Krönika om WC-finalen: Vem har sagt att det ska vara lätt?

Senaste nytt

2013-04-28

Krönika om WC-finalen: Vem har sagt att det ska vara lätt?

Ja, det var en svår bana. En grymt svår bana. Men om det inte är svårt när världens bästa hoppar - när i hundan ska det då vara svårt?

Läs mer i Göteborgs-Postensenaste nytt

2020-08-06

Hoppallsvenskorna startar upp igen i höst

Årets upplaga av Elitallsvenskan samt Ponnyallsvenskan i hoppning kommer att avgöras i höst. Med restriktioner anpassade efter pandemin har man beslutat att det är möjligt att genomföra tävlingarna. 

Läs mer på Hippson.se
2020-08-06

Olycka med hästtransport stängde väg 13

Två personbilar, varav en med hästsläp, krockade under torsdagsförmiddagen på väg 13 i Skåne. Sex personer och en häst var inblandade. Samtliga klarade sig oskadda.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-06

Flera toppryttare är redo för SM-veckan i Falsterbo

Stephanie Holmén, Marcus Westergren, Rolf-Göran Bengtsson och inte mindre än tre fjärdedelar av VM-silverlaget. SM-startfältet har stjärnglans och du kan följa tävlingarna från skärmen hemma i soffan.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-06

Ponnyn i parken startade Ebba Botas karriär

Ännu en hästtjej tar plats bland YA:s sporttalanger 2020. Den här gången lyfter vi fram Ebba Bota, 19-årig ryttare från Anklams distansryttarsällskap. Tjejen som vet hur det är att rida tolv mil på VM Italien, men också hur det är att förlora ett SM-guld på mållinjen efter nästan åtta timmar på hästryggen.

Läs mer hos Ystads Allehanda
2020-08-06

Därför drabbas vissa hästar av inkar – men inte alla

En ink är en godartad tumörtyp som kan drabba vissa hästar. Distriktsveterinärernas Carina Pettersson berättar mer om vad som krävs för att inkar ska utvecklas, vilka olika typer som finns samt hur behandlingen kan se ut.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-06

Från det gamla till det nya stallet – råd och tips

Orsakerna till att byta stall varierar, men oavsett gäller det att planera för att det ska bli så enkelt som möjligt att flytta hästen och snabbt komma in i önskvärda rutiner igen. För varför byter du stall? Ska du flytta själv? Ska hästen gå upp i träning och därför behöver bättre möjligheter? Eller ska den ta det lugnare? Syftet spelar ju en viss roll.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-06

Nations cup-finalen i Barcelona ställs in

Årets Nations Cup-serie har sedan tidigare ställts in på grund av coronapandemin. Planen var att hålla endast en final i Barcelona i oktober, men så blir det inte. 

Läs mer på Hippson.se
2020-08-06

Foder, Nellie och massa inspiration – Hippson nr 4

När Hippson nummer 4 når er läsare går beteperioden mot sitt slut. Temadelen ägnas därför åt höstens foderstat. Dessutom porträtteras Nellie Berntsson, som trots att hon endast är 19 år gammal har varit ett namn inom ridsporten länge. Hon berättar om livet som influencer, om flytten till Skåne samt om att klättra i klasserna. I vanlig ordning är utgåvan så klart full av ridövningar, experttips och inspiration för ryttare och hästägare.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-06

Klipp: Varför mocka när man kan pussas istället?

När Evelyn Banffy ska mocka i hagen får hon genast sällskap. Den amerikanska miniatyrhästen Akilles går vid hennes sida och passar på att visa upp sina tricks. Han både pussas och gör spansk skritt, så mockningen får vänta.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-06

Fölet Lavendel älskar sin ägare: "Blivit extramamma"

Uppfödaren Malin Melin har byggt upp en alldeles speciell relation till sitt föl Lavendel. Matte är i princip lika bra som mamma tycker fölet – och Malin tror det starka bandet skapats genom omständigheterna i samband med Lavendels födelse.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-05

Video: Oss fyrbenta vänner emellan

En bästa vän är alltid bra att ha och individerna i klippet har verkligen funnit varandra. Trots att de verkar vara ett omaka par delar hunden och hästen en mysig stund tillsammans – fyrbenta vänner emellan! Missa inte det söta klippet ovan!

Läs mer på Hippson.se
2020-08-05

Veterinär anmäld till Ansvarsnämnden

En veterinär i Västerbotten har anmälts till Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård av länsstyrelsen. Detta efter behandlingar där en häst och en ko fick avlivas.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-05

Radioinslag: Gödselutredningen engagerar

Den utredning som gjorts av Miljödepartementet för att ta fram nya regler för att minska övergödningen i svenska marker har skapat stor oro i hästsverige. Tusentals personer har skrivit på protestlistor gällande de förslag om hästarnas hagar, som hästägare anser vara ogenomförbara.
I Studio Ett, Sveriges Radio, diskuteras ämnet vidare. Hästägaren Titti Jöngren intervjuas, såväl som expert Linda Kumblad, som medverkat vid utredningen.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-05

Far och son till Falsterbo: ”Ett spännande SM”

I år är fler toppryttare än vanligt anmälda till SM i Falsterbo. Fredrik Jönsson tar med sig topphästen Cold Play för start och dessutom startar sonen Emil Jönsson i mästerskapet för children.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-05

Julia tog med sina shirehästar på långritt

Julia Albinsson har varit fascinerad av världens största hästras ända sedan hon var barn. I dag är hon stolt ägare till två stycken shirehästar och nyligen red hon Skagern runt med dem. Det blev en fyra dagar lång ritt som gick över tio mil.
– Jag litar på mina killar till hundra procent i alla sammanhang, säger Julia.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet