Ludwig trea efter dressyren

Senaste nytt

2011-05-27

Ludwig trea efter dressyren

Ludwig Svennerstål och Livingstone har inlett fint med en tredjeplats efter dressyren i den tvåstjärniga fälttävlansklassen i Houghton Hall, Storbritannien.

Läs mer i Svenska Ridsportförbundetsenaste nytt

2018-04-19

De gör "mockumentär" om livet med en hästmänniska

Johanna Berg och hennes sambo Marcus Steenberg har under ett par år roat med sketcher på Youtube, under vinjetten Jojjo & Mackan. Nu tar de ett steg till med mockumentären ”Du, jag och hästarna” i tre delar – om Patrik och Sofia som bor tillsammans på en hästgård.

Läs mer på Hippson.se
2018-04-19

Kungsbackas lag struket i Folksam Elitallsvenska

Ett lag har strukit sig från omgång 2 och 3 i Folksam Elitallsvenska Västra zonen. Det är Kungsbacka RK som har meddelat...

Läs mer i Svenska Ridsportförbundet
2018-04-19

Ännu fler islänningar till hästfesten på Elmia i höst

Förra året samsades Elmia Scandinavian Horse Show med Elmia Icelandic Power Show och det blev en succé. Därför utökas programmet i år med en ungdomsklass och en unghästklass för islandshästekipage.

Läs mer på Hippson.se
2018-04-19

Henrik von Eckermann flyttar verksamheten

Det har gått några dagar sedan tredjeplatsen i världscupfinalen och Henrik von Eckermann är, även om det var surt precis efteråt, jättenöjd. Just nu håller han på att flytta hästarna, men bara en kort bit. Det blir större, något som behövs när även flickvännens hästar ska få plats.

Läs mer på Hippson.se
2018-04-19

Expertsvar: Hur mycket äter hästen när den inte begränsas?

En Hippson-läsare undrar: Finns det några studier som visar hur mycket ts per 100 kilo kroppsvikt hästar får i sig vid fri tillgång till stråfoder eller bete? Husdjursagronom Jenny Redgård svarar.

Läs mer på Hippson.se
2018-04-19

Kvinna i Skåne sålde hästar utan tillstånd

En 18-årig kvinna i nordvästra Skåne sålde och tog emot hästar för inridning, men hon hade inte de tillstånd som krävs enligt länsstyrelsen. Om hon fortsätter verksamheten väntar vite om 20 000 kronor per häst.

Läs mer på Hippson.se
2018-04-19

Andra omgången av LFC Dressage avgörs i Lidköping

Till helgen är det dags för andra kvalomgången av Lövsta Future Challenge Dressage, drygt 40 ekipage tävlar om nya poäng. Leder inför andra omgången gör Isabella Tovek och Sam Donnerhall (U25) och Jeanna Högberg och Fiorucci Ht (unga hästar).

Läs mer på Hippson.se
2018-04-19

Glöm inte att provta hästarna för stor blodmask på våren

Här listar SVA:s veterinär Eva Osterman Lind vanliga hästparasiter. Hon ger även viktiga råd om träckprov och betesplanering – och förklarar varför vi måste ha extra koll på stor blodmask i vår.

Läs mer på Hippson.se
2018-04-19

Blekinge: Ridleder invigs i Halens naturreservat

Söndag den 29 april klockan 14.00 till 16.00 invigs ridlederna i Halens naturreservat i Olofströms kommun. Detta genom att Olofströms ridklubb bjuder på...

Läs mer i Svenska Ridsportförbundet
2018-04-19

Runsten Equestrian Young Rider Grand Prix firar tio år

Runsten Equestrian Young Rider Grand Prix Trophy äger rum den 9 till 12 augusti. I år firar tävlingen dessutom tioårsjubileum. Man tävlar då om 50 000 kronor och fina...

Läs mer i MyNewsdesk Sweden
2018-04-19

Många stjärnor tävlar mot Peder Fredricson i New York

Stortävlingen Longines Masters of New York närmar sig, den går av stapeln den 26–29 april. Sedan tidigare vet vi att Peder Fredricson rider, han får sällskap av...

Läs mer i Jumper Nation
2018-04-19

Möte med arbetshäst får ut förskolebarn i naturen

Det är dags att förbereda marken i Brunnby Viks fornpark inför sommaren. Järva trädvårdscenter bjuder in förskolebarn att komma och titta på hur de arbetar.
– Det är jätteviktigt att få ut barnen i naturen, och hästen är ett bra sätt att...

Läs mer i StockholmDirekt.se
2018-04-18

Webb-tv: Härligt och hästigt vårrus i miniformat

Det spritter i benen på både två- och fyrbenta så här års, när våren äntligen är här. Som på de här supersöta små minihästarna som får äkta vårfeeling – och massor av spring i kroppen.

Läs mer på Hippson.se
2018-04-18

Webbradio: "Ridsporten borde uppmärksammas mer"

Trots att svenska ryttare har haft stora framgångar på tävlingsbanorna hamnar ridsporten i skuggan. Det menar ryttare på Mellösa ryttarklubb, som P4 Sörmland och ”Målsnöret” har träffat.

Läs mer på Hippson.se
2018-04-18

Runsten Equestrian Games proposition är ute nu

År 2018 växlar Runsten upp och arrangerar två elittävlingar. Den första, Runsten Equestrian Games, går av stapeln 14–17 juni med Falsterbokval för ponny, junior, children och young rider, kval till 7-Star och 1,20-Stockholmstouren.

Läs mer i MyNewsdesk Sweden

 Tillbaka till Nyhetsarkivet


Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Tvådagarsträning för Henrik Ankarcrona!

Therese

Yrkeschaufförens uppmaning till hästägare

Gästbloggen

Nya hästkrafter på gården!

Stalldrömmar

Till Husbloggarna