Stina Lillje och Rihanna K imponerade stort i Göteborg

Senaste nytt

2015-03-03

Stina Lillje och Rihanna K imponerade stort i Göteborg

Stina Lillje och hästen Rihanna K överträffade alla förväntningar vid Göteborg Horse Show. Gräddet på moset blev en tredjeplats.

Läs mer i Bblat.sesenaste nytt

2020-08-06

Foder, Nellie och massa inspiration – Hippson nr 4

När Hippson nummer 4 når er läsare går beteperioden mot sitt slut. Temadelen ägnas därför åt höstens foderstat. Dessutom porträtteras Nellie Berntsson, som trots att hon endast är 19 år gammal har varit ett namn inom ridsporten länge. Hon berättar om livet som influencer, om flytten till Skåne samt om att klättra i klasserna. I vanlig ordning är utgåvan så klart full av ridövningar, experttips och inspiration för ryttare och hästägare.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-06

Klipp: Varför mocka när man kan pussas istället?

När Evelyn Banffy ska mocka i hagen får hon genast sällskap. Den amerikanska miniatyrhästen Akilles går vid hennes sida och passar på att visa upp sina tricks. Han både pussas och gör spansk skritt, så mockningen får vänta.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-06

Fölet Lavendel älskar sin ägare: "Blivit extramamma"

Uppfödaren Malin Melin har byggt upp en alldeles speciell relation till sitt föl Lavendel. Matte är i princip lika bra som mamma tycker fölet – och Malin tror det starka bandet skapats genom omständigheterna i samband med Lavendels födelse.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-05

Video: Oss fyrbenta vänner emellan

En bästa vän är alltid bra att ha och individerna i klippet har verkligen funnit varandra. Trots att de verkar vara ett omaka par delar hunden och hästen en mysig stund tillsammans – fyrbenta vänner emellan! Missa inte det söta klippet ovan!

Läs mer på Hippson.se
2020-08-05

Veterinär anmäld till Ansvarsnämnden

En veterinär i Västerbotten har anmälts till Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård av länsstyrelsen. Detta efter behandlingar där en häst och en ko fick avlivas.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-05

Radioinslag: Gödselutredningen engagerar

Den utredning som gjorts av Miljödepartementet för att ta fram nya regler för att minska övergödningen i svenska marker har skapat stor oro i hästsverige. Tusentals personer har skrivit på protestlistor gällande de förslag om hästarnas hagar, som hästägare anser vara ogenomförbara.
I Studio Ett, Sveriges Radio, diskuteras ämnet vidare. Hästägaren Titti Jöngren intervjuas, såväl som expert Linda Kumblad, som medverkat vid utredningen.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-05

Far och son till Falsterbo: ”Ett spännande SM”

I år är fler toppryttare än vanligt anmälda till SM i Falsterbo. Fredrik Jönsson tar med sig topphästen Cold Play för start och dessutom startar sonen Emil Jönsson i mästerskapet för children.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-05

Julia tog med sina shirehästar på långritt

Julia Albinsson har varit fascinerad av världens största hästras ända sedan hon var barn. I dag är hon stolt ägare till två stycken shirehästar och nyligen red hon Skagern runt med dem. Det blev en fyra dagar lång ritt som gick över tio mil.
– Jag litar på mina killar till hundra procent i alla sammanhang, säger Julia.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-04

Veckans gård: Stor hästgård i Vårgårda med flera boningshus

Hoppryttaren Karin Martinsen är sedan ett par år stationerad i Tyskland men har tidigare haft sin bas på familjens gård i Vårgårda. Nu säljs familjens gård och för den som är sugen på en anläggning med rejält med plats för både häst och människa och som är strategiskt belägen så är det bara att slå till.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-04

Efter turbulensen - ingen stortävling i Halmstad i höst

Det skulle bli den största ridsporttävlingen i Halmstad på länge. Men krisdrabbade Halmstads fältrittklubb hoppar av deltävlingen i...

Läs mer hos Hallandsposten.se
2020-08-04

Klipp: Namnkunniga ryttare tar sig an nya terrängbana

Det har snickrats och hamrats hos Hermanstorps kör- och ridklubb i vinter. Martin Möllgård har designat hindren till klubbens nya trestjärniga terrängbana och till helgen ska ryttarna få känna på den. Då arrangeras Hermanstorp fälttävlans cup 2020 med två- och trestjärniga klasser samt ponny. 

Läs mer på Hippson.se
2020-08-04

Boden: Dramatiskt när Zoola fastnade i en bäck

Det var i förra veckan som det 18-åriga stoet Zoola fastnade i en bäck med bara huvudet ovanför vattenytan. Efter en heroisk insats kunde stoet räddas och i dag mår hon bra och går i hagen med gårdens övriga hästar.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-04

Kvalade till SM – på både ponny och stor häst

Värnamobygdens ryttarförening har flera ryttare i olika kategorier som har kvalat till SM, men två av dem sticker ut lite extra. Alma Blommesköld och Julia Lindell har inte bara kvalat sina B- respektive D-ponnyer till SM i Falsterbo. De kommer även att ta med sig sina stora hästar.

Läs mer på Hippson.se
2020-08-03

Video: Måndagstrött? Du är inte ensam

Ibland behöver man en lite lugnare start på veckan. Varför inte göra som den här hästen – ta en powernap, helt enkelt. Kolla in det roliga klippet med ljud på!

Läs mer på Hippson.se
2020-08-03

Hoppning: Flera världscuptävlingar inställda

I oktober skulle det ha varit världscuppremiär i hoppning i norska Oslo, men i år blir det inte som planerat. 

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet