Kittel ställer om till Rio

Senaste nytt

2012-08-09

Kittel ställer om till Rio

Patrik Kittel fick inte domarna med sig. Men redan nu tar han sikte mot Rio om fyra år.

Läs mer i Barometern.sesenaste nytt

2019-12-15

Linda Heeds ryttarkarriär började på ponnyn "Acke"

Linda Heed har länge hört till den svenska hoppeliten och är med i hopplandslagets b-trupp. Men precis som med allt annat så började det någonstans. Linda har lagt ut ett klipp på Instagram med ponnyn NSB Akrobat med kommentaren "hur allt började". Hippson hörde av sig till Linda för att få höra mer och be om lov att dela klippet.
– Det tog ett par år innan jag lyckades klura ut "Acke". I början tog han bettet och drog runt banan ett par varv. Domaren bad mig ofta att lämna banan efter fem minuter så att nästa ekipage kunde starta.
Men efter ett par år så hittade Linda knapparna på b-ponnyn:
– Han blev en av de absolut bästa b-ponnyerna med två SM-guld med mig på ryggen. 

Läs mer på Hippson.se
2019-12-15

Syskonen Hammarström i topp i Danmark

Ingemar Hammarström med Estella vann en klass i Danmark följt av storasyster Selma på andra plats.

Läs mer hos Ridehesten.com
2019-12-15

Martin Fuchs vann Rolex Grand Prix i Genéve

Martin Fuchs tog hem segern i söndagens Rolex Grand Prix i Genéve.

Läs mer hos World of Showjumping
2019-12-15

Hello Sanctos avtackades i Genéve

Vid tävlingarna i Genéve avtackades Scott Brash tävlingspartner Hello Sanctos. Tillsammans har ekipaget skördat många framgångar. Bland annat OS-guld och enda ekipage att vinna Rolex Grand Slam.

Läs mer hos World of Showjumping
2019-12-15

Webbradio: Hästägare i Sätila drabbade av sadelstölder

Polisen i Halland gick nyligen ut och varnade hästägare för att något som kan vara en liga som specialiserat sig på att stjäla dyra...

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-12-15

Julklappstips med rim på veckans Hippson Market-lista

Julen står för dörren och det kan vara svårt att hinna. Hos Hippson Market kan du alla julklappar finna. Ett täcke eller träns till din fyrbenta vän, eller kanske en tävlingskavaj till stallkompisen? I veckans lista hittar du fina begagnade klappar, med tillhörande rim och fina prislappar!

Läs mer på Hippson.se
2019-12-15

Idrottsministern mötte ridsportens #visparkarbakut-upprop

Mika Thalén och Caroline Crafoord från ridsportens #visparkarbakut-upprop mötte i veckan kultur-, demokrati- och idrottsminister Amanda Lind. Tillsammans med övriga #metoo-upprop, från olika branscher, diskuterades hur man ska arbeta framåt med frågor som rör sexuella trakasserier och övergrepp.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-15

Färdighoppat i Genève för både Peder och Henrik

Varken Henrik von Eckermann eller Peder Fredricson kommer till start i söndagens Grand Prix i Genève. Världscupen i La Coroña har dock en svensk till start – genom Annika Axelsson med hästen W Diva Rose MSF.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-15

Utdrag ur brottsregistret för en tryggare stallmiljö

Från och med årsskiftet ska alla föreningar begära utdrag ur belastningsregistret, detta för alla som anställs eller anlitas för uppdrag i föreningen och som har kontakt med barn. Det gäller föreningar i specialförbund under Riksidrottsförbundet.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-15

Hippsons julkalender: 300 kronors rabatt på täcke hos Hööks

Varje dag fram till jul öppnas det en ny lucka i Hippsons julkalender. Bakom varje lucka döljer sig ett riktigt bra erbjudande från oss eller någon av våra partners. Endast i dag, den tredje advent, får du 300 kronors rabatt på vintertäcket Alexus Fairfield hos Hööks. Läs mer via länken!

Läs mer på Hippson.se
2019-12-14

Här är 2019 års mest spektakulära terränghinder

Att vara terrängbanbyggare kräver en hel del arbete och en stor dos fantasi. Sajten Eventing Nation har listat årets mest fantasifulla och...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-12-14

Video: Utmanar varandra över disciplingränserna

Caroline Bore och Anna Sternhagen bedriver hästverksamhet på samma anläggning, men med olika inriktning. Caroline är dressyrryttare och tränare medan Anna jobbar mycket med frihetsdressyr. De samarbetar och delar med sig av sina erfarenheter, nu var det tänkt att Anna skulle lära Caroline att med valacken Phlox byta galopp utan utrustning. Och det lyckades.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-14

Expertsvar: Äldre häst med knuta på insidan av hasen

En läsare har en äldre islandshäst som under en längre tid har haft en knuta på hasen, den har nu börjat bli stel och öm. Orsakerna kan vara flera, förklarar Hippsons veterinärexpert.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-14

Polisen i Halland varnar för sadeltjuvar

I veckan har det skett flera stölder i stall i Mark, Kungsbacka och närliggande kommuner. Nu varnar polisen för fortsatta stölder och att tjuvarna kan bege sig söderut mot Varberg.

Läs mer på Hippson.se
2019-12-14

Webb-tv: Gymnasieelever med brukskörning på schemat

"Brunte" är en förkortning av Brukshästorganisationernas samarbetskommitté. De har gjort en film för att sprida kunskapen om brukshästen och dess användningsområde, samt för att få fler att intressera sig för brukshästkörning. I filmen deltar personal och  elever vid Strömma naturbrukscentrum, de berättar om arbetet med hästar och möjligheterna till arbete. 

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet