Kittel ställer om till Rio

Senaste nytt

2012-08-09

Kittel ställer om till Rio

Patrik Kittel fick inte domarna med sig. Men redan nu tar han sikte mot Rio om fyra år.

Läs mer i Barometern.sesenaste nytt

2019-06-17

Expertsvar: Varierad träning bäst för häst med "svaga" bakknän

Hej! Jag har en stor dressyrstammad sjuåring som har haft en tuff uppväxt innan jag köpte honom hösten när han var fyra år. Han hade då varit på försäljningstall i Holland/Tyskland, så jag fick rida in honom på nytt och allt har fått ta lång tid.

Nu tycker han äntligen att det är kul att bli riden och den mesta uppsuttna träningen har till 80 procent gått ut på skrittjobb och lite trav för han har varit så spänd. Utöver det har han gått i skogen och gått galoppintervaller på lina. Nu börjar jag äntligen kunna rida lite ”mer” och kan lägga in korta galoppsekvenser uppsuttet och kan jobba i trav på ett annat sätt.

Han är svag i sina bakknän men har aldrig behövt bli behandlad och aldrig haft någon hälta. Det är ju lite komplicerat eftersom han är som han är. Han kan ibland bli otroligt spänd vid ridning eller skena runt när man linar eller tömkör. Och det är ju så klart inte bra för kroppen, men det förstår ju inte han.

Hur kan man lägga upp träningen på bästa sätt för att träna upp bakdelen så knäna blir mer stabila? Verkar vara delade meningar om cavaletti är bra eller dåligt för bakknä-hästar. Jag kommer inte undan att trava på volt för att få honom i rätt mood och in i ”systemet”.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-17

Hästskötaren Malin Henlöv om framgångarna i Stockholm

Efter helgens stora framgångar på Stockholm stadion är Peder Fredricsons hästskötare, Malin Henlöv, på väg hem till Grevlundagården. Hon finns ständigt vid hästarnas sida, och är en viktig del i teamet. För Hippson berättar hon om hur helgen har varit, om hur ”Allan” och Christian är som individer och om planerna framöver.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-17

Video: Beställde snabbmat till häst – blev bjudna på morötter

Engla Månsson och Erika Andersson bestämde sig för att ta en sväng förbi McDonalds och köpa med sig lite mat under ridturen. Besöket blev mycket uppskattat av personalen i restaurangens drive-in, som erbjöd hästarna både vatten och morötter.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-17

Förundersökning om hästövergrepp läggs ner

I mitten av mars förgrep sin en man på ett dräktigt sto som stod uppstallat på Värmdö ridklubb. Övergreppet fångades i en fölkamera och även DNA har hittats från mannen. Trots detta blir polisen nu tvungen att lägga ner förundersökningen. Detta rapporterar tidningen Mitt i.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-17

Malin om Indiana: ”Hon är väldigt annorlunda”

Malin Baryard Johnsson kom tvåa i GCT Grand Prix, slagen bara av landslagskollegan Peder Fredricson. Andraplatsen red hon hem med det egensinniga stoet H&M Indiana. För Hippson berättar hon mer om stoet som är fantastisk men också väldigt speciell.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-17

Hästägaren Nathalie Safko filmade bussens farliga framfart

Nathalie Safko måste ge sig ut på en trafikerad väg för att ta sig till skogen när hon ska rida. För en tid sedan passerade en buss henne och hennes häst i väldigt hög fart. Hon lade ut en film i sociala medier – och en debattstorm startade.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-17

Werth och Emilio vann kürguld på tyska mästerskapen

Isabell Werth vägrade att åka hem från de tyska dressyrmästerskapen utan en guldmedalj runt halsen. Så i kürklassen såg hon till att få revansch.

Läs mer hos Eurodressage
2019-06-17

Henrik von Eckermann om nya OS-formatet: "Helt emot det"

Henrik von Eckermann överväger att nobba EM för att satsa fullt ut på OS i Tokyo. Samtidigt riktar han skarp kritik mot de nya olympiska...

Läs mer hos Expressen
2019-06-17

Peder Fredricson kan vara på väg att bli världsetta

Sätt honom på en häst och han vinner. Peder Fredricson är på god väg att uppfylla drömmen om att bli världsetta efter succén på Stockholms stadion.

Läs mer hos Expressen
2019-06-17

Video: Se Malin och Peder tampas om GCT-segern sida vid sida

Ingen har väl kunnat undgå att Peder Fredricson och ”Allan” vann GCT i Stockholm under lördagskvällen, med Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana på silverplats. Arrangören bjuder på ett klipp där deras omhoppningar visas sida vid sida. Visst blir det tydligt var Peder går om?

Läs mer på Hippson.se
2019-06-17

Dressyr: Svenska mästaren Bellman buköppnad – missar EM

Svenska juniormästaren i dressyr, SWB-valacken Bellman, har buköppnats efter ett kolikanfall.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-06-16

Webbradio: Peder och "Pantern" kysser GCT-himlen

Sveriges radios Christian Olsson refererade lördagens Global Champions Tour Grand Prix tillsammans med Helena Persson. Som alltid ett referat fyllt av härliga formuleringar och stor inlevelse. Lyssna på klippet där Peder Fredricson och "Pantern" – som Christian kallar All In – kysser himlen, studsar mot träden och klappar solen.

Läs mer på Hippson.se
2019-06-16

Här spanar Ankarcrona efter sina EM- och OS-lag

Här spanar han efter sina EM- och OS-lag. Han missar inte en klass, inte en ryttare. Henrik Ankarcrona studerar, gör mentala...

Läs mer hos Nya MSN Sverige
2019-06-16

Isabell Werth och Emilio tyska mästare i GP-kür

Isabell Werth och Emilio tog hem titeln som tyska mästare, detta när küren avgjordes.

Läs mer hos Dressage-News
2019-06-16

Fredricson snabbast igen – ny seger för stjärnan

Peder Fredricson gjorde det igen. Som startfältets sista ryttare red han hem segern i den avslutande hoppklassen på Stockholms stadion...

Läs mer hos DN.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet