Ludwig trea efter dressyren

Senaste nytt

2011-05-27

Ludwig trea efter dressyren

Ludwig Svennerstål och Livingstone har inlett fint med en tredjeplats efter dressyren i den tvåstjärniga fälttävlansklassen i Houghton Hall, Storbritannien.

Läs mer i Svenska Ridsportförbundetsenaste nytt

2018-07-16

Dressyrryttaren Jennie Larsson har blivit mamma

I onsdags klockan 06.43 blev den framgångsrika dressyrryttaren och tränaren Jennie Larsson mamma. JL Dressage berättar de glada nyheterna via Instagram. Det blev en son och Jennie själv beskriver honom som...

Läs mer på Hippson.se
2018-07-16

Isabell Werths toppsto Weihegold kommer inte till Aachen

Isabell Werth tävlar inte världsettan Weihegold under CDIO Aachen, som är Tysklands sista obligatoriska uttagningstävling inför VM. I stället väljer hon Emilio och Bella Rose. Weihegold fick en paus efter världscupfinalen för att spolas för embryotransfer, och är ännu inte tillbaka i toppform.

Läs mer i Eurodressage
2018-07-16

FEI om spöskandalen: ”Ska följa upp med norska förbundet”

Gårdagens incident under Nations Cup i Falsterbo, där den norska ryttaren Cecilie Hatteland slog sin häst med vinklat spö, har väckt starka känslor. Bland annat har en ”Skrivunder”-kampanj dragits i gång, med syfte att driva på för att Hattelands påföljd (muntlig varning) ska skärpas. Läs det internationella ridsportförbundet FEI:s uttalande till Hippson här.

Läs mer på Hippson.se
2018-07-16

Bergs hästklubb i Skövde utsatt för bedrägeriförsök

Någon kapade Bergs hästklubbs mejladress och försökte lura medlemmarna på pengar. 
– Det var så pass genomskinligt så ingen gick på...

Läs mer i Skövde Nyheter
2018-07-16

Ponny-SM i dressyr kommer tillbaka till Gävle i helgen

Gävle ponnyklubb har återigen fått äran att arrangera ponny-SM i dressyr, SM för children, Svenska ridsportförbundets ungponnyfinaler och...

Läs mer i Svenska Ridsportförbundet
2018-07-16

Hästar och ryttare till unghäst-VM i dressyr: Här är hela listan

I dag tillkännagavs de ekipage som får åka till unghäst-VM i dressyr i Ermelo. Uttagningskommittén bestående av Bo Jenå, Svenska ridsportförbundet, och Jan-Ove Olsson, SWB, tog beslut under tävlingarna i Falsterbo. Där de nominerade ekipagen visade upp sig med flera framstående ritter – följ länken för att se samtliga namn.

Läs mer på Hippson.se
2018-07-16

Kyra Kyrklund inspirerade med clinics i Falsterbo

Finska dressyrstjärnan Kyra Kyrklund höll två clinics i Falsterbo. På den ena red hon sin egen uppfödning Tiffany. "Det är varje ryttares...

Läs mer i Tidningen Ridsport
2018-07-16

Tusenårig kunskap – Elisabeth fodrar sina hästar med löv

SVT Småland har träffat Elisabeth Berglund i Ohs. I och med torkan och foderbristen anammar hon en riktigt gammal tradition – att samla löv till hästarna.

Läs mer på Hippson.se
2018-07-16

Mikaela är klippan bakom Stephanie Holméns framgångar

Mikaela Bergström, känns namnet igen? Troligtvis inte, för det är inte ofta hästskötarna står i rampljuset – fast de har en stor del i ryttarnas framgångar. I samband med Falsterbo Horse Show hyllade Stephanie Holmén sin hästskötare Mikaela som har gjort ett hästjobb under veckan. Och Hippson fick en pratstund med proffsgroomen.

Läs mer på Hippson.se
2018-07-16

Här är samtliga ryttare, hästar och lag till CHIO Aachen 2018

I veckan är det dags för en av världens mest prestigefyllda tävlingar, tyska CHIO Aachen. Här listar World of Showjumping alla anmälda hoppekipage.

Läs mer i World of Showjumping
2018-07-16

Ulrika Stenson om hoppsitsen: ”Många sitter i bakvikt”

Ulrika Stenson har arbetat med hästar under lång tid, både utomlands och i Sverige. Hon har utbildat och tävlat en rad hästar i hoppning med placeringar till och med svår klass – ändå hade hon en känsla av att något var fel. Då bestämde hon sig för att antingen sluta med ridningen, eller att gå till botten med den gnagande känslan.

Läs mer på Hippson.se
2018-07-16

Foderkrisen: Hon erbjuder sin betesmark på Facebook

Det råder foderbrist runt om i landet på grund av torkan. I flera kommuner erbjuds nu bönderna att komma och slå hö eller klippa kommunens...

Läs mer i Svt.se
2018-07-16

Lyckat Falsterbo Horse Show för Österlund: "Väldigt nöjda"

Magnus Österlund är nu hemkommen från Falsterbo Horse Show. Ryttaren från Falköping kan blicka tillbaka på en lyckad tävling med flera...

Läs mer i Falköpings Tidning
2018-07-16

Folksams stora hingstpris till Johnson och Cabachon

Falsterbos och Folksams stora hingstpris går till den hingst som har mest framgångsrika avkommor i Folksam Open och delas i år ut för den tionde gången. Priset delas ut både i dressyr och hoppning.

Läs mer i Svenska Ridsportförbundet
2018-07-16

Torkan förstörde skörden: "Får göra höjning på stallhyran"

Det soliga sommarvädret är inte lika välkommet överallt. Skördarna av djurfoder blir usla i år. Måndagens skurar gör ingen större skillnad...

Läs mer i Lokaltidningen STO

 Tillbaka till Nyhetsarkivet


Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Tufft för arrangören när mobila boxar avbokas

Gästbloggen

Tankar om kontakt

Portugal-bloggen

Falsterbo, från mitt lite nordliga perspektiv.

Kajsa Boström

Till Husbloggarna