Webb-tv, Douglas Lindelöw: "Det är så klart helt otroligt"

Senaste nytt

2015-03-01

Webb-tv, Douglas Lindelöw: "Det är så klart helt otroligt"

Efter kvällens sista deltävling står det klart att Douglas Lindelöw är klar för sin första världscupfinal.

Läs mer i Svt.sesenaste nytt

2020-01-20

Henrik och Stephanie hoppar i Amsterdam

I veckan är det dags för femstjärniga Jumping Amsterdam 2020, med världscupen i hoppning. För Sveriges del kommer Henrik von Eckermann och Stephanie Holmén till start.

Läs mer hos World of Showjumping
2020-01-20

Digital sadelmatta ska förebygga skador på hästen

Just nu håller en digital sadelmatta på att tas fram. Den ska mäta trycket på hästen, både när den står stilla och när den rids. En av skaparna, Alexandra Kettil, berättar mer om redskapet – som kan bli en hjälp för både hästar och deras ägare.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-20

Video: Kombinerat träningspass för polishästarna

I förra veckan fick 14 hästar hos Polisrytteriet väst jobba över bommar. Det var dock inte bara rent markarbete som stod på schemat, i övningen fanns även inslag av miljöträning – något som såväl hästar som ryttare uppskattade.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-20

Svenska ridsportförbundet ser över nya betalningssystemet

I ett par veckor har det nya anmälningssystemet i TDB varit i gång, men allt har inte fungerat optimalt. Svenska ridsportförbundet går nu ut med att de ser över de problem som har uppdagats.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-20

Johanna Due-Boje på träning hos Cathrine Dufour

Johanna Due-Boje har tillbringat fyra dagar hos världsfemman Cathrine Dufour i Roskilde, Danmark. Med sig hade Johanna två hästar och hon fick tips om allt från hörnpasseringar till lättridning ur piaff.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-20

Veterinärer från Europa ska hjälpa djur i Australien

Ett team med veterinärer och djursjukskötare från IVC Evidensia kommer att åka till Australien. Detta för att stötta kollegor och hjälpa djur som drabbats av bränderna.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-20

Nya rutiner för dopningsprov i år – utser särskilt team

Från och med i år börjar Svenska ridsportförbundet att arbeta med särskilda provtagningsteam för dopningsprov på tävling.
– Det här är en efterlängtad kvalitetssäkring. Nu kommer vi kunna få en mer effektiv och professionell hantering, samt ge möjlighet till utökad provtagning, säger förbundsveterinär Peter Kallings till SvRF.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-20

Ny Grand Prix-serie i ATG Riders League: "Efterlängtat"

Tävlingen ATG Riders League fortsätter under 2020. Den utökas dessutom med en femstjärnig Grand Prix-serie över 1,50-hinder. Det blir möjligt att satsa pengar och spela på ekipage i båda divisionerna.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-20

Sadeltjuvar bröt sig in: "Måste ha varit här och rekat"

Under natten till fredagen i förra veckan bröt sig tjuvar in i ett stall i Rolfstorp i Varbergs kommun. Tre sadlar till ett värde av cirka 12 000 kronor stals.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-20

Bruce Springsteen höll i ridgala som drog in 1,5 miljoner dollar

Under söndagen hölls galan "Take Me to Tokyo" i Wellington, Florida. Den leddes av Bruce Springsteen och hans fru Patti Scialfa – och drog in 1,5 miljoner dollar till de amerikanska ridsportlagen inför OS i Japan i sommar.

Läs mer hos Dressage-News
2020-01-20

Referat: Ingrid Klimke inspirerade till kavalettiarbete

I lördags besökte den tyska landslagsryttaren Ingrid Klimke Stockholm för att hålla en clinic anordnad av Equestrian Academy. Det blev en fullspäckad dag i ridhuset, där arbetet med kavaletti oavsett gren stod i främsta rummet. Missa inte Hippsons matiga referat – med åtta konkreta övningar.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-20

Brukare på "Hälsa med hästkraft" ska göra en podcast

Nils Taghinejad har alltid drömt om en egen radiokanal. Nu har han fått med sig flera kompisar på ”Hälsa med hästkraft” att göra en podcast, med start i februari–mars.

Läs mer hos Helsingborgs Dagblad
2020-01-20

Mästarhästen Clooneys ägare prisad av hästägarförening

Luigi Baleri har fått utmärkelsen Årets hästägare av hästägarklubben Jumping Owners Club. Han äger bland annat regerande...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-01-20

Video: Lyckan att få lära sig rida på en Grand Prix-häst

Alizee Froment är känd för sina fantastiska uppvisningar där hon rider GP-dressyr helt utan huvudlag. Och med en sådan mamma är det inte vilken ponny som helst man får lära sig rida på. Kolla klippet – där Alizees lilla dotter får testa "ponnyridning extra allt” på maffiga kändishästen Sultan.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-20

Webbradio: Häst fast i lerigt dike – räddad med bandvagn

En häst fastnade på söndagseftermiddagen i ett dike på Broslätt i Bollebygd. Den kunde inte ta sig upp för egen maskin.

Läs mer hos Sveriges Radio

 Tillbaka till Nyhetsarkivet