM i dressyr i Tyskland ställs in

Det blir inget unghäst-VM i dressyr i tyska Verden i december. Det meddelar arrangören på fredagskvällen.

Läs mer på Hippson.se
2020-11-27

Backa med hästtransport – via datorn

Jim Bedigan tyckte att det var svårt att backa sitt släp och tänkte att andra kanske behövde hjälp med samma problem. Därför skapade han ett datorprogram där förare kan öva på att backa med hästtransport – via en datorskärm i sitt eget hem.

Läs mer på Hippson.se
2020-11-27

Nationshoppningen flyttas fram på grund av regn

Fyra svenska ryttare är på plats i Spanien och var taggade för att rida Nations Cup under fredagen. Tyvärr har regnet öst ner, vilket gör att dagens tävling inte går att genomföra. 

Läs mer på Hippson.se
2020-11-27

Häst död inne på banan vid tävling

Den tyske ryttaren Benjamin Wulschers häst Tyson föll ihop och avled inne på banan vid de internationella tävlingarna i belgiska Opglabbeek. 

Läs mer på Hippson.se
2020-11-27

Häst påkörd – avlivades på platsen

En lösspringande häst blev påkörd av en personbil under torsdagskvällen och fick avlivas på platsen. Bilföraren fick föras till sjukhus med ambulans, enligt Sveriges radio P4 Kronoberg.

Läs mer på Hippson.se
2020-11-27

Veterinär: Synnedsättning hos häst

Det finns många sjukdomar i ögon och synbanor som kan påverka seendet, och därmed orsaka nedsatt prestation och förändrat beteende. Under evolutionen har olika arter utvecklat ett anpassat synsinne för att kunna överleva på bästa sätt i sin miljö. 

Läs mer på Hippson.se
2020-11-26

Dags för årets första – och sista – Nations Cup

2020 närmar sig sitt slut. Ett år som inte varit likt något annat år med en pandemi som satt stopp för många tävlingar. Men nu så är det ändå dags för Sverige att starta i Nations Cup, det blir en nationshoppning i år och Sverige är på plats med fyra taggade ryttare.

Läs mer på Hippson.se
2020-11-26

FEI förbjuder klippning av känselhår

Under FEI:s digitala årsmöte i veckan togs beslutet att förbjuda all borttagning av hästars känselhår. Det gäller tävlingshästar som deltar i FEI-tävlingar från och med juli 2021.

Läs mer på Hippson.se
2020-11-26

Mötte varg utanför stallet i Skåne: "Tio meters avstånd"

I söndags när Daniel Karlsson var i stallet i Klågerup i Skåne såg han en varg. En hane passerade cirka tio meter ifrån honom.
– Först undrade jag vems hund det var som kom springande, säger han till SVT.

Läs mer på Hippson.se
2020-11-26

Ikoniska stortävlingen Saut Hermès ställs in

Inramningen kring den femstjärniga hopptävlingen Saut Hermès är magnifik. Nu kommer dock anrika Grand Palais i Paris att gapa tomt när tävlingen ställs in i mars nästa år.

Läs mer hos Tidningen Ridsport

 Tillbaka till Nyhetsarkivet