Stina Lillje och Rihanna K imponerade stort i Göteborg

Senaste nytt

2015-03-03

Stina Lillje och Rihanna K imponerade stort i Göteborg

Stina Lillje och hästen Rihanna K överträffade alla förväntningar vid Göteborg Horse Show. Gräddet på moset blev en tredjeplats.

Läs mer i Bblat.sesenaste nytt

2019-11-12

Vackert belägen hästgård med ridhus och ridbana

I vackra Simlångsdalen och med sjöutsikt hittar vi "Veckans gård". Boningshuset är stort och med en alldeles egen karaktär. Ytterligare ett boningshus finns samt två stallar med totalt 30 boxar, ridhus, ridbana och träningsbana.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-12

Häst avliden efter att ha blivit påkörd av tåg

En häst blev på tisdagseftermiddagen påkörd av ett tåg och avled. Hästen skenade och ryttaren ska ha ramlat av den – men klarade sig oskadd. Detta rapporterar Kristianstadsbladet.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-12

Ny häst till Peder Fredricson: "Förväntansfull"

En ny stjärna kommer att få fortsätta sin karriär med Peder Fredricson i sadeln. Det berättar Chacco Dias nuvarande ryttare på sociala medier.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-12

Hennes nytänkande pärlpannband fungerar som reflex

Martina Bergholtz tycker om att skapa – och framför allt när något snyggt också kan vara praktiskt. Nu har hon satt huvudet på spiken med sina nytänkande reflexpannband.
– De fungerar riktigt bra, säger hon.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-12

Ny ryttare på Don Olymbrio: "Styrka för det danska laget"

Tillsammans med Daniel Bachmann Andersen ligger Blue Hors Don Olymbrio tolva på världsrankningen. Nu står det klart att hingsten får en ny ryttare, nämligen kollegan Agnete Kirk Thinggaard.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-12

29-åriga Lillen räddades ur dike: ”Mår precis som vanligt”

När Irene Wiman kom ut i hagen i lördags morse hittade hon inte sin häst Little Big Man. Men hon hörde gnäggningar och till slut fann hon honom i ett vattenfyllt dike som han inte kom upp från. En stor räddningsinsats inleddes och den 29-åriga hästen klarade äventyret oskadd.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-12

Marcus bytte hojarna mot hästarna: ”Kändes rätt direkt”

38-åriga Marcus Wictorsson har under flera år tävlat på elitnivå i roadracing. Men för två år sedan föddes ett nytt intresse – att rida. Han ser både likheter och skillnader mellan ridsporten och mc-åkandet. Här berättar han mer om sin resa.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-12

Digitala veterinärtjänsten Firstvet fortsätter att växa

Firstvet, onlineveterinären som ger rådgivning via mobilen, växer – efter stora investeringar i företaget satsar man nu på att ta sig in i...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-11-12

"Moviestar"-stjärnan Harpo om hästsparken i ansiktet

Artisten Harpo blev världskänd på 70-talet med låten Moviestar. I Fråga doktorn pratar han om olyckorna och skadorna som förföljt honom...

Läs mer hos Svt.se
2019-11-12

Staffanstorp: Fyrverkeri förstörde ridklubbs brevlåda

En fyrverkeripjäs hade placerats i Kolböra ryttarförenings brevlåda som förstördes. Skadegörelsen inträffade någon gång mellan...

Läs mer hos Skånska Dagbladet
2019-11-11

Video: Johanna och Mazy visar att det svåra är lätt

Behövs det en komplett utrustning för att kunna rida piaff och passage? Nej, i alla fall inte om du frågar Johanna Due-Boje med Mazy Klövenhöj. Med lätthet dansar ekipaget fram barbacka i endast grimma.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-11

Märit Olofsson Nääs GP-häst Strolchi opererad

Märit Olofsson Nääs och 13-åriga Strolchi ingår i dressyrlandslagets utmanartrupp. Men just nu har ekipaget en tävlingspaus då Strolchi så sent som i fredags genomgått en halsoperation.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-11

Webb-tv: Janelle Larsson vill bli så bra det bara går

Inför den nya miniserien i tre delar med Ingemar Hammarström och Janelle Larsson, tillsammans med deras mentorer Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson, har Expressen-TV gjort ett inslag med fokus på Janelle.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-11

Helenas häst dog i trafikolycka: "Det är en jättechock"

Helena Österbergs medryttare var ute och red på familjens nioåriga kallblodstravare Balder när olyckan var framme. En bil körde för nära samtidigt som hästen blev skrämd. Balder blev påkörd och det ena bakbenet gick av, han fick skjutas på platsen.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-11

Douglas Lindelöw rider nästa omgång av världscupen

Douglas Lindelöw rider världscupen under Stuttgart German Masters. Se hela ryttarlistan här. 

Läs mer hos World of Showjumping

 Tillbaka till Nyhetsarkivet