Ludwig Svennerstål ny världstia i fälttävlan

Senaste nytt

2013-10-01

Ludwig Svennerstål ny världstia i fälttävlan

Ludwig Svennerstål är ny världstia på fälttävans senaste världsranking, som kom i dag.

Läs mer i Hästmagazinetsenaste nytt

2020-09-29

Henrik: "Janika är min partner och bästa vän"

För tre år sedan blev Henrik von Eckermann och schweiziska landslagsryttaren Janika Sprunger ett par. I dag bygger de en anläggning i Nederländerna tillsammans. För Hippson berättar Henrik om kärleken, samarbetet och framtidsplanerna.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-29

Lövsta arrangerar talangrådgivning – få tips av Tinne

Lövsta stuteri arrangerar i höst talangrådgivning för årets föl och 2018 års avkommor efter Lövsta-hingstar. Hästägarna får råd av Tinne Vilhelmson Silfvén, Christina Olsson och Jens Fredricson kring fortsatt matchning av hästen.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-29

GHS och SIHS samarbetar kring ny tour i hoppning

Sweden International Horse Show och Gothenburg Horse Show anordnar en gemensam ungdomstour i hoppning där kvalade ekipage får starta i både Friends arena och i Scandinavium. 

Läs mer på Hippson.se
2020-09-29

Sålla bort oseriösa försäljningsstall med certifiering 

Inför certifiering för hästutbildare och försäljningsstall och sålla bort oseriösa. Svårklassryttaren Camilla Ivarsson vill att det ställs högre krav på alla som jobbar med hästaffärer, framförallt för hästarnas skull.  

Läs mer på Hippson.se
2020-09-28

Mor och dotter på ridtur – med ponny och kamel

Tilde och shetlandsponnyn Ditte fick i somras sällskap på sin ridtur. Mamma Anna-Carin Karlsson hängde med, ridandes på familjens kamel Judit. Den sexåriga kamelen är klickertränad och inriden. Dessutom kan hon spela fotboll, lägga sig ner på kommando och pussas. Se klippet på ridturen – och missa absolut inte Judits många talanger i klippet längre ner i artikeln.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-28

Webb-tv: Ridtravaren "Olle" debuterar i fälttävlan

Linnéa Björklund har ägt ridtravaren Athos Hornline, som kallas Olle till vardags, i fyra år. I helgen var det dags för fälttävlansdebut för ekipaget och det blev placering direkt.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-28

Webb-tv: Dufour positivt överraskad av de unga hästarna

Efter att Cathrine Dufour genomfört testridningen av de fyraåriga dressyrhästarna i Breedersfinalen på lördagskvällen blev hon intervjuad av Equisport.tv. För reportern berättar hon om hur hon upplevde testridningen, vilken häst hon fastnade för och vad hon själv letar efter hos en ung häst. 

Se hela intervjun via länken nedan:

Läs mer på Hippson.se
2020-09-28

Ridskolehästar på rymmen utanför Umeå

När personalen vid Umeå ryttarförening på måndagsmorgonen skulle släppa ut hästarna gick något fel. 20 hästar kom lösa och tre av dem hann hela vägen upp på E4. Med hjälp av bybor lyckades man fånga in alla hästar och ingen häst ska vara skadad. 

Läs mer på Hippson.se
2020-09-28

Cyklist körde på kvinna och häst – smet från platsen

På söndagseftermiddagen var en kvinna ute och gick med sin häst utanför Vara i Västergötland. En cyklist körde på kvinnan som föll omkull och skadade sig. Cyklisten smet från platsen.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-28

Klipp: När man verkligen inte känner för att arbeta

Så var det måndag morgon igen och dags att gå till jobb och skola. Men om man inte alls har lust till det – slipper man då?

Läs mer på Hippson.se
2020-09-27

Klipp: När det helt enkelt är för roligt att leka

Visst kan man känna igen sig i känslan, när man som barn hade så roligt att man aldrig ville gå in. Precis som det här supersöta fölet som bara vill busa runt.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-27

Breeders: Mr Grey VH vann femårsfinalen

Framtidsutsikter för Mr Grey VH? 9,3. Den femåriga hingsten imponerade på domarna och Västra Hoby stuteri fick ännu en anledning att fira.
– För mig som uppfödare är det här årets höjdpunkt i Sverige, säger Tobias Hansson om Breeders Trophy.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-27

St Tropez: GP-placeringar för Henrik och Evelina

Både Henrik von Eckermann och Evelina Tovek placerade sig i söndagens femstjärniga Grand Prix i St Tropez. Därutöver har det blivit flera placeringar under helgen för de svenska ryttarna på plats.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-27

Breeders: Hingsten Shizeido GJ är bästa sjuåring

Madelene Engelke har åkt från Tyskland till Sverige för att tävla hingsten Shizeido GJ under Breeders Trophy. Och det lönade sig, de imponerade på domarna och vann sjuårsfinalen.
– Han är en fantastisk tävlingsindivid, säger ryttaren.

Läs mer på Hippson.se
2020-09-27

Springbank II VH fortsätter sitt segertåg

Superstjärnan Springbank II VH var en solklar vinnare i sexårsfinalen under Breeders Trophy. Med tior för både trav och framtidsutsikter blev det hela 96,6 procent.
– Betina har gjort en helt fantastisk säsong med honom, säger Tobias Hansson, uppfödare och ägare.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet