Kittel chanslös på medalj - efter Scandics toabesök

Senaste nytt

2012-08-09

Kittel chanslös på medalj - efter Scandics toabesök

Patrik Kittel var inte i närheten av en medalj i dressyr.
En orsak var att hästen Scandic var tvungen att bajsa.
– Han gick på toa i piaffen och jag hade några missar, säger Kittel till TT.

Läs mer i Aftonbladetsenaste nytt

2019-08-25

Ankarcrona om nya OS-reglerna: "Blir annorlunda"

För många nationer är ridsport-EM även en jakt på en OS-plats i Tokyo. Tack vare VM-silvret har Sverige kvalat in, men förbundskapten Henrik Ankarcrona har en del att fundera på. 

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-08-25

Video: Se Martin Fuchs guldrunda – om och om igen

Till slut blev det en guldmedalj för Martin Fuchs, efter att han näst intill har prenumererat på andraplatser. I söndagens EM-final i Rotterdam gick allt vägen för Fuchs i sadeln på Clooney 51 – och han fick äntligen inta podiets högsta position. Se den avslutande rundan i reprisen från FEI-TV.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-25

Etzner Jakobsson tog kürsilver: "Zernard var jätteduktig"

Det blev ytterligare en EM-medalj för Louise Etzner Jakobsson med Zernard i Rotterdam. I söndagens parakür följde hon upp bronset från tidigare i veckan med ett silver.
– Det känns jättebra, säger den nyblivna medaljören.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-25

Äntligen guld för Fuchs: ”Jag såg ut att bli tvåa igen”

Martin Fuchs kom tvåa på VM i Tryon och har flera andraplatser i bagaget. Men i Rotterdam var det äntligen hans tur att stå överst på podiet. För svensk del blev Henrik von Eckermann bästa ryttare på sjätte plats, efter att äntligen ha tagit sig över vattengraven felfritt.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-25

Nya svenska mästare i fälttävlan korade i Segersjö

Samtidigt som EM i Rotterdam har pågått för fullt har ett annat mästerskap avgjorts på hemmaplan i Sverige. Elvira Rosenberg, Alice Andersen och Henrik Adnervik kan efter söndagens avslutande terräng titulera sig svenska mästare i fälttävlan.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-25

Hoppningens EM-guld går till Martin Fuchs

Spänningen var på topp in i det sista när hoppningens EM-final avgjordes i Rotterdam. Men det stod till slut klart att det blev Martin Fuchs med Clooney som tog hem guldmedaljen efter sista rundan.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-25

EM: Dags för hoppfinal – Peder och Henrik startar

Det är dags för hoppfinal vid EM i Rotterdam. Veckan har så här långt inte riktigt gått de svenska hoppryttarnas väg. Men både Henrik von Eckermann och Peder Fredricson, nia respektive tia, har bestämt sig för att rida finalen och hoppas på avancemang i resultatlistan.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-25

De första unghästfinalerna på Grevagården avgjorda

Lördag avgjordes sex- och sjuårsfinalerna under Champion of the Youngsters på Grevagården. Då blev det Pontus Westergren med Hästkullens DiMarabou respektive Jörgen Larsson med Condor Hypopromos i topp.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-25

Svettigt när EM-hoppningen ska avgöras

Regerande Europamästaren Peder Fredricson har ett tufft utgångsläge inför hoppfinalen i ridsport-EM.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-08-25

Jenny blev kvitt kvarkan med hjälp av bra rutiner

Jenny Stjernsten hittade drömponnyn på Irland och valde att importera. Lyckan över den nya ponnyn förbyttes dock snabbt till oro när kvarka konstaterades – men tack vare att Jenny hade gjort alla rätt vad gäller isolering kunde smittspridningen hindras.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-25

Katrin Norling i ledning inför SM-avgörande

Inför söndagens terräng är det Katrin Norling som leder SM i fälttävlan som avgörs i Segersjö. Men flera ekipage ligger tätt efter så inget är avgjort.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-08-24

Välutbildade hästar och ponnyer på veckans Market-lista

På veckans lista över de mest populära annonserna på Hippson Market hittar vi flera välutbildade hästar och ponnyer. Även fina unghästar finns med på listan denna gång. 

Läs mer på Hippson.se
2019-08-24

Paradressyrlaget nådde målet – slutade sjua

Paradressyrens lagtävling under EM i Rotterdam är avgjord. Under lördagseftermiddagen stod det klar att det svenska laget slutade på en sjundeplats.
– Det känns jättebra att vi har nått vårt mål, säger lagankaret Louise Etzner Jakobsson.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-24

Bästa küren så här långt för Patrik och "Welly"

Patrik Kittel på Well Done de la Roche CFM fick till en riktigt bra EM-finalritt. De belönades med 82,296 procent av domarna, de högsta poängen ekipaget fått i kür.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-24

Tre tyskar, tre kvinnor – så ser medaljpodiet i EM ut

Det var Tysklands och de kvinnliga ryttarnas dag vid EM i Rotterdam, när det blev dags för kürfinal. Isabell Werth vann på nytt personbästa, fantastiska 90,875 procent. Även tvåan Dorothee Schneider satte personbästa och passerade den magiska 90-procentsgränsen. Och trean Jessica von Bredow-Werndl var också snubblande nära.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet