Kittel ställer om till Rio

Senaste nytt

2012-08-09

Kittel ställer om till Rio

Patrik Kittel fick inte domarna med sig. Men redan nu tar han sikte mot Rio om fyra år.

Läs mer i Barometern.sesenaste nytt

2020-01-19

Gymnasieutbildningar med inriktning häst ändras

I dag är alla gymnasieutbildningar där man lär om djur under samma "paraply". Men från och med 2021 blir häst en egen inriktning. Något som kommer att stärka skolorna och göra det lättare att få korrekt arbetsmarknadsstatistik. Det tror man på Hästnäringens yrkesnämnd, HYN.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-18

Video: Hugosson bjuder på "moves" för den danssugna

Bytt ut stallkläderna mot "disco-stassen" i kväll? Orolig för att inte ha den rätta känslan i kroppen om det bjuds upp till dans? Då kanske Pontus Hugossons senaste Instagram-klipp kan bidra med inspiration.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-18

Felfri comeback av Hansson WL och Peder i Oliva

Peder Fredricson startar utomhussäsongen i Oliva, Spanien, med är bland andra Hansson WL som är tillbaka på tävling efter ett långt uppehåll. Och comebacken har gått strålande – två felfria rundor så här långt.
– Det känns jättebra, säger Peder till Hippson.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-18

Webb-tv: Ponny på rymmen tog bussen hem

En liten ponny som hittades på en större väg i Cardiff, Storbritannien, kunde fångas in och återförenas med sin ägare. Men transporten hem var av det mer ovanliga slaget – ponnyn tog bussen hem.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-18

Webbradio: Kommunens bidrag till Bälinge RF dras in

Uppsala kommun har beslutat att inte förlänga det hyresbidrag Bälinge ryttarförening tidigare har fått. Det har gjort att ryttarföreningen har behövt säga upp sitt nuvarande hyreskontrakt – och måste hitta nya lokaler till sommaren.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-18

Förbundskaptenen andas ut efter hästarnas transferfönster

Vid midnatt natten mellan onsdagen och torsdagen stängdes transferfönstret för OS-hästarna.
– Lyckligtvis hände det inget överraskande,...

Läs mer hos DN.se
2020-01-18

Upptäckte fång efter hästköpet – vad gäller juridiskt?

Hippsons juridikexpert, advokat Eva Johansson, har fått en fråga från en hästköpare. Hovslagaren säger sig se att hästen hon köpt har haft fång för ett par månader sedan, men detta berättade aldrig säljaren. Kan köpet reklameras?

Läs mer på Hippson.se
2020-01-17

Evelina Tovek 1,50-placerad i Tyskland

Den här helgen har hoppningens världscup intagit Leipzig, Tyskland. Evelina Tovek inledde fint i fredagens 1,50-klass med en åttondeplats.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-17

Video: Hur ryttare och cyklister samsas i naturen

Ömsesidig uppsyn och respekt för varandra är viktigt när ryttare och cyklister ska samsas i skogen. I det här klippet visas goda exempel på hur båda parter ska agera, för att alla ska kunna utföra träning utan att någon tar skada.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-17

Webbradio: Naturliga hästkrafter tillbaka i skogsbruket

Mildare vintrar och hårdare miljökrav gör att skogsbruket får anpassa sig. Där stora maskiner inte kan ta sig fram, eller där tunga fordon inte får lämna spår efter sig i naturen, använder man nu sig av brukshästar i stället. Detta rapporterar Sveriges radio P4 Västernorrland. 

Läs mer på Hippson.se
2020-01-17

Ryttarkritik mot nya betalningssystemet

Hoppryttaren Per-Ola Forsberg är starkt kritisk mot det nya betalsystemet som används när man anmäler till tävling. Han menar att det är en osmidig lösning som kunde ha gjorts mycket bättre.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-17

Hästar räddas undan vulkanutbrott i Filippinerna

I veckan har det rapporterats om att ett utbrott på vulkanön Taal i Filippinerna är mycket nära förestående, i söndags började vulkanen spruta ut lava och aska. Mängder med människor har evakuerats och nu rapporterar TV4 att även hästar räddas från ön. Taal är i vanliga fall ett populärt turistmål och det ska finnas runt 1 000 hästar där. Se det dramatiska klippet.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-17

Populära ponnyer på veckans Hippson Market-lista

På veckans lista från Hippson Market tipsas vi om fem fina ponnyer – både kategori B, C och D. Kanske finns just din framtida drömponny med denna gång?

Läs mer på Hippson.se
2020-01-17

Nysätra: Hästar oskadda efter torsdagens brand i stall

Ett stall i Nysätra söder om Järlåsa började brinna på torsdagsförmiddagen.

Läs mer hos Sveriges Radio
2020-01-17

Kampen mot leriga hästhagar fortsätter

Kampen mot leran fortsätter för många hästägare runt om i landet. SVT Nyheter väst har besökt Göteborgs fältrittklubb. Där försöker de arbeta bort leran och lägga på grus i hagarna.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet