Ludwig trea efter dressyren

Senaste nytt

2011-05-27

Ludwig trea efter dressyren

Ludwig Svennerstål och Livingstone har inlett fint med en tredjeplats efter dressyren i den tvåstjärniga fälttävlansklassen i Houghton Hall, Storbritannien.

Läs mer i Svenska Ridsportförbundetsenaste nytt

2019-07-23

Unghästen Zapp från Rödön klar för VM i dressyr

Hästen Zapp från Rödön är klar för VM i dressyr för unghästar, som arrangeras i Nederländerna.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-07-23

Kajsa Ryder satsar uppåt – trots sjukdomen

Hippson har vid flera tillfällen berättat om Kajsa Ryder, som lider av hjärntrötthet men som satsar inom ridningen ändå. Nu har hon debuterat 1,40-hoppning, här berättar hon mer om hur hon tacklar sjukdomen genom att sätta mål med hästarna.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-23

Disciplinnämnden stänger av en ryttare i en månad

Svenska ridsportförbundets disciplinnämnd har fattat beslut om att stänga av en ryttare, samt att döma den att betala böter. Detta efter att ryttaren försökt starta med en häst som haft sår i munnen på tävling.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-23

Klart vilka som rider för Sverige på dressyr-EM

Nu är det klart vilka som rider EM i dressyr för Sverige, som avgörs i Rotterdam i augusti. Förbundskapten Bo Jenå har dock inte haft en lätt uppgift att välja ut vilka ryttare som ska rida.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-23

Bett gick sönder under ritten: "Det var läskigt"

När Philipp Weishaupt red en 1,60-klass i Aachen gick bettet sönder. Han kraschade i ett hinder, men både ryttaren och hästen klarade sig relativt bra. 

Läs mer hos Horse & Hound
2019-07-23

Klart vilka som rider ponny-EM för Sverige

Svenska ridsportförbundet meddelar att det nu är klart vilka som rider ponny-EM för Sverige. Ryttare i fälttävlan, dressyr och hoppning gör sig redo för mästerskapet som avgörs i Polen.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-23

Video: Steve Guerdat om SWB-hästen Bianca

Under Falsterbo Horse Show fick SWB en pratstund med Steve Guerdat om Bianca. I klippet berättar han om hur det var kärlek vid första ögonkastet, samt om sina tankar kring det här med embryotransfer. Det är inte aktuellt att låta Bianca bli mamma förrän hon blir äldre.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-23

Hästägare anmäld tre gånger – måste se över skötseln

När länsstyrelsen dök upp för kontroll fattades misstanke om att ett antal hästar var i behov av veterinärvård och att tillsynen av djuren...

Läs mer hos Ystads Allehanda
2019-07-23

Debatt om hästvälfärden i framtidens fälttävlan

En debatt om framtidens format för fälttävlan har tagit fart. Detta efter att tidningen Ridsport lyft frågan i en granskning. Här berättar Staffan Lidbeck, tidigare förbundskapten och även veterinär, mer om vad som måste göras – för hästarnas och sportens bästa.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-23

Storbritannien: Tre miniatyrhästar dog i stallbrand

I förra veckan utbröt en brand som involverade tre av stallen hos en av Storbritanniens största uppfödare av miniatyrhästar, Rosaphia Horses i Cambridgeshire. Tyvärr fick tre hästar sätta livet till.

Läs mer hos Horse & Hound
2019-07-22

Ponny-SM i dressyr i Björbäck blev en succé

Ponny-SM i dressyr är över. Björbäcks RF arrangerade i dagarna fyra.
– Det har varit fantastiskt! Det har gått över förväntan. Vi har haft underbara funktionärer och alla som var med var nöjda med arrangemanget, säger...

Läs mer hos Lokaltidningen Båstad
2019-07-22

Video: Föl vill bli ”fälttävlansnordis” när han blir stor

Visst är han oemotståndlig, det nordsvenska fölet Nougat som får glädjefnatt och drar "repor" i hagen? Ser man inte lite passage också? Kolla klippet och läs intervjun med matte – Katharina Magnusson på Kullhagens nordsvenskar i Lilla Edet.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-22

Video: Häng med under Klimkes segerterräng i Aachen

I helgen vann Ingrid Klimke på fantastiska Hale Bob OLD den prestigefyllda fälttävlan på hemmaplan i Aachen, både individuellt och i lag. Hon red som så ofta med hjälmkamera och via det här klippet, från hennes sponsor SAP, får vi hänga med runt banan. Håll i er!

Läs mer på Hippson.se
2019-07-22

Skövderyttare imponerade under fjord-SM i Västervik

Skövderyttarna Johanna Carlsson och Therése Wästefors imponerade stort när fjord-SM arrangerades i helgen.

Läs mer hos Skövde Nyheter
2019-07-22

Daniel Deusser utnämnd till bästa hoppryttare i Aachen

Tyska hemmaryttaren Daniel Deusser hade flyt under CHIO Aachen, med flera placeringar inklusive en seger på fredagen och andraplatsen i Rolex Grand Prix. Därmed utsågs han till meetingets "leading rider".

Läs mer hos World of Showjumping

 Tillbaka till Nyhetsarkivet