Ludwig trea efter dressyren

Senaste nytt

2011-05-27

Ludwig trea efter dressyren

Ludwig Svennerstål och Livingstone har inlett fint med en tredjeplats efter dressyren i den tvåstjärniga fälttävlansklassen i Houghton Hall, Storbritannien.

Läs mer i Svenska Ridsportförbundetsenaste nytt

2019-02-17

Nionde plats för Rose Mathisen i världscupküren

Det blev en en nionde plats för Rose Mathisen med Zuidenwind 1187 i Neumünsters världscupkür.  Segern gick återigen till Isabell Werth med stoet Weihegold OLD.

Läs mer på Hippson.se
2019-02-17

Video: Tanja tränar sina hästar från marken

Tanja Willyard gillar kreativ och varierad träning för sina hästar. Här visar hon när "Trazzel" tränar på piaff och passage från marken. Rochands Black N' White, eller Trazzel som han kallas, är en sjuårig welshkorsning som har varit hos Tanja sedan han var ett år gammal.

Läs mer på Hippson.se
2019-02-17

Träna ögat för att upptäcka hälta på egna hästen

Hästen är specifikt anpassad för att vara en effektiv löpare, men det är samtidigt i dess avancerade rörelseapparat hältor uppstår. Vid en föreläsning ordnad av Universitetsdjursjukhuset, UDS, och Equitop gav veterinär Elin Hernlund tips om hur man som hästägare kan lära sig se hälta på den egna hästen.

Läs mer i Hippson
2019-02-17

Webbradio: Hästägare oroliga efter larm om hästsmitta

Just nu är oron stor för hästsmitta bland hästägare i Sverige. I Gävleborg finns inte allvarliga herpesviruset EHV-1, men däremot ett...

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-02-17

Ridskolechefen: "Det skulle bli tuffa tider"

Hästsmittan fortsätter att oroa ridskolorna i Söderort. På Farsta ridskola har man nu valt att stänga anläggningen för alla utomstående...

Läs mer hos Mitt i Stockholm
2019-02-17

Kritiserar blivande maken efter frieriet i Friends

Melodifestivalen-aktuella Lina Hedlunds sambo Nassim al Fakir överraskade nyligen med ett frieri inför publiken på Friends arena - och i...

Läs mer hos Expressen
2019-02-17

Ger råd för att begränsa smittspridningen

Ett nytt fall av den smittsamma och allvarliga neurologiska formen av virusabort (EHV-1) på häst har konstaterats i ett stall i Värmdö...

Läs mer hos Bättre Stadsdel
2019-02-17

Webbradio: Oro för dödligt hästvirus på ridklubbar

Ett smittsamt hästvirus har upptäckts på flera håll i Sverige och verkar sprida sig. På Alleby ridklubb finns en oro för att drabbas av...

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-02-17

Debatt: "Fel när hästgymnasium måste läggas ned"

Unga idrottstalanger ska kunna kombinera gymnasieutbildning och specialidrott. Detta är nu hotat i och med att Skolinspektionen...

Läs mer hos SvD
2019-02-16

Expertsvar: Tips om serier med småhinder

Karin Martinsen ger råd om bra övningar för att jobba med hästens tempo. Serier med låga hinder, och att variera antalet språng, är några av tipsen från hoppryttaren.

Läs mer på Hippson.se
2019-02-16

Neumünster: Ännu en topplacering för Rolf-Göran

Rolf-Göran Bengtsson följer upp fredagskvällens fjärdeplats med en andraplacering vid tävlingarna i Neumünster. Ännu en gång låg hinderhöjden på 1,50 och han red Oak Grove's Carlyle.

Läs mer på Hippson.se
2019-02-16

Rose Mathisen åtta i världscupens Grand Prix

Under lördagsförmiddagen reds Grand Prix-klassen i världscupen i Neumünster. Rose Mathisen var enda svenska ryttare till start och kom åtta på Zuidenwind.

Läs mer på Hippson.se
2019-02-16

Jan Tops har köpt Janika Sprungers bästa häst

Janika Sprungers VM-häst Bacardi VDL ägdes av Georg Kähny. Enligt Grand Prix Replay bekräftar Jan Tops att han nu har köpt hästen. Dock vet man ännu inte vem som blir topphästens nya ryttare.

Läs mer på Hippson.se
2019-02-16

Webb-tv: Vill att alla hästtävlingar i Sverige stoppas

Med anledning av det aktuella smittoläget i Stockholmsområdet har Svenska ridsportförbundet och Stockholms läns ridsportförbund beslutat att införa ett frivilligt tävlingsstopp under de kommande tre veckorna. Nu höjs röster för att detta ska utökas, se SVT Nyheters inslag.

Läs mer på Hippson.se
2019-02-16

Södertälje ridklubb håller stängt efter larm om hästvirus

Efter flera fall av hästar som smittats av en allvarlig variant av hästvirus i Uppsala och Stockholms län håller nu flera ridanläggningar...

Läs mer hos Svt.se

 Tillbaka till NyhetsarkivetAktuella samarbeten

Ridsportens Innovationer
Hållbara ryttare
Patrik Kittel Dressage Tour

Senaste numret

Hippson nr 1
Special: Bli bäst på helheten. I årets första nummer djupdyker vi i Pether Marknes vinnande system. Tidningen innehåller även unika planeringsmallar för häståret.
Läs mer om innehållet

Dessutom:

  • Rid din häst med takt och schuvung
  • John Hickey tömkör över hinder
  • Rakriktad häst rör sig balanserat
  • Planera ditt foderår
  • Så lägger du ett sårbandage 
  • Fyra dagliga stretchövningar
  • Professorn om träningsfria perioder
  • Tips för ett systematiserat hingstval

Och mycket, mycket mer...

JUST NU – bok på köpet!
Tecknar du en prenumeration får du just nu inte bara vårt specialnummer skickat till dig direkt, utan även succéboken "Träna hästen från marken" utan extra kostnad. Starta året med en riktig inspirationsboost!

Till erbjudandet

Redan prenumerant? Köp Träna hästen från marken för halva priset.
Galleriet på Hippson Market