Webb-tv, Douglas Lindelöw: "Det är så klart helt otroligt"

Senaste nytt

2015-03-01

Webb-tv, Douglas Lindelöw: "Det är så klart helt otroligt"

Efter kvällens sista deltävling står det klart att Douglas Lindelöw är klar för sin första världscupfinal.

Läs mer i Svt.sesenaste nytt

2019-11-16

Gästblogg: Uppskatta vad varje ridskolehäst har att lära ut

Dina Aarnes är utbildad hippolog och beridare, i dag arbetar hon som ridlärare hos Vellinge ridcenter. I ett uppmärksammat inlägg på Facebook skriver hon om den negativa syn som ibland kan framkomma i samband med hästutdelning vid ridskolor, något hon i stället vill vända till det positiva. Hippson har fått Dinas tillåtelse att dela hennes inlägg i Gästbloggen.

Läs mer hos Hippson
2019-11-16

Klart: VM år 2022 hålls i danska Herning

Det internationella ridsportförbundet, FEI, har tagit det första beslutet kring var VM 2022 ska äga rum. Bland annat står det klart att VM i fyra discipliner hålls i danska Herning.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-16

Tävlingshästar toppar veckans Hippson Market-lista

På veckans lista med de mest visade annonserna från Hippson Market tipsas vi om fem härliga tävlingshästar. Är det här din nästa stjärna finns?

Läs mer på Hippson.se
2019-11-16

Video: Hingsten Luxus njuter av träningen i naturen

Den godkända hingsten Luxus CML 1246 är ett välkänt ansikte i Hööks-katalogen. Till vardags tränas han oftast utomhus längs med grusvägarna vid stallet – och med fördel kan rörelser som till exempel arbetspiruetter läggas in.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-16

Rodrigo Pessoa lämnar uppdraget för irländska hopplaget

Efter att han framgångsrikt lett det irländska laget till en OS-biljett, meddelar Rodrigo Pessoa nu att han lämnar sin position. I stället ska han satsa på den egna ryttarkarriären mot OS i Tokyo.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-16

Vinn biljetter till SIHS samt hotellövernattning för två

Om bara två veckor är hästfesten i Friends arena i full gång. I veckans tävling, som arrangeras i samarbete med Sweden International Horse Show, ligger biljetter för två samt en hotellövernattning i prispotten.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-15

Carl Hedins Fortunity S såld till Helgstrand Dressage

Fortunity S, unghästen som vann fyraårsfinalen vid Jönköping Horse Show tillsammans med Carl Hedin, är nu såld till Andreas Helgstrand.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-15

Video: En "racerhäst" med äkta hästkrafter

Gina Schumacher är dotter till den världsberömda formel 1-föraren Michael Schumacher, som skadades svårt i en skidolycka 2013. Vid tävlingarna i italienska Verona förra veckan passade hon på att hylla sin pappa med en uppvisning med riktiga hästkrafter. Missa inte klippet!

Läs mer på Hippson.se
2019-11-15

Tävlingsarrangör får böta för ändring av startlistan

När tävlingsarrangören valde att flytta ner två efteranmälda ekipage till slutet av startlistan fick en ryttare för kort tid på sig för framridning. Ryttaren valde att stryka sig och anmälde föreningen till SvRF:s disciplinnämnd som dömer föreningen att betala böter.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-15

Henrik von Eckermann ny ambassadör i akademi

Utbildningssatsningen Dressage Power Academy har tidigare vänt sig till unga dressyrryttare. Nu öppnar akademin även upp för unga hopptalanger och Henrik von Eckermann blir ambassadör för den nya satsningen.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-15

Elin Lundgren har skapat en app för uppfödare

Elin Lundgren bedriver avel i liten skala och har utvecklat en app som kan komma till nytta för uppfödare av hästar. Här berättar hon mer om sin idé.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-15

Hoppningens startfält klart inför SIHS

Det är ett gediget startfält som intar Friends arena under Sweden International Horse Show. Den sista helgen i november kommer nio svenska och nio internationella hoppryttare till start.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-15

Dräktigt sto skrämdes av flygplan – får ersättning

Nyhetsbyrån Siren rapporterar att ett travstall har fått ersättning av Försvarsmakten. Detta efter att ett dräktigt sto förlorade sitt foster, när hon skrämdes av ett lågt flygande plan i oktober 2018. Försvarsmakten ger stallet 150 000 kronor i ersättning.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-15

Ridövning: Fixa bättre kadens i traven med bommar

För att lära yngre (men även äldre) hästar att vänta på signaler kan du använda bommar. Hur det går till delar Grand Prix-ryttaren Nina Hofmann Küppers med sig av här.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-15

Startade webbshop med hästfoder: "En spännande resa"

I april startade Fodershop sin verksamhet. Arbogaföretaget säljer hästfoder och bakom affärsidén står ägaren Ellen Kivikari och Lindha...

Läs mer hos Magazin24.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet