Kittel ställer om till Rio

Senaste nytt

2012-08-09

Kittel ställer om till Rio

Patrik Kittel fick inte domarna med sig. Men redan nu tar han sikte mot Rio om fyra år.

Läs mer i Barometern.sesenaste nytt

2019-08-26

"Den som ifrågasätter hur vi rider riskerar att bli utfryst"

I nummer 4 av kunskapsmagasinet Hippson, som finns i butik just nu, gästskriver forskaren och ridläraren Mari Zetterqvist Blokhuis om vikten av att kommunicera med hästen. Inte minst resonerar hon insiktsfullt om att våga rannsaka sig själv som ryttare. Läs den viktiga krönikan här.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-26

Helena Lundbäck om åren efter VM-finalen: "Inte fått till det"

Hon var den första svensken som gick till en VM-final i hoppning med stjärnhästen Mynta. Men efter det har mästerskapsfamgångarna varit...

Läs mer hos Expressen
2019-08-26

Video: Perfekta knoppar sitter som berget – med fiffig metod

Har din häst relativt lång man och du har svårt att få till knopparna? Låt dig i så fall inspireras av det här klippet från Roman Pakhomov, som liksom ”låser” varje knopp med en tvinnad hårslinga från grannknoppen.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-26

Adnervik coachar dotterns satsning – vann SM i fälttävlan

Det var ovisst in i det sista vem som skulle ta hem senior-SM i fälttävlan. Men när ledaren Katrin Norling fick ett stopp stod Henrik...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-08-26

Inga medaljer för von Eckermann och Fredricson

Henrik von Eckermann från Nyköping slutade sexa och Peder Fredricson sjua vid hopptävlingen i ridsport-EM i Rotterdam i Nederländerna på...

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-08-25

Ankarcrona om nya OS-reglerna: "Blir annorlunda"

För många nationer är ridsport-EM även en jakt på en OS-plats i Tokyo. Tack vare VM-silvret har Sverige kvalat in, men förbundskapten Henrik Ankarcrona har en del att fundera på. 

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-08-25

Video: Se Martin Fuchs guldrunda – om och om igen

Till slut blev det en guldmedalj för Martin Fuchs, efter att han näst intill har prenumererat på andraplatser. I söndagens EM-final i Rotterdam gick allt vägen för Fuchs i sadeln på Clooney 51 – och han fick äntligen inta podiets högsta position. Se den avslutande rundan i reprisen från FEI-TV.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-25

Etzner Jakobsson tog kürsilver: "Zernard var jätteduktig"

Det blev ytterligare en EM-medalj för Louise Etzner Jakobsson med Zernard i Rotterdam. I söndagens parakür följde hon upp bronset från tidigare i veckan med ett silver.
– Det känns jättebra, säger den nyblivna medaljören.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-25

Äntligen guld för Fuchs: ”Jag såg ut att bli tvåa igen”

Martin Fuchs kom tvåa på VM i Tryon och har flera andraplatser i bagaget. Men i Rotterdam var det äntligen hans tur att stå överst på podiet. För svensk del blev Henrik von Eckermann bästa ryttare på sjätte plats, efter att äntligen ha tagit sig över vattengraven felfritt.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-25

Nya svenska mästare i fälttävlan korade i Segersjö

Samtidigt som EM i Rotterdam har pågått för fullt har ett annat mästerskap avgjorts på hemmaplan i Sverige. Elvira Rosenberg, Alice Andersen och Henrik Adnervik kan efter söndagens avslutande terräng titulera sig svenska mästare i fälttävlan.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-25

Hoppningens EM-guld går till Martin Fuchs

Spänningen var på topp in i det sista när hoppningens EM-final avgjordes i Rotterdam. Men det stod till slut klart att det blev Martin Fuchs med Clooney som tog hem guldmedaljen efter sista rundan.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-25

EM: Dags för hoppfinal – Peder och Henrik startar

Det är dags för hoppfinal vid EM i Rotterdam. Veckan har så här långt inte riktigt gått de svenska hoppryttarnas väg. Men både Henrik von Eckermann och Peder Fredricson, nia respektive tia, har bestämt sig för att rida finalen och hoppas på avancemang i resultatlistan.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-25

De första unghästfinalerna på Grevagården avgjorda

Lördag avgjordes sex- och sjuårsfinalerna under Champion of the Youngsters på Grevagården. Då blev det Pontus Westergren med Hästkullens DiMarabou respektive Jörgen Larsson med Condor Hypopromos i topp.

Läs mer på Hippson.se
2019-08-25

Svettigt när EM-hoppningen ska avgöras

Regerande Europamästaren Peder Fredricson har ett tufft utgångsläge inför hoppfinalen i ridsport-EM.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-08-25

Jenny blev kvitt kvarkan med hjälp av bra rutiner

Jenny Stjernsten hittade drömponnyn på Irland och valde att importera. Lyckan över den nya ponnyn förbyttes dock snabbt till oro när kvarka konstaterades – men tack vare att Jenny hade gjort alla rätt vad gäller isolering kunde smittspridningen hindras.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet