Ludwig Svennerstål ny världstia i fälttävlan

Senaste nytt

2013-10-01

Ludwig Svennerstål ny världstia i fälttävlan

Ludwig Svennerstål är ny världstia på fälttävans senaste världsranking, som kom i dag.

Läs mer i Hästmagazinetsenaste nytt

2018-08-18

Enkät: Ridsporten 2028 – en framtidsspaning

Inför en artikel i tidningen Hippson vill vi göra en framtidsspaning tillsammans med er läsare. Blir det (ännu) dyrare att tävla? Kommer vi att rida med bett i munnen på hästen? Svara på enkäten här.

Läs mer på Hippson.se
2018-08-18

Hästar på rymmen i snart tre dygn: ”Tacksam för all hjälp”

Två unghästar har varit på rymmen utanför Falun sedan i onsdags. Trots en stor sökinsats med hjälp av drönare, skallgång och sökhundar är de fortfarande inte hemma. Ägaren Gunilla Jansson berättar om händelsen.

Läs mer på Hippson.se
2018-08-18

Carlos Lopez vann största klassen i fyrstjärnig hoppning

Carlos Lopez vann den största klassen för dagen i fyrstjärniga Valence.

Läs mer i World of Showjumping
2018-08-18

Tre bra "komma i gång"-övningar efter sommaren

Hopptränaren E-G Haking bjuder på tre hoppövningar som passar bra i början av höstsäsongen, till exempel när det är dags att komma i gång igen efter sommarbete och semestrar. Allt för att öka precision, takt och lydnad.

Läs mer på Hippson.se
2018-08-18

Svensk dominans på NM – ledning i alla lagklasser

Sverige har inlett superstarkt vid NM i fälttävlan i finska Ypäjä. Efter fredagens dressyr är det blågul ledning i alla tre lagklasserna.

Läs mer på Hippson.se
2018-08-17

Inspiration inför Internationella hjälmdagen

Under 2010 arrangerade organisationen Riders4helmets sitt första nationella evenemang i USA, med syfte att utbilda aktiva inom ridsporten om vikten av att använda ridhjälm. Nu har organisationen blivit internationell och i helgen, den 18 till 19 augusti, belyser man vikten av att använda ridhjälm världen över.

Läs mer på Hippson.se
2018-08-17

Missförstånd om prideflaggor utrett – stör inte hästarna

Under veckan publicerade flera medier, däribland Barometern, artiklar om att Kalmarsund Pride blivit ombedda att sätta upp färre prideflaggor på Stortorget i Kalmar. Skälet som uppgavs var att flaggorna annars kunde skrämma hästarna i den Beridna Högvakten. Med sedan kom beskedet...

Läs mer i Barometern OT
2018-08-17

Cathrine Dufour och Cassidy missar VM

Cathrine Dufour och Atterupgaards Cassidy har strukits ur det danska dressyrlaget till ryttar-VM i Tryon. Detta efter att hästen har skadat sig.

Läs mer i Eurodressage
2018-08-17

Video: Ska vi berätta att staketet är elektriskt? ”No, hell no!”

”Titta, de har hästar!” utbrister den här kvinnan lyckligt. Några sekunder senare ger hon ifrån sig ett avgrundsvrål, och kommer dessutom att behöva byta byxor… Vi kan inte låta bli att skratta gott åt klippet, för visst är hon rätt skön ändå? Missa inte att slå på ljudet!

Läs mer på Hippson.se
2018-08-17

Emma Lönn till final i Årets innovatör

Juryn har utsett andra finalisten i tävlingen Årets innovatör inom ridsporten. Vi säger stort grattis till Emma Lönn, som i samarbete med sambon Niclas Düring har skickat in en riktigt smart idé som skulle förbättra säkerheten för hästarna – och därmed tryggheten för deras ägare.

Läs mer på Hippson.se
2018-08-17

Försvunna unghästar utanför Falun ännu på rymmen

De två unga araberna som försvann i onsdags kväll från sin hage saknas fortfarande. Nu hjälper två ryttare till och letar till häst.

Läs mer i Tidningen Ridsport
2018-08-17

VIdeo: Dujardin VM-klar på nioåriga drömstoet Freestyle

I dag offentliggjorde Storbritannien sin dressyrtrupp till ryttar-VM i Tryon om en knapp månad. Och trots att Valegro numera är pensionär finns den regerande mästaren Charlotte Dujardin med i laget – på det blott nioåriga stoet Mount St. John Freestyle. I klippet (följ länken) kan vi njuta av ekipagets fina Grand Prix i Hartpury i början på juli i år.

Läs mer på Hippson.se
2018-08-17

Skånsk Hästnäringsdag sätter hästföretagarna i fokus

Den 6 september är det åter dags för Skånsk hästnäringsdag. Programmet för dagen bjuder på föreläsningar, mässa, mingel och...

Läs mer i MyNewsdesk Sweden
2018-08-17

Linnea Kristiansen i topp på EM i körning för unga kuskar

Linnea Kristiansen och hennes ponny, Plassens Lucky Luke, är i ledning efter en lysande dressyrkörning i EM för unga kuskar. Fyra av fem...

Läs mer i Tidningen Ridsport
2018-08-17

Personbästa och femteplats för Marina på EM

Marina Mattsson var ensam svensk i finalen på EM för U25-ryttare i Exloo. Tillsammans med nioåriga Quartermain slog hon till med personbästa och slutade på en femteplats.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet


Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Vilken sommar!

Therese

Återvändare vägrade ge upp: "Satsar 100 procent"

Gästbloggen

Härlig semester för mig och hästarna

Portugal-bloggen

Till Husbloggarna