Lyckokast för Rolf-Göran att välja 16-årige Ninja

Senaste nytt

2011-09-18

Lyckokast för Rolf-Göran att välja 16-årige Ninja

Rolf-Göran Bengtsson valde att låta 16-årige Ninja bli hans EM-häst. Den lojale valacken tackade för förtroendet genom att ordna ett historiskt EM-guld till Sverige.

Läs mer i DN.se


senaste nytt

2021-04-02

Återgång till tävling 12 april – med restriktioner

FEI planerar för återgång till tävling den 12 april. Men det blir med restriktioner för att minimera risken för fler utbrott av EHV-1. 
– Vi kan aldrig utrota EHV-1 men vi kan se till att sådana här utbrott inte sker igen, säger FEI:s chefsveterinär Göran Åkerström vid en presskonferens.

Läs mer på Hippson.se
2021-04-02

HorzeEducation UF – en företagsidé klar för SM

Ellen Forsell, Vildis Edwinsdottir och Tuva Olofsson har under sista gymnasieåret på Liljaskolan i Vännäs startat UF-företaget HorseEducation. En plattform för digitala clinics som uppmärksammats vid UF-mässan i Västerbotten och är vidare till UF-SM senare i vår.

Läs mer på Hippson.se
2021-04-02

Pälspodden om akut sjuka föl

Trots att ett föl föds till synes friskt kan det bli akut sjukt inom det första dygnet. I det senaste avsnittet av Pälspodden får vi veta mer om varför det kan bli så och vad hästägaren kan göra för att förbygga problemet. 

Läs mer på Hippson.se
2021-04-02

Tävling för yrkesverksamma tillåts i Sverige från 12 april

Det tillfälliga nationella tävlingsstoppet hävs från och med den 12 april. Därmed tillåts tävlingar för yrkesverksamma i Sverige igen.

Läs mer på Hippson.se
2021-04-02

SvRF ser över smittskyddsrutiner för att kunna återgå till tävling

Tävlingar för yrkesverksamma öppnas upp igen den 12 april. Vid en digital pressträff på onsdagen berättade Svenska ridsportförbundet att spridningen av EHV-1 är under kontroll i landet och att det därför är möjligt att öppna upp för tävling med vissa smittskyddsåtgärder.

Läs mer på Hippson.se
2021-04-02

Klipp: Topphästarna njuter av vårvädret

De senaste dagarna har det varit riktigt härligt vårväder på flera håll i landet som uppskattas av både två- och fyrbenta individer. Även Peder Fredricsons topphästar Hansson WL och H&M Christian K har fått av sig sina täcken och rullar sig nöjt i solen. Spana in det härliga klippet från H&M We Love Horses. 

Läs mer på Hippson.se
2021-04-02

"Hemliga" parader för Beridna högvakten i coronatider

Den Beridna högvakten är en viktig del av vårt levande kulturarv. Men under pandemin har det inte blivit något hovklapper på Stockholms gator, alla parader och korteger har varit inställda. Men verksamheten är ändå i full gång, bland annat med hemliga paradritter genom staden på morgonen för att vänja hästarna vid trafik och oväsen.

Läs mer på Hippson.se
2021-04-02

Lövsta Future Challenge ger pris till fem U25-ryttare

Till helgen skulle Andrea Persson, Alice Tapper, Stella Röhlcke, Wilma Marklund och Hedda Wallin ridit Lövsta Future Challenges finalomgång under Gothenburg Horse Shows femstjärniga internationella tävlingar i Scandinavium. Men evenemanget är inställt och därför har organisationen bakom Lövsta Future Challenge beslutat att ge de fem talangfulla ryttarna varsin premie på 30 000 kronor.

Läs mer på Hippson.se
2021-04-02

Stoets hull påverkar fölets förutsättningar för god hälsa 

Nu är avelssäsongen i full gång och stoägarna vakar över sina juveler för att ge de kommande fölen en så bra start i livet som möjligt. Forskningen visar hur viktigt det är att stoet är i bra kondition under dräktigheten, ett överviktigt sto kan öka risken för att fölet får metabola sjukdomar längre fram i livet.  

Läs mer på Hippson.se
2021-03-31

Historien om hästgården blir ny självbiografisk bok

Händelserna kring de sexuella övergrepp på ridskoleelever som ägde rum på en hästgård strax utanför Stockholm på 80- och 90-talen har tidigare varit väldigt omtalade i media. Nu kommer familjens egen berättelse, Händelserna på hästgården, som är skriven av Anna Bohlin tillsammans med journalisten Ulrika "Ponnymamman" Fåhraeus. I boken får vi veta mer om den psykiska och fysiska terror som familjen levde med.

Läs mer på Hippson.se
2021-03-30

Välskött och pittoresk hästgård

Drygt en mil från kusten hittar vi Lövdala gård. Det är en charmig kringbyggd hästgård med tre längor och en fristående mangårdsbyggnad. Det finns totalt fem boxar, lösdrift samt utebana. 

Läs mer på Hippson.se
2021-03-30

Line vann poängjakten

I helgen skrev Hippson om UF-företaget  Active Equus från Bollerups naturbruksgymnasium som bland annat ordnat en digital poängjakt. Den vanns av Line Väglund som genomförde poängjakten tillsammans med sina kompisar.

Läs mer på Hippson.se
2021-03-30

Webb-tv: Om alla ridlärare skulle jobba på distans

Det är många arbetsuppgifter som gått att anpassa under coronapandemin, men en del saker är vi extra tacksamma över att man inte behövt genomföra på distans. Med en stor dos humor och glimten i ögat visar Billdals ridklubb vilka utmaningar som skulle kunna uppstå om alla ridlärare jobbade hemifrån. 

Läs mer på Hippson.se
2021-03-30

Ytterligare en häst avlivad på tävling i Wellington

I förra veckan avlivades Nicola Philippaerts VM-häst H&M Chilli Willi efter att den brutit benet vid en tävlingsstart. På söndagen behövde ytterligare en häst avlivas inne på tävlingsbanan i Wellington i samband med en olycka.

Läs mer på Hippson.se
2021-03-30

Tvillingfölen har vuxit upp: ”Har lekt mycket tillsammans”

Förra året skrev Hippson om solskenshistorien när Maria Ahls sto oväntat födde tvillingar. Det blev en hingst och ett sto som, trots vissa svårigheter, överlevde båda två. Här berättar Maria vad som hänt sedan sist och hur planerna ser ut inför framtiden.

Läs mer på Hippson.se

 Tillbaka till Nyhetsarkivet


Senaste numretLäs mer om nummer 2 2024

– Tema: Hullbedömning
– Porträtt: Annelie Lundkvist 
– Den svåra skritten

– Konditionsträna i backe 
– Om hästens flyktbeteende
– Fixa tappskon
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajten

Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.