Lärdomar från Kjell Enhager – som gör dig till en bättre ryttare

Senaste nytt2016-10-11

Lärdomar från Kjell Enhager – som gör dig till en bättre ryttare

Kjell Enhager är en av landets mest kända mentala coacher, bland annat har han tränat det svenska landslaget i dressyr. Här listar vi fyra punkter från hans ”system” som gör dig till en vinnare – oavsett om det gäller ridning, familjeliv eller jobb.Läs mer i Hippson.sesenaste nytt

2019-11-12

29-åriga ”Lillen” räddades ur dike: ”Mår precis som vanligt”

När Irene Wiman kom ut i hagen i lördags morse hittade hon inte sin häst Little Big Man. Men hon hörde gnäggningar och till slut fann hon honom i ett vattenfyllt dike som han inte kom upp från. En stor räddningsinsats inleddes och den 29-åriga hästen klarade äventyret oskadd.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-12

Marcus bytte hojarna mot hästarna: ”Kändes rätt direkt”

38-åriga Marcus Wictorsson har under flera år tävlat på elitnivå i roadracing. Men för två år sedan föddes ett nytt intresse – att rida. Han ser både likheter och skillnader mellan ridsporten och mc-åkandet. Här berättar han mer om sin resa.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-12

Digitala veterinärtjänsten Firstvet fortsätter att växa

Firstvet, onlineveterinären som ger rådgivning via mobilen, växer – efter stora investeringar i företaget satsar man nu på att ta sig in i...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-11-12

"Moviestar"-stjärnan Harpo om hästsparken i ansiktet

Artisten Harpo blev världskänd på 70-talet med låten Moviestar. I Fråga doktorn pratar han om olyckorna och skadorna som förföljt honom...

Läs mer hos Svt.se
2019-11-12

Staffanstorp: Fyrverkeri förstörde ridklubbs brevlåda

En fyrverkeripjäs hade placerats i Kolböra ryttarförenings brevlåda som förstördes. Skadegörelsen inträffade någon gång mellan...

Läs mer hos Skånska Dagbladet
2019-11-11

Video: Johanna och Mazy visar att det svåra är lätt

Behövs det en komplett utrustning för att kunna rida piaff och passage? Nej, i alla fall inte om du frågar Johanna Due-Boje med Mazy Klövenhöj. Med lätthet dansar ekipaget fram barbacka i endast grimma.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-11

Märit Olofsson Nääs GP-häst Strolchi opererad

Märit Olofsson Nääs och 13-åriga Strolchi ingår i dressyrlandslagets utmanartrupp. Men just nu har ekipaget en tävlingspaus då Strolchi så sent som i fredags genomgått en halsoperation.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-11

Webb-tv: Janelle Larsson vill bli så bra det bara går

Inför den nya miniserien i tre delar med Ingemar Hammarström och Janelle Larsson, tillsammans med deras mentorer Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson, har Expressen-TV gjort ett inslag med fokus på Janelle.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-11

Helenas häst dog i trafikolycka: "Det är en jättechock"

Helena Österbergs medryttare var ute och red på familjens nioåriga kallblodstravare Balder när olyckan var framme. En bil körde för nära samtidigt som hästen blev skrämd. Balder blev påkörd och det ena bakbenet gick av, han fick skjutas på platsen.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-11

Douglas Lindelöw rider nästa omgång av världscupen

Douglas Lindelöw rider världscupen under Stuttgart German Masters. Se hela ryttarlistan här. 

Läs mer hos World of Showjumping
2019-11-11

Inackorderad – en självklarhet eller ett privilegium?

Jonna Persson äger och driver Södra Vrams hästgård själv sedan juni 2015, med inackorderings- och försäljningsstall. Men hon har lagt ner i princip båda då hon tycker att lönsamheten i att både sälja häst och hyra ut boxar har blivit för liten jämfört med vad man själv lägger ut. Läs hennes gästblogg här.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-11

Webb-tv: Över 10 000 kom för att uppleva mästerskapet

För SVT Södertälje summerar Södertälje RK:s sportchef Jenny Andersson två veckors SM-tävlingar. Över 10 000 besökare har man haft och mängder av hästar och ryttare som tävlat om medaljerna. Ett och ett halvt års planering är över och nu blickar man framåt mot nästa stora tävling.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-11

Haglek hade kunnat slutat riktigt illa – grimma fastnade i sko

Ena sekunden busade hästarna i hagen. I nästa sekund hade leken förvandlats till en farlig situation, när en hästs hov satt stenhårt fast i en annan hästs grimma. Marie Cedhagen berättar om olyckan – och veterinär plus försäkringsbolag kommenterar.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-11

Video: Felicia hoppar vidare barbacka och med halsring

Minns ni Felicia Zacho och hennes Tycho, ekipaget som blev tvåa på Föreningen Bjärebygdens hästcenters KM för lite drygt ett år sedan? Detta när Felicia red barbacka och med enbart halsring att styra sin häst med. I detta klipp får vi följa hur ekipaget har utvecklats sedan dess.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-11

Så skaffar du ridsportbiljetter till OS i Tokyo 2020

Brittiska tidningen Horse & Hound har skrivit en guide till det här med OS-biljetter för ridsportgrenarna nästa år. Vilka tider och priser är det som gäller?

Läs mer hos Horse & Hound

 Tillbaka till Nyhetsarkivet